lg4xhd Posted November 24, 2015 Share Posted November 24, 2015 nie jest to jakaś wielka różnica ale, tak jakby była jedna dioda ciut słabsza. co do wibracji, to taki dziwny dźwięk ma, bardziej brzęczący/miękki niż w mi3. W mi3 jest bardziej twarda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dombel Posted November 24, 2015 Share Posted November 24, 2015 Czy u Was też przycisk "wstecz" sprawia wrażenie, jakby słabiej świecił ? W nocy tego aż tak nie widać, lecz w dzień dwa lewe przyciski są jakby bardziej widoczne. Porównywał może ktoś wibrację MI4 i MI3 ? Czy w MI4 jest ona słabsza i trochę głośniejsza ? Jeśli chodzi o przycisk "wstecz" to faktycznie jest słabo widoczny (w dzień praktycznie w ogóle), wibracji nie porównywałem do MI3 ale w moim przekonaniu jest zdecydowanie za słaba. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted November 24, 2015 Share Posted November 24, 2015 2 godziny temu, lg4xhd napisał: Czy u Was też przycisk "wstecz" sprawia wrażenie, jakby słabiej świecił ? W nocy tego aż tak nie widać, lecz w dzień dwa lewe przyciski są jakby bardziej widoczne. Porównywał może ktoś wibrację MI4 i MI3 ? Czy w MI4 jest ona słabsza i trochę głośniejsza ? Pod przyciskiem nie ma żadnej diody. To "norma" w Mi4. Nie zawsze podświetlenie jest idealne przy przycisku Wstecz. Po prostu ten przycisk jest najdalej od dwóch diod dających światło do przycisków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lg4xhd Posted November 24, 2015 Share Posted November 24, 2015 oki dzięks bo już się przestraszyłem, że coś nie tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rex692 Posted November 24, 2015 Share Posted November 24, 2015 Przyglądam się i nie widzę jakiejś rażącej różnicy Wydaje mi się, że na siłę szukacie jakiś wad w tym telefonie. zapomnieliście że ten telefon jest idealny?? Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lg4xhd Posted November 24, 2015 Share Posted November 24, 2015 (edited) Kupowałem u nie znanego (na forum) sprzedawcy, w takim razie mogę go ze spokojnym sumieniem polecić. Edited November 24, 2015 by lg4xhd Link to comment Share on other sites More sharing options...
rex692 Posted November 24, 2015 Share Posted November 24, 2015 Ja z początku miałem wielkie obawy, telefon z Chin, nieznana marka na rynku europejskim itd itp. Ale zaryzykowalem i nie żałuję telefon spełnia wszystkie moje oczekiwania i polecam go każdemu znajomemu. Mam tylko nadzieję że 2 lata minimum wytrzyma:D A tak pozatym może wypowie się ktoś kto ma ten telefon od dłuższego czasu bądź nawet premiery?? Jak działa czy się nic nie psuje itp. Ja osobiście mam ten telefonik już 3 miesiąc, jest to krótko. Ciekawią mnie opinie "starszych użytkowników" Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
cort06 Posted November 24, 2015 Share Posted November 24, 2015 Ktoś przypomni co i gdzie czyściło się, żeby usunąć błędne pobrania np elementy 'null' w aplikacji motywy? Wiem, że ktoś o tym gdzie pisał ale nie mogę znaleźć. Mi 4W 3 GB RAM Link to comment Share on other sites More sharing options...
gnysior Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 Jestem nowym posiadaczem Mi4. Która wersja miui jest najlepsza na ten moment? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 Zainstaluj 5.11.5. To chyba najlepszy wybór. Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 Ja mam najnowszą, żadnych problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lg4xhd Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 (edited) Czy u was też lekko laguje ta najnowsza wersja miui (5.11.19) ? Przy przechodzeniu między pulpitami zwłaszcza przy animacji "kostka" są takie jakby szarpnięcia. Telefon ogólnie chodzi bardzo szybko (aplikacje, gry, antutu 46000pkt itp.), sam system tylko ma lagi w animacjach (szczególnie kostka)... Na mi3, wszystko działa bardzo płynnie a jest w nim wolniejszy cpu. Niby to i to canro...hmm... Edited November 25, 2015 by lg4xhd Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 Jeśli chodzi o mikrolagi to tak, obserwuję czasami ale nie na przesuwaniu pulpitów a na wysuwaniu / zamykaniu belki z otwartymi aplikacjami. Zdarza się że na ułamek sekundy się przytnie. Dzieje się to jednak raz na ileś razy i nie jest powodem do rozdrażnienia. Szczególnie że tak było i kilka ROM'ów wstecz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lg4xhd Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 (edited) nie no ja mam to cały czas podczas przesuwania pulpitów w trybie kostki. hmm może pełny miflash z usuwaniem wszystkiego mu zrobić, chociaż w sumie wgrywałem mu rom już poprzez mipcsuite w trybie fastboot (może czegoś to nie wyczyściło hmm). dodam ze mam wersje mi4 lte-cu, 2gb. Edited November 25, 2015 by lg4xhd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 Tia, na tej najnowszej aktu 5.11.19 dzieją się różne tajemnicze rzeczy. U mnie niekiedy apki, mimo animacji tapnięcia, nie odpalają się, do tego mimo ponad 800mb wolnego RAM system zamyka losowe apki czy to z kłódką czy nie, albo jeszcze ciekawsze, odpalam aplikację, dostaję informację "aplikacja przestała działać", klikam "OK" po czym aplikacja normalnie działa . Link to comment Share on other sites More sharing options...
dave Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 (edited) Cześć, Przymierzam się do zakupu Xiaomi Mi4 w kolorze czarnym, stąd też widzę, że jest to stosunkowo upośledzona wersja jeśli chodzi o pamięć wewnętrzną czy też RAM. No okej, może z tym drugim tak źle nie jest, 2GB pamięci jest w sumie optymalne. Tutaj jednak moje pytanie, czy odgrywa to znaczącą rolę, jeśli chodzi o 2 a 3GB RAM? Oczywiście, na pewno robi to pewną różnicę jeśli chodzi o liczbę aplikacji w tle, czy też ich wznowień, jednak jeśli używa się telefonu głównie do społeczności (przeglądarka, Facebook, Messenger, whatsapp, skype, poczta) to czy odbije się to na wydajności? Jak z samym nawigowaniem po systemie? Czy będzie to odczuwalne? Oczywiście cały czas staram się uzupełnić wiedzę jaką skrywa Wasze forum, a więc niedługo pewnie odnajdę odpowiedzi na moje pytania, choć jeśli ktoś miałby chwilę... Byłoby miło PS Biały kolor zdecydowanie mi się nie podoba. Czarny ma w sobie dla mnie tę klasę i prezentuje się świetnie! Edited November 25, 2015 by dave Link to comment Share on other sites More sharing options...
ratosluaf Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 Przy takim korzystaniu nie odczujesz różnicy. Posiadam wersję 3GB i szczerze to raz mi się udało zapełnić 2,5GB pamięci, w tle miałem odpalonych kilka gier i messengera, fb i podobne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 22 minuty temu, dave napisał: Cześć, Przymierzam się do zakupu Xiaomi Mi4 w kolorze czarnym, stąd też widzę, że jest to stosunkowo upośledzona wersja jeśli chodzi o pamięć wewnętrzną czy też RAM. No okej, może z tym drugim tak źle nie jest, 2GB pamięci jest w sumie optymalne. Tutaj jednak moje pytanie, czy odgrywa to znaczącą rolę, jeśli chodzi o 2 a 3GB RAM? Oczywiście, na pewno robi to pewną różnicę jeśli chodzi o liczbę aplikacji w tle, czy też ich wznowień, jednak jeśli używa się telefonu głównie do społeczności (przeglądarka, Facebook, Messenger, whatsapp, skype, poczta) to czy odbije się to na wydajności? Jak z samym nawigowaniem po systemie? Czy będzie to odczuwalne? Oczywiście cały czas staram się uzupełnić wiedzę jaką skrywa Wasze forum, a więc niedługo pewnie odnajdę odpowiedzi na moje pytania, choć jeśli ktoś miałby chwilę... Byłoby miło PS Biały kolor zdecydowanie mi się nie podoba. Czarny ma w sobie dla mnie tę klasę i prezentuje się świetnie! Nie zmulisz go tak, mam ten model 2/16 i jeszcze go nie zmuliłem . Uważaj tylko na refubrished i podróbki, czarny kolor jest bardzo słabo dostępny i każdy model czarny jaki znajdziesz musisz dokładnie opatrzeć i popytać się sprzedawcy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dave Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 11 minut temu, Nezumi napisał: Nie zmulisz go tak, mam ten model 2/16 i jeszcze go nie zmuliłem . Uważaj tylko na refubrished i podróbki, czarny kolor jest bardzo słabo dostępny i każdy model czarny jaki znajdziesz musisz dokładnie opatrzeć i popytać się sprzedawcy. Dzięki za odpowiedź. Sklep mam na myśli któryś z: ibuygou, honorbuy, xiaomiforsale, rozmyślam też nad allegro ale niestety, nie mam obecnie żadnych złotówek, a mieszkam za granicą. Myślę, że w tych sklepach nie ma szans raczej na podróbkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 Ale tez marne szanse na kolor czarny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 29 minut temu, dave napisał: Dzięki za odpowiedź. Sklep mam na myśli któryś z: ibuygou, honorbuy, xiaomiforsale, rozmyślam też nad allegro ale niestety, nie mam obecnie żadnych złotówek, a mieszkam za granicą. Myślę, że w tych sklepach nie ma szans raczej na podróbkę. w XFS bardzo ciężko o czarny, szybko się rozchodzą i baaaardzo dlugo trzeba niekiedy czekać aż znowu jakieś pojedyncze modele się pojawią, IBG z tego co wiem nie ma na stanie, honorbuy nie sprawdzałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rex692 Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 Przemysl sobie jeszcze czy czarny czy biały, powiem szczerze że jestem zwolennikiem czarnych i zawsze takie mi się podobały ale tym razem przy mi4 dostrzegłem to coś w białym ta ramka świetnie pasuje do białego, marzą mi się jeszcze drewniane placki Wiadoma sprawa o gustach się nie dyskutuje decyzja należy do Cb;) Ps. Może spasuje Ci biały telefon + czarny tył ( widziałem gdzieś do kupienia czarne plecki) Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
dave Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 Tylko dlaczego? Przecież normalnie każde z tych sklepów mają je na stanie i nie ma żadnego komunikatu o tym, że czarny wariant jest niedostępny. Ogółem rozmyślałem jeszcze nad wersją Mi4C ale wolałbym chyba telefon solidniej zbudowany... W sumie Snapdragon 801 nie jest jeszcze takim żółwiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 Mam takiego czarnego 2/16 i ciężko go zmulić. Kupiłem też drewniane plecki i podbijam teraz nimi serca niewiast Super efekt Link to comment Share on other sites More sharing options...
lg4xhd Posted November 27, 2015 Share Posted November 27, 2015 Czy zdarzały się może u Was na poprzednim romie 5.11.19, że wasz rozmówca słyszał przerywany dźwięk ? Nie ważne w jakim trybie 4g,3g czy 2g. Po restarcie telefonu jest ok, lecz po kilku godzinach problem powraca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wizard33 Posted November 30, 2015 Share Posted November 30, 2015 Czesc Czy orientuję sie ktoś gdzie możnaby było kupić MI4 LTE 3GB na fakturę w Polsce ? Może ktoś mógłby polecić kogoś na allego kto na pewno sprzeda oryginalny telefon ? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
avish Posted November 30, 2015 Share Posted November 30, 2015 A4U Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted November 30, 2015 Share Posted November 30, 2015 Technos. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dan254 Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 Ja brałem od Technos taką właśnie wersję jak chcesz i wszystko jest ok więc mogę polecić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gnysior Posted December 2, 2015 Share Posted December 2, 2015 Mam pytanie co do emotek. Mam je i mogę je wysyłać, a kiedy ktoś mi je wysyła dostaje znaki zapytania. Co zrobić z tymi znakami zapytania. Chodzi mi o te emotki np. ze zwierzętami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartol435 Posted December 4, 2015 Share Posted December 4, 2015 Jak ktoś ma okazje dostac czarna wersje to szczerze polecam , bo posiadam takową i na żywo wygląda nieziemsko Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojciech0015 Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Panowie mam podobny problem jak kolega wyżej, The product you are checking is Mi Mobile Phone This security code has been queried 1 times Czy nie da się inaczej sprawdzić autentyczności telefonu ? wieczorem dam zdjęcia otwartego telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Da się. Było miliard razy. Wgraj MIUIPolska. Masz MiNote PRO? To na prawie bank masz oryginał. Nie wiem po co w ogóle sobie zawracasz głowę tymi bzdurami jak powinieneś iść do instrukcji na stronie w dziale pobierz miui i tam wgrać MIUIPolska. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojciech0015 Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 (edited) Czytałem już wiele Waszych postów widocznie to przeoczyłem, dodam iż te kody wpisywałem na laptopie a nie na telefonie. Mam Xiaomi MiNote Pro i zainstalowany miui polska najnowszy. Telefon otworzyłem i ma uszkodzone dwie plomby jak widać na zdjęciu, proszę o podpowiedź do czego można się dostać po odkręceniu tych śrubek i czy mam mieć jakieś powody do obaw i pisać do sprzedawcy ? Edited December 10, 2015 by wojciech0015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cort06 Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Panowie wakelock systemu, dokładnie connecitivy service 54 minuty w ciągu 1d i 5h cyklu to normalne? Dziwnie dużo mi się wydaje... WiFi i dane włączone Dodatkowo jeszcze power managerwakelock.wakelock 4h 6m x5606 Mi 4W 3 GB RAM Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts