majdan12 Posted April 11, 2017 Author Share Posted April 11, 2017 @AdamKli Zauważ że AICP, ma doskonałe wsparcie, działa OTA, czego chcieć więcej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted April 11, 2017 Share Posted April 11, 2017 A mi ciągle i tylko w RR skacze zasięg. Muszę sprawdzić LOS pod tym kątem. :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted April 11, 2017 Author Share Posted April 11, 2017 @RSL AICP, nie jest zły, więc można go używać jakby się okazało że RR, jest średni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted April 11, 2017 Author Share Posted April 11, 2017 @RSL @AdamKli Dirty Unicorns 7.1.2_20170411-0547.v11.3-UNOFFICIAL po wszystkich godzinach pracy ma 1,9 GB dostępnej pamięci RAM Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted April 12, 2017 Share Posted April 12, 2017 @majdan12 :0 A co ciekawego znajdziemy na pokładzie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted April 12, 2017 Author Share Posted April 12, 2017 @RSL Dirty Unicorns 7.1.2_20170411-0547.v11.3-UNOFFICIAL Już ma tyle ustawień że mógłbym z niego korzystać. Trzeba zrobić testy wielu zadań, aby stwierdzić czy 1,9 GB wolnej pamięci RAM, to ładnie wyglądająca liczba czy może bardzo dobry system. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted April 12, 2017 Share Posted April 12, 2017 No tak najlepiej to niech cały ram będzie wolny.. Po to jest ram aby go używać, nigdy nie miałem problemu z ramem żeby mi brakowało czy jakieś dziwne zabijanie aplikacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted April 12, 2017 Author Share Posted April 12, 2017 @AdamKli Ja mając Mi Max z 2 GB RAM i alternatywny system, bardzo dobrze mi się korzystało z telefonu w 2017 roku. Nadal 2 GB RAM jest wystarczające ale nie można mieć MIUI w telefonie Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKli Posted April 12, 2017 Share Posted April 12, 2017 Miui jest na prawdę bardzo fajną nakładką ale działania systemu w tle że tak to nazwę są dziwne. Np. Na AOSP czy innym custom ustawiam automate i jakie schematy ustawie wszystko działa a na miui nie zawsze zaskoczy.. Nawet jak zablokuje kłódką. Ma jakieś dziwne ubijanie w tle czy coś, nie mam pojęcia. Ale jak mi się custom znudzi to na pewno wrócę do miui bo po prostu lubię ten system mimo wszystko Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted April 12, 2017 Author Share Posted April 12, 2017 @AdamKli MIUI chce więcej dostępnej pamięci RAM, co z tego że aplikacje są ubijane... Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted April 12, 2017 Author Share Posted April 12, 2017 Sprawdziłem listę systemów na XDA i widzę że jest jeszcze kilka systemów rozbudowanych, będzie co wybierać Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted April 12, 2017 Author Share Posted April 12, 2017 (edited) @RSL @AdamKli Obecnie mam zainstalowany Spoiler https://forum.xda-developers.com/mi-5/development/rom-pure-nexus-t3578407 mogę pochwalić ten system, bo ma dużo ustawień i jedyny co mi brakuje to brak zmiany koloru diody powiadomień i brak OTA. System ma minimum aplikacji i żałuje że zabrakło dobrej aplikacji aparat bo reszta aplikacji które wszyscy wrzucają do systemu jak dla mnie i tak leci do kosza. Edited April 12, 2017 by majdan12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drach3n Posted April 12, 2017 Share Posted April 12, 2017 @majdan12, robisz dobrą robotę Testowałem RR, AOSP od jdct i AICP. Jak dla mnie AICP wygrywa jeśli chodzi o zwyczajne użytkowanie - potestuję chętnie coś jeszcze jak znajdziesz ciekawą alternatywę. Mam jedno pytanie odnośnie znanego błędu przy ekranach lgd. MIUI miało funkcję obsługi tylko klawiszem home, z której chętnie korzystałem - znaczy się dotknięcie = wstecz, wciśnięcie = home, dwuklik = recent apps. Da się taki numer powtórzyć na AICP? Jakiś mod, coś takiego? Szukałem na xda ale bez powodzenia. Zresztą w gąszczu forów dość ciężko się tam odnaleźć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted April 12, 2017 Author Share Posted April 12, 2017 (edited) @Drach3n W alternatywnych systemach masz w ustawieniach możliwość przypisania funkcji dla przycisków choć ja nie mam tego ekranu więc, mam wiedzę teoretyczną. Edited April 12, 2017 by majdan12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drach3n Posted April 12, 2017 Share Posted April 12, 2017 Męczyłem się nad tym i nie wyszło mi takie ustawienie jakbym chciał. Da się wyłączyć pozostałe przyciski, dwuklik daje recent apps, a pojedyńczy klik działa jak home. Brakuje "wstecza" w tej konfiguracji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted April 12, 2017 Author Share Posted April 12, 2017 @Drach3n W ustawieniach możesz wyłączyć funkcje dla klawiszy jakich tylko chcesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted April 12, 2017 Share Posted April 12, 2017 Jeśli mowa o zbędnych aplikacjach, to mnie to zastanawia czemu na RR są dwie aplikacje od plików. Jak usunąłem raz tą domyślną dla LOS to sypało błędami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted April 12, 2017 Author Share Posted April 12, 2017 @RSL RR nie jest jedynym systemem który ma dwie aplikacje do plików. Ten system co mam aktualnie, to ma wszystko co nie potrzebne wyrzucone, nawet tapeta jest jedna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted April 12, 2017 Share Posted April 12, 2017 Dobra, jak już go masz przed sobą to szybkie pytania - ile ramu jest na 'pusto', jest przełącznik NFC w szybkich ustawieniach i co masz na myśli jeśli chodzi o aparat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted April 12, 2017 Author Share Posted April 12, 2017 @RSL Jest dostępne tyle samo RAM co w innych systemach czyli 1,7 GB. Jest przełącznik NFC. Jeśli pytasz o to co napisałem na tej stronie o aparacie, to miałem na myśli że wstawienie do systemu aplikacje Google aparat to średni pomysł, jak Snapdragon Camera jest o wiele lepszą aplikacją. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kios Posted April 12, 2017 Share Posted April 12, 2017 Powoli MIUI na 7.0 zaczyna mnie męczyć, a powracać na 6.0 raczej nie ma sensu. Co polecacie, jeżeli najważniejsze są dla mnie: jak najlepszy SoT, dobre działanie czytnika i GPS, brak dziwnych drainów baterii? Dodatkowa konfiguracja jest dla mnie mniej istotna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted April 12, 2017 Share Posted April 12, 2017 @majdan12 A da się jakoś podmienić tę aplikację na snap camera czy tylko pozostaje doinstalować i mieć dwie? Mógłbyś coś też opowiedzieć o LOS, może instalowałeś jakoś niedawno. Interesuje mnie teraz bardzo przełącznik NFC, bo mBank wprowadził dzisiaj płatności zbliżeniowe Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted April 12, 2017 Author Share Posted April 12, 2017 @Kios 1. Resurrection Remix 5.8.2 2. Android Ice Cold Project 12.1 3. crDroid 2.5 Mam problem z podjęciem decyzji czy system 2. wrzucić na numer 1. czy zostawić na 2. @RSL Pewnie można odinstalować, ale pytanie czy nie wróci ta aplikacja Google? Dziś testowałem lineage-14.1-20170411-nightly-gemini-signed i nawet o tym wspomniałem w informacji o edycji postu z pierwszej strony. LOS to dobry system, ale obecnie mogę się wypowiedzieć o nim tylko tyle że ma mniej ustawień niż te moje ulubione trzy systemy które wypisałem w pierwszym poście jako polecane. Jak już zobaczę każdy system to każdy system który uważam za ciekawy wezmę na testy i będę porównywał je miedzy sobą i zobaczę który wygrywa 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted April 12, 2017 Share Posted April 12, 2017 @majdan12 Okej, nie zaglądam za bardzo na pierwszą stronę, śledzę na bieżąco A zwróciłeś może uwagę, czy ma przełącznik NFC? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted April 12, 2017 Author Share Posted April 12, 2017 @RSL Mam zamiar od dziś spisywać co edytowałem aby ktoś wiedział co działo się wcześniej w pierwszym poście. Na 99% ma przełącznik NFC. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted April 12, 2017 Share Posted April 12, 2017 Chyba wrzucę sobie LOS. Coś mnie ciągnie do tego systemu, może to przyzwyczajenie dawne do CyanogenModa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted April 12, 2017 Author Share Posted April 12, 2017 @RSL LOS będzie dobry, ale nie licz na ocean ustawień Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted April 12, 2017 Share Posted April 12, 2017 Jeśli ma przełącznik NFC, obsługuje substratum i zadziała mi magisk to może być bez reszy ustawień. No może jeszcze za customowym przyciskiem czyszczenia aplikacji w tle będę tęsknił, no ale cóż. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted April 12, 2017 Author Share Posted April 12, 2017 @RSL Nic na siłę, jeśli ci LOS nie przypasuje to masz trochę alternatyw. Magisk to oczywiście wymóg do aplikacji bankowej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted April 12, 2017 Share Posted April 12, 2017 Do Android Pay i Snapchata. Jak już tyle czekałem na ten AP to chcę trochę poużywać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted April 12, 2017 Author Share Posted April 12, 2017 @RSL LOS to ma swój dodatek Root, który przetrwa aktualizacje systemu, ciekawe jak z magisk wygląda sprawa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted April 12, 2017 Share Posted April 12, 2017 Właśnie LOS chyba już nie ma roota. Jak to jest w końcu? Bo gdzieś chyba nawet w tym wątku było, że nie ma już roota i trzeba zainstalować we własnym zakresie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted April 12, 2017 Author Share Posted April 12, 2017 @RSL Aby mieć Root w LOS, trzeba zainstalować jakiś Root a na stronie LOS, jest napisane że ich Root przetrwa aktualizacje systemu, ten Root od LOS to w ustawieniach programistycznych się włącza. Jeśli ci magisk nie przetrwa aktualizacji to już twój wybór czy będzie miał system z wbudowanym magisk czy może będzie instalował co aktualizacje systemu LOS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted April 12, 2017 Share Posted April 12, 2017 No trudno, najwyżej pomęczę się trochę xd Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted April 12, 2017 Author Share Posted April 12, 2017 (edited) @RSL Może za jakiś czas okaże że będę musiał się z LOS przeprosić bo czas pracy na baterii będzie genialny. Edited April 12, 2017 by majdan12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts