Jump to content

Alternatywne systemy + Firmware + Kernel dla Mi 5 - Aktualizacja 18:27, 31 lipca 2017 - Bez aktualizacji listy systemów

Recommended Posts

Posted

Właśnie zwróciłem uwagę, że głównie to wydanie polecają.

Btw.

I właśnie w tym momencie się przekonuję jaki to luksus nie mieć problemów z powiadomieniami.

I jeszcze jeden drobny minus tych romów - mmsy na stockowej apce przychodzą słabej jakości, ale Textra rozwiązuje problem

Wysłane z mojego Xiaomi Mi5 przy użyciu Tapatalka

Posted

Testuje właśnie Resurrection Remix i mam dziwny problem z procesorem. 3 rdzeń jest nieaktywny mimo 99% obciążenia. Testowane na różnych kernelach.

Posted

Zmieniłem niedawno szkło na folie i już lepiej z przyciskami (jak leży to działają, ale trzeba mocniej nacisnąć). To tylko dodatkowy powód, znając moją zmienność do ROMów to po weekendzie będe testował nastepny ;)

• mrosi featured, pinned and unfeatured this topic
Posted (edited)

Obecnie najbardziej rozbudowanymi systemami są Resurrection Remix 5.8.2, Android Ice Cold Project 12.1, crDroid 2.5 (oczywiście mam tu na myśli systemy z mojej listy).

Na pierwszym miejscu będę stawiał oficjalne systemy a następnie nieoficjalne, choć warto wiedzieć że nie zawsze oficjalny oznacza lepszy :-)

Edited by majdan12
Posted

RR do niedawna też był nieoficjalny a to świetny rom bez wątpienia ja siedzę na AOSP, konfiguracji za wiele nie ma ale wszystko działa poprawnie. Nie miałem jeszcze sytuacji abym coś ustawił i po prostu nie zadziałało.

Posted

Przetestowałem kilka aplikacji do nagrywania filmów i Cinema FV-5 oferuje tyle samo klatek na sekundę co aplikacja ''Aparat'' w MIUI.

Posted
Dnia 2.04.2017 o 15:16, majdan12 napisał:

@AdamKli 

Patrząc na kolejne systemy mam wrażenie że będę i na tym Xiaomi używał Resurrection Remix 5.8.2 na stałe.

Dzięki temu tematowi przekonałem się do instalacji RR 5.8.2. Polecam ten system z całego serduszka.

Posted (edited)

@RSL

Ja nadal używam crDroid 2.5 i muszę sprawdzić czy aby nie ma lepszego czasu pracy na baterii niż RR 5.8.2 :-D

Ale nie poddaje się i będą kolejne systemy testowane, teraz nadal stawiam na najbardziej rozbudowane systemu, będzie mi najłatwiej wskazać taki system, bo ilość systemów ze średnią ilością ustawień jest duża i będzie ciężko polecić ten najlepszy, bo różnice między nimi małe są.

Edited by majdan12
Posted

@martin3z

Nie wiem jak z tą aplikacją o której piszesz ale z tego co wiem to nie ma problemu z powiadomieniami Facebook, ja sam nie używam go więc nie powiem czy jest to na 100% pewne, ale nie problem przetestować system jak można zrobić kopie zapasową w TWRP.

Posted

@martin3z

W domu nie potrzebuje korzystać z telefonu a zajęcia (szkoła) przez cały czas miałem ją w weekend a teraz mam ostatni zjazd w ten weekend a potem praca, ale to nie temat na takie rozmowy :-P

Posted

Mam RR 5.8.2, najnowszy build i ciągle skacze mi zasięg. Z całości na zero i na odwrót, najczęściej się utrzymuje prawie maksymalnie. Tylko u mnie tak jest?

Posted

@RSL

Jaki firmware zainstalowałeś i czy zainstalowałeś go zgodnie z instrukcją (mam na myśli kolejność instalacji plików przez TWRP) na XDA?

Posted (edited)

7.3.9, wszystko zgodnie z instrukcją.

Mam też to, co w przypadku instalacji pierwszego lineageos jaki wyszedł. Bateria często ładuje się do 68% lub 99% i "naładowana".

Edited by RSL
Posted (edited)

No ale wtedy w LOS nie miałem w ogóle firmware i działało poza tą baterią. Teraz mam to (czasem) i ten zasięg, niby wszystko działa, ale w#####a jak tak skacze ;D

Można wgrać firmware już na postawiony RR? Nie chce mi się stawiać od nowa.

//Jest tak tylko na LTE+ z tego co widzę.

Edited by RSL