Rzeźnia Posted March 1, 2014 Share Posted March 1, 2014 (edited) Witam Jestem nowy na forum miui, to mój pierwszy post wiec powiem tylko że serdecznie pozdrawiam Narodził mi się w głowie pomysł żeby narysować ikonki polskich aplikacji aby nie psuły naszych pięknych homescreenow swoim non-miui lookiem. Jako że ja wielu aplikacji nie mam a i tak mam zamiar moje ikonki w przyszłości wysłać do kolegi zipalign (w celu dołączenia ich do zestawu V5_extended) chcę ikon aplikacji do przerobienia. Poniżej moje trzy pierwsze dzieła: mmpk, jakdojade.pl oraz lucky patcher. Mam nadzieje że pomysł się spodoba oraz że nikt na to nie wpadł wcześniej. Także jeśli chcecie mieć piękne ikonki to czekam na aplikacje do "przekolorowania" Kopyrajt orajt! Edited August 30, 2015 by Rzeźnia 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted March 1, 2014 Share Posted March 1, 2014 O z jakdojade jest fajna. Lepsza niż to co jest teraz. Tylko, że musisz wiedzieć jedną rzecz. W nazwie ikony musi być nazwa procesu do aplikacji zainstalowanej w systemie. Jak nazwiesz ikonkę jakdojade.png to jak wrzucę do romu to nic się nie nadpisze i ikona nie zostanie użyta. Musisz sprawdzić jaka jest nazwa procesu i odpowiednio nazwać ikonkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AmyS Posted March 1, 2014 Share Posted March 1, 2014 Moim zdaniem świetny pomysł Aktualny zestaw ikon jaki używam ma właśnie taką ikonkę do aplikacji mobilempk. W tym temacie masz ikonkę do aplikacji Meteo.pl alternative, którą najpierw zrobiłem ja, a ulepszył @ZduneX25. Oprócz tego warto poprawić ikonkę do aplikacji INGMobile, ponieważ przy standardowym pakiecie ikon ta aplikacja ma taką niewyraźną ikonę. Zestaw V5_extended ma w ładnej jakości taką ikonę, ale dla aplikacji ING nie PL. Wydaje mi się, że warto tamte skopiować i zmienić nazwę odpowiadającej wersji PL Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rzeźnia Posted March 1, 2014 Author Share Posted March 1, 2014 Spokojnie Acid mam taką świadomość. Po prostu nie miałem czasu na szukanie procesów i odpowiedni podpis. To tylko dzieło poglądowe żeby zobaczyć czy przyjmiecie to z jakimkolwiek entuzjazmem. Zauważyłem błąd w górnej krawędzi ikony wiec idą do poprawy oraz będę musiał popracować nad wygładzeniem krawędzi. Cóż tak to jest jak się robi coś w 3 minuty. Ikonka ING nie ma problemu idzie do roboty. Będę musiał mocno zgłębić pakiet od zipalign'a. A na teraz moja wersja meteo.pl, mam nadzieje że się spodoba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AmyS Posted March 1, 2014 Share Posted March 1, 2014 @Rzeźnia, ogólnie nie trzeba zmieniać ikony do Meteo.pl, bo jest już i tak lepiej, niż ta domyślna. Ale jak czujesz potrzebę zmiany to masz tutaj link do strony: m.meteo.pl. Może Ci się przyda jako inspiracja Jakoś te chmurki, trawkę wykorzystać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rzeźnia Posted March 1, 2014 Author Share Posted March 1, 2014 Tak, czuje wielką potrzebę! MIUI v5 jest przepiękne! Ale dostaje szewskiej pasji gdy widzę że jakaś ikonka nie jest spójna z interfejsem... Nowe icmmeteo może ktoś się skusi. Album w którym umieszczam gotowe ikony: https://www.dropbox.com/sh/4m1lwij56alt19f/Zj4HIs6Aea Czekam na następne propozycje aplikacji. ------edit: Proszę posiadacza aplikacji ING o nazwę procesu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoT Posted March 1, 2014 Share Posted March 1, 2014 Piękna robota! W pełni popieram. Ja zamawiam ikonkę dla MiBOA (z T-Mobila): https://play.google.com/store/apps/deta ... iboa&hl=pl A może być rzadziej używana apka? Jak tak to nazywa się ona Blue Pocket: https://play.google.com/store/apps/deta ... cket&hl=pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rzeźnia Posted March 1, 2014 Author Share Posted March 1, 2014 Mówisz masz. 7 ikonek gotowych, kolejne w drodze, czekam na dalsze zamówienia. Mam prośbę. Jeżeli ktoś podaje aplikacje do zrobienia to niech podrzuci od razu nazwę procesu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AmyS Posted March 1, 2014 Share Posted March 1, 2014 @Rzeźnia, thx poleciał za ikonkę do Meteo.pl Elegancko Ci to wyszło Już zaglądam co ma niefajną lub niewyraźną ikonkę - Cut the Rope i Cut the Rope Experiments nie mają ikonek w stylu MIUI, tylko Time Travel ma - GG - ikonka posiada jakieś zielone tło, nie wiadomo dlaczego. W v5_extended widziałem, że jest tam ikonka dla GG. Procesy: pl.gadugadu pl.gadugadu.contactslist.ContactListActivity pl_gadugadu_contactslist_contactlistactivity pl.gadugadu/pl.gadugadu.contactslist.ContactListActivity - Rayman Jungle Run i Fiesta Run mają niewyraźne ikony Procesy dla Jungle Run: com.pastagames.ro1mobile com.pastagames.android.LaunchActivity com_pastagames_android_launchactivity com.pastagames.ro1mobile/com.pastagames.android.LaunchActivity Procesy dla Fiesta Run: brak - Smart TV Remote ma mało ciekawą ikonkę Procesy: com.adi.remote.phone com.adi.remote.ui.TVRemoteActivity com_adi_remote_ui_tvremoteactivity com.adi.remote.phone/com.adi.remote.ui.TVRemoteActivity - Vector tak samo Procesy: com.nekki.vector com.nekki.vector.Main com_nekki_vector_main com.nekki.vector/com.nekki.vector.Main Jak na razie to tyle. Nie chcę Cię też przemęczać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rzeźnia Posted March 1, 2014 Author Share Posted March 1, 2014 Walcie hurtem mam dziś wolny wieczór Btw: (zaaktualizowałem: bilkom, ceneo, mbank, play24, sync, i yanosik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AmyS Posted March 1, 2014 Share Posted March 1, 2014 @Rzeźnia, wydaje mi się, że ikonka od MiBOA, którą zrobiłeś, jest niewyraźna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rzeźnia Posted March 1, 2014 Author Share Posted March 1, 2014 W jakim sensie niewyraźna? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted March 1, 2014 Share Posted March 1, 2014 To może jeszcze ja coś podrzucę Fifa 14 Proces: com.ea.game.fifa14_row Link to comment Share on other sites More sharing options...
AmyS Posted March 1, 2014 Share Posted March 1, 2014 W prostym znaczeniu tego słowa Patrzę na tą ikonkę i litera T jest niewyraźna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rzeźnia Posted March 1, 2014 Author Share Posted March 1, 2014 Albo jest coś nie tak albo przesadzasz. Zastosuj ją i przetestuj @fyme dodano do kolejki Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted March 1, 2014 Share Posted March 1, 2014 Jeśli można to podrzucam jeszcze jedną apkę Brother iPrint&Scan Proces: com.brother.mfc.brprint 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rzeźnia Posted March 1, 2014 Author Share Posted March 1, 2014 Poleciało, siedzi a dropboxie https://www.dropbox.com/sh/4m1lwij56alt19f/Zj4HIs6Aea Rayman Jungle Run ma domyślną ikone w zestawie od zipalign'a więc jej nie zmieniałem. Ogólnie ciężko ją przerobić bo mało miejsca niska rozdzielczość i cóż.. Co dałem rade to zrobiłem. Macie więcej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted March 1, 2014 Share Posted March 1, 2014 Jasne Electrodroid https://play.google.com/store/apps/deta ... ectrodroid Proces: it.android.demi.elettronica Napisane za pomocą palców. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzeSek Posted March 2, 2014 Share Posted March 2, 2014 Polecam robić ikonki z tłem na całą powierzchnię, wtedy je można spokojnie wrzucać do miui_mod_icons i będą się dopasowywać do maski z motywu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AmyS Posted March 2, 2014 Share Posted March 2, 2014 Ikonka do Vectora mogła mieć niebieskie tło jak oryginał Ale i tak jest spoko To może jeszcze takie apki jak: - Colin McRae Rally Procesy: Brak - Filmweb Procesy com.filmweb.android com.filmweb.android.WelcomeActivity com_filmweb_android_welcomeactivity com.filmweb.android/com.filmweb.android.WelcomeActivity - MapFactor: GPS Navigation Procesy com.mapfactor.navigator com.mapfactor.navigator.map.MapActivity com_mapfactor_navigator_map_mapactivity com.mapfactor.navigator/com.mapfactor.navigator.map.MapActivity - Table Top Racing Procesy com.playrisedigital.ttr com.playrisedigital.ttr.TTR com_playrisedigital_ttr_ttr com.playrisedigital.ttr/com.playrisedigital.ttr.TTR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rzeźnia Posted March 2, 2014 Author Share Posted March 2, 2014 @Grzesiek: Mógłbym ale najlepszy efekt jest właśnie robiąc typowe v5 style Filmweb idzie reszta w kolejce. Kolejna aktualizacja: https://www.dropbox.com/sh/4m1lwij56alt19f/Zj4HIs6Aea Link to comment Share on other sites More sharing options...
AmyS Posted March 2, 2014 Share Posted March 2, 2014 Wszystkie ikonki działają. Mam problem z Colinem, bo ikonka się nie podmieniła, a przy Bilkomie to nie wiem jakie procesy trzeba podmienić. Przy okazji można zrobić ikonkę do Root Browser'a Procesy: com.jrummy.root.browserfree com.jrummy.apps.root.browser.activities.RootBrowserActivity com_jrummy_apps_root_browser_activities_rootbrowseractivity com.jrummy.root.browserfree/com.jrummy.apps.root.browser.activities.RootBrowserActivity com.jrummy.root.browserfree.FileBrowser com_jrummy_root_browserfree_filebrowser com.jrummy.root.browserfree/com.jrummy.root.browserfree.FileBrowser Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoT Posted March 2, 2014 Share Posted March 2, 2014 Jakiś krótki opis gdzie te ikonki wrzucić? Edit: Przy okazji gdzie szukać nazw procesów? Edit 1: OK. Już znalazłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
AmyS Posted March 2, 2014 Share Posted March 2, 2014 Ja robiłem tak: robiłem kopie ikonki do danej aplikacji i każda nazywała się jak przypisany do niej proces. Jak masz w mojej poprzedniej wypowiedzi 7 procesów, tak miałem 7 ikonek o nazwach tych procesów. Wszystkie wrzucasz do następującej ścieżki: /system/media/theme/miui_mod_icons/. Uruchamiasz fon ponownie i zmiany powinny być widoczne Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoT Posted March 2, 2014 Share Posted March 2, 2014 Hmm ... ja je wrzuciłem do folderu /data/system/customized_icons/ i ... też działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
AmyS Posted March 2, 2014 Share Posted March 2, 2014 @GeoT faktycznie, teraz to i ikonka do Colina działa @Rzeźnia to jeszcze CSR Racing Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzeSek Posted March 2, 2014 Share Posted March 2, 2014 Wystarczy w Motywy kliknąć jeszcze raz ikony, nie trzeba rebootować.-- 2 mar 2014, o 19:47 --Wrzucajcie ikony sobie do dodatków, po wgraniu nowej wersji MIUI znikną z miui_mod_icons wrzucone ikony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoT Posted March 2, 2014 Share Posted March 2, 2014 Hmm tam gdzie ja wrzuciłem było ok, ale do momentu gdy zmieniłem motyw - z powrotem podmieniło na domyślne :/ Podajcie dokładnie ścieżkę, gdzie należy podmienić te ikonki Link to comment Share on other sites More sharing options...
szamanek Posted March 2, 2014 Share Posted March 2, 2014 To ja poproszę: FolderSync Lite dk.tacit.android.foldersync.lite e-podróżnik.pl com.inno.epodroznik.android QR Code Reader me.scan.android.client Link to comment Share on other sites More sharing options...
AmyS Posted March 2, 2014 Share Posted March 2, 2014 @GeoT, przecież napisałem Ci ścieżkę gdzie masz wrzucić ikony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoT Posted March 2, 2014 Share Posted March 2, 2014 @GeoT, przecież napisałem Ci ścieżkę gdzie masz wrzucić ikony. Oj bo już się zamotałem, które rozwiązanie lepsze [EDIT] Wrzuciłem do tego folderu który podałeś i niestety u mnie to nie działa 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AmyS Posted March 2, 2014 Share Posted March 2, 2014 Wrzuciłem do tego folderu który podałeś i niestety u mnie to nie działa Dziwne, bo tą ścieżkę podał @ZduneX25 i w moim przypadku działa. Do pewności, jadę na domyślnym motywie, ale z innymi ikonami, które są bardziej zaokrąglone. Po wgraniu ikon do folderu wg ścieżki podanej przez Ciebie pojawiły mi się ikony od @Rzeźnika, ale nie tak zaokrąglone jak w ikonach, które aktualnie używam. Zmieniłem ikony na domyślne, a później na te inne "...720p" i pojawiły się te od @Rzeźnika ze stylem tych zaokrąglone. Czyli tak jak powinno być Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rzeźnia Posted March 2, 2014 Author Share Posted March 2, 2014 Na dziś już poleciała ostatnia aktualizacja. W tygodniu mogę mieć mniej czasu ale śmiało wpisujcie się do listy życzeń, kiedyś na pewno zrobię. Kurde jestem na forum chwilę ponad dzień i już 6 okejek. Ach jaki ja dumny z siebie https://www.dropbox.com/sh/4m1lwij56alt19f/Zj4HIs6Aea Link to comment Share on other sites More sharing options...
szamanek Posted March 2, 2014 Share Posted March 2, 2014 Dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rzeźnia Posted March 10, 2014 Author Share Posted March 10, 2014 Jakieś życzenia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts