kulig007 Posted August 26, 2014 Share Posted August 26, 2014 (edited) Porównywałem sobie na sucho wymiary obu tel... Ale nie spodziewałem się, że taka różnica będzie widoczna. No mi się to podoba!!!! Nie wspominając już o zaokrąglonych rogach Tapatalk User from Mi2s Edited August 26, 2014 by kulig007 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skalar Posted August 26, 2014 Share Posted August 26, 2014 Dużo mniejsze jest MI4, ale jakoś pierwsze wrażenie lepsze sprawia MI3. Być może to przez kolor tylko Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
raf7705 Posted August 26, 2014 Share Posted August 26, 2014 Jak dla mnie, to mi3 wygląda lepiej na tym porównaniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aQua Posted August 26, 2014 Share Posted August 26, 2014 (edited) Wygląd akurat zależy od gustu, mnie się Mi4 bardziej podoba, wrażenie robi porównanie wielkości obu telefonów. Wysłane z mojego MI 4W Edited August 26, 2014 by aQua Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafal Plut Posted August 26, 2014 Share Posted August 26, 2014 Jak dla mnie mi3 nie ma najmniejszego startu do mi4.mi4 wygląda klasowo. Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest zydowsky Posted August 27, 2014 Share Posted August 27, 2014 Mi3 wygląda dużo lepiej ale jak ktoś pisał kwestia gustu. Mi4 na pewno na plus dla posiadaczy mniejszych dłoni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ari93 Posted August 27, 2014 Share Posted August 27, 2014 pamietajcie ze czarny wyszczupla... Link to comment Share on other sites More sharing options...
creep Posted August 27, 2014 Share Posted August 27, 2014 XiaomiWorld ma już wersję 64GB na stanie, czekamy na iBuygou Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted August 27, 2014 Share Posted August 27, 2014 Dalej biały.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mk12344 Posted August 27, 2014 Share Posted August 27, 2014 W mi sprzedawca na alliexpress napisał ,iż czarny bedzie od października Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted August 27, 2014 Share Posted August 27, 2014 Jest czarny już w ibuygou.com. Model 16GB. Wysłane z MI4 W Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sajlenty Posted August 27, 2014 Share Posted August 27, 2014 (edited) Jest też wersja 64 (biała tylko) na ibuygou. Edited August 27, 2014 by Sajlenty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted August 27, 2014 Share Posted August 27, 2014 Hm usunęli info z fb o tym. Wysłane z MI4 W Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sajlenty Posted August 28, 2014 Share Posted August 28, 2014 Jszcze szybkie pytanie, bo trochę mnie zbił z tropu post na fanpage ibuygou. Białe 64 to już nie pre order i dostarczają normalnie, tak jak białe 16? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muminek_Cinek Posted August 28, 2014 Share Posted August 28, 2014 Tak, z tym że najpierw wysyłają preordery. w przyszłym tygodniu maja wysyłać normalne zamówienia już. Jakby kogoś interesowało mibandy też od przyszłego tygodnia mają lecieć na bieżąco. Link to comment Share on other sites More sharing options...
creep Posted August 28, 2014 Share Posted August 28, 2014 (edited) Mój preorder białego Mi4 64GB właśnie wyruszył z Chin Hongkongu. Edited August 28, 2014 by creep Link to comment Share on other sites More sharing options...
nosports Posted August 28, 2014 Share Posted August 28, 2014 (edited) czarny drozszy od białego, ale mnie ciekawi o ile będzie droższa wersja z lte, orientuje sie ktoś ile kosztuje implementacja takiego modułu? Przeczuwam ze jakies 100-150$ będzie drozej, chyba ze to juz jest w telefonie i wystarczy to odblokowac programowo? Edited August 28, 2014 by nosports Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muminek_Cinek Posted August 28, 2014 Share Posted August 28, 2014 Jakoś mi się nie wierzy że jest już w telefonie:) jakby tak było to pewnie już by internet o tym huczał. Wydaje mi się że wersja z LTE 100$ drożej będzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raf7705 Posted August 28, 2014 Share Posted August 28, 2014 Przecież to LTE to hardware, nie software. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ari93 Posted August 28, 2014 Share Posted August 28, 2014 LTE juz jest tylko chinskie a nie europejskie, cena teoretycznie nie powinna sie zmienic... ale znajac zycie u posrednikow sie zmieni Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted August 28, 2014 Share Posted August 28, 2014 Ja mam info od babki z Xiaomi co mi chce wysłać Mi4, że LTE może być za 1-2 miesiące lub później. Czyli sami nie wiedzą bo tak czy inaczej koniec roku. Wysłane z MI4 W Link to comment Share on other sites More sharing options...
zientas Posted August 28, 2014 Share Posted August 28, 2014 a sam moduł lte może kosztować 5$ może 8$, ale telefon ma już moduł lte który niestety nie obsługuje europy więc należy go wymienić więc cena (koszt) produkcji telefonu nie powinien się zmienić, ale sprzedawcy jak i producent będzie chciał zarobić na nowinkach technicznych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted August 28, 2014 Share Posted August 28, 2014 Nie 5 czy 8 a około 40$. No niestety, ja myślę o 64 czarnym ale... Jeszcze go nie ma i będzie zapewne droższy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted August 28, 2014 Share Posted August 28, 2014 (edited) Ja poczekam pewnie, aż wyjdzie wersja z LTE i wtedy zobaczymy jak będą się kształtować ceny obu wersji. Nie liczę na jakieś cuda cenowe ... Ale jak będzie dla mnie akceptowalna, pewnie odświeże Mi2 na Mi4. Bo mimo wszystko chciałbym zostać przy MIUI(a MIUI=Xiaomi) , przynajmniej jest jakaś perspektywa rozwoju, co przy Mi2 dawno umarło :-\ Tapatalk User from Mi2s Edited August 28, 2014 by kulig007 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eru Posted August 29, 2014 Share Posted August 29, 2014 kulig pierdzielisz... Co najwyżej nie ma "nowego numerka" bazy, a nie że perspektywa rozwoju umarła przy Mi2... Toć dostanie v6, więc rozwój jest... Tapnięte z MI2S Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted August 29, 2014 Share Posted August 29, 2014 Ale mi chodzi o co potem ..... No i co, że dostanie v6. Jak później telefony zniknie, programiści zapomną o Mi2. A półśrodek typu porty to też trochę inna bajka. Przy Mi4 mam szansę, zobaczyć kiedyś Androida L. Z oficjalnego wydania. Bo jak już kupie, to na dłużej będę mieć pewnie ten telefon. Mi2 też miałem wprawdzie mieć przynajmniej 2 lata, ale chcę jednak spróbować 5' ekranu. I dlatego taka szybka wymiana się szykuje. Tapatalk User from Mi2s Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozek Posted August 31, 2014 Share Posted August 31, 2014 Mam Redmi Note Pro U mnie zmiana się teraz szykuje. Bo za duży. Mam tylko nadzieje że te żółte plamy . Mnie ponownie nie zaskocza we flagowcu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yary Posted September 1, 2014 Share Posted September 1, 2014 Właśnie otrzymałem swojego mi4. Of kilku dni siedzę tu na miui, ale wielu spraw jeszcze nie ogarniam, więc sorry za pytania... Dostałem z chińską wtyczką plus kabelek. W Note II mam też zestaw kabelek plus wtyczka. Czy jak użyję wtyczki Samsunga i kabelka od mi (to wiem, że mają inne gniazdko usb), nie spalę telefonu? Druga sprawa, po włączeniu bez problemu ustawiłem język polski. Czy jest jakiś powód, by wgrać rom z miui Polska? Gdzieś czytałem, ale teraz nie pamiętam, o co chodzi, czy te romy są jakieś specjalne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
raf7705 Posted September 1, 2014 Share Posted September 1, 2014 Super specjalne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ari93 Posted September 1, 2014 Share Posted September 1, 2014 "nie spalę telefonu?" wszystkie telefony na swiecie ladowane sa napieciem 5V, o ile nie bedziesz kombinowal z bateriami i "dziwnymi" ladowarkami telefon nie powinien eksplodowac "Czy jest jakiś powód, by wgrać rom z miui Polska?" teraz pewnie masz jakis multilang, lepiej wgraj miuipolska, romy sa nieco modyfikowane przez Acida oraz pewnie posiadaja aktualniejsze tlumaczenia 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
creep Posted September 2, 2014 Share Posted September 2, 2014 Biały Mi4 64GB dotarł. Gratisy od iBuygou - MiKey oraz folia ochronna na ekran. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozek Posted September 2, 2014 Share Posted September 2, 2014 Następny szczesliwy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafal Plut Posted September 2, 2014 Share Posted September 2, 2014 Do mnie dotarł wczoraj.do tej pory przerobił wszystkie flagowego modele praktycznie wszystkich firm (tych najznajszych )Czuje.ze.z tym telefonem zostane na bardzo długo;)jak dla mnie wszystko idealnie zrobione!i miui v6 i sam telefon! Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
festor89 Posted September 2, 2014 Share Posted September 2, 2014 Ja już zamówiłem drugiego Mi4 myślałem że 16 GB mi starczy ale niestety nie Telefon świetny polecam dużo lepszy niż poprzedni Note 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafal Plut Posted September 2, 2014 Share Posted September 2, 2014 Czy wam też czasem ginie zasięg w miejscu gdzie normalnie macie prawie na full żeby zaraz znowu wskoczyć?na v5 oraz na v6 sprawdzałem i to samo. Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts