Jump to content

Alternatywne systemy + Firmware + Kernel dla Mi 5 - Aktualizacja 18:27, 31 lipca 2017 - Bez aktualizacji listy systemów

majdan12
 Share

Recommended Posts

Może, ale ani nie mam czasu ani ochoty bawić się w skakanie po ROMach. Kupiłem telefon i okazało się że to nieużywalny badziew miui. Próbowałem Globala, miuipolska, Androida 6 i 7 i zawsze gdzieś coś nie działa. Mam już drugie wydanie LOs i działa wszystko jak należy.

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

MiFlah 2016.04.01 > Telefon w EDL > Instalacja Global Developer 7.7.20 > Instalacja twrp-3.1.1-0-gemini > reboot > recovery > Wipe > Format Data > reboot > recovery > Wipe > Advanced Wipe > Zaznaczenie wszystkich partycji oprócz USB OTG i Wipe > Instalacja 

Ciekaw jestem jak wypadnie CAF citrus na Mi 5.

Edited by majdan12
  • Like 1

Jak się spisuje ten citrus ROM?
Jest spolszczony?
W tym wątku przeczytałem, że aby przejść z miui eu na alternatywny ROM należy zainstalować globala dev przez edl z miflash a następnie twrp, wipe i ROM. Wcześniej gdy zmieniałem ROM wystarczylo zrobić wipe w twrp system data cache i instalacja romu. Trzeba robić wipe pamięci wewnętrznej?

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

@cietybadacz

Bardzo dobrze działa Citrus-CAF. 

Ma język Polski.

Chcąc przejść na custom rom robi się instalacje Global Developer aby odnowić telefon i mając taki telefon usuwamy MIUI w TWRP i instalujemy custom rom. Pamięć wewnętrzną się nie czyści jak się myśli o powrocie do systemu któremu zrobiliśmy kopie w TWRP > Backup.