tomurbanowicz Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 Poprawiona PL wersja ze stoperem i timerem. PL-FW-0.0.8.97-new.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 Wiem co jest z pogodą nie tak.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 Co? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 (edited) Poprawka zawieszania pogody - MrTomi-3.0.7PL-pogoda - POBIERZ Edited September 18, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 (edited) Prośba do Was, o propozycję skrótów do warunków pogodowych. Żeby było dużo czytelniej, poszczególne wartości/nazwy nie mogą być dłuższe niż 5 znaków (oczywiście bez PL i nie używać kropek). PL znaku już wyrzuciłem, ale jeszcze ich nie poskracałem. <string name="weather_cloudy">Pochmur</string> <string name="weather_extra_fog">Mgla</string> <string name="weather_extra_heavy_fog">Mgla</string> <string name="weather_extra_rainstorm">Ulewy</string> <string name="weather_floating_dust">Pyl</string> <string name="weather_fog">Mgla</string> <string name="weather_freezing_rain">Mar deszcz</string> <string name="weather_hail">Grad</string> <string name="weather_haze">Mgla</string> <string name="weather_heavy_fog">Mgla</string> <string name="weather_heavy_haze">Zamglenia</string> <string name="weather_heavy_rain">Int deszcz</string> <string name="weather_heavy_rain_to_rainstorm">Ulewa</string> <string name="weather_heavy_rainstorm">Ulewa</string> <string name="weather_heavy_sand_and_dust_storm">Burza piask</string> <string name="weather_heavy_snow">Snieg</string> <string name="weather_heavy_snow_to_snowstorm">Burze sniez</string> <string name="weather_heavy_to_extra_rainstorm">Burze</string> <string name="weather_large_fog">Mgla</string> <string name="weather_light_rain">Mzawka</string> <string name="weather_light_snow">Sniegu</string> <string name="weather_light_to_moderate_rain">Mzawka</string> <string name="weather_light_to_moderate_snow">Sniegu</string> <string name="weather_moderate_haze">Mgla</string> <string name="weather_moderate_rain">Deszcz</string> <string name="weather_moderate_snow">Sniegu</string> <string name="weather_moderate_to_heavy_rain">Deszcz</string> <string name="weather_moderate_to_heavy_snow">Snieg</string> <string name="weather_normal_to_heavy_rainstorm">Burze</string> <string name="weather_overcast">Zachmurz</string> <string name="weather_rain">Deszcz</string> <string name="weather_rainstorm">Ulewa</string> <string name="weather_sand_blowing">Wietrznie</string> <string name="weather_sand_dust_storm">Burza pias</string> <string name="weather_severe_haze">Zamglenia</string> <string name="weather_shower">Mzawka</string> <string name="weather_sleet">Deszcz, snieg</string> <string name="weather_snow">Snieg</string> <string name="weather_snow_shower">Opady sniegu</string> <string name="weather_snowstorm">Burza sniez</string> <string name="weather_sunny">Slonce</string> <string name="weather_thunder_shower">Burza</string> <string name="weather_unkonwn">Brak danych</string> Edited September 18, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrKajtoslaw Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 Poprawka zawieszania pogody - MrTomi-3.0.7PL-pogoda - POBIERZPogoda zawiesza się w dalszym ciagu.Może w opisie pogody wprowadzić jej stopniowanie od 1 do 10mgla1 - fogmgla9 - extra hevy fogWysłane z mojego FRD-AL10 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz 81 Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 U mnie ciągle błąd pobierania pogody....Wysłane z mojego MI 5X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 (edited) Musicie przeczyścić cache albo wrzucić apkę od nowa. Nie ma możliwości, żeby teraz się zawieszała. Co do pobierania pogody - trzeba próbować do skutku, za którymś razem zaskoczy. Co do skrótowców to chodziło mi o coś innego: zamglenia - zamgl, albo mgly Edited September 18, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrUkleja Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 U mnie na tym najnowszym pogoda działa.Instalacja na nowo ale i tak musiałem odczekać aż zaskoczy. Pierwsze 2,3 razy był znów restart zegarka. Odczekałem chwilę i bangla ... Niestety na tym modzie nie działa synchronizacja z Google Fit Wysłane z mojego OnePlus 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 Do mnie dzisiaj dotarły akcesoria. Komplet teleskopów, pasek, bransoletka na magnesowy zatrzep i komplet folii ochronnych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 (edited) 59 minut temu, MrUkleja napisał: synchronizacja z Google Fit A w oryginalnej apce działa? Poskracałem pogodę - POBIERZ Edited September 18, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 U mnie wszystko działa. Pogoda od razu się zaktualizowała, tylko ten nieszczęsny AGPS nie chciał, ale za drugim razem poszedł. Wielki szacun za wspaniałą robotę z tłumaczeniem FW Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrUkleja Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 A w oryginalnej apce działa?Działa i w oryginalnej i w lolex mod też.Wysłane z mojego OnePlus 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 54 minuty temu, tomasznowak napisał: Do mnie dzisiaj dotarły akcesoria. Komplet teleskopów, pasek, bransoletka na magnesowy zatrzep i komplet folii ochronnych. Jak się sprawuje ta magnetyczna opaska? Jak się zahaczy to można zgubić zegarek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 (edited) 19 minut temu, MrUkleja napisał: Działa i w oryginalnej i w lolex mod też. Zobacz za ok. 5 minut i daj znać. Edited September 18, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 [mention=2684]Lector[/mention] To jest bransoletka. Bardzo fajna jest bo jest cieniutka i nie odpina się sama. Ma w dodatku taki pasek gumowy wokół magnesu i to dodatkowo ją trzyma na swoim miejscu. Odkąd ją założyłem to nie mam ochoty wracać do paska. Zobaczę jak długo mi się nie znudzi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrUkleja Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 Zobacz za ok. 5 minut i daj znać.Poczekałem i nic, Google Fit nadal nie chce się dodać ...Wysłane z mojego OnePlus 5 przy użyciu TapatalkaI jeszcze takie pytanie/uwaga. Czy zmiana oznaczeń dni na dwie litery nie pomoże przy braku odstępu, który widać na zdjęciu? CZWMzawa Czyli Pn,Wt,Sr,Cz,Pt,So,Nd ... Co ty na to?Wysłane z mojego OnePlus 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 Myślałem też o tym. Przy kolejnym FW to zmienię. I może uda mi się zmniejszyv margines x lewej. Zaproponujcie jak 2, 3 literami zapisać 'jutro'. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrUkleja Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 Ja bym dał 'Jtr' czyli pozbył się samogłosekWysłane z mojego OnePlus 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
chapdis Posted September 19, 2017 Share Posted September 19, 2017 On 18/09/2017 at 0:54 PM, tomurbanowicz said: Poprawiona PL wersja ze stoperem i timerem. PL-FW-0.0.8.97-new.zip Thanks, is there any EN f/w ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 19, 2017 Share Posted September 19, 2017 21 godzin temu, MrUkleja napisał: Ja bym dał 'Jtr' czyli pozbył się samogłosek Wysłane z mojego OnePlus 5 przy użyciu Tapatalka PL FW 97 v2 ze skrótami Podzielcie się fotkami, ja nie mam jak na razie przetestować. BTW: już pojawiła się wersja 98, ale jeszcze nie źródeł do pobrania. PL-FW-0.0.8.97-v2.fw 6 godzin temu, chapdis napisał: Thanks, is there any EN f/w ? Yes, I shared it on FB Group: https://www.facebook.com/groups/1935986946664086/1946607258935388/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted September 19, 2017 Share Posted September 19, 2017 Fajnie zrobiłeś te skróty. Mam taką sugestie żeby zastąpić napis "Mzawa" napisem "Lekki Deszcz" lub "Slaby Deszcz", a gdzie jest podpis "Burza deszcz" samo "Burza" lub "Deszcz" wystarczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 19, 2017 Share Posted September 19, 2017 (edited) Jeszcze jedna poprawka, bo "jutro" zapomniałem skrócić na "jtr" - pokaż jak wrzucisz. PL-FW-0.0.8.97-v3.fw Co do Twojej propozycji to odpada, każdy warunek pogodowy nie może przekraczać 5 znaków - dlatego jest "Mzawa". Deszcz jest wyjątkiem, bo nie wymyśliłem sensownego skrótu. To po spacji to jest pogoda później, czyli reasumując: Najpierw jest pogoda aktualna, po spacji pogoda później. Urwałem tekst później, żeby nie było za długo. Edited September 19, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
chapdis Posted September 20, 2017 Share Posted September 20, 2017 Thanks. Can you posted somewhere else as I don't have Facebook Sent from my Redmi 4 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted September 20, 2017 Share Posted September 20, 2017 Jeszcze jedna poprawka, bo "jutro" zapomniałem skrócić na "jtr" - pokaż jak wrzucisz.PL-FW-0.0.8.97-v3.fw Co do Twojej propozycji to odpada, każdy warunek pogodowy nie może przekraczać 5 znaków - dlatego jest "Mzawa". Deszcz jest wyjątkiem, bo nie wymyśliłem sensownego skrótu. To po spacji to jest pogoda później, czyli reasumując: Najpierw jest pogoda aktualna, po spacji pogoda później. Urwałem tekst później, żeby nie było za długo.Nie chodziło mi o wydłużenie podpisów tylko o skrócenie tzn. Żeby był jeden wyraz np. Burza zamiast Burza Mzawa. Jak będzie jeden wyraz to i tak wystarczy, żeby się skapować jaka będzie pogoda. Bo co jak aktualnie będą burze i później również? To będą dwa napisy "Burza"? Teraz jest dobrze "jtr" Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 20, 2017 Share Posted September 20, 2017 Jeden wyraz to jest dany warunek pogodowy (duża litera na początku) - to jest pogoda w danej chwili. Drugi wyraz (duża litera na początku) jest to pogoda później. Czyli nie jest to, że w danej chwili mamy burze i deszcz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted September 20, 2017 Share Posted September 20, 2017 (edited) Najprościej chyba będzie wytłumaczyć tak jak temperatura u góry. Temperatura w ciągu dnia / temperatura w ciągu nocy. To samo z opisem pogody. W ciągu dnia Mzawa a w nocy Deszcz. Edited September 20, 2017 by Lector Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 20, 2017 Share Posted September 20, 2017 11 minut temu, Lector napisał: Najprościej chyba będzie wytłumaczyć tak jak temperatura u góry. Temperatura w ciągu dnia / temperatura w ciągu nocy. To samo z opisem pogody. W ciągu dnia Mzawa a w nocy Deszcz. Słusznie. Zaraz zamienię spację na "/". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted September 20, 2017 Share Posted September 20, 2017 Akurat nie Tobie chciałem zwróć uwagę, ale wytłumaczyć koledze wyżej dlaczego opis pogody jest dwa razy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted September 20, 2017 Share Posted September 20, 2017 Ja rozumiem o co chodzi z podwójnym opisem. Tylko miałem na myśli żeby usunąć jeden z opisów. Wystarczyło by jaka będzie pogoda dzisiaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted September 20, 2017 Share Posted September 20, 2017 Wyobraź sobie sytuacje gdzie sprawdzać pogodę o godzinie 20 bo wychodzić na koncert czy na miasto i chciałbyś wiedzieć czy warto wychodzić z domu. Miałbyś tylko podane "burza" a za oknem ładnie by tylko świecić księżyc i gwiazdy, zero deszczu a o piorunach nie wspomnę. W tedy byłby lament ze pogodynka do d*py. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted September 20, 2017 Share Posted September 20, 2017 Wiem o co Ci chodzi. Ja w zegarku to rzadko sprawdzam pogodę Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 20, 2017 Share Posted September 20, 2017 Najnowszy, jeszcze ciepły FW 0.0.9.98 PL PL-FW-0.0.8.98.zip 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted September 20, 2017 Share Posted September 20, 2017 Ale masz tempo Jakie zmiany? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 20, 2017 Share Posted September 20, 2017 Dnia 18.09.2017 o 21:12, MrUkleja napisał: Poczekałem i nic, Google Fit nadal nie chce się dodać ... Poprawiłem Google Fit - u mnie przynajmniej działa. MrTomi-3.0.7-pogoda3 - POBIERZ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts