Pływak Posted September 13, 2017 Share Posted September 13, 2017 Witam, od dłuższego czasu mam problem z messengerem lite otóż nie można wysłać zdjęcia. Naciśnięcie ikony aparatu kompletnie nic nie powoduje, brak reakcji. Apka przeinstalowana, uprawnienia sprawdzone. Ma ktoś to samo albo wie w czym tkwi problem? Telefon to Redmi 4X z najnowszym xiaomi.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted September 13, 2017 Share Posted September 13, 2017 Błąd Mess Lite już od 2/3 miesięcy ta opcja nie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
virusek90 Posted September 13, 2017 Share Posted September 13, 2017 Potwierdzam jak napisał @Nezumi Przez tą wadę musiałem się przerzucić na normalną wersję . . . ciekawe czy to czasem nie jest ich celowe zagranie (by więcej osób przerzuciło się na normalną wersję) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted September 13, 2017 Share Posted September 13, 2017 1 minutę temu, virusek90 napisał: Potwierdzam jak napisał @Nezumi Przez tą wadę musiałem się przerzucić na normalną wersję . . . ciekawe czy to czasem nie jest ich celowe zagranie (by więcej osób przerzuciło się na normalną wersję) Pewnie tak. Tak samo jak video rozmowy, które bez problemu można by w Lite odblokować bez dodatkowego obciążenia... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pływak Posted September 13, 2017 Author Share Posted September 13, 2017 (edited) Też się właśnie zastanawiałem nad tym czy celowo nie wyłączyli ale ostatnio na google play jak przeinstalowywałem dalej wisi https://lh3.googleusercontent.com/BNJoJKk8r3VEq5ECxm1MuiVzJCbl2uu3ZESUj6kyVUff9d88VgMGfoJJHG7pdubP250=h900 Niemniej dzięki za info trzeba sie przyzwyczaić bo do normalnego na pewno nie wrócę... Edited September 13, 2017 by Pływak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makaron Posted September 25, 2017 Share Posted September 25, 2017 Sorki za mały odkop, na mi6 z miui polska rzeczywiście jest ten problem, natomiast na redmi note 4 mtk z globalem aplikacja działa normalnie ;O Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted October 2, 2017 Share Posted October 2, 2017 Ten błąd łatwo obejść. Wchodzisz do Galerii (lub innej apki tego typu), klikasz na zdjęcie, opcje udostępniania i wybierasz FB Lite – wskazuejsz do kogo i już. Wysyła się Link to comment Share on other sites More sharing options...
angry Posted December 18, 2017 Share Posted December 18, 2017 Niby taki ależ to irytujące Messenger Lite nie działa Zwykły drenuje baterię 10x bardziej Jest jakiś złoty środek? Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted December 19, 2017 Share Posted December 19, 2017 12 godzin temu, angry napisał: Jest jakiś złoty środek? Nie wysyłać zdjęć... A poważnie. Jeśli mają być z zachowanym formatem (rozdzielczością), to pozostaje chyba tylko mail. Patrząc na to jak FB lub MSG kompresuje fotki, płakać się chce... Link to comment Share on other sites More sharing options...
widmo1980 Posted December 19, 2017 Share Posted December 19, 2017 Ja osobiście używam zmodyfikowaną wersję facebooka.Czat mam wewnątrz facebooka tak jak to było kiedyś zanim pojawił się messenger.Niestety nie ma tam opcji dzwonienia i rozmów wideo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
angry Posted December 19, 2017 Share Posted December 19, 2017 Nie wysyłać zdjęć... A poważnie. Jeśli mają być z zachowanym formatem (rozdzielczością), to pozostaje chyba tylko mail. Patrząc na to jak FB lub MSG kompresuje fotki, płakać się chce...Tak ale jakieś screena czy coś albo zdjęcie czegoś innego co nie musi być dobrej jakości Niektórych wręcz życzą sobie zdjęcia tylko przez Messenger, żadna chmura czy mail A jest Messenger Lite dark theme? Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted December 19, 2017 Share Posted December 19, 2017 2 godziny temu, angry napisał: A jest Messenger Lite dark theme? Tego niestety nie próbowałem, więc nie pomogę. Jak jednak sądzę po nazwie, to poza motywem, od "zwykłej" wersji Lite się on nie różni... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wulfel Posted December 19, 2017 Share Posted December 19, 2017 2 godziny temu, mrosi napisał: Jak jednak sądzę po nazwie, to poza motywem, od "zwykłej" wersji Lite się on nie różni... Lite jest "lżejszy" szybciej się ładuje a zdjęcia wysyłam bez problemu. Mi4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted December 20, 2017 Share Posted December 20, 2017 14 godzin temu, wulfel napisał: Lite jest "lżejszy" szybciej się ładuje a zdjęcia wysyłam bez problemu. OK. Z większą lekkością i samym wysyłaniem zgadzam się. Z kompresją jest już gorzej... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wulfel Posted December 20, 2017 Share Posted December 20, 2017 2 godziny temu, mrosi napisał: OK. Z większą lekkością i samym wysyłaniem zgadzam się. Z kompresją jest już gorzej... Na pewno, coś za coś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
angry Posted December 20, 2017 Share Posted December 20, 2017 "zwykłej" wersji Lite się on nie różni...Może jak ktos modował to naprawić dodawanie zdjęc przez aplikację. Jest w ogóle czarny? Ktoś zna? Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Froger Posted March 10, 2018 Share Posted March 10, 2018 na Redmi Note 4 na romie Global dziala normalnie po zainstalowaniu romu xiaomi.eu stable lub dev przestaje dzialac wiec nie jest to wina aplikacji tylko romu. PS. na innych telefonach np samsung i huawei dziala ta opcja caly czas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts