Tymcio Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 40 minut temu, tomasznowak napisał: Rozumiem. Ja niestety mimo skończonej informatyki jestem słaby w programowaniu Jednak testować mogę to nowe oprogramowanie jak już je skompilujesz No ja czekam na info od tych, co to wymyślili - jak to skompilować Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 Ok. Jak już coś będziesz wiedział to daj znać. U mnie zegarek już jest tydzień i jak na razie jestem zadowolony z zakupu. Niestety już mam mały odprysk na szkiełku. Myślałem że to brud, ale po wyczyszczeniu okazało się, że jest mały uszczerbek. Nie przeszkadza mi to jednak i tylko trochę bardziej uważam na zegarek, bo to jednak nie g-shock Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tymcio Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 1 godzinę temu, tomasznowak napisał: Ok. Jak już coś będziesz wiedział to daj znać. U mnie zegarek już jest tydzień i jak na razie jestem zadowolony z zakupu. Niestety już mam mały odprysk na szkiełku. Myślałem że to brud, ale po wyczyszczeniu okazało się, że jest mały uszczerbek. Nie przeszkadza mi to jednak i tylko trochę bardziej uważam na zegarek, bo to jednak nie g-shock Kup sobie folię https://goo.gl/FMUfBx Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 Zamówiłem pasek, bransoletkę i pięć folii, ale nie wiem czy będą pasować dobrze na to zaokrąglone szkiełko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tymcio Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 Polskie tłumaczenie jest od wczoraj, praktycznie sprawdzone Ale problem jest taki, że nie wiem jak teraz skompilować je w plik .fw i .res Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 Ja też nie wiem. Jakoś przyzwyczaiłem się do angielskiego menu i chyba mi to na razie wystarcza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tymcio Posted September 6, 2017 Share Posted September 6, 2017 Ok Już wszystko jasne - musiałbym mieć linuxa, żeby to skompilować Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted September 6, 2017 Share Posted September 6, 2017 Czyli na Windowsie nic nie zrobisz? Znasz kogoś kto ma możliwość smompilowania oprogramowania na linuxie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tymcio Posted September 6, 2017 Share Posted September 6, 2017 Na Windowsie nic nie zrobię i nie znam nikogo Po prostu trzeba czekać, aż ktoś skompiluje nową wersję z nowymi językami... Link to comment Share on other sites More sharing options...
woyto Posted September 6, 2017 Share Posted September 6, 2017 (edited) Jak długo działa w praktyce bateria w BIPie? Zastanawiam się, czy warto dopłacać te 140zł do okrągłego Pace I jeszcze jedno - jaki gruby jest BIP? bo ten okrągły niby ma 12mm, danych o kwadratowym nie znalazłem. Edited September 6, 2017 by woyto Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 6, 2017 Share Posted September 6, 2017 Czy w modzie MrPostman-3.0.5B (EN) macie Google Maps i trasy? U mnie nie ma... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 7, 2017 Share Posted September 7, 2017 FW 0.0.8.88 w języku włoskim: https://www.xiaomitoday.it/gia-pronta-la-guida-amazfit-bip-italiano.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 7, 2017 Share Posted September 7, 2017 (edited) Przerobiłem wersje MrPostman 3.0.5B na wersję językową polską z głosem polskim. Poprawiłem mapy - u mnie pokazuje się i mapa i trasa google. Mi Fit mam po polsku, pogodę w zegarku po angielsku. - POBIERZ FW 0.0.8.88 (włoski) - fatalnie wolno u mnie działa. Edited September 7, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted September 7, 2017 Share Posted September 7, 2017 Wszystko działa. Na początku miałem problem z podświetleniem, bo działało cały czas mimo ustawienia określonych godzin, ale wyłączyłem I włączyłem tę opcję i teraz wszystko działa poprawnie. Dzięki! Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tymcio Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 Dnia 6.09.2017 o 14:30, woyto napisał: Jak długo działa w praktyce bateria w BIPie? Zastanawiam się, czy warto dopłacać te 140zł do okrągłego Pace I jeszcze jedno - jaki gruby jest BIP? bo ten okrągły niby ma 12mm, danych o kwadratowym nie znalazłem. Na razie tydzień z groszem i spadło mi około 25% baterii Grubość... z 8/9 mm 20 godzin temu, tomurbanowicz napisał: Przerobiłem wersje MrPostman 3.0.5B na wersję językową polską z głosem polskim. Poprawiłem mapy - u mnie pokazuje się i mapa i trasa google. Mi Fit mam po polsku, pogodę w zegarku po angielsku. - POBIERZ FW 0.0.8.88 (włoski) - fatalnie wolno u mnie działa. Trzeba znaleźc kogoś, kto skompiluje nam polski język xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 Z tym, że trzeba najpierw wymusić aktualizację do FW 0.0.8.88, a nie wiem jeszcze jak za bardzo. Przez OTA coś niechętnie u mnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 FW 0.0.8.88 ENhttps://www.dropbox.com/s/6w4gugu6dkd7f1c/BIP%200.0.8.88%20EN%20Mauronofrio.zip?dl=0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 9, 2017 Share Posted September 9, 2017 Kolejny przetłumaczony FW 0.0.8.88 EN - tego obecnie używam, póki co wszystko OKhttps://www.dropbox.com/s/qsrosln5fb2ysrf/BIP%2B0.0.8.88%2BEN%2BEddi.zip?dl=0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 9, 2017 Share Posted September 9, 2017 Na Windowsie nic nie zrobię i nie znam nikogo Po prostu trzeba czekać, aż ktoś skompiluje nową wersję z nowymi językami...Ja używam Linuksa, możemy spróbować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tymcio Posted September 9, 2017 Share Posted September 9, 2017 (edited) https://github.com/amazfitbip/tools + python 2.7 do zainstalowania, żebyś mógł to skompilować A tłumaczenie zrobię jutro/w pon Edited September 9, 2017 by Tymcio Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 9, 2017 Share Posted September 9, 2017 18 minut temu, Tymcio napisał: https://github.com/amazfitbip/tools + python 2.7 do zainstalowania, żebyś mógł to skompilować A tłumaczenie zrobię jutro/w pon Pisałeś że już gotowe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tymcio Posted September 9, 2017 Share Posted September 9, 2017 Gotowe dla .74 Nie dla .88 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 9, 2017 Share Posted September 9, 2017 (edited) Do usunięcia. Edited September 10, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 10, 2017 Share Posted September 10, 2017 (edited) Wrzucam FW z Twojego tłumaczenia. Nigdzie nie mogę doczytać się jak zrobić plik .res. Mili_chaohu_0.0.8.74_pl.fw EDYCJA: Już wiem, wystarczy .res wrzucić od tej wersji angielskiej. Mili_chaohu_en.res No to testujcie i chwalcie się screenami BTW: potrzebuję oryginalny FW 0.0.8.88. Edited September 10, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tymcio Posted September 10, 2017 Share Posted September 10, 2017 Zaraz będzie tłumaczenie do 8.88 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 10, 2017 Share Posted September 10, 2017 Zaraz będzie tłumaczenie do 8.88 Wrzuć ten co zapodałem i zerknij na tłumaczenie bezpośrednio na zegarku. Ja jestem na wyjeździe i nie mogę sprawdzić. Zapodaj jak mozesz kilka fotek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tymcio Posted September 10, 2017 Share Posted September 10, 2017 20 minut temu, tomurbanowicz napisał: Wrzuć ten co zapodałem i zerknij na tłumaczenie bezpośrednio na zegarku. Ja jestem na wyjeździe i nie mogę sprawdzić. A zrobiłeś tam jakieś zmiany w pliku .res? https://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=73738316&postcount=15 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 10, 2017 Share Posted September 10, 2017 Na razie nie, ale każdy wrzuca póki wersję EN. Wrzuć wersję EN. Res wyekstraktowałem - jak będzie czas to się nim zajmę wieczorem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 10, 2017 Share Posted September 10, 2017 Już wiem co zrobić z res. Wieczorem będzie komplet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tymcio Posted September 10, 2017 Share Posted September 10, 2017 (edited) Ok Ja dorzuciłem już tam tłumaczenie do .8.88 jak coś oraz poprawiłem to .8.74, bo mi się kilka polskich znaków w tym zawieruszyło, a zegarek ich na razie nie obsługuje... Edited September 10, 2017 by Tymcio Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 10, 2017 Share Posted September 10, 2017 Myślę że bez PL znaków musi być. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrUkleja Posted September 10, 2017 Share Posted September 10, 2017 Hej, super robota.Wgrane, działa, tylko teksty ikon przesunięte mamWysłane z mojego OnePlus 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrUkleja Posted September 10, 2017 Share Posted September 10, 2017 Wgrałem angielski FW i jest ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted September 10, 2017 Share Posted September 10, 2017 1 godzinę temu, Tymcio napisał: Ok Ja dorzuciłem już tam tłumaczenie do .8.88 jak coś oraz poprawiłem to .8.74, bo mi się kilka polskich znaków w tym zawieruszyło, a zegarek ich na razie nie obsługuje... Gdzie to tłumaczenie 88? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts