tomurbanowicz Opublikowano 21 Października 2017 Autor Opublikowano 21 Października 2017 Chodzi o ostatnią tarczę. Zmieniłeś cyferki godziny na białe. Poprawia to czytelność, ale te niebieskie też były ok. W ostatnim res z pierwszego wątku jest na tej tarczy błąd w dniu tygodnia z literką piątku, wyświetla się T. Czytałeś opis do tej tarczy? T to piątek. Ale jest nowa, z 3 literowym dniem.
tomurbanowicz Opublikowano 21 Października 2017 Autor Opublikowano 21 Października 2017 (edytowane) Co do już istniejących modyfikacji - są już 2 narzędzia: jedno w postaci skryptów, drugie z GUI. Można już po swojemu sobie ustawiać tarcze jak kto chce Zaktualizowany pierwszy post. Edytowane 21 Października 2017 przez tomurbanowicz
FromWP Opublikowano 21 Października 2017 Opublikowano 21 Października 2017 22 minuty temu, tomurbanowicz napisał: Czytałeś opis do tej tarczy? T to piątek. Ale jest nowa, z 3 literowym dniem. Nie nie czytałem, nie wpadł bym na to. W tej z trzy literowym dniem jest problem z ofsetem i wyświetlają się dwie i kawałek (przynajmniej przy piątku), na tym firmware które z nią podałeś.
tomurbanowicz Opublikowano 21 Października 2017 Autor Opublikowano 21 Października 2017 (edytowane) 4 minuty temu, FromWP napisał: Nie nie czytałem, nie wpadł bym na to. W tej z trzy literowym dniem jest problem z ofsetem i wyświetlają się dwie i kawałek (przynajmniej przy piątku), na tym firmware które z nią podałeś. Niemożliwe, bo ja jej używam i jest OK. Wrzuciłeś oba pliki? Edytowane 21 Października 2017 przez tomurbanowicz
Lukaszlukasz Opublikowano 21 Października 2017 Opublikowano 21 Października 2017 Nie nie czytałem, nie wpadł bym na to. W tej z trzy literowym dniem jest problem z ofsetem i wyświetlają się dwie i kawałek (przynajmniej przy piątku), na tym firmware które z nią podałeś.Nie, jest ok.
tomurbanowicz Opublikowano 21 Października 2017 Autor Opublikowano 21 Października 2017 (edytowane) Dnia 18.10.2017 o 18:50, mukam3 napisał: hej, da się ta wersje oprogramowania najnowszą, chyba 9.14 bez spolszczonych tarcz? bo mi się jakoś tak te oryginalne bardziej podobają, tzn te cyferki niebieskie żeby były a nie białe i żeby w tej takiej wersji starej tarczy elektronicznej takie cienie były nipodswietlonych elementów, to da się to zrobić z oryginalnymi tarczami? Rozumiem, że potrzebujesz wersji najbardziej zbliżonej do oryginału bez spolszczenia tarcz? Wersja najbardziej zbliżona do oryginału jest już w pierwszym poście. Edytowane 21 Października 2017 przez tomurbanowicz
tomurbanowicz Opublikowano 21 Października 2017 Autor Opublikowano 21 Października 2017 (edytowane) Proszę o przetestowanie nowego moda tarczy z pogrubioną i fajniejszą czcionką. Tej tarczy: - PL-FW-0.0.9.14-tomi-2.zip (należy wrzucić oba pliki) Standardowo proszę o fotki. Edytowane 21 Października 2017 przez tomurbanowicz
FromWP Opublikowano 21 Października 2017 Opublikowano 21 Października 2017 35 minut temu, tomurbanowicz napisał: PL-FW-0.0.9.14-tomi-2.zip - (należy wrzucić oba pliki) Standardowo proszę o fotki. Sprawdziłem poprzedni z tego wątku: https://miuipolska.pl/forum/topic/29051-amazfit-bip-oraz-mifit-modyfikacje/?do=findComment&comment=397742 i było już ok (możliwe że testowałem wcześniej z firmware z pierwszego wątku). Wgrałem ostani bo chciałem podesłać ci screena i Bip już nie wstał. Na razie na nic nie reaguje.
woyto Opublikowano 21 Października 2017 Opublikowano 21 Października 2017 @tomurbanowicz Jest gdzieś mod tarczy z połączeniem tej klasycznej - "3. Tarcza invert: PL-FW-0.0.9.14-invert-2.res" i "4. Tarcza z trzyliterowym dniem tygodnia" ? Szczególnie zależy mi na tej 4. bo jest taka fajna czytelna nawet w słabym świetle przez duże cyfry BTW Ciekawe kiedy dodadzą barometr do tej opaski (ta dziurka u góry to jednak od ciśnienia jest)
tomurbanowicz Opublikowano 21 Października 2017 Autor Opublikowano 21 Października 2017 4 minuty temu, woyto napisał: @tomurbanowicz Jest gdzieś mod tarczy z połączeniem tej klasycznej - "3. Tarcza invert: PL-FW-0.0.9.14-invert-2.res" i "4. Tarcza z trzyliterowym dniem tygodnia" ? Szczególnie zależy mi na tej 4. bo jest taka fajna czytelna nawet w słabym świetle przez duże cyfry BTW Ciekawe kiedy dodadzą barometr do tej opaski (ta dziurka u góry to jednak od ciśnienia jest) Nie wiem, tyle już tego było, że trzeba poszukać wśród postów. Albo zrobić sobie samemu. 13 minut temu, FromWP napisał: Wgrałem ostani bo chciałem podesłać ci screena i Bip już nie wstał. Na razie na nic nie reaguje. To dziwne...
FromWP Opublikowano 21 Października 2017 Opublikowano 21 Października 2017 7 minut temu, tomurbanowicz napisał: To dziwne... Coś poszło nie tak. Niestety cieszyłem się nim tylko 3 dni. Zna ktoś jakiś sposób na przywrócenie go do życia?
tomurbanowicz Opublikowano 21 Października 2017 Autor Opublikowano 21 Października 2017 (edytowane) 1 minutę temu, FromWP napisał: Coś poszło nie tak. Niestety cieszyłem się nim tylko 3 dni. Zna ktoś jakiś sposób na przywrócenie go do życia? Jak dokładnie to wgrywałeś? Edytowane 21 Października 2017 przez tomurbanowicz
FromWP Opublikowano 21 Października 2017 Opublikowano 21 Października 2017 2 minuty temu, tomurbanowicz napisał: Jak dokładnie to wgrywałeś? Tak jak wszystko dotychczas, Gadgetbridgiem. Wszystko przebiegło normalnie, żadnych błędów, tylko po wgraniu firmware po prostu nie wstaje. Robiłem to wcześniej kilka razy i nie było problemów.
tomurbanowicz Opublikowano 21 Października 2017 Autor Opublikowano 21 Października 2017 Przed chwilą, FromWP napisał: Tak jak wszystko dotychczas, Gadgetbridgiem. Wszystko przebiegło normalnie, żadnych błędów, tylko po wgraniu firmware po prostu nie wstaje. Robiłem to wcześniej kilka razy i nie było problemów. A może bateria się wyczerpała? Jak podłączysz do ładowarki to coś się pojawia?
FromWP Opublikowano 21 Października 2017 Opublikowano 21 Października 2017 Przed chwilą, tomurbanowicz napisał: A może bateria się wyczerpała? Jak podłączysz do ładowarki to coś się pojawia? Nie, wczoraj ładowałem do pełna było ponad 90%. Na ładowanie też nie reaguje i oczywiście nic go po BT nie widzi.
tomurbanowicz Opublikowano 21 Października 2017 Autor Opublikowano 21 Października 2017 1 minutę temu, FromWP napisał: Nie, wczoraj ładowałem do pełna było ponad 90%. Na ładowanie też nie reaguje i oczywiście nic go po BT nie widzi. Miałem tak 2 razy (tak się mi zrobiło bez żadnej ingerencję), wstał po godzinie 00:00.
FromWP Opublikowano 21 Października 2017 Opublikowano 21 Października 2017 Przed chwilą, tomurbanowicz napisał: Miałem tak 2 razy (tak się mi zrobiło bez żadnej ingerencję), wstał po godzinie 00:00. Zobaczymy, poczekam. Niewiele mam do stracenia.
tomurbanowicz Opublikowano 21 Października 2017 Autor Opublikowano 21 Października 2017 (edytowane) 29 minut temu, FromWP napisał: Zobaczymy, poczekam. Niewiele mam do stracenia. Hmm.... Edytowane 21 Października 2017 przez tomurbanowicz
FromWP Opublikowano 21 Października 2017 Opublikowano 21 Października 2017 16 minut temu, tomurbanowicz napisał: Na 99,99% nie jest to wina moda. To ja nie obwiniam ani Ciebie, ani moda. Możliwe, że coś nie poszło z samym wgrywaniem. Zawsze jakieś ryzyko istnieje szczególnie jak to jest robione przez BT.
seb11_11 Opublikowano 21 Października 2017 Opublikowano 21 Października 2017 Zobaczymy, poczekam. Niewiele mam do stracenia., przewiń parę postów, napisałem co pomogło mojemu bo też się z nim już zegnalem po ostatnim fwWysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
tomurbanowicz Opublikowano 21 Października 2017 Autor Opublikowano 21 Października 2017 @FromWP W ogóle nie widzi go MiFit nawet przez chwilę?
FromWP Opublikowano 21 Października 2017 Opublikowano 21 Października 2017 3 minuty temu, seb11_11 napisał: , przewiń parę postów, napisałem co pomogło mojemu bo też się z nim już zegnalem po ostatnim fw Też miałeś czarny ekran i na nic nie reagował? Wyczytałem że nie łączył się, mój jest zupełnie martwy. 1 minutę temu, tomurbanowicz napisał: @FromWP W ogóle nie widzi go MiFit nawet przez chwilę? Wogóle, nawet przez chwilę. On po prostu się nie włączył po restarcie.
tomurbanowicz Opublikowano 21 Października 2017 Autor Opublikowano 21 Października 2017 1 minutę temu, FromWP napisał: Wogóle, nawet przez chwilę. On po prostu się nie włączył po restarcie. Chorobcia...
seb11_11 Opublikowano 21 Października 2017 Opublikowano 21 Października 2017 To faktycznie "wygrałeś" mój odpalił tylko z niczym się nie łączył.Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
FromWP Opublikowano 21 Października 2017 Opublikowano 21 Października 2017 4 minuty temu, tomurbanowicz napisał: Chorobcia... To czekać do północy? Z twoim też tak było, czy jednak dawał jakieś oznaki zycia?
tomurbanowicz Opublikowano 21 Października 2017 Autor Opublikowano 21 Października 2017 (edytowane) 2 minuty temu, FromWP napisał: To czekać do północy? Z twoim też tak było, czy jednak dawał jakieś oznaki zycia? U mnie było tak dwa razy, ale to była wina oprogramowania trzy firmware wcześniej. Chyba to jednak była wina mojego moda i biję się w pierś, że się pomyliłem (poprawiłem w każdym razie plik w poście). Trzeba znaleźć sposób na reset jakoś.... Edytowane 21 Października 2017 przez tomurbanowicz 1
FromWP Opublikowano 21 Października 2017 Opublikowano 21 Października 2017 5 minut temu, tomurbanowicz napisał: Trzeba znaleźć sposób na reset jakoś.... Jak znajdziesz jakiś sposób (oprócz czekania do północy) to daj znać. Na razie MiBanda ponownie uruchomiłem. Cóż, "jest ryzyko, jest zabawa".
tomurbanowicz Opublikowano 21 Października 2017 Autor Opublikowano 21 Października 2017 1 godzinę temu, FromWP napisał: Jak znajdziesz jakiś sposób (oprócz czekania do północy) to daj znać. Na razie MiBanda ponownie uruchomiłem. Cóż, "jest ryzyko, jest zabawa". Jeśli nie powiedzie sposób z północą, to należy moim zdaniem czekać do rozładowania baterii - jak jest freeze systemu, to bateria raczej szybko się rozładowywuje. Potem włączyć do ładowarki i powinna się pojawić formatka do ładowania, poczekać aż się trochę podładuje i spróbować się połączyć z GB i wrzucić poprawny FW.
FromWP Opublikowano 21 Października 2017 Opublikowano 21 Października 2017 2 minuty temu, tomurbanowicz napisał: Potem włączyć do ładowarki i powinna się pojawić formatka do ładowania, poczekać aż się trochę podładuje i spróbować się połączyć z GB i wrzucić poprawny FW. Teoretycznie to powinno mieć jakieś zabezpieczenie jak coś nie wyjdzie z wgrywaniem FW. Nawet przy wgrywaniu oficjalnego fw coś zawsze może sie wydarzyć, poczekam, zobaczymy.
tomurbanowicz Opublikowano 21 Października 2017 Autor Opublikowano 21 Października 2017 (edytowane) 4 minuty temu, FromWP napisał: Teoretycznie to powinno mieć jakieś zabezpieczenie jak coś nie wyjdzie z wgrywaniem FW. Nawet przy wgrywaniu oficjalnego fw coś zawsze może sie wydarzyć, poczekam, zobaczymy. No cóż, to tylko tani chiński gadżet - nie ma co się spodziewać jakiś zabezpieczeń. Pierwszy FW był tragiczny, 2 razy bez powodu złapał takiego freeze'a jak u Ciebie i musiałem czekać do północy. Inni z tego co czytałem na forum Huami, czekali do rozładowania baterii kilka do kilkunastu dni... I nawet żeby przyśpieszyć ten czas wkładali go do lodówki, ale ja tego nie polecam. Edytowane 21 Października 2017 przez tomurbanowicz
kzybu1983 Opublikowano 21 Października 2017 Opublikowano 21 Października 2017 (edytowane) Choopy, mam swojego Bipa spolszczonego według procesu z pierwszej strony. Serdeczne podziękowania do tomurbanowicz za wkład i poswiecenie w celu usprawnienia sikora. Jestem mega zadowolony. Miałem Peace przez kilka dni, ale problemy z synchronizacją itp. nie pozwoliły na komfortowe użytkowanie smarwatcha. Ja trochę z innym pytankiem. Pojawiła się zapowiedz wersji International naszego Bipa- przedsprzedaż. Czym ona się będzie różnić od Naszej wersji. Czy może będzie już rozpoznawała czcionki PL. Czy dojdą jakieś dodatkowe funkcje. Czy jeżeli pojawi się oficjalnie My będziemy mogli wgrać oprogramowanie wersji International? Edytowane 21 Października 2017 przez kzybu1983
tomurbanowicz Opublikowano 21 Października 2017 Autor Opublikowano 21 Października 2017 (edytowane) 27 minut temu, kzybu1983 napisał: Ja trochę z innym pytankiem. Pojawiła się zapowiedz wersji International naszego Bipa- przedsprzedaż. Czym ona się będzie różnić od Naszej wersji. Czy może będzie już rozpoznawała czcionki PL. Czy dojdą jakieś dodatkowe funkcje. Czy jeżeli pojawi się oficjalnie My będziemy mogli wgrać oprogramowanie wersji International? Nic podobnego. International jest już w wersji FW 9.14 - to firmware jest dwujęzyczne: chińsko-angielskie. Ja spolszczyłem wersję chińską, ale można przełączyć się na angielską z pozycji GB, albo Notify & Fitness. W sumie, to jakby się uparł, to można tak spolszczyć zegarek, żeby były PL znaki w menu/podmenu - tyle, że trzeba by było skrócić tekst, bo PL znak zajmuje więcej niż jeden bajt - dokładnie 2 bajty (nie piszę tu o menu głównym, bo to są tylko obrazki i tam można wszystko ) Jednak z powiadomieniami na tą chwile jest problem. Edytowane 21 Października 2017 przez tomurbanowicz
kzybu1983 Opublikowano 21 Października 2017 Opublikowano 21 Października 2017 Nie chce używać Notify & Fitness bo to dodatkowy program pracujący w tle fona- obiązenie dla baterii i Ramu. Używam Mifit od ponad roku (wcześniej MiBand 2), jestem zadowolony z jakim tempem rozwija się ta aplikacja. Bip sprawdza się jako Smartwatch w 99%. Fajnie jakby wprawadzili możliwośc dorzucania tarcz w nieskończonej liczbie (jak w Peace) i poprawność wyświetlania PL znaków. To jedyne problemy które osobiście Mi przeszkadzają. Z zalet to lekkość konstrukcji, wygoda no i bateria. Trzyma dłużej niż MiBand hehehehehe...a użytkowość bajka. Pozdrowionka
tomurbanowicz Opublikowano 21 Października 2017 Autor Opublikowano 21 Października 2017 (edytowane) 10 godzin temu, kzybu1983 napisał: Nie chce używać Notify & Fitness bo to dodatkowy program pracujący w tle fona- obiązenie dla baterii i Ramu. Używam Mifit od ponad roku (wcześniej MiBand 2), jestem zadowolony z jakim tempem rozwija się ta aplikacja. Bip sprawdza się jako Smartwatch w 99%. Fajnie jakby wprawadzili możliwośc dorzucania tarcz w nieskończonej liczbie (jak w Peace) i poprawność wyświetlania PL znaków. To jedyne problemy które osobiście Mi przeszkadzają. Z zalet to lekkość konstrukcji, wygoda no i bateria. Trzyma dłużej niż MiBand hehehehehe...a użytkowość bajka. Pozdrowionka Zaletą Notify jest to, że transliteruje PL znaki na bez PL znaków, czyli zamienia ą na a w powiadomieniach. Edytowane 22 Października 2017 przez tomurbanowicz
kzybu1983 Opublikowano 21 Października 2017 Opublikowano 21 Października 2017 Wiem wiem...ale jeżeli dodatkowa aplikacja ma czuwać nad poprawnym wyswietlaniem to juz wolę znaki zapytania. Zastanawiało mnie czy wersja International to naprawi. W Peace w wersji International znaki były wyświetlane poprawnie.
Rekomendowane odpowiedzi