Problemy techniczne
231 topics in this forum
-
- 10 replies
- 5.5k views
Hej! Piszę na forum dlatego że aplikacja "Opinie" nie spełniła swojej roli. Nabyłem urządzenie "Saramonic SmartRig +" który najprościej opisać można jako zewnętrzy interfejs audio do podłączenia pod telefon. Można pod niego podpiąć np. mikrofon i gitarę i nagrać za pomocą telefonu dobrej jakości zapis dźwięku. Podpina się go telefonu przez złącze mini jack (identyczne jak do słuchawek z mikrofonem). Niestety na telefonie Redmi 4X występuje jakiś dziwny problem na "wejściu" przez co dźwięk jest przesterowany w momencie wejścia do telefonu. Moja mama ma taki sam telefon - u niej również występuje ten problem. Z kolei na telefonie mojego kolegi Redmi 5 plus wszystk…
Last reply by renata kkaa, -
-
- 2 followers
- 0 replies
- 1.4k views
Witam, Piszę w sprawie już prawie pięcioletniego, lecz wciąż bardzo potrzebnego telefonu Xiaomi Redmi 4X. Otóż telefon ten po paru próbach błędnego przyłożenia palca zablokował się, a następnie zażądał wzoru, który ustawiłem niedawno. Wzór podałem, lecz okazało się iż według telefonu jest on niepoprawny, co jest zwyczajnie niemożliwe, ponieważ wzór jest banalny, często go używam i ciężko go zapomnieć. Mimo to nie poddałem się i spróbowałem każdą inną możliwą kombinację podobną do tej ustawionej, wciąż bez skutku. Obecnie każda kolejna próba blokuje telefon na czas ośmiu minut. Ekran reaguje normalnie, więc można wykluczyć nie wykrywanie dotyku. W jaki sposób i czy …
Last reply by siwsonpolska, -
- 1 reply
- 595 views
Witam Wczoraj po ładowaniu telefonu z powerbank-a który jednocześnie był podłączony do sieci zauważyłem że telefon się zapętla tzn. sam restartuje się co kilka-kilkanaście sekund. Byłem w serwisie GSM gdzie Pracownik stwierdził że uszkodzona jest płyta główna. Z związku z tym że miałem tam istotne dla mnie rzeczy zapisane w aplikacji "Notatki" czy jeśli wymienię płytę główną są szanse że będę nich miał dostęp do zawartości tej aplikacji sprzed awarii ?
Last reply by Netoper, -
- 6 replies
- 668 views
Dzień dobry, Przy wymianie akumulatorka niestety użyłem noża żeby oderwać przyklejony akumulator, przy okazji zarysowałem powierzchownie ścieżki jak na zdjęciach. Na razie telefon chodzi bez zmian, ale może ktoś wie co to za ścieżki? Czy to jest groźne?
Last reply by JFK, -
- 4 replies
- 717 views
Problem z głosem - podczas rozmowy druga strona zwykle albo mnie prawie nie słyszy albo bardzo przerywany głos. W czym może tkwić problem? MIUI Global 11.0.2 7.0 NRD90M
Last reply by allonso, -
- 1 follower
- 36 replies
- 27.3k views
Mikrofon dziala jedynie podczas nagrywania dyktafonem. Podczas rozmowy nikt mnie nie slyszy i wyszukiwanie glosowe google rowniez nie dziala. Przywrocilem ustawienia fabryczne i dalej bez zmian. Co moze byc przyczyna ?
Last reply by gruniu, -
- 0 replies
- 643 views
Witajcie, sytuacja wygląda tak, że skopiowałam 192 filmy z pamięci wewnętrzej do nowego folderu na karcie sd. Zaznaczyłam filmy z folderu z pamięci wew., zgodziłam się usunąć 192 elementy. Pyk i wyświetlił mi się komunikat, że usunięto 384 elementy, nie muszę dodawać, że były to kopie z karty. Weszłam na kosz, wyświetłił się komunika o konieczności założenia konta, założyłam i nic, kosz pusty. Jak odzyskać te filmy?
Last reply by Agnieszka1986, -
- 1 reply
- 845 views
Witam, Od razu mówię że jestem laikiem i wszystkie operacje wykonywałem przy pomocy poradników. Jakiś czas temu zauważyłem problem przy moim redmi 4x z gps-em, nie łapał zasięgu, źle prowadził. Według jakiegoś wpisu na forum należało ustawić serwer czasu ntp na polski, uprzedzając to zmianą roma i rootem. Następująco zastąpiłem chińskiego roma globalem i zabrałem się za roota. Chciałem zainstalować supersu poprzez twrp, jednak po instalacji telefon nie chce się włączyć. Przytrzymanie przycisku power przez około 15 sekund powoduje, że na pół sekundy pojawia się logo startowe i telefon się wyłącza. To samo przy próbie uruchomienia w trybie fastboot - pojawia się logo f…
Last reply by kubad58, -
- 1 follower
- 1 reply
- 1.1k views
Mam problem na Maksa. Otóż ostatnio zauważyłem jakies 2 miesiące temu że nie dochodzą do mnie SMSy. Zmieniałem kartę SIM byłem w nju. Bez zmian. Teraz przeszedłem na Otwartą sieć plusa i tragedia już żadne smsy do mnie nie dochodzą. Przekładam SIM do innego tel dochodzą odrazu. Co może być?
Last reply by kamillm, -
- 2 followers
- 191 replies
- 33.4k views
Witam Problem jest z baterią która nie wytrzymuje tyle ile powinna, zostałem przekierowany tutaj na forum i więcej o sprawie napisane jest tu Spoiler http://www.forumpc.pl/topic/432282-smartfon-codzienny-użyteknie-gry-~500-650zł/ Telefon zakupiłem 5 dni temu. Wgrana była już wersja MIUI Global 8.2 Stabilna 8.2.0.2(MAMMIEA)
Last reply by japl, -
- 1 reply
- 1.2k views
Ostatnio dzieją się dziwne rzeczy z moim Xiaomi. Podczas ładowania po kilku minutach odrzuca ładowanie, kolejne wpięcie ładowarki poprawia problem ale tylko na chwile. Czasem bez przyczyny telefon pokazuje brak sieci i brak karty SIM. Ponowne wyłączenie i włączenie telefonu pomaga ale nie zawsze, wyjęcie slotu na karty też pomaga ale problem pojawia się często... Co może być przyczyną?
Last reply by kamillm, -
- 1 reply
- 848 views
Cześć wszystkim, Mam problem z telefonem Redmi 4X, a dokładnie z internetem mobilnym w tym telefonie. Telefonu używam w trybie LTE w mieście wojewódzkim i na codzień internet mobilny działa bardzo dobrze. Wystarczy jednak, że przemieszczę się gdzieś gdzie choćby na chwilę stracę zasięg LTE (lub w ogóle zasięg), np. podczas podróży poza miasto lub po zejściu do piwnicy i internet przestaje działać nawet po powrocie jakiegokolwiek zasięgu (LTE, 3G, 2G). Zasięg wraca, a internet nie wraca. Nie wystarczy zwykły restart telefonu bo najpierw trzeba przeprowadzić wyszukiwanie sieci (choć zasięg jest), wybrać swoją sieć macierzystą, przełączyć się między trybami LTE/3G i dop…
Last reply by mariuszkuchar, -
- 1 reply
- 777 views
Witam! Otóż telefon po wymianie wyświetlacza przestał łapac zasięg. Myślałem, że może coś z antena ale rozebralem telefon podłączyłem kabelek od anteny kilka razy i zamieniłem na odwrót i też nie działa. Pokazuje jakieś x na zasięgu. Ktoś ma pomysł co mogło się popsuc?
Last reply by kamillm, -
- 1 reply
- 873 views
Witam, Od dobrych kilku miesięcy mam spory problem z powielającymi się kontaktami w telefonie. Kontakty pierw się duplikują, po kilku/kilkunastu dniach potrajają, docelowo niektórych widzę po 4 lub 5. Usunięcie jednego kontaktu usuwa wszystkie kontakty, zatem nie jest to rozwiązanie problemu. Jako źródło kontaktów mam ustawione wyłącznie konto Google - mało tego - nie mam żadnych kontaktów na kartach SIM (są 2). Ostatnio zrobiłem gruntowne wyczyszczenie listy kontaktów, po czym od nowa dodałem wszystkie kontakty ręcznie. Po tygodniu pojawiły się pierwsze duplikaty - na obecną chwilę kontakty znów są powielone po 2-5 razy. Nie mam pojęcia czy jakaś aplikacja…
Last reply by ohara, -
- 2 replies
- 6.3k views
Po ostatniej aktualizacji (mam obecnie MIUI Global 11.0.2 i android 7.1.2 N2G47H) nie mogę zmienić dźwięku przychodzącej wiadomości tekstowej w aplikacji systemowej. Odtwarza się jedna z muzyczek (chyba nowe odgłosy natury). Czy można to gdzieś ustawić? Gdy zmieniam domyślną aplikację na Contacts+ i tam ustawiam dźwięk, ten dźwięk nie jest wcale odtwarzany - wiadomość jest dostarczona, powiadomienie wyświetla się na ekranie, ale nie ma dźwięku. Proszę o pomoc.
Last reply by kamillm, -
- 2 replies
- 2.1k views
Witam, zakupiłem właśnie słuchawkę bluetooth Plantronic M70. Po sparowaniu z urządzeniem niby wszystko jest ok. Jak odsłuchuję wiadomości głosowe np. z Whatsapp jest ok wszystko słuchać normalnie. Gdy ktoś do mnie dzwoni sygnał czasem ucieka , nie słychać mnie , jak bym gubił sygnał.
Last reply by kszul, -
- 11 replies
- 1.7k views
Witam, zrobiłem (rzekomo) roota tego urządzenia, ale w root checkerze jest na nie, oraz aplikacja która go potrzebuje, również go nie wykrywa. Zrobiłem wszystko po kolei, Miflashunlock, odblokowałem loader z opcji programisty i przy 99% doszło do 100% i miałem komunikat by zrebootować telefon. Co poszło nie tak? Nie wyskoczyły żadne błędy podczas rootowania. EDIT: W ustawieniach programistycznych w zakładce "Stan odblokowania urządzenia" mam komunikat, że urządzenie JEST odblokowane.
Last reply by ohara, -
- 1 reply
- 665 views
Witam, Czy miał ktoś problem z wieszającym się internetem? U mnie po zgubieniu zasięgu przestaję działać całkowicie muszę wyłączyć dane mobilne i znów je włączyć aby zaczął ponownie działać , pojawiło się to dopiero w MIUI global 10.3 niby stabilnej Czy ktoś się orientuje co można z tym zrobić?
Last reply by kamillm, -
- 2 replies
- 737 views
Witam. Mam delikatny problem z aparatem w moim urządzeniu. Przez długi czas robił zdjęcia w doskonałej jakości lecz z dnia na dzień stwierdził że już nie będzie robił wyraźnych zdjęć. Proszę o pomoc.
Last reply by Genetyk, -
- 1 follower
- 2 replies
- 948 views
Witam, posiadam w rodzinie dwa telefony Redmi Note 4X (w wersji global, oba zaktualizowane do MIUI 10). W obu wymieniłem baterie. Wypróbowałem baterie z dwóch różnych źródeł, w obu przypadkach oryginalne (wg etykiet i zapewnień sprzedawców), dwie baterie z marca 2019, z drugiego źródła z kwietnia 2019. Na obu telefonach występuje ten sam problem, niezależnie od tego która bateria z nowych została założona: - ładowanie do np 85 procent i stop, po kilkukrotnym odłączeniu i podłączeniu do ładowania w końcu w ciągu kilkunastu sekund doładowanie do 100 procent i gaśnie zielona lampka (która od 90 świeci na zielono, przy 100 procentach gaśnie, co jest p…
Last reply by stitch, -
- 37 replies
- 18.5k views
Witajcie. Zakupiłem xiaomi redmi 4x z Chin. Urządzenie działa ale nie reaguje dioda powiadomień. Nie świec ani przy ładowaniu ani przy żadnych komunikatach. Podczas robienia zdjęć temu telefonowi zauważyłem że dioda świeci jakby podczerwienią. Ktoś miał taki przypadek?
Last reply by kamillm, -
- 0 replies
- 453 views
Witam, mam problem z siecią w moim Redmi, dostępne jest tylko EDGE, mimo ustawień z preferowanym typem sieci LTE. Co ciekawe na początku wszystko śmigało jak należy, a problem zaczął się po powrocie z krótkiego wypadu na Ukrainę. Operator sieci, czyli nju nie był w stanie mi pomóc. Próbowałem różnych rozwiązań, w tym wymieniłem kartę SIM. Może ktoś spotkał się z tym problemem i udzieli mi wskazówek co robić?
Last reply by Brw, -
- 7 replies
- 1k views
Witam. Problemy, które tu opisuję dotyczą karty sd oraz dźwięku budzika. Zacznijmy od budzika. Jako dźwięk budzika mam ustawioną własną piosenkę. Co dziwne, samoczynnie telefon przerzuca na oryginalny dźwięk - co jest grane? Dzieje się tak codziennie. 2. Co jakiś czas telefon sam odłącza kartę SD. Po kliknięciu "Podłącz kartę SD" wyskakuje komunikat, że podłączenie karty niemożliwe. Po wyłączeniu i włączeniu urządzenia wyskakuje komunikat "Karta SD uszkodzona". Po wyciągnięciu jej i włożeniu ponownym pojawia się komunikat "Karta SD uszkodzona / Formatuj". I dopiero wtedy działa. Czy to wina mojego telefonu czy Wy też tak macie???
Last reply by kamillm, -
- 1 reply
- 995 views
mój telefon sam się wyłączył i włączył, a u dołu miałem właśnie taki komunikat. takie coś się wydarzyło pierwszy raz, o co może z tym chodzić??
Last reply by kamillm, -
- 0 replies
- 1.6k views
Witam, mam problem z synchronizacją wiadomości sms oraz historii połączeń w Redmi 4x. Do tej pory nie korzystałem z chmury i nie byłem zalogowany na koncie Xiaomi. Z uwagi na zmianę telefonu na MI 9 chciałem wrzucić wszystkie dane na chmurę aby mieć je w nowym telefonie. W telefonie korzystam z dwóch kart SIM, niestety zsynchronizowały się tylko SMSy i połączenia z pierwszej karty. Gdy wchodzę w ustawienia synchronizacji SMS i próbuję włączyć synchronizacje drugiej karty pokazuję się komunikat "aktywuj synchronizuj wiadomości", klikam aktywuj i nic się nie dzieje, nie przychodzi żaden sms rejestracyjny (zrzuty w załączeniu). Ta sama sytuacja w ustawieniach synchron…
Last reply by sieprawski,