sp4ubw Posted July 6, 2017 Share Posted July 6, 2017 Spróbowałby przeładować cokolwiek Działa dobrze i nie wiem czy byłbym w stanie wrócić do czegoś słabszego niż snap 835. Tego telefonu używa się jak szybkiej I7 z SSD Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted July 6, 2017 Share Posted July 6, 2017 5 minut temu, sp4ubw napisał: Spróbowałby przeładować cokolwiek Działa dobrze i nie wiem czy byłbym w stanie wrócić do czegoś słabszego niż snap 835. Tego telefonu używa się jak szybkiej I7 z SSD No wiesz, Mi 5 mimo 4 GB potrafi przeładować, więc nigdy nie mów hop 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted July 6, 2017 Share Posted July 6, 2017 W sumie wystarczy poczekać aż FB i Messenger zaczną potrzebować po 2GB Link to comment Share on other sites More sharing options...
Worrior Posted July 6, 2017 Share Posted July 6, 2017 1.7 soft globalWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted July 6, 2017 Share Posted July 6, 2017 9 minut temu, sp4ubw napisał: W sumie wystarczy poczekać aż FB i Messenger zaczną potrzebować po 2GB Akurat nie używam. Ostatnio coś na mi4c popsuli, bo nawet 2 lekkie aplikacje w tle przeładowuje... Trzeba kłódki zakładać, ehhh. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snajper Posted July 6, 2017 Share Posted July 6, 2017 Fb już potrafi psuć telefony np sony z1 więc to nie najlepszy przykład bo potrafi zamulać najlepszy sprzęt po jej aktualizacja ale to nie dziwne że padają na tej aplikacji najlepsi programiści bo umieścić tyle mechanizmów apk to poprostu sukces i nie da się stworzyć za każdym razem idealnej aktualizacji.gorsze to niż wirus ale się nie da bez tego. Mam jedno pytanie używa ktoś mi6 na karcie wirtualnego operatora (np.rbm,virgin mobile,Viking mobile) wchodzi wam np ręczne wybieranie roamingu na Xiaomi.eu? Gdzieś to pisze jak przełączy się na roming np rbm(T-Mobile) na pasku lub w ustawieniach-informacjie o telefonie-sieć bo chciałbym się upewnić czy nie będzie to samo co rn3 se który po sekundzie wracał spowrotem na play. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slawek189 Posted July 13, 2017 Share Posted July 13, 2017 (edited) Przy 6GB wolne 1GB to raczej rozpacz, że telefon nie potrafi zarządzać pamięcią.. Z takim podejściem to za 2 lata będą ładować po 16 GB. Sami wiecie, że przy ok 700 MB miui potrafi już zamykać aplikacje. W op3 jest średnio 2.5 GB wolnej pamięci. Może wreszcie coś poprawią przy miui 9 Edited July 13, 2017 by Slawek189 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snajper Posted July 14, 2017 Share Posted July 14, 2017 7 godzin temu, Slawek189 napisał: Przy 6GB wolne 1GB to raczej rozpacz, że telefon nie potrafi zarządzać pamięcią.. Z takim podejściem to za 2 lata będą ładować po 16 GB. Sami wiecie, że przy ok 700 MB miui potrafi już zamykać aplikacje. W op3 jest średnio 2.5 GB wolnej pamięci. Może wreszcie coś poprawią przy miui 9 A gdzie to odcztyjesz bo jeśli z miui tego menedżer to muszę Ci powiedzieć że nie raz oszukuje.(a i miui 8 to naprawdę sobie nieraz nieradzi ale to kwestia ustawień,oszczędzania bateri trochę trzeba posiedzieć żeby nie rzarło) A do bicia rekordów antutu to costum rom (LineageOS i jego pochodne) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted July 14, 2017 Share Posted July 14, 2017 Te 1GB to około, ogólnie bardziej realna wartość to 1.8GB. Mniej więcej tyle jest wolnego ciągle. Bez zamykania aplikacji. Nie ma problemu z ubijaniem czegokolwiek i nie zapowiada się na to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted July 14, 2017 Share Posted July 14, 2017 48 minut temu, sp4ubw napisał: Te 1GB to około, ogólnie bardziej realna wartość to 1.8GB. Mniej więcej tyle jest wolnego ciągle. Bez zamykania aplikacji. Nie ma problemu z ubijaniem czegokolwiek i nie zapowiada się na to. Jakby przy 6 GB miało się coś przeładowywać... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Immortel Posted July 14, 2017 Share Posted July 14, 2017 Kazda ilosc ramu mozna wykozystac - zalezy ile i jakich aplikacji uzyjesz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jackolote Posted July 17, 2017 Share Posted July 17, 2017 Aktualnie siedzę na 8.2.27.0(NCACNEC) xiaomi.eu. Czy jest sens bawić się w wersje cotygodniowe? Czy lepiej siedzieć na stable jeśli nie chce mi się tracić czasu w razie jakby coś nie działało? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaxPrime Posted July 17, 2017 Share Posted July 17, 2017 21 minut temu, Jackolote napisał: Aktualnie siedzę na 8.2.27.0(NCACNEC) xiaomi.eu. Czy jest sens bawić się w wersje cotygodniowe? Czy lepiej siedzieć na stable jeśli nie chce mi się tracić czasu w razie jakby coś nie działało? To zależy od Ciebie Ze swojej strony mogę powiedzieć, że mając Mi5 siedziałem na Globalu, teraz mam Mi6 i zainstalowany dev MIUIPolska (xiaomi.eu) i na pewno nie wrócę do wersji Global. Dlaczego? Na Globalu jest za dużo zainstalowanego syfu od Google którego nie można usunąć ... dla mnie syfem jest Google Duo, Google Hangouts, Filmy Google, Muzyka Google, itp. - tych aplikacji po prostu nigdy nie używam, gdyż nie pasują mi. Dodatkowo w wersji Global masz reklamy w Panelu Sterowania co jest trochę irytujące 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jackolote Posted July 17, 2017 Share Posted July 17, 2017 7 minut temu, MaxPrime napisał: To zależy od Ciebie Ze swojej strony mogę powiedzieć, że mając Mi5 siedziałem na Globalu, teraz mam Mi6 i zainstalowany dev MIUIPolska (xiaomi.eu) i na pewno nie wrócę do wersji Global. Dlaczego? Na Globalu jest za dużo zainstalowanego syfu od Google którego nie można usunąć ... dla mnie syfem jest Google Duo, Google Hangouts, Filmy Google, Muzyka Google, itp. - tych aplikacji po prostu nigdy nie używam, gdyż nie pasują mi. Dodatkowo w wersji Global masz reklamy w Panelu Sterowania co jest trochę irytujące Nie bardzo chyba się zrozumieliśmy. Aktualnie mam wgraną wersję 8.2.27.0(NCACNEC) xiaomi.eu - to nie jest global tylko wersja stabilna od Xiaomi.eu. Zastanawiam się tylko czy warto przejść do wersji cotygodniowych Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaxPrime Posted July 17, 2017 Share Posted July 17, 2017 1 godzinę temu, Jackolote napisał: Nie bardzo chyba się zrozumieliśmy. Aktualnie mam wgraną wersję 8.2.27.0(NCACNEC) xiaomi.eu - to nie jest global tylko wersja stabilna od Xiaomi.eu. Zastanawiam się tylko czy warto przejść do wersji cotygodniowych Nie wiem z jakiej racji według Ciebie wersja 8.2.27.0(NCACNEC) to xiaomi.eu skoro według tego oznaczenie jest to China Stable ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jackolote Posted July 17, 2017 Share Posted July 17, 2017 (edited) Edited July 17, 2017 by Jackolote 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted July 17, 2017 Share Posted July 17, 2017 Jest taki soft do pobrania z naszej stronki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaxPrime Posted July 17, 2017 Share Posted July 17, 2017 Bez kitu. Ale szczerze powiedziawszy zawsze bazowałem na tym, że istnieją: China Stable, Global Stable a potem wersja dev... Xiaomi.eu stable pierwszy raz na oczy widzę Link to comment Share on other sites More sharing options...
christo Posted July 17, 2017 Share Posted July 17, 2017 (edited) 3 godziny temu, MaxPrime napisał: To zależy od Ciebie Ze swojej strony mogę powiedzieć, że mając Mi5 siedziałem na Globalu, teraz mam Mi6 i zainstalowany dev MIUIPolska (xiaomi.eu) i na pewno nie wrócę do wersji Global. Dlaczego? Na Globalu jest za dużo zainstalowanego syfu od Google którego nie można usunąć ... dla mnie syfem jest Google Duo, Google Hangouts, Filmy Google, Muzyka Google, itp. - tych aplikacji po prostu nigdy nie używam, gdyż nie pasują mi. Dodatkowo w wersji Global masz reklamy w Panelu Sterowania co jest trochę irytujące Hej. Też mam obecnie globala 8.2.2.0 (NCAMIEC) i zastanawiam sie nad xiaomi.eu - czy oprócz tego co napisałeś zauważyłeś inne plusy ? jak np. lepsze zarządzanie baterią itp. ? I jeszcze jedno .... jak sie pozbyć tego napisu w lewym dolnym rogu na zdjęciu ? Edited July 17, 2017 by christo Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaxPrime Posted July 18, 2017 Share Posted July 18, 2017 Jeżeli chodzi o usunięcie tego znaczka to znajdziesz to w opcjach aparatu (musisz poszukać) mniej więcej: otwórz apkę aparatu > kliknij "Tryby" > ikonkę trybiku (ustawienia) > i odznacz "Znak wodny" (czy też będzie lista do wyboru, to wybierz "bez znaku wodnego" watermark) Bateria na wersji deweloperskiej (dev) działa bardzo dobrze - póki co Pamiętam jak miałem Mi4 i instalowałem cotygodniowe aktualizacje i z baterią była loteria, raz działało genialnie a raz do d... co ciekawe nie u każdego heh 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
czarek1212 Posted July 18, 2017 Share Posted July 18, 2017 Ma ktoś mi 6 w virgin mobile? Bo nie mogę odebrać i wysłać mmsa w punkcie dostępu konfiguracja prawidłowa bo sprawdziłem na stronie VMWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
christo Posted July 18, 2017 Share Posted July 18, 2017 (edited) @MaxPrime dzięki znalazłem ta opcje -> aplikacje systemowe -> aparat -> add watermark in photo ( umknęła mi bo ta opcja jest w j.ang. a reszta pl ) Wgranie xiaomi.eu czysci mi wszystko ? od nowa musze wszystkie apki instalować ? Edited July 18, 2017 by christo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtoo Posted July 18, 2017 Share Posted July 18, 2017 dla mnie największą wadą xiaomi.eu ROM to brak możliwości zaszyfrowania telefonu. testowałem zarówno Settings > Personal > Security (po 9-ciu godzinach wyłączyłem telefon bo wg mnie zawiesiło proces) testowałem też fastboot --wipe-and-use-fbe niestety pomimo wyniku OKAY [ 0.061s] finished. total time: 6.498s nic się nie zmieniło, dalej brak szyfrowania. Jeśli komu się udało lub ma wiedzę co jest przyczyną albo jak zaszyfrować to prośba o info Gdyby nie powyższe, używałbym właśnie tego ROM'u Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slawek189 Posted July 18, 2017 Share Posted July 18, 2017 (edited) Dnia 17.07.2017 o 21:20, MaxPrime napisał: To zależy od Ciebie Ze swojej strony mogę powiedzieć, że mając Mi5 siedziałem na Globalu, teraz mam Mi6 i zainstalowany dev MIUIPolska (xiaomi.eu) i na pewno nie wrócę do wersji Global. Dlaczego? Na Globalu jest za dużo zainstalowanego syfu od Google którego nie można usunąć ... dla mnie syfem jest Google Duo, Google Hangouts, Filmy Google, Muzyka Google, itp. - tych aplikacji po prostu nigdy nie używam, gdyż nie pasują mi. Dodatkowo w wersji Global masz reklamy w Panelu Sterowania co jest trochę irytujące Nieprawda, na globalu możesz odchudzić sobie system bez root. Włączając debugowanie w terminalu, oraz po wklepaniu kilku poleceń możesz usunąć każdą aplikację (włącznie z tymi google i z xiaomi), ale wiadomo nie każdy sobie poradzi. Edited July 18, 2017 by Slawek189 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtoo Posted July 18, 2017 Share Posted July 18, 2017 (edited) 1 godzinę temu, Slawek189 napisał: Nieprawda, na globalu możesz odchudzić sobie system bez root. Włączając debugowanie w terminalu, oraz po wklepaniu kilku poleceń możesz usunąć każdą aplikację (włącznie z tymi google i z xiaomi), ale wiadomo nie każdy sobie poradzi. Nie odpowiadam za uszkodzenia, i błędy a wszystko robisz na własne ryzyko https://www.xda-developers.com/uninstall-carrier-oem-bloatware-without-root-access/ na global pm list packages | grep 'miui' (Poniżej tylko kawałek listy ) package:com.miui.systemAdSolution package:com.miui.analytics sagit:/ $ pm uninstall -k --user 0 com.miui.analytics Success sagit:/ $ pm uninstall -k --user 0 com.miui.systemAdSolution Success sagit:/ $ pm uninstall -k --user 0 'com.miui.systemAdSolution' Failure [not installed for 0] sagit:/ $ pozdrawiam Edited July 18, 2017 by Wojtoo za długi post Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarzyk Posted July 20, 2017 Share Posted July 20, 2017 Witam mam taki problem z mi6. Po instalacji twrp przez faastboot a nastepnie wrzuceniu najnowszego miui polska przy wlaczaniu telefonu czekam ponad pol godziny i tylko kropki lataja:( Wipe nic nie daje. Czy ktos pomoze jak wrzucic najnowszy miui polska? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted July 21, 2017 Share Posted July 21, 2017 @sarzyk jakie TWRP i ktory soft wrzucasz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarzyk Posted July 21, 2017 Share Posted July 21, 2017 Twrp 3.1.1.0 a rok najnowszy z miui polska.Na razie poradziłem sobie przez wrzucenie xiaomi.eu wersja 7.7.17. dzięki za odpowiedź. PozdrawiamWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted August 5, 2017 Share Posted August 5, 2017 Nic nie ginie po flashu nowej wersjiWysłane z mojego MI 5s Plus mokeedev 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted August 5, 2017 Share Posted August 5, 2017 Ginie starsza wersja 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted August 5, 2017 Share Posted August 5, 2017 Jakbyś czytał stronę i forum to byś nie zadawał tych pytań. Wszystko od dawna jest, do tego w wielu miejscach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted August 5, 2017 Share Posted August 5, 2017 29 minut temu, szymam napisał: Pobierasz ROM na telefon. W aplikacji Aktualizacje wybierasz Zainstaluj z pliku .zip i wybierasz paczkę. Wszystko zrobi się samo. Nic więcej nie musisz robić. Nie polecaj tej metody. Restartujesz telefon do TWRP, tam wybierasz zip i robisz flash. To zadziała zawsze, wersja z aktualizacji - niekoniecznie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted August 5, 2017 Share Posted August 5, 2017 (edited) Jakby nie było różnicy to bym nie napisał Akurat w MI6 zadziała ale info dotyczy ogólnego flashowania. Często były z tym problemy, dlatego lepiej posługiwać się poprawną metodą, żeby potem nie pisać na forum, że nie chce działać. Edited August 5, 2017 by sp4ubw Link to comment Share on other sites More sharing options...
boroch Posted August 5, 2017 Share Posted August 5, 2017 (edited) Dnia 20.07.2017 o 23:35, sarzyk napisał: Witam mam taki problem z mi6. Po instalacji twrp przez faastboot a nastepnie wrzuceniu najnowszego miui polska przy wlaczaniu telefonu czekam ponad pol godziny i tylko kropki lataja:( Wipe nic nie daje. Czy ktos pomoze jak wrzucic najnowszy miui polska? Mam tak samo. Próbowałem wipe, twrp 3.1.1.1 i twrp z linku z xiaomi.pl Godzinę czekałem, ale tylko logo mi i latające kropeczki. Wróciłem do globala miflashem i ten działa. Proszę o sugestie co robię źle. Oczywiście bootloader odblokowalem. Próbowałem też flashować innym romem (7.7.14) i to samo jest Czy ktoś mógłby mi podać link do twrp. przez które dało się wgrać rom 7.7.20? Podejrzewam, że to może wina twrp. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Edited August 5, 2017 by boroch Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrekj66 Posted August 7, 2017 Share Posted August 7, 2017 witam zapytalem na gearbescie czy soft jest oficjalny i dostalm taka odpowiedz: It is INTERNATIONAL VERSION, not official Global Miui version. Czy to oznacza z jest wersja syfmiui? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts