AmyS Posted March 13, 2014 Share Posted March 13, 2014 Zdziwiłem się dzisiaj, że po krótkiej zmianie ikon na inne i po powrocie do domyślnych, wszystkie ikony od kolegi @Rzeźnia zniknęły. Dziwne, że te ikony nie zostały dodane do aktualizacji romu. Przecież są świetnie wykonane i mają styl MIUI. Za każdym razem przy zmianie romu muszę ponownie wygrywać ikony Jak nikt nie prosi o kolejne ikony to skorzystam z okazji Kingosoft Office poproszę Link to comment Share on other sites More sharing options...
yacup Posted March 13, 2014 Share Posted March 13, 2014 Takietam moje "dzieła"" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rzeźnia Posted March 18, 2014 Author Share Posted March 18, 2014 Przepraszam za nieobecność. Skupmy się na aplikacjach które nie mają ikon w zestawie od kolegi zipalign. Mój zamysł był taki żeby do jego bogatej bazy ikon wrzucić ikonki tych apek których w tym sporym iconpacku jakim jest miuiv5_extended nie ma (szczególnie polskich) aby całość stała się spójną. Kingsoft Office chyba tam jest więc nie będę przechowywal każdej apki bo to się mija z celem. Wysłane z mojego HTC Sensation za pomocą Tapatalk 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoT Posted March 19, 2014 Share Posted March 19, 2014 Ja niestety zrezygnowałem z zabawy w podmianę tych (fajnych zresztą) ikonek, bo to sprawa bardzo tymczasowa. Coś nie wiem co dość szybko przywraca te domyślne. Jest jakaś szansa, żeby znalazły się na stałe w romie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AmyS Posted March 19, 2014 Share Posted March 19, 2014 W zestawie Miro Icons Expansion znalazłem 2 rodzaje ikon do Kingsoft Office. Znajdują się poniżej: Próbowałem przerobić ten drugi tak, aby środki kwadratów były w kolorach odpowiadającym kolorom oryginałowi. Efekt udało się osiągnąć, ale rezultat nie był zachwycający w telefonie. W ostateczności wybrałem pierwszą ikonę i jest dobrze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rzeźnia Posted March 19, 2014 Author Share Posted March 19, 2014 @GeoT: Planuje wydać kompletnego iconpacka lub wysłać moje ikony do zipalign'a żeby on umieścił je w swoim packu którego będzie można pobrać z apki motywów. Aktualnie to jeszcze za mały postęp prac, potrzebuje czasu a matura się zbliża. Na pewno wydam kolejną większą aktualizację ikon niedługo albo nawet przygotuję pliczek *.mtz dla posiadaczy WSMtools. Taka jest moja wizja. @AmyS: Zajmę się tą ikoną. Tak więc mówić mówić co poprawić żeby miui stało się jeszcze lepsze i spójniejsze Link to comment Share on other sites More sharing options...
AmyS Posted March 21, 2014 Share Posted March 21, 2014 Planuje...wysłać moje ikony do zipalign'a żeby on umieścił je w swoim packu którego będzie można pobrać z apki motywów. Świetny pomysł 3mam kciuki za to Link to comment Share on other sites More sharing options...
szamanek Posted March 22, 2014 Share Posted March 22, 2014 To ja poprosił bym kolejną porcję. ;D Rando com.ustwo.rando Process Manager com.phoenix.taskkiller BiznesRadar.pl com.Android.BiznesRadar Sync.ME com.syncme.syncmeapp Cover Art Downloader com.birbeck.android.coverart Transparent clock & weather com.droid27.transparentclockweather I już będę miał wszystko.. Z góry dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rzeźnia Posted March 24, 2014 Author Share Posted March 24, 2014 Aktualizacja 24.03.2014 - ikony podrzucone przez kolegę szamanek. https://www.dropbox.com/sh/4m1lwij56alt19f/Zj4HIs6Aea (musisz sobie poszukać ;P) Link to comment Share on other sites More sharing options...
szamanek Posted March 24, 2014 Share Posted March 24, 2014 Dzięki wielkie.. Może komuś się przyda.. Jako, że leniuszek ze mnie (i mi się nudziło) i nie chce mi się za każdym razem kopiować ręcznie ikonek to napisałem prosty skrypt w Bashu: Ikonki. W skrypcie są 3 ścieżki. x0='/sdcard/download/ikonki/' #Sciezka do folderu z ikonkami. x1='/system/media/theme/miui_mod_icons/' #Sciezka1 do folderu systemowego z ikonkami. x2='/data/system/customized_icons/' #Sciezka2 do folderu systemowego z ikonkami. x0 - To jest folder w którym mam ikonki pobrane od kolegi Rzeźnia. Każdy sobie może zmienić wedle uznania. x1 i x2 - To ścieżki w których są ikony (bo dwie były podane na forum). Skrypt mam wrzucony do głównego katalogu kart pamięci. Uruchamiam Terminal. Wpisuje: 1. su - Uzyskujemy prawa root'a, 2. cd sdcard - Wchodzimy na kartę (jak ktoś wrzuci do innego folderu, to oczywiście pisze np. cd /sdcard/folder), 3. sh ikonki - Uruchamiamy skrypt. Potem wystarczy zmienić w Motywy jeszcze raz na ikonki domyśle i są. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AmyS Posted March 28, 2014 Share Posted March 28, 2014 @Rzeźnia, że znowu proszę o ikonę dla Filmweba, ale ostatnio zmienili design strony i aplikacji. Oczywiście zmieniło się logo, a tym samym ikonka. Ale to tylko kwestia kolorystyczna - Filmweb Procesy com.filmweb.android com.filmweb.android.WelcomeActivity com_filmweb_android_welcomeactivity com.filmweb.android/com.filmweb.android.WelcomeActivity Edit: W końcu pojawiło się Cut the Rope 2 na andka Także ikonka do apki też by się przydała Procesy com.zeptolab.ctr2.f2p.google (prawdopodobnie) Edit 2: I nareszcie pojawiło się na Androida wyczekiwane przeze mnie CSR Classics. Jak i CSR Racing ma zmienioną ikonkę to i Classics by musiała mieć Procesy com.naturalmotion.csrclassics Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rzeźnia Posted April 23, 2014 Author Share Posted April 23, 2014 (edited) AKTUALIZAAAACJAAAAA! Matura co raz bliżej, ale znalazłem czas. Ikona do CSRa niedostępna, może kiedyś ją skończę. https://www.dropbox.com/sh/4m1lwij56alt19f/Zj4HIs6Aea Edited April 23, 2014 by Rzeźnia Link to comment Share on other sites More sharing options...
szamanek Posted May 5, 2014 Share Posted May 5, 2014 To ja poprosił bym kolejną porcję. ;DWiedza bezużytecznacom.seriousimpact.bezuzytecznaOpenFMpl.gadugadu.openfmOsmAnd Mapy i Nawigacjanet.osmandAero2 Captchaks.aero2captcha.app Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jabol Posted May 6, 2014 Share Posted May 6, 2014 Może ktoś by chciał to podrzucę https://www.dropbox.com/sh/vxcn5x1hgk683ba/05dO632wUz Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasov Posted May 10, 2014 Share Posted May 10, 2014 Zastanawiam się dlaczego moja ikona tunein radio jest taka żałobna ? Proszę o wyrozumiałość ponieważ od wczoraj dopiero uzywam miui Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoT Posted May 10, 2014 Share Posted May 10, 2014 (edited) @up Taka już jej uroda niestety. Poproś kolegę Rzeźnia to ci coś wymyśli Edited May 10, 2014 by GeoT Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Drzewiecki (FapekPL) Posted May 17, 2014 Share Posted May 17, 2014 (edited) Ja bym prosił o pięć ikon: CLASH OF CLANS Proces: com.supercell.clashofclans DEER HUNTER 2014 Proces: com.glu.deerhunt2 SPRINKLE ISLANDS Proces: com.mediocre.sprinkle2 SKI SAFARI Proces: com.DefiantDev.SkiSafari FLAPPY BIRD Proces: com.dotgears.flappybird Byłbym wdzięczny, gdybyś w wolnym czasie wykonał te ikonki EDIT: Wystarczą jednak ikonki DEER HUNTER i SPRINKLE ISLANDS. Reszta jest w v5_extended Edited May 21, 2014 by Kamil Drzewiecki (FapekPL) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stachura5 Posted May 18, 2014 Share Posted May 18, 2014 Witam, ja poproszę o 4 ikony :SetCPU com.mhuang.overclocking-1DriveDroid com.softwarebakery.drivedroid-1QuizUp com.quizup.core-1vCommunicator pl.komur.android.vencommunicator-1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
emwu13 Posted May 19, 2014 Share Posted May 19, 2014 (edited) Zrobiłem sobie kilka...może ktoś będzie zainteresowany P.S. Moja wersja Cut The Rope 2 Icons_1.zip Edited May 19, 2014 by emwu13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rzeźnia Posted May 19, 2014 Author Share Posted May 19, 2014 Dołączę je. Ikonki będą po 23 maja bo na razie walczę z maturami. Wszyscy którzy proszą o nowe ikony proszę o sprawdzenie czy może przypadkiem nie są one już zawarte w zestawie ikon miui v5 kolegi Zipalign z międzynarodowego forum Miui Wysłane z mojego Sensation za pomocą Tapatalk 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
emwu13 Posted May 21, 2014 Share Posted May 21, 2014 Ja osobiscie korzystam z MiroEX Link to comment Share on other sites More sharing options...
AmyS Posted June 27, 2014 Share Posted June 27, 2014 W związku z tym, że apka Kingsoft Office zmieniła wygląd i nazwę na WPS Office, zająłem się zmianą ikonki. Tak na prawdę to jest to samo logo i są te same kolory, co ikona od razu po instalacji, tylko że jest zaokrąglona w stylu MIUI Procesy: cn.wps.moffice.documentmanager.PreStartActivity cn.wps.moffice cn.wps.moffice_eng cn.wps.moffice_i18n cn_wps_moffice_documentmanager_prestartactivity Link to comment Share on other sites More sharing options...
mtmwielgosz Posted June 27, 2014 Share Posted June 27, 2014 Z jakiego packa jest Tapatalk kolegi tomasov? Mój tapatalk ma brzydkie zielone tło i psuje mi cały ekran wizualnie ;P Wysłane z mojego HM NOTE 1W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Drzewiecki (FapekPL) Posted August 4, 2014 Share Posted August 4, 2014 (edited) Ja poproszę jeszcze o GEOMETRY DASH com.robtopx.geometryjump BOOM BEACH com.supercell.boombeach TRUE SKATE com.trueaxis.trueskate TIMBERMAN com.dm.timber ROYAL REVOLT 2 com.flaregames.rrtournament Poza tym to naprawdę świetna robota twoje ikony w połączeniu z paczką Zipalign'a to po prostu wszystko czego mi brakowało w MIUI Edited August 4, 2014 by Kamil Drzewiecki (FapekPL) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rzeźnia Posted August 21, 2014 Author Share Posted August 21, 2014 (edited) Z jakiego packa jest Tapatalk kolegi tomasov? Mój tapatalk ma brzydkie zielone tło i psuje mi cały ekran wizualnie ;P Wysłane z mojego HM NOTE 1W przy użyciu Tapatalka To standardowa ikonka nowszych wersji tapatalka. A produkcja ikon wróci niedługo. EDIT: @tomasov @fapek @Stachura5 zaaktualizowane ikonki z delikatnym poślizgiem: https://www.dropbox.com/sh/ryjt1l6dk4w0clp/AACuo99XoYSZoIp75SsIUfrFa?dl=0 Edited September 1, 2014 by Rzeźnia Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted September 10, 2014 Share Posted September 10, 2014 A ja mam pytanie. Czy przewidziana jest produkcja nowych ikon stylizowanych na MIUI v6? Może cały motyw? Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rzeźnia Posted September 10, 2014 Author Share Posted September 10, 2014 (edited) No to tak, ktoś zamawia jakieś ikonki dla MIUI6? :> Edited February 13, 2015 by Rzeźnia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rzeźnia Posted February 13, 2015 Author Share Posted February 13, 2015 A ja mam pytanie. Czy przewidziana jest produkcja nowych ikon stylizowanych na MIUI v6? Może cały motyw? Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Otwieram listę na ikony w stylu MIUI6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AmyS Posted February 13, 2015 Share Posted February 13, 2015 Jak dla mnie to mogą być te same ikony, które są już zrobione, tylko żeby pozbyć się w nich zaokrągleń Ale tak z brakujących ikon to poprosiłbym do CSR Classics Niestety nie mogę znaleźć na forum linku do strony, która podawała nazwy ikon, także mogę podać tylko to: com.naturalmotion.csrclassics Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted February 14, 2015 Share Posted February 14, 2015 To ja dla Solid Explorera (pl.solidexplorer), PlayStation (com.scee.psxandroid) i ewentualnie DHL Tracker (no.nilsapp.trakpak.app) Link to comment Share on other sites More sharing options...
PolskaWTF Posted February 14, 2015 Share Posted February 14, 2015 Inbox com.google.android.apps.inbox-1, Sony PlayMemories Mobile com.playmemories.mobile-2, JakDojade com.citynav,jakdojade.pl.android-1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rzeźnia Posted February 16, 2015 Author Share Posted February 16, 2015 https://www.dropbox.com/sh/jrtau4sb78ghg55/AABeZAGTs0JsfljrczbwwZU9a?dl=0 Czekam na uwagi. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted February 16, 2015 Share Posted February 16, 2015 Nie no jestem pod wrażeniem O ile robienie ikon pod v6 (bo styl flat) jest w miarę proste to jednak trzeba umieć trafić w styl. Tobie się udaje. Tak trzymać. Moim zdaniem powinieneś o ile masz czas robić jak najwięcej ikon a ja je będę dodawał. No może prócz gier bo tego jest za dużo... Aha jednak spróbuj zjechać z rozmiarem. 150kb na ikonę to za dużo. Normalnie ikony mają od 4kb do góra 30kb. Ok dodałem ikony. Zmniejszylem je o 98% przez kraken.io. Wysłane z MI4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AmyS Posted February 16, 2015 Share Posted February 16, 2015 (edited) W 100% zgadzam się z Acidem, świetną robotę wykonujesz przy tych ikonach. Powodzenia życzę w dalszych pracach! A teraz moja "mała" lista życzeń Programy: Adobe Flash Player Adobe Reader - com.adobe.reader Filmweb - com.filmweb.android GG - pl.gadugadu INGMobile - pl.ing.ingmobile Meteo.pl alternative - com.strek.meteo mobileMPK - pl.mobicore.mobilempk Root Browser - com.jrummy.root.browserfree Smart TV Remote - com.adi.remote.phone WPS Office - cn.wps.moffice_eng Gry: CSR Classics - com.naturalmotion.csrclassics CSR Racing - com.naturalmotion.csrracing Cut the Rope - com.zeptolab.ctr.ads Cut the Rope Experiments - com.zeptolab.ctrexperiments.ads Cut the Rope Time Travel - com.zeptolab.timetravel.free.google Cut the Rope 2 - com.zeptolab.ctr2.f2p.google Geometry Dash Lite - com.robtopx.geometryjumplite Manuganu - com.Alper.Manuganu Manuganu 2 - com.Alper.Manuganu2 Rayman Jungle Run - com.pastagames.ro1mobile Rayman Fiesta Run - com.ubisoft.rayman.fiestarun Traps n' Gemstones - com.donutgames.trapsngemstones Vector - com.nekki.vector Gry podałem dodatkowo Edited February 16, 2015 by AmyS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted February 16, 2015 Share Posted February 16, 2015 Hm ikonka do filmweba juz jest w stylu flat. Taka czerwona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts