tomasznowak Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 Zainstalowałem poprzednie firmware z najnowszym plikiem res i tak to wygląda. Po wgraniu najnowsze FW i pliku Res miałem po angielsku podpisy w pod menu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 To jest tylko fw .88 PL Więc res jest domyślny, który był przy tym (EN) Ale to "BT Synced" nadal się źle wyświetlaBT Synced to szczegół (tak przetłumaczyłem, ale nie wiem czy ie dałem za małą czcionkę), trzeba rozwiązać sprawę dużej czcionki w menu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 Duża czcionka jest, tylko nie na środku. Poza tym jeśli to poprawisz to reszta jest git . BT sync nie pokazałem Ci, żeby wytknąć Ci błąd, tylko akurat na szybko zrobiłem fotkę z tą funkcją Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 Nie, no spoko Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 Wczoraj w którymś wydaniu FW też napisy były przestawione . Nie dasz radę teraz w tym nowym FW przestawić podpisów na środek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 (edited) OK, rozeznałem temat. To narzędzie na GitHub jest trochę niedopracowane, stąd te problemu. I obawiam się, że póki co praca tłumacza poszła na marne bo trzeba ręcznie przetłumaczyć FW.... Jak będę miał czas, to będę dłubał, chyba, że twórca naprawi narzędzie... Na tą chwilę można zainstalować wersję z małymi literkami Na szybko do sprawdzenia tłumaczenie ze wszystkich przeczytanych, brak powiadomień. Mili_chaohu_0.0.8.88-pl1.fw - wrzuć i daj znać czy jest tłumaczenie PL tylko z tego fragmentu. + oczywiście plik RES który wystawiłem dla 88. Edited September 11, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tymcio Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 30 minut temu, tomurbanowicz napisał: OK, rozeznałem temat. To narzędzie na GitHub jest trochę niedopracowane, stąd te problemu. I obawiam się, że póki co praca tłumacza poszła na marne bo trzeba ręcznie przetłumaczyć FW.... Jak będę miał czas, to będę dłubał, chyba, że twórca naprawi narzędzie... Na tą chwilę można zainstalować wersję z małymi literkami Na szybko do sprawdzenia tłumaczenie ze wszystkich przeczytanych, brak powiadomień. Mili_chaohu_0.0.8.88-pl1.fw - wrzuć i daj znać czy jest tłumaczenie PL tylko z tego fragmentu. + oczywiście plik RES który wystawiłem dla 88. Ale przecież fw jest przetłumaczone ? Czego Ci brakuje jeszcze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 (edited) 9 minut temu, Tymcio napisał: Ale przecież fw jest przetłumaczone ? Czego Ci brakuje jeszcze? Gdzie jest? Jest tylko plik txt do toolsa. Problem jest z tłumaczeniem z automatu i kompilacją za pomocą toolsa, bo wynikowy FW nie pasuje dokładnie do pliku RES. Jak ręcznie się przetłumaczy FW za pomocą HEX jest OK. Zgłosiłem problem na GitHubie. Post wyżej zrobiłem wstępne tłumaczenie fragmentu FW - proszę sprawdźcie u Was jak to wygląda. Dla jasności: Przetłumaczony oryginał FW za pomocą toolsa + przetłumaczony oryginał RES = małe czcionki. Przetłumaczony oryginał FW za pomocą toolsa + przetłumaczony MOD RES = duże czcionki, ale przesunięte. EN FW (via HEX) + przetłumaczony MOD RES = duże czcionki PL, bez przesunięcia. Edited September 11, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tymcio Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 Ja generalnie też robiłem to wszystko ręcznie ale tak, wszystkie powiadomienia są przetłumaczone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 (edited) 5 minut temu, Tymcio napisał: Ja generalnie też robiłem to wszystko ręcznie ale tak, wszystkie powiadomienia są przetłumaczone. Ja wiem, ale nie chodzi o Twoje tłumaczenie. Chodzi o kompilacje Twojego tłumaczenia z FW. Rozumiesz? Na etapie kompilacji (zh-cn2en.py) jest jakiś bug. I przyznał mi rację gość, który jest adminem na GitHubie - prosił, żebym to zgłosił. Edited September 11, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tymcio Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 Aaa, ok To podeślij mi zdekompilowany plik przez Ciebie i ja zrobię tłumaczenie, a potem skompilujesz sobie - powinno być ok A tutaj zdjęcia jak to wygląda z nowym RES i fw Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 (edited) Zjedź palcem w dół na głównym zegarze gdzie są powiadomienia - tam to wstępnie kilka ciągów przetłumaczyłem - All read! jako Przeczytane! Aa, zapodałeś screena, nie zauważyłem Napiszcie który tekst w pierwszej kolejności jest do tłumaczenia - zrobię to sukcesywnie No i co z tym B sync? Nie pasuje takie tłumaczenie? Czy za mała czcionka? Edited September 11, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 Zainstalowałem to FW plus Res 3 z wczoraj i taki jest efekt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tymcio Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 (edited) Nie nie B sync dla mnie jest ok No jedź z całością, to szybko idzie Najwygodniej po prostu robić sobie copy paste z tego mojego... @tomasznowak ciekawe...u mnie wszystko cacy Edited September 11, 2017 by Tymcio Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 @tomasznowak a co Ty żeś wrzucił? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 To co żeś podesłał w kilku wersjach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tymcio Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 Wrzuć fw 0.74, potem fw 0.88 (to najnowsze) i potem res 0.88, które było chwilę wcześniej Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 Nie przeczytałem wszystkiego dobrze i zacząłem kombinować po swojemu Zaraz wgram w prawidłowej kolejności Edycja. Po zainstalowaniu od nowa, według Twojej instrukcji, mam teraz dobrze podpisy pod ikonami, ale język angielski w pod menu. Też tak masz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tymcio Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 Tak I tak ma być - nie jest jeszcze skończone tłumaczenie, o czym @tomurbanowicz pisał kilka postów wyżej Teraz poczekaj na wrzucenie przez niego tłumaczenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 (edited) Kolejna wersja - sporo przetłumaczone, ale jeszcze troochę brakuję. Mili_chaohu_0.0.8.88-pl2.fw Podzielcie się screenami, ja nie mam na razie jak.... Edited September 11, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 Ustawienia są przetłumaczone. Poza tym niektóre funkcje są częściowo po polsku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tymcio Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 @tomurbanowicz bierz frazy z tego tłumaczenia co rzuciłem najnowsze .88, bo widzę, że niektóre nadal są złe (np przy ustawianiu tarczy jest "Wykonać połączenie?") A tam już poprawiłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 Wracam do FW 74 - straszne ma lagi 88. Postaram się dzisiaj komplet przetłumaczony wystawić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 (edited) Pierwsza część tłumaczenia, poprawiłem też to "B sync" Mili_chaohu74pl.res Mili_chaohu_74pl-1.fw I niedługo zrobię sobie nową tarczę do zegarka Edited September 12, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 To super. Czekam na nową tarczę Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 11 minut temu, tomasznowak napisał: To super. Czekam na nową tarczę Nie będzie nowa, zmienię sobie tą natywną na jaśniejszą, ale to muszę mieć trochę wolnego czasu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tymcio Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 22 minuty temu, tomurbanowicz napisał: Nie będzie nowa, zmienię sobie tą natywną na jaśniejszą, ale to muszę mieć trochę wolnego czasu Podzielisz się info jak to robić? Stawiam sobie linuxa na wirtualu ;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 Przed chwilą, Tymcio napisał: Podzielisz się info jak to robić? Stawiam sobie linuxa na wirtualu ;p W zasadzie wszystko jest na GitHubie Potrzebuję oryginalny FW 0.0.8.88 - nigdzie nie mogę znaleźć :/ W Mi Fit 3.0.6 siedzi stary FW 0.0.8.74... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 Podzielisz się info jak to robić? Stawiam sobie linuxa na wirtualu ;pTeż postawiłem linuxa i nie wiem kompletnie jak zabrać się za kompilowanie FW. Który z tych plików i jak trzeba w linuxie otworzyć i skompilować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tymcio Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 @tomasznowak to akurat masz opisane na githubie Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 Dobra, idę coś działać Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 13, 2017 Share Posted September 13, 2017 (edited) Nie trzeba Linuksa jak się okazuje - wystarczy doinstalować binarkę ImageMagick pod Windowsa. Z tym, że coś trzeba jeszcze zmodyfikować, bo obrazki są czarno-białe. Edited September 13, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 13, 2017 Share Posted September 13, 2017 (edited) Kompletne tłumaczenia FW: 0.0.0.8.74 0.0.0.8.88 - to przetestujcie, czy nie przesuwają się napisy w menu głównym (nie mam na razie jak sprawdzić) FW-74PL.zip FW-88PL.zip W Mi Fit 3.0.7 siedzi już normalnie FW 0.0.8.88 (oczywiście chiński). W Mi Fit 3.0.6 trzeba było czekać na aktualizację przez OTA. Edited September 13, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tymcio Posted September 13, 2017 Share Posted September 13, 2017 (edited) 8 godzin temu, tomurbanowicz napisał: Kompletne tłumaczenia FW: 0.0.0.8.74 0.0.0.8.88 - to przetestujcie, czy nie przesuwają się napisy w menu głównym (nie mam na razie jak sprawdzić) FW-74PL.zip FW-88PL.zip W Mi Fit 3.0.7 siedzi już normalnie FW 0.0.8.88 (oczywiście chiński). W Mi Fit 3.0.6 trzeba było czekać na aktualizację przez OTA. Pobieram .88 EDIT: I niestety, po dodaniu .res się kaszana robi (a przed jest na prawo wszystko). Edited September 13, 2017 by Tymcio Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 13, 2017 Share Posted September 13, 2017 Tak, 88 do poprawki, ale sprawdź 74. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts