thugzie Posted July 6, 2018 Author Share Posted July 6, 2018 Niestety wszędzie mam włączone i nie pokazuje na AOD nic poza datą i czasem Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnny1836 Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 Dnia 3.07.2018 o 23:24, Michacy napisał: @weah jak tam historia odzyskania pieniędzy z IBG? Faktycznie to działa tak jak powinno? Właśnie do mnie dotarł zwrot VATu w dolarach na konto PayPal Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michacy Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 No to super, czyli jednak warto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tabbasek Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 Dnia 6.07.2018 o 07:55, thugzie napisał: Niestety wszędzie mam włączone i nie pokazuje na AOD nic poza datą i czasem A masz w ustawieniach aplikacji żeby pokazywała na lock screen? W 2 miejscach trzeba zaznaczyć, plus ja mam wyłączone oszczędzanie baterii. Łap screeny Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 A mam pytanie do użytkowników mi8 lepszy Sot jest na mi8 czy na mix2s ,bo jak nie odrazy sprzedajeWysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
thugzie Posted July 6, 2018 Author Share Posted July 6, 2018 (edited) Dnia 6.07.2018 o 12:00, Tabbasek napisał: A masz w ustawieniach aplikacji żeby pokazywała na lock screen? W 2 miejscach trzeba zaznaczyć, plus ja mam wyłączone oszczędzanie baterii. Łap screeny dzięki... ale tak mam poustawiane.. i w whatsappie, gmailu i messengerze. wszystko na urgent i nic sie nie wyswietla na AOD BTW mam duzo mniej uprawnień do wyboru niż Ty.. ciekawe ocb :/ Edited July 13, 2018 by mrosi Tobie również wrodzona inteligencja nie podpowiedziała, że można edytować cytowaną zawartość...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tabbasek Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 Może masz inny rom? Ja mam jeszcze China stable... Link to comment Share on other sites More sharing options...
thugzie Posted July 6, 2018 Author Share Posted July 6, 2018 Aaa... No ja mam xiaomi.eu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lyru332 Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 Trochę jeszcze trzeba będzie poczekać na fajny stabilny rom do Mi8 gdzie wszystko działa. Ja się pozbyłem Mi8 po tygodniu chociaż nie uważam że telefon jest zły, jest bardzo fajny ale notch eliminujący ikonki powiadomień trochę nieciekawie wygląda. Może kiedyś spróbuję kupić EE Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnny1836 Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 48 minut temu, lyru332 napisał: Trochę jeszcze trzeba będzie poczekać na fajny stabilny rom do Mi8 gdzie wszystko działa. Ja się pozbyłem Mi8 po tygodniu chociaż nie uważam że telefon jest zły, jest bardzo fajny ale notch eliminujący ikonki powiadomień trochę nieciekawie wygląda. Może kiedyś spróbuję kupić EE Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka A mi notch kompletnie nie przeszkadza, choć nie bylem do niego przekonany. Przy tej wielkości ekranu, to na prawdę nie jest zły. Jedyne co mogliby poprawić, to żeby w aplikacjach pasek był szerokości notcha, a godzina i ikony po prawej były trochę wyżej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
weah Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 Dnia 3.07.2018 o 23:24, Michacy napisał: jak tam historia odzyskania pieniędzy z IBG? Faktycznie to działa tak jak powinno? Zwrot dostałem ale niepełny - trzeba dodać że się zgodziłem. (ok 65%). Więc dalej dla mnie IBG sklepem z telefonami od xiaomi nr jeden chociaż wybór skromny. Po drugie po @lyru332 dokładnie rozumiem i też przez myśl przechodzi mi aby sprzedać. Jest to ostatni mój post z pierwszego wrażenia ale telefon, subiektywnie mówiąc!, dla mnie nie pasuje. Jak chcę zmienić zakładkę w chromie to muszę się palcem gimnastykować - za duży. Drugą bolączką, która pewnie w jakimś okresie minie (przynajmniej większość) to słabe działanie systemu. Mam miuipolska najnowszą.Aktualnie telefon nie potrafi sobie poradzić z pojedyńczymi (tylko niektórymi) aplikacjami, ma takie zwiechy jak mówił Pirzu w relacji z mi8. Po prostu telefon muli. Jest to deprymujące dla osoby który się przesiada z zamulonego pamięcią Mi5, gdzie u żony śmiga na mi6 jak ta lala (o wiele szybszy niż mi8). Trzeba dodać że w wyniku słabo działającego systemu drenaż baterii jest wyjątkowo duży - nawet dnia nie starcza. Ja podkreślę, że zdaję sobie sprawę że to bolączki okresu niemowlęcego ale będąc już długo z marką xiaomi wiem że będzie to sukcesywnie poprawiane ale nie wszystko od razu. Podejrzewam że jak zwykle Mi8 będzie hitem sprzedażowym ale w mojej opinii ten model da do myślenia takim wyjadaczom jak ja. Może dojrzałem aby sprawdzić coś innego? Plusy dobra kamera - AI w niej mógłby lepiej działać, Stabilizacja w kamerze super. Notch jak kto lubi - mi nie przeszkadza. Moja rada. Uważam że nie kupujcie teraz tego telefonu. poczekajcie niech dopracują system i/lub jak z tanieje do ok 1700 za 64 albo 1900 za 128GB. Wtedy będzie się opłacało. Telefon nic nowego nie wnosi ( no dobrze - dual gps jest na prawdę bardzo dokładny wiem bo porównywałem trasy na endomondo). Obserwujcie dział aktualizacje czy są rozwiązywane problemy (co gorsza mogą powstawać nowe). Na tym mój wywód kończę i pozdrawiam fanów marki. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Motonick Posted July 8, 2018 Share Posted July 8, 2018 Ja się z tobą nie zgadzam, telefon jest świetny. Fakt, że jest duży, ale chyba "widziały gały co brały". To ogólny szalony trend, jakby Chińczycy mieli manie wielkości. W kwestii polskiego oprogramowania to zapewne kłopoty wieku dziecięcego. Ja nie mam problemu z płynnością i szybkością działania, bo mam oryginalny ChinaROM. Problemem dla mnie jest wielość opcji do ustawienia, angielski znam w stopniu podstawowym. Wgrałem Google Play co umożliwiło dodanie moich programów i skasowanie części tych z krzaczkami. Jednak zaczekam jeszcze trochę na oryginalny Global ROM, może będzie już z MIUI10. Co do Mi8 to jest świetny sprzęt, choć wciąż przyzwyczajam się do jego wielkości i wagi. Na plus dla mnie jest ogólna płynność działania, ekran Amoled z szybkim automatycznym ustawianiem jasności, jakość i głośność głośnika mono, aparat foto i działanie odblokowywaczy. Jedynie nie rozpoznaje twarzy, gdy ostre słońce pada bezpośrednio na ekran. Wówczas trzeba się posiłkować szybkim skanerem linii papilarnych. Bateria na drugi dzień ma jeszcze 56% pojemności a więc też na plus. W zestawie jest kiepskiej jakości etui, które psuje ogólne wrażenie. Dokupiłem szkło ochronne na ekran, dobrze pokrywa cały przód fonu ale bardzo łatwo się palcuje. Jak na razie to tyle z moich spostrzeżeń. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lyru332 Posted July 8, 2018 Share Posted July 8, 2018 Ja się z tobą nie zgadzam, telefon jest świetny. Fakt, że jest duży, ale chyba "widziały gały co brały". To ogólny szalony trend, jakby Chińczycy mieli manie wielkości. W kwestii polskiego oprogramowania to zapewne kłopoty wieku dziecięcego. Ja nie mam problemu z płynnością i szybkością działania, bo mam oryginalny ChinaROM. Problemem dla mnie jest wielość opcji do ustawienia, angielski znam w stopniu podstawowym. Wgrałem Google Play co umożliwiło dodanie moich programów i skasowanie części tych z krzaczkami. Jednak zaczekam jeszcze trochę na oryginalny Global ROM, może będzie już z MIUI10. Co do Mi8 to jest świetny sprzęt, choć wciąż przyzwyczajam się do jego wielkości i wagi. Na plus dla mnie jest ogólna płynność działania, ekran Amoled z szybkim automatycznym ustawianiem jasności, jakość i głośność głośnika mono, aparat foto i działanie odblokowywaczy. Jedynie nie rozpoznaje twarzy, gdy ostre słońce pada bezpośrednio na ekran. Wówczas trzeba się posiłkować szybkim skanerem linii papilarnych. Bateria na drugi dzień ma jeszcze 56% pojemności a więc też na plus. W zestawie jest kiepskiej jakości etui, które psuje ogólne wrażenie. Dokupiłem szkło ochronne na ekran, dobrze pokrywa cały przód fonu ale bardzo łatwo się palcuje. Jak na razie to tyle z moich spostrzeżeń.Bateria na drugi dzień 56%? Aha... Chyba po włączeniu odłożyłeś telefon do kieszeni Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Motonick Posted July 8, 2018 Share Posted July 8, 2018 11 minut temu, lyru332 napisał: Bateria na drugi dzień 56%? Aha... Chyba po włączeniu odłożyłeś telefon do kieszeni Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka No nie, był używany już normalnie a na noc przełączony na tryb samolotowy. Jeszcze nie odkryłem jak ominąć konieczność wpisywania haseł (2xSIM) przed ponownym załączeniem, ale to na pewno gdzieś tam siedzi tylko muszę taką funkcję odnaleźć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
weah Posted July 8, 2018 Share Posted July 8, 2018 10 godzin temu, Motonick napisał: Fakt, że jest duży, ale chyba "widziały gały co brały" Proszę o czytanie ze zrozumieniem. Dnia 6.07.2018 o 21:28, weah napisał: Jest to ostatni mój post z pierwszego wrażenia ale telefon, subiektywnie mówiąc!, dla mnie nie pasuje Subiektywnie! Moje wrażenia, moje odczucia. Cieszę się że ci soft chiński pasuje ;). Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
didny Posted July 8, 2018 Share Posted July 8, 2018 Ja ogolnie nadal czekam na odblokowanie bootloadera alepo prawie tygodniu uzytkowania z china dev rom moge powiedziec ze: * jakosc telefonu ogolnie pierwsza klasa. Nic nie trzeszczy, nic sie nie odkleja jak w Mi5 * bateria trzyma jak glupia - moze nie gram na telefonie i nie ogladam seriali ale serfowanie i czytanie praktycznie nie zuzywa baterii * kamery sa ok - szeroki kat robi naprawe fajne i ostre zdjecia, tele jest troche niewyrazne. * miui faktycznie jest lepsze niz 9 i 8. Obsluga gestami to bajer! Zadnych problemow jescze nie mialem - o dziwo. Faktycznie czasami problem z powiadomieniami z gmaila i hangouta - ale to wina softu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnny1836 Posted July 8, 2018 Share Posted July 8, 2018 @didny Podpisuję się pod wszystkim co napisałeś. Bateria trzyma świetnie na romie China. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lyru332 Posted July 8, 2018 Share Posted July 8, 2018 [mention=15613]didny[/mention] Podpisuję się pod wszystkim co napisałeś. Bateria trzyma świetnie na romie China.Bateria tak... To jednak pojęcie względne. Każdy kto pyta o baterie i ile wytrzyma musiałby dokładnie określić jak używa telefonu. U mnie sot max 5h jak z kieszeni nie wyciągałem zabardzo, jedynie żeby play albo pauze wcisnąć. Czasem miałem 3h sotu także jak dla mnie bateria średnia. W note 8 to samo ale to inny temat. Dobra bateria jest w RN4, Lanovo P2 czy z flagowcow Mate 10 Pro, tam to potrafiła bateria stanąć na wysokości zadania. Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tabbasek Posted July 9, 2018 Share Posted July 9, 2018 Ja z telefonu korzystam intensywnie, z racji nudy w pracy. Ciągle LTE i przeglądanie FB/fora/Snapchat - to i jakieś zdjęcie się zrobi, allways on display włączony, bluetooth i bateria mi spokojnie wytrzymuje do wieczora, kiedy to kładę się do wyra (ok 22). Zazwyczaj mam okolice 30% więc dla mnie wystarczająco. Telefon i tak i tak nam nawyk podłączać pod ładowarkę na noc niezależnie czy miałbym 30 czy 90% sot w okolicach 5 godzin to całkiem normalny wynik - dodam że też jestem jeszcze na China stable bo musze czekac na odblokowanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
R_ade_K Posted July 9, 2018 Share Posted July 9, 2018 Co do baterii, to też warto pamiętać o zasięgu. Jak ktoś jest w okolicy z kiepskim pokryciem sygnału, to bateria będzie znikała w oczach i pozornie będzie się wydawało, że telefon ma krótki SOT itp... Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted July 9, 2018 Share Posted July 9, 2018 (edited) Do mnie telefon dzisiaj doszedł Wygląda ok, miałem xiaomi od Mi5, potem OnePlus5, 6 i obym wrócił do Xiaomi... Ale czekanie od dzisiaj 360 godzin na odblokowanie bootladera... porazka Od lat miałem Xiaomi a oni każą kazdemu czekać tyle samo Nie ma innego sposobu ? Edited July 9, 2018 by onken Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michacy Posted July 9, 2018 Share Posted July 9, 2018 @onken, można wiedzieć co Cię skłoniło do przejścia z OP6 na Mi8? Ja cały czas analizuję, który z nich wybrać, więc możliwe, że rozwiejesz moje wątpliwości. Z wszystkich testów wynika, że OP6 jest lepsze, lepsze zdjęcia, filmy, stabilizacja w aparacie, nakładka, która teoretycznie jest bardziej stabilna, szybsza i nie ma np. takich problemów z MIUI, że nagle jakieś powiadomienia nie przychodzą itp. Aczkolwiek jestem przyzwyczajony do MIUI i wizualnie ta nakładka mi się bardziej podoba, z kolei brak procentowego wskaźnika baterii, czy też ikon powiadomień jest dość sporym minusem dla mnie w przypadku Mi8. Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted July 9, 2018 Share Posted July 9, 2018 (edited) @Michacy Może źle się wyraziłem. OP6 jeszcze nie dojechał ( więc jeszcze go nie sprawdziłem ), ale chciałbym wrócic do Xiaomi. Zobacze jeszcze jak dotrze OP6, mam OP5 i wkurza mnie kilka rzeczy w nim, blokowanie sie aplikacji, trzeba ciagle "czyscic" pamiec, brak podsumowania po zakonczeniu połaczenia i chocby sygnału. Takich "problemów" nie było w Mi5. Myślę że OP6 pewnie będzie działał tak samo jak OP5.tka Ps. Apropo ikon czy tez % bateri, nie można tego "zrobić" w polskiej wersji softu ? Przeciez Mi5 to wszystko miało. Edited July 9, 2018 by onken Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michacy Posted July 9, 2018 Share Posted July 9, 2018 Tutaj chodzi bardziej o brak miejsca ze względu na duży notch, aczkolwiek fakt jest taki, że mogłaby zamiast ikony baterii pojawiać się po prostu liczba z %, tak samo z powiadomieniami, a nie że trzeba rozwinąć belkę żeby czegokolwiek się dowiedzieć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted July 9, 2018 Share Posted July 9, 2018 Ale na Always on led mamy chyba tez powiadomienia. Mam mieszane uczucia, wolałbym notcha ( jak juz musi byc ) takiego jak ma OP6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarsonCule Posted July 9, 2018 Share Posted July 9, 2018 Czy po ukryciu notcha w mi8 da się ustawić procentowy wskaźnik baterii? A moze w przyszłości jakaś aktualizacja pogodzi notcha i procentowy wskaźnik baterii? Jak sądzicie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomaszKur Posted July 13, 2018 Share Posted July 13, 2018 https://www.cect-shop.com/en/xiaomi-mi7-5-65-inch-8gb-ram-128gb-rom-snapdragon-845-android-smartphone-v4727.html?currency=EUR co myślicie? Podpucha? Wydaje mi się że globala jeszcze nie ma? Do tego wersja 6/128 coś podejrzanie tania ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Motonick Posted July 14, 2018 Share Posted July 14, 2018 (edited) "MIUI 9 (based on Android 8.0 Oreo)" a nie MIUI 10, sklep wgrał starsze oprogramowanie bo opóźnia się Global na MIUI 10 dla Mi 8. Według http://en.miui.com/thread-3052488-1-1.html właśnie rozpoczynają się MIUI 10 Global Beta Testery poszukiwane dla Mi 8 Edited July 14, 2018 by Motonick Link to comment Share on other sites More sharing options...
blablabla Posted July 14, 2018 Share Posted July 14, 2018 On 6/21/2018 at 5:56 PM, lyru332 said: Całkiem fajne szkło hartowane dodają chińczyki (za dopłatą) w Mi Global Store, zakrywa cały front Mi8 i do tego dobrze to wygląda Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka Na moje to wygląda jakbyś sobie majty na pół tyłka naciągnął. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lyru332 Posted July 16, 2018 Share Posted July 16, 2018 Na moje to wygląda jakbyś sobie majty na pół tyłka naciągnął.Spoko, na szczęście pozbyłem się już Mi8 Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michacy Posted July 16, 2018 Share Posted July 16, 2018 9 godzin temu, lyru332 napisał: Spoko, na szczęście pozbyłem się już Mi8 Dlaczego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lyru332 Posted July 16, 2018 Share Posted July 16, 2018 Dlaczego? Ogólnie mnie nie urzekł ale przede wszystkim notch przez którego brak jest ikon powiadomień i % baterii, słaby głośnik, problemy z softem (ale to pewnie kwestia czasu) , słaba bateria i kilka innych drobnych jak problem z odsłuchem na słuchawkach Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
QBAQ Posted July 16, 2018 Share Posted July 16, 2018 Nie wiem jak u Was, ale na moim Mi8 (xiaomi.eu 8.7.12) pokazuje normalnie procent baterii Link to comment Share on other sites More sharing options...
lyru332 Posted July 16, 2018 Share Posted July 16, 2018 (edited) Dnia 16.07.2018 o 18:17, QBAQ napisał: Nie wiem jak u Was, ale na moim Mi8 (xiaomi.eu 8.7.12) pokazuje normalnie procent baterii Procent pewnie już dołożyli ale ikon chyba nie wyczaruja Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Edited July 19, 2018 by mrosi Przeklinać potrafisz, ale edytować cytowaną zawartość już nie...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
2zerozero7 Posted July 19, 2018 Share Posted July 19, 2018 Czy mi 8 robi zdjęcia na poziomie Samsunga s 8 ? Zdjęcia w trudnych warunkach wieczór noc ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts