Lukas8707 Posted February 21, 2018 Share Posted February 21, 2018 Witam wiecie może kiedy będzie aktualizacja do Androida 8 na redmi 4x bo jak czytałem na stronach o aktualizacjach to pisało ze te xiaomi się łapią ?. Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted February 22, 2018 Share Posted February 22, 2018 Może zastanowią się za 6 miesięcy jak zrobią stabilnego 7. Ja bym nie liczył. Telefon wyszedł na 6 i dostał 7. Z 5 modeli Xiaomi, które miałem żaden nie dostał więcej niż 1 aktualizacji "bazy". Za to MIUI owszem. Nawet stary Mi2S dostawał aktualizacje od bodajże 3 do 9 . Choć to wyjątek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arturoo Posted February 28, 2018 Share Posted February 28, 2018 Cześć, mam zamiar kupić Redmi 4X w wersji Global i mam w związku z tym pytanie czy czymś różni się różni dystrybucja polska od np. czeskiej czy ogólnie europejskiej, która jest np. oferowana przez proline.pl ? Nie mam namyśli tutaj wersji chińskich. Wiem że jedne są produkowane w chinach, a inne w Indonezji. jest jakaś różnica? Wiem, że przy dystrybucji innej niż polska gwarantem jest sprzedawca, który serwisuje telefony we własnym zakresie, a w polskiej jest to dystrybutor oficjalny na polske. Jaka wersja softu jest najlepsza dla tego modelu? Na co zwracać uwagę przy zakupie? Z góry dzięki za odpowiedź Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 28, 2018 Share Posted February 28, 2018 13 minut temu, arturoo napisał: Jaka wersja softu jest najlepsza dla tego modelu? Na co zwracać uwagę przy zakupie? Fabrycznie powinien mieć rom global stable, każda inna wersja świadczyła by o ingerencji. Ma to być wersja global z LTE 800 Mhz (B20) i to chyba wszystko. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
arturoo Posted February 28, 2018 Share Posted February 28, 2018 (edited) 10 minut temu, FromWP napisał: Fabrycznie powinien mieć rom global stable, każda inna wersja świadczyła by o ingerencji. A jakie oznaczenie ma ten rom? Edited February 28, 2018 by arturoo Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted February 28, 2018 Share Posted February 28, 2018 12 minut temu, arturoo napisał: A jakie oznaczenie ma ten rom? Global stable, a jaki będzie numerek to zależy kiedy był wyprodukowany i jaki wgrali fabrycznie. W sumie nie ma to znaczenia, byle by był oryginalny. Sam ci pobierze najnowszą aktualizację. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arturoo Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 Wielkie dzięki za odpowiedź Jeszcze wyczytałęm żeby wybierać wersje z tym kodem MAMMIEA zamiast MAMCNEA. W czym jest różnica? I pytanie, czy w dystrubucji europejskiej się różni czymś technicznie od polskiej? Bo oprócz tej gwarancji, to nie wiem czy jest sens płacić ponad 600zł za dystrybucje polska? Bo W jakimś promo w markecie czasem mozna za ponad 600zł dostac. Jak myślisz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pq78 Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 Niczym się nie różni. A jak ma czerwone Global Version na opakowaniu to cały czas ten sam ROM. BTW, Ostatnio był za, 569 w MM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted March 2, 2018 Share Posted March 2, 2018 A na emag.pl 500,23zł . Nie opłaca się z zagranicy kupować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marrik Posted March 2, 2018 Share Posted March 2, 2018 Preston to przepłaciłeś o 1.23Na bestcena już poniżej 500, dokładnie 499zł I z opisu wynika ,że gwarancją w autoryzowanym serwisie producenta. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pq78 Posted March 2, 2018 Share Posted March 2, 2018 Tego modelu na prawdę nie ma co ściągać z Chin, niecałe 100PLN oszczędności, ale dwa lata rękojmi są tego warte. Jak by ona realizowana nie była... Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted March 3, 2018 Share Posted March 3, 2018 @Marrik Ja akurat kupiłem dużo wcześniej za 750. Było warto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marrik Posted March 3, 2018 Share Posted March 3, 2018 Żart taki byłWysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lajowy Posted March 9, 2018 Share Posted March 9, 2018 Nie opłaca się aktualnie większości Xiaomi ściągać zza granicy. Cena jest porównywalna, jeszcze jak się doliczy do tego wszystkie niespodzianki, które mogą zdarzyć się po drodze. Najbardziej opłacalnym jest kupowanie droższych telefonów, wtedy różnica będzie największa. Swoje Mi6 udało mi się kupić kilkaset złotych taniej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts