Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym przez ibuygou, możecie napisać dlaczego warto go kupić za taką cenę? Właśnie chciałbym komuś powiedzieć , że za taką cenę lepszego się nie dostanie i że to nie podróbka tableta od ugryzionego jabłka.

Opublikowano

To powiedz to, o czym napisałeś. Recenzje pooglądaj na youtube, to się dowiesz, dlaczego warto. Poczytaj na forum. Mam wrażenie, że nawet ci się nie chce palcem kiwnąć, bo informacje, o które pytasz, są praktycznie na tacy podane.

Opublikowano

Przyszły mi Mi Pady.

Pierwsze wrazenie: R-E-W-E-L-A-C-J-A

Sprzedaje mojego Nexusa 7 2014 i biore Mi Pada, bez dwóch zdań

Ponizej fotka porownawcza:

mipad2.jpg

Opublikowano

Acid czy mógłbyś zainstalować lub odinstalować na MiPadzie jakąś apkę z pliku...?

Pokazują się jakieś dziwne krzaczki.

Tak ma być ?

Ja i G2

To MIUI na Mitaba to czysty ascetyzm.

Ja i G2

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Spotkał się ktoś z brakiem możliwości zainstalowania programu Solid Explorer z pliku apk? Wyskakuje komunikat PO CHIŃSKU, jest zielona belka (również po chińsku), ale klikanie w nią nic nie daje. Tak w ogóle to sporo tego chińskiego w polskim ROM'ie :mrgreen:

(mam wersję MIUI dev, bo stable nie dało się zainstalować)

Opublikowano

Jest blokada na nieautoryzowane programy i nigdzie tego nie wyłączysz. Ten Rom to takie dziadostwo, że świat nie widział. Zapomnij też, że zainstalujesz Flash

Ja i G2

Opublikowano (edytowane)

Ale Flash'a zainstalowałem :) Kilka innych programów, zarówno ze sklepu jak i .apk również. Co do ROM'u to fakt, na kolana nie powala...

Przed momentem próbowałem z programem Papyrus. Też kicha... Podejrzewam, że takich programów będzie więcej, co czyni ten tablet ( czy może raczej ROM ) bezużytecznym...

Tapatalk Pro by MiPad 64GB

Edytowane przez arcadioush
Opublikowano

Taki urok MIUI. Nicniemający rom przesycony gadżecikami, zajmujący 90% pamięci.

Mam Ondę v989 po uruchomieniu mam 1,4 GB w porywach spada do 800 MB.

Szybkość działania systemu w porównaniu z MiPad x 10. GPU gorsze ale nie ma tragedii.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Dołączyłem dzisiaj do niewielkiego, ale jakże zacnego polskiego grona posiadaczy MiPada.

I teraz pytanie - dlaczego do cholery to się tak laguje od nowości i jak temu zaradzić? ;) [choć i tak lepiej niż Nexus 7 po update'cie do KitKata]

Drugie pytanie - dlaczego nie mogę zainstalować niektórych appek, typu... jakdojade? Wyskakuje błąd braku kompatybilności, co miażdży mi serce :(.

Opublikowano

Dołączyłem dzisiaj do niewielkiego, ale jakże zacnego polskiego grona posiadaczy MiPada.

I teraz pytanie - dlaczego do cholery to się tak laguje od nowości i jak temu zaradzić? ;) [choć i tak lepiej niż Nexus 7 po update'cie do KitKata]

Drugie pytanie - dlaczego nie mogę zainstalować niektórych appek, typu... jakdojade? Wyskakuje błąd braku kompatybilności, co miażdży mi serce :(.

Mipad nie ma modulu gps, dlatego nie nozesz instalowac aplikacji typu nawigacja.
Opublikowano

Dzięki za odpowiedź, choć z drugiej strony mnie nie interesuje funkcja lokalizacji w tym programie, tylko rozkłady jazdy i wytyczanie tras... :)

Ja to robie tak ze na telefonie mam titanium backup robie kopie zapasowa i potem przekopiowuje na mipada i tam przywracam w titanium backup. Moze tak pojdzie, u mnie dziala.
Opublikowano (edytowane)

Ja nie mam lagow... A gdzie konkretnie one wystepuja?

Nie kazda aplikacja bedzie dzialac po przywroceniu na mipadzie ale wiekszosc dziala. Pamietaj tylko zeby przywracac podjedynczo.

Edytowane przez tosshi2
Opublikowano

Występuje ewidentny lag między kliknięciem ikony a rozpoczęciem jej pracy, to samo jest z przełączaniem między ekranami, które nie jest płynne. Nie jest to specjalnie uciążliwe, ale w sprzęcie z taką specyfikacją - wkurzające. Nie jest tak źle jak w Nexusie 7 z 2012 po update'cie do Kit Kata, ale zdecydowanie nie jest tak, jak być powinno przy takim procesorze i ilości pamięci.

Opublikowano

MiPad nie ma modemu 3G.

Czy istnieje możliwość odpalenia Internetu przez modem na USB MF 195.

Mam taki Modem z T-mobile, mam też kabel USB micro USB.

Czy MF195 będzie działać to nie wiem, ale Huawei E31314 działa.

• Like 1
Opublikowano

Jak wygląda kwestia ostatniego weekly? Dużo narzekania na mipad było wcześniej. Czy można instalować już apki ale z nieoficjalnych źródeł? Czy kwestia lagow jest naprawiona? Bardzo mnie kusi ten tablet.

wysłano z Mi4

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czy MiPad będzie pasować do pokrowców z klawiaturą dla ipada mini? Są podobnej wielkości, a kupując tablet chciałbym też klawiaturę. Te na Ali robione pod MiPada nie powalają wykonaniem.

Opublikowano

Czy MiPad będzie pasować do pokrowców z klawiaturą dla ipada mini? Są podobnej wielkości, a kupując tablet chciałbym też klawiaturę. Te na Ali robione pod MiPada nie powalają wykonaniem.

Wielkosciowo na pewno. Nie wiem jak z przyciskami czy sa dokladnie w tym samym miejscu ale mipad jest grubszy.
Opublikowano

Hej.

Czy ktoś może napisać jak obecnie wygląda kwestia stabilności MIUI na MiPadzie? Szukam urządzenia o wymiarach podobnych do MiPad'a z rozdzielczością o propocjach 4:3; głównie do przeglądania stron internetowych, korzystania z forów, odpisywania na wiadomości e-mail. Sprawdzi się?