Jump to content

Redmi 4X z polskiej dystrybucji

nymus156

Recommended Posts

Może zastanowią się za 6 miesięcy jak zrobią stabilnego 7. Ja bym nie liczył. Telefon wyszedł na 6 i dostał 7. Z 5 modeli Xiaomi, które miałem żaden nie dostał więcej niż 1 aktualizacji "bazy". Za to MIUI owszem. Nawet stary Mi2S dostawał aktualizacje od bodajże 3 do 9 :) . Choć to wyjątek.

Cześć,

mam zamiar kupić Redmi 4X w wersji Global i mam w związku z tym pytanie czy czymś różni się różni dystrybucja polska od np. czeskiej czy ogólnie europejskiej, która jest np. oferowana przez proline.pl ? Nie mam namyśli tutaj wersji chińskich. Wiem że jedne są produkowane w chinach, a inne w Indonezji. jest jakaś różnica?

Wiem, że przy dystrybucji innej niż polska gwarantem jest sprzedawca, który serwisuje telefony we własnym zakresie, a w polskiej jest to dystrybutor oficjalny na polske.

Jaka wersja softu jest najlepsza dla tego modelu? Na co zwracać uwagę przy zakupie?

Z góry dzięki za odpowiedź :)

13 minut temu, arturoo napisał:

Jaka wersja softu jest najlepsza dla tego modelu? Na co zwracać uwagę przy zakupie?

Fabrycznie powinien mieć rom global stable, każda inna wersja świadczyła by o ingerencji. Ma to być wersja global z LTE 800 Mhz (B20) i to chyba wszystko.

• Haha 1

12 minut temu, arturoo napisał:

A jakie oznaczenie ma ten rom?

Global stable, a jaki będzie numerek to zależy kiedy był wyprodukowany i jaki wgrali fabrycznie. W sumie nie ma to znaczenia, byle by był oryginalny. Sam ci pobierze najnowszą aktualizację.

Wielkie dzięki za odpowiedź :)

Jeszcze wyczytałęm żeby wybierać wersje z tym kodem MAMMIEA zamiast  MAMCNEA. W czym jest różnica?

I pytanie, czy w dystrubucji europejskiej się różni czymś technicznie od polskiej? Bo oprócz tej gwarancji, to nie wiem czy jest sens płacić ponad 600zł za dystrybucje polska? Bo W jakimś promo w markecie czasem mozna za ponad 600zł dostac. Jak myślisz?

Preston to przepłaciłeś o 1.23Na bestcena już poniżej 500, dokładnie 499zł I z opisu wynika ,że gwarancją w autoryzowanym serwisie producenta.

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Nie opłaca się aktualnie większości Xiaomi ściągać zza granicy. Cena jest porównywalna, jeszcze jak się doliczy do tego wszystkie niespodzianki, które mogą zdarzyć się po drodze. Najbardziej opłacalnym jest kupowanie droższych telefonów, wtedy różnica będzie największa. Swoje Mi6 udało mi się kupić kilkaset złotych taniej.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...