RSL Posted July 4, 2017 Share Posted July 4, 2017 @majdan12 Wiesz, generalnie kilka razy przywracałem go z backupa, kilka razy go zepsułem (musiałem flashować na nowo, instalowałem i odinstalowywałem dziwne rzeczy) także i tak trzyma się bardzo dobrze. Teraz czekam na odpowiedź 33bca z XDA w sprawie AOSPA, bo w sumie potestowałbym coś nowego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted July 4, 2017 Author Share Posted July 4, 2017 @RSL To ja się nie dziwie że po pewnym czasie system dostał zadyszki jak ty na nim szalone eksperymenty przeprowadzasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted July 4, 2017 Share Posted July 4, 2017 @majdan12 No, zdarza mi się. Ale tak go ładnie ustawiłem, że aż mi się nie chce robić tego drugi raz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted July 4, 2017 Author Share Posted July 4, 2017 @RSL Dobry system albo średni system i dobre ustawieniach, inaczej nie można Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted July 4, 2017 Share Posted July 4, 2017 @majdan12 Dlatego czekam na odpowiedź w sprawie AOSPA, musiałem aż do twórcy na instagramie napisać Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted July 4, 2017 Author Share Posted July 4, 2017 @RSL Ja w tym tygodniu to już dużo się nie pobawię bo trochę zajęć mam które odkładałem przez długi czas i przyszła pora się tym zając zwłaszcza że warunki pogodowe są idealne. Slim7 najnowszy tygodniowy używam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted July 4, 2017 Share Posted July 4, 2017 @majdan12 Ja długo odkładałem zabawę telefonem. Slima chyba nie testowałem, coś ciekawego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted July 4, 2017 Author Share Posted July 4, 2017 @RSL Slim to system w którym za dużo nie ma no ale taki jego był zamysł że sam sobie dopieszczasz szczegóły i nie masz zbędnych śmieci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted July 4, 2017 Share Posted July 4, 2017 @majdan12 RR ma trochę śmieci typu jakiś omniswitch, kilka menadżerów plików itp, irytuje mnie to, ale co zrobić jak to najciekawszy system Chciałbym wrócić do LOS, ale odrzuca mnie brak konfiguracji Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted July 4, 2017 Author Share Posted July 4, 2017 (edited) @RSL Sprawdź sobie Slim7 wersje 7.1.2.build.1.0 Spoiler https://slimroms.org/#/device/gemini Dorzuć jeszcze Edited July 4, 2017 by majdan12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted July 4, 2017 Share Posted July 4, 2017 @majdan12 Jakie aplikacje na start? O tłumaczenie nawet nie pytam, bo to chyba tylko RR ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted July 4, 2017 Author Share Posted July 4, 2017 @RSL Właśnie aplikacji brak na start, na tym systemie możesz zbudować swoją konfiguracje która będzie doskonała. Zainstaluj Slim7 i oceń jego szybkość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted July 4, 2017 Share Posted July 4, 2017 @majdan12 Pobieram. Jakie fw rekomendowane? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted July 4, 2017 Author Share Posted July 4, 2017 @RSL Na XDA nie masz co szukać najnowszych wersji choć na 4pda.ru maja chyba aktualne firmware. Choć i tak zalecam ci czystą instalacje Global Developer przez MiFlash (Flash All zaznaczone w MiFlash a telefon w EDL) ale musisz zainstalować np. Spoiler http://bigota.d.miui.com/7.6.8/gemini_global_images_7.6.8_20170608.0000.00_7.0_global_dfba39696a.tgz Na najnowszym firmware z Global Developer nie chce działać czytnik linii papilarnych z tego co słyszałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted July 4, 2017 Share Posted July 4, 2017 @majdan12 Instaluję używając china dev, nie wiem czy to różnica. Tzn najpierw testuje na takim ogólnym syfie, oglądam i oceniam. Jak mi się podoba to robię to po bożemu przez miflash. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted July 4, 2017 Author Share Posted July 4, 2017 @RSL China Developer może być. Jeśli potem będzie Custom ROM. Na takim syfie coś testować to średnio mi się podoba bo instalacja systemu przez MiFlash to chwila oraz instalacja TWRP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted July 4, 2017 Share Posted July 4, 2017 @majdan12 Tak, ale nie chce mi się Najpierw po prostu oceniam wizualnie haha Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted July 4, 2017 Author Share Posted July 4, 2017 @RSL Jak chcesz wizualnie to poszukaj na YT nagrań z tego systemu. Slim7 dla wydajności się ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted July 4, 2017 Share Posted July 4, 2017 @majdan12 Na YT ten gościu tylko pokazuje jak się łączy wifi i bt a no i pełny przegląd nieinteresujących ustawień. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted July 4, 2017 Author Share Posted July 4, 2017 @RSL Mi wystarczy parę menu żebym wiedział z czym mogę mieć przyjemność pracować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rufik Posted July 4, 2017 Share Posted July 4, 2017 Nagrania z FootejCamera (23 Mbps) oraz OpenCamera (50Mbps), obydwa mają 30fps:https://drive.google.com/folderview?id=0B6Z0_2ag0vJVUGRFNGhHUHAyV2cNie sprawdzałem na dużym monitorze, czy różnica w bitrate jest widoczna, zostawiam wam Jak widać, OIS działa raczej kiepsko... Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted July 4, 2017 Author Share Posted July 4, 2017 @rufik Na żadnym z nowych systemów oprócz MIUI nie będziesz mieć OIS dobre a jak chcesz mieć najlepszy OIS to się musisz cofnąć do odpowiednich wersji MIUI 7... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted July 4, 2017 Share Posted July 4, 2017 @majdan12 No fajny ten slim, tylko trochę biedny. Pytałem przy okazji 33bca o co chodzi z tym skaczącym zasięgiem na LTE to powiedział, że to kwestia firmware. O.o Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted July 4, 2017 Author Share Posted July 4, 2017 Slim7 nieźle sobie radzi w jak telefon sobie leży na biurku. SoT będzie doskonały. @rufik Coś nie tak ci się nagrało bo widzę że były spadki do 15 fps a na nagraniu ze Slim7 mam 30 fps stałe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rufik Posted July 5, 2017 Share Posted July 5, 2017 No cóż, tak to wygląda na RR i tyle. Bazuje on na LOS, więc pewnie tam jest tak samo. Widać różnicę w bitrate? Niebo ma mniej artefaktów? Czym sprawdzasz fakt występowania spadków FPS? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted July 5, 2017 Author Share Posted July 5, 2017 @rufik Możesz sprawdzić Spoiler https://mpc-hc.org/downloads pokazuje on minimalną/średnią/najwyższą ilość FPS. Ja mam ten odtwarzacz choć posiadam go z pakietu kodeków Kawaii Codec Pack. VLC może też pokazać ilość FPS ale będzie to maksymalna ilość FPS. Na Android jest też VLC czy inne aplikacje która pokazują FPS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shephart Posted July 5, 2017 Share Posted July 5, 2017 W końcu po wielu próbach udalo mi się zalogować do tego forum. Witam serdecznie :). Mojego Mi5 mam od listopada i jest to super telefon. Widzę że piszecie o AOSPA, czyli ukochanym paranoidzie. Od lutego mam link i sobie sprawdzam co 33bca wrzuca, a wrzuca tam kolejne testowe wersje, które chodzą jak najbardziej w porządku. Niedługo ma być kolejna fala romów dla innych urządzeń z paranoidem, czyli wyjdzie oficjalnie. Sam szukam długo już jakiegoś romu żeby się osadzić na stałe. Najlepszy mam wrażenie był właśnie aosp extended, ale coś nie tak z baterią tam jest. Mimo to był najpłynniejszy. A, i co do paranoida, chcecie link? Ostatnia wersja jest sprzed miesiaca, ale i tak dobrze chodzi. Kolejnych nie widać na horyzoncie jeszcze. A, testować ktoś z was flyme? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted July 5, 2017 Share Posted July 5, 2017 4 godziny temu, rufik napisał: No cóż, tak to wygląda na RR i tyle. Bazuje on na LOS, więc pewnie tam jest tak samo. Widać różnicę w bitrate? Niebo ma mniej artefaktów? Czym sprawdzasz fakt występowania spadków FPS? Ewww, najlepiej to w 4K różnice by było widać, 1080p jest tak słabe że różnicy wielkiej nie będzie. Nawet i 100 mbps tutaj nie pomoże Co do OIS, ja tu żadnego OIS nie widzę oO Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted July 5, 2017 Author Share Posted July 5, 2017 @Shephart Już pisałem czemu aospextended ma gorszy czas na baterii a problemem jest nie przechodzenie w Deep sleep. @galakty Ja też OIS nie widzę. Ktoś kto chce OIS to niech się cofnie mocno wstecz do Xiaomi.eu 6.4.27 MIUI 7. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rufik Posted July 5, 2017 Share Posted July 5, 2017 (edited) 7 godzin temu, majdan12 napisał: Ja też OIS nie widzę. Ktoś kto chce OIS to niech się cofnie mocno wstecz do Xiaomi.eu 6.4.27 MIUI 7. Ano, ja też nie widzę :/ Snapdragon Camera 4.3.3 daje mi pliki video o wielkości 0 bajtów wg MX Player. Ale w galerii Snapdragon Camera już jest OK, dziwne, kodek HEVC nie jest obsługiwany przez system czy co? Nagrywa 26fps, OIS wygląda na działający, ale biednie. Może jutro coś nagram dla porównania. Generalnie okazuje się, że spadki fps to jest chyba wynik Variable Frame Rate. Każdy nagrany film tak ma wg MPC-HC. Natomiast dla używających alternatywnego softu cofnięcie się do 6.4.27 nic nie da, przecież nie wgrasz tego firmware, bo praktycznie wszystkie ROMy wymagają firmware 7.4.x/7.5.x. Edited July 5, 2017 by rufik Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted July 5, 2017 Share Posted July 5, 2017 @Shephart Ja poproszę link. 33bca napisał mi, że official ma być na przestrzeni tygodnia, ale i tak chciałbym zobaczyć czy jest na co czekać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted July 5, 2017 Share Posted July 5, 2017 4 godziny temu, rufik napisał: kodek HEVC nie jest obsługiwany przez system czy co Chyba tylko Huawei nagrywa tym kodekiem w 4K. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shephart Posted July 6, 2017 Share Posted July 6, 2017 11 godzin temu, RSL napisał: @Shephart Ja poproszę link. 33bca napisał mi, że official ma być na przestrzeni tygodnia, ale i tak chciałbym zobaczyć czy jest na co czekać. Myślę, że się nie obrazi jak tutaj go udostępnię Spoiler https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=144560 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted July 6, 2017 Share Posted July 6, 2017 @Shephart Ale będę testował. Jakieś fw konkretne wymagane? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shephart Posted July 6, 2017 Share Posted July 6, 2017 55 minut temu, RSL napisał: @Shephart Ale będę testował. Jakieś fw konkretne wymagane? Hm... Raczej nie, na pewno starsze od 7.6.8 bo "bloobsy" mogą być niezaktualizowane, więc brałbym rekomendowany na ten czas, 7.5.4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts