Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam Xiaomi Redmi 4X od miesiąca, do tej pory wszystko było ok. Rano budze sie i widze, ze karta sim nie nie aktywna, wyjałem i wsadziłem od nowa i przez 10 min było ok a pozniej znowu nieaktywna... 1 na 10 razy gdy ja wsadzam to załapie ale na max poł godz pozniej znowu te jej nie widzi... Miał ktos podobny problem ? pozdrawiam

Opublikowano
7 minut temu, kuchar1987 napisał:

tak, siedzi od rana w innym telefonie i działa cały czas

Spróbuj tego rozwiązania:

Osobiście testowałem na Redmi 4 - działa. Tylko przeczytaj uważnie, zanim się zabierzesz i pobierz pliki odpowiednie dla Twojego telefonu.

Opublikowano (edytowane)

juz na dzien dobry sie gubię

" Ściągnąłem aktualną wersję firmware dla Redmi 2 z naszej strony "

czyli z jakiej strony? tutaj na forum szukac ?

edit:jeszcze jedno, wsadziłem teraz karte znowu do Xiaomi i wykryło ją ale gdy wprowadzam kod pin pisze, ze jest nieproawidłowo co oczywiście jest nie prawda, karte wyjąłem i znowu wsadziłem w stary tel, wpisałem pin i jest ok...

edit 2 : jednak znowu wsadziłem karte do xiaomi i zrestartowałem telefon, karta działa, zobaczymy po jakim czasie znowu ja przestanie wykrywać...

Edytowane przez kuchar1987
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, kuchar1987 napisał:

dzieki

A masz odblokowany bootloader? Jak nie to nadaremne twoje męki, bo plik modemu wgrywa się w fastboot i bez odblokowania bl to nie zadziała. Podmiana tego pliku może pomóc, ale w twoim przypadku nie musi, bo objawy u ciebie są nietypowe. Może napisz jaki rom teraz masz.

Edytowane przez FromWP
  • Like 1
Opublikowano

Tak, masz chyba najnowszy global stable i zablokowany bl. Raczej to nie problem romu i podmiana tego pliku modemu chyba nie pomoże.

• Like 1
Opublikowano
22 minuty temu, kuchar1987 napisał:

czyli telefon idzie na gwarancje ?

Bez odblokowania bootloadera raczej nic sam nie zrobisz. Można co najwyżej próbować wgrać global dev przez updater z pliku. Czy pomoże, nie wiem. Jak sim działa, a dopiero po jakimś czasie przestaje, to może być trudne w reklamowaniu. Mogą ci odesłać tel. że tego nie zaobserwowali i wszystko jest ok. 

• Like 1
Opublikowano

jako, ze telefon to dual sim ( micro i nano sim) kupiłem karte nano i włożyłem w drugi slot. Jak narazie wszystko działa od kilku godzin, gniazdo micro dalej nie wykrywa karty

Opublikowano
1 godzinę temu, kuchar1987 napisał:

jako, ze telefon to dual sim ( micro i nano sim) kupiłem karte nano i włożyłem w drugi slot. Jak narazie wszystko działa od kilku godzin, gniazdo micro dalej nie wykrywa karty

To zostaje reklamacja (gwarancja). Najprawdopodobniej coś w tym slocie micro nie kontaktuje, skoro działa ale tylko czasami.

• Like 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Redmi 4X kupiony na Gearbest, aktualnie najnowsze MIUI Polska (31.08), wcześniej był global, ale nie wkładałem wtedy drugiej karty, więc nie wiem czy problem występował.

Telefon nie wykrywa w ogóle karty w 2 slocie (nanoSIM). Sprawdzałem na 3 kartach i ten sam problem. Żeby działała karta z 1 slotu muszę

1) Wsadzić kartę tylko do slotu 1

2) Wsadzić kartę do slotu 1, a po uruchomieniu i wyłączenie do 2. Jak wsadzę najpierw kartę do slotu 2, a pózniej też do 1, to nie wykryje żadnej

Próbowałem z TWRP zrobić wipe cache, ale nie pomogło. Jakie kroki jeszcze mogę wykonać przed resetem do ustawień fabrycznych lub ponownej instalacji softu? Ewentualnie czy są ROMy global z odblokowanym bootloaderem, żeby sprawdzić na szybko czy działa

Opublikowano

Siema, wczoraj dostałem xiaomi redmi 4x. Wszystko ładnie, pięknie ale dziś rano już nie widział karty sim. Można coś poradzić? 

Siema :)

Siedzę w Szkocji, mój redmi 4x 3/32 kupiłem na stronie gearbest. Z początku wszystko było cacy wrzuciłem kartę sim(Vodafone), elegancko. Włożyłem sim do starego fona w celu przerzucenia kontaktów na sim, po włożeniu do xiaomi pokazało brak karty sim(sprawdzałem inne dalej lipa). Przy użyciu kombinacji klawiszy (off + vol up)wszedłem w menu ala bios i nacisnąłem recovery i nagle pojawił się komunikat "encryption was interrupted..." poniżej przycisk reset i na tym teraz stoję. Wiem że przez flashtool mogę wgrać flsh Rom na fastboot tylko nie mogę odblokować telefonu (w aplikacji o odblocka nie ma numerów z WB). Ogólnie nie znam się na temacie ale zawsze o ile było to możliwe potrafiłem naprawiać rzeczy kierując się poradnikami. Może gdzieś już był taki wątek, nie znalazłem. Macie może jakieś rady, linki do rozwiązań? 

Z go dzięki za wszelką pomoc.

• Like 1
Opublikowano

@preston2009 jak się wgrywa nie wiadomo co i robi według opisów jakiś kolesi z sieci którzy zalecają wipe w twrp wszystkich partycji to można stracić IMEI. Na partycji EFS masz zapisane dane IMEI, wystarczy zrobić backup na wszelki wypadek.

• Like 1
Opublikowano

Nie mam pojęcia jak mi IMEI wywaliło, nie chciałem w telefonie nic zmieniać. Teraz mam problem, chciałem odblocka zrobić ale nie mogę się na telefonie zalogować na konto xiaomi bo nie wykrywa ID urądzenia, da sie coś poradzić? chciałem przygotować tell do naprawy imei przez QPST

Opublikowano

Wracając do mojego przypadku, gdzie normalnie wykrywa oba IMEI zrobiłem reset do ustawień fabrycznych, powrót do najnowszego globala, podłożyłem kawałek papieru pod kartę SIM, żeby lepiej dociskało i nic. Rozumiem, że pozostaje serwis w Polsce? Nie mam ochoty czekać miesięcy na gwarancję z GB.

Opublikowano
Bez odblokowania bootloadera raczej nic sam nie zrobisz. Można co najwyżej próbować wgrać global dev przez updater z pliku. Czy pomoże, nie wiem. Jak sim działa, a dopiero po jakimś czasie przestaje, to może być trudne w reklamowaniu. Mogą ci odesłać tel. że tego nie zaobserwowali i wszystko jest ok. 

Bez odblokowanego bootladera raczej nie wgra dev na stable.

Wysłane z mojego HM NOTE 1S przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, jak w temacie posta - tel. nie posiada nr IMEI na dwóch slotach od momentu wyjęcia go z pudełka. Urządzenie z dystrybucji PL - zablokowany bootloader (wersja MIUI 8.2.11). Czy bez rozebrania tel. i zwarcia TP nie da się przywrócić numerów IMEI?

Opublikowano

A jak kupujesz w media telewizor i w domu uruchamiasz a tam wielka plama na ekranie to idziesz na forum z pytaniem jak mam wymienić matrycę samodzielnie? Bo nie bardzo można zrozumieć co chcesz zrobić z tym produktem.

Wysłane z MI6

• 2 miesiące temu...
  • kamillm zmienił(a) tytuł na Nie wykrywa karty sim
Opublikowano (edytowane)

Wgrywam z sim i jest ok, a jak ma problem z sim to i tak niczego nie zmienia a moze ruszyć podczas nowego wgrywania, customy wgrywa się także z sd i jakoś nic się niedzieje

Edytowane przez saataniel
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Od pół roku jestem posiadaczem telefonu Xiaomi Redmi 4X.

Do tej pory nie miałem z nim żadnych problemów poza uszkodzoną szybką na wyświetlaczu.

Wysłałem telefon do naprawy i odebrałem wczoraj. Po Włączeniu połączył sie z Wi-Fi i wyskoczył komunikat o aktualizacji systemu. 

Wcisnąłem aktualizuj. Po restarcie telefon wykrył karte pamięci i kartę sim, ale obok kresek zasięgu jest komunikat 'Brak usługi' i nie jestem w stanie zrealizować połączenia.

Próbowałem wczoraj sposobu z tego tematu, jednak przy momencie uruchomienia telefonu w trybie fast boot , urządzenie zacina się , na ekranie jest jakiś ludzik ale nic sie nie rusza.

W czasie fast boot komputer nie wykrywa telefonu . Proszę o pomoc.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...