Skocz do zawartości
  • 0

Problem przy logowaniu do konta xiaomi

Pytanie

Opublikowano

Dopiero przyszedł do mnie kurierem telefon. Rozpocząłem konfigurację początkową i doszedłem do punktu o koncie xiaomi. Chciałem się zalogować lecz wyskoczył błąd takiwj treści: nie udało się sprawdzić statusu funkcji. Jak chciałem pominąć wyskoczyło to samo. Może ktoś doradzi ?

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Dobrze, że wreszcie trafiłam na ten wątek. Też dzisiaj kurier dostarczył mi telefon i taki sam problem. Już chciałam go odsyłać... 

• 0
Opublikowano

Witam

Mam problem z zalogowaniem się do konta xiaomi z telefonu. Wyskakuje komunikat: "Nie można sprawdzić stanu bezpieczeństwa" .Z komputera jestem w stanie to zrobić.  Pozdrawiam i proszę o pomoc.

Screenshot_2018-01-04-22-18-49-923_com.xiaomi.account.png

• 0
Opublikowano

Cześć. Przed chwilą zainstalowałem miui v9 i przy uruchamianiu telefonu, w konfiguracji wstępnej nie mogę zalogować się na konto Xiaomi. Wyrzuca komunikat "Nie udało się sprawdzić statusu funkcji...  Wystąpił błąd po stronie serwera, poczekaj minutę lub dwie i spróbuj ponownie"

Czekam, Czekam i nic. Pominąłem to i przeszedłem dalej ale po chwili wyskakuje na środku ekranu "Aktywuj to urządzenie", wpisuje poprawne hasło (bo na stronie zalogować się mogę) i dalej lipa. "Nie Udało się zweryfikować ID konta Xiaomi. Nie można połączyć z siecią."

Jakieś pomysły jak to usunąć?

Trzy razy robiłem wipe i cały czas tak samo.

• 0
Opublikowano
Cześć. Przed chwilą zainstalowałem miui v9 i przy uruchamianiu telefonu, w konfiguracji wstępnej nie mogę zalogować się na konto Xiaomi. Wyrzuca komunikat "Nie udało się sprawdzić statusu funkcji...  Wystąpił błąd po stronie serwera, poczekaj minutę lub dwie i spróbuj ponownie"
Czekam, Czekam i nic. Pominąłem to i przeszedłem dalej ale po chwili wyskakuje na środku ekranu "Aktywuj to urządzenie", wpisuje poprawne hasło (bo na stronie zalogować się mogę) i dalej lipa. "Nie Udało się zweryfikować ID konta Xiaomi. Nie można połączyć z siecią."
Jakieś pomysły jak to usunąć?
Trzy razy robiłem wipe i cały czas tak samo.
Ma ten sam komunikat, występuje na global stable oraz na najnowszym dev global. Nie wiem jak sobie z tym poradzić. Nic innego nie mogę zflaszować bo mam zablokowany bootloader. Z kolei odblokować go nie mogę bo nie mogę zalogować się na telefonie na konto xiaomi i koło się zamyka :(

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

Może wgrajcie jakieś starsze stable - V8. Ja bym wtedy próbował się zalogować. Jak pójdzie to odblokujcie fona od razu.

• 0
Opublikowano

Część. Udało mi się zalogować. Kliknąłem "aktywuj to urządzenie" wpisałem hasło, i spamowałem. Nie chciało załapać ale za 5-10 razem nim wyskoczył czerwony komunikat chwilę dłużej się łączył (weryfikacja..). Znowu wyskoczyło, że nie ma połączenia. Znowu spamowałem i przy tej dłuższej chwili jak weryfikowało zablokowałem telefon. Odłożyłem, poszedłem zrobić śniadanie, a jak wrocilem i odblokowałem fona to wszystko było git. Poprobujcie tym sposobem może się uda;)

• Like 1
  • 0
Opublikowano
30 minut temu, Rozael napisał:

Niedawno otrzymałem mojego xiaomi redmi 4X od kuriera. Rozpocząłem wstępne przygotowania, kliknąłem że mam konto google i bam!

Od ok. 2h klikam w przycisk tak i ciąglę wodzę komunikat :"Nie można się zalogować. Podczas nawiązywania połączenia z serwerami Google wystąpił problem."

Spróbowałem logowania przez konto Xiaomi ale też niedziała. Co robić?

Użyć wyszukiwarki? Nie gryzie. Jest już kilka wątków o tym na Forum. Zresztą wystarczy przewinąć stronę kilka postów w górę. Bez obaw. Rolka myszki się nie zepsuje...

30 minut temu, Rozael napisał:

PS. Mam Xiaomi redmi 4X i mam pytanie. Czy to normalne że slot na karty sim i sd jest tak zrobiony że podczas wyjmowania od razu wypadają bo są skierowane odwrotnie niż wyświetlacz?

Jest jakiś problem z tym, aby położyć / trzymać telefon ekranem do dołu...?

Ech...

• 0
Opublikowano
12 minut temu, Rozael napisał:

Znaczki :P

To sobie zmień na angielski, będzie łatwiej, drugi klawisz po prawej od dołu zmienia język.

• Like 1
  • 0
Opublikowano

No to okej, jak pokazało to są dwie opcje:

- ściągasz XiaomiADB - http://xiaomitool.com/adb, odpalasz wiersz polecenia w katalogu z ADB i wpisujesz xiaomiadb format-data - telefon zrobi reset do ustawień fabrycznych

- ściągasz chińskie MiPCSuite - http://zhushou.xiaomi.com - instalujesz je, odpalasz i podpinasz do kompa. w zależności od wersji będziesz mieć wtedy menu z 3 albo 4 opcjami. jeśli masz z 3, to wybierasz drugą opcję, a jeśli z 4 - trzecią. efekt taki sam jak wyżej.

• 0
Opublikowano
Przed chwilą, Rozael napisał:

Pokazało że mam podłączyć do komputera. Na czym polega to recovery?

Jak tylko to ci pokazuje, to masz recovery w którym nic nie można zrobić. Spróbuj rozpocząć konfiguracje telefonu od nowa, może ci się uda. Możesz pomijać na początku dodawanie kont, Googla czy Xiaomi, jak tego jeszcze nie zrobiłeś. To zawsze można dodać później.

• 0
Opublikowano
23 minuty temu, Rozael napisał:

Czyli z tym kompem to instaluje MiPCSuite i w menu klikam coś tak?

Mało tego, to musi być chińska wersja tego MiPcSuite pobrana np stąd: http://zhushou.xiaomi.com/  a tu opis z przetłumaczonymi krzakami: https://miuipolska.pl/forum/topic/23420-odzyskanie-blokady-telefonu/?do=findComment&comment=324876

Nie wiem co ci poszło nie tak przy tym pierwszym uruchomieniu. Powinien działać przynajmniej klawisz wstecz jak był problem z logowaniem do Googla, żeby można było to pominąć.

• 0
Opublikowano
Przed chwilą, Rozael napisał:

MIUI Global 8.2 | Stable 8.2.12.0(MAMMIEA)

Ja bym ci proponował wgrać najpierw najnowszą wersję global stable pobierając zip-a romu, wgraniu do telefonu i uruchomieniu aktualizacji z pliku. Jak nie chce się zalogować do konta googla, to nie pobierze żadnych aktualizacji Googla i jego aplikacje mogą nie działać. W nowszycm romie będziesz miał dodatkowo Androida 7.1 i Miui 9. Link do pobrania: http://en.miui.com/download-323.html

• Like 1
  • 0
Opublikowano

Ściągasz ten plik, wchodzisz w aplikację Aktualizacje i potem w 3 kropki -> Aktualizuj z paczki .zip i ten plik wybierasz. Jeśli nie zadziała (wywali jakiś błąd) to podpinasz telefon pod kompa, uruchamiasz w recovery i uruchamiasz mipcsuite chińskie na kompie. Jak wykryje - to opcja nr 1 (aktualizacja online po naszemu) albo 2 (aktualizacja z pliku) jeśli będziesz mieć 4 opcje. Jeśli 3 - to opcja nr 1 (aktualizacja z pliku). Potem już powinno zadziałać.

• 0
Opublikowano
10 minut temu, Rozael napisał:

Jest jakiś mały tuto do tego? :P

Już masz od kolegi, wystarczy pobrać całą paczkę romu global stable ze strony którą podałem, wgrać do pamięci i w programie aktualizacja z tego pliku. Dodatkowo w tym romie jest już nowe recovery z opcją resetu do ustawień fabrycznych. W ciągu ostatnich dwóch tygodni uruchamiałem kilka Redmi 4x znajomym, ale zawsze zaczynałem od aktualizacji romu, albo przez OTA, albo z pliku w przypadku najnowszego romu, bo jeszcze dla naszego regionu nie pobiera go przez OTA. Nie było problemów z uruchomieniem.

• 0
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Rozael napisał:

Bez tej aktualizacji nie będzie działać? Bo jednak wyjmując telefon z pudełka oczekuje się w pełni sprawnego telefonu a nie że się będę bawił w pobieranie 1 GB pliku :/

Powinno działać bez i z reguły działa, ale u ciebie nie zadziałało. Nie wiem dlaczego, możliwe że to problem po stronie serwerów Googla, czy Xiaomi. Zawsze możesz oddać telefon, niech serwis z tym walczy, ale stracisz czas i nerwy. To co ci podałem, to oficjalny rom i nikt nie przyczepi się jak go zainstalujesz. Jak nadal będzie źle to go oddasz.

PS. Wygląda na to że dzisiaj jest jakiś ogólny problem z serwerami Googla. Takie problemy z serwerami Googla czy Xiaomi niestety często występują w weekendy i dni wolne od roboty. Jak coś przestaje działać, to nie ma komu naprawić!

Edytowane przez FromWP
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...