data17 Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 Niech ktoś napisze wreszcie jakieś opinie o tym telefonie bo ciągle mam dylemat czy zwykły Note 4 czy 4X -.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
kemp Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 (edited) Miałem podobny dylemat, ale po premierze Note 4x i recenzji zrobionej przez jakiegoś indusa, zdecydowałem się na "zwykłego" Note 4. Note 4x ma wolniejszy procek (choć bardziej oszczędny) i plastikową pokrywę baterii, co, choć zabrzmi śmiesznie, przelało czarę rozczarowania A wersje kolorystyczne typu czarna i granatowa masz też w zwykłym Note 4. Chyba, że interesuje Cię kolor różowy lub turkusowy. Ja zdecydowałem się na czarno-szarą i telefon prezentuje się świetnie. Edited March 2, 2017 by kemp Link to comment Share on other sites More sharing options...
data17 Posted March 2, 2017 Author Share Posted March 2, 2017 Pokrywę baterii? Czyli tył to plastyk?Sent from my Mi-4c using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 Nie wiem czy dobrze doczytaj ale z tego co zdążyłem odejrzec to pokrywa jest metalowa, a górne części są z plastiku, tak jak w redmi note 3. W note 4 na mtk czy redmi pro plastikowe są tylko paseczki. Jeśli dzięki temu jest no lepszy zasięg to dla mnie jest ok, ale to już trzeba byłoby porównać.Redmi PRO by TT 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
data17 Posted March 2, 2017 Author Share Posted March 2, 2017 Straszna lipa jak są z plastyki wstawki całe jak w note 3 bo to tandetnie wygląda Sent from my Mi-4c using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 Tak jak pisałem,jeśli zasieg jest lepszy przez to dla mnie ok, i tak telefon trzymam przodem a tył jest w case, ale oczywiście kwestia indywidualna. Redmi PRO by TT Link to comment Share on other sites More sharing options...
data17 Posted March 2, 2017 Author Share Posted March 2, 2017 To w redmi pro masz słaby zasięg?Eh mam mętlik w głowie nie wiem już co lepsze ;/ mi4c zaraz muszę sprzedać a bez telefonu 3tyg będzie ciężko Sent from my Mi-4c using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 Ja nie mówię że mam słaby. Ale gdyby przez te plastiki był jeszcze lepszy to takie wstawki są dla mnie akceptowalne. Bierz na Ali+ DHL i przyjdzie szybko. Zapłacisz najwyżej kilkanaście $ VAT i już. Sprawdź tylko czy w Remote area nie jestesRedmi PRO by TT Link to comment Share on other sites More sharing options...
flakers Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 ooo wreszcie watek dla 4x, ja mam problem poniewaz wgralem miui z tej stronki i jak odblokowywuje telefon czy to przyciskiem czy tez odciskiem, to on czasem zalacza czarny ekran i po tak 4 sekunach np sie odblokowywuje, tak samo np jak skoncze rozmowe i chce szybko zakonczyc polaczenie to jak wezme telefon od ucha to jest tak 8 secunkd czarny ekran i dopiero mozna rozlaczyc. czego to moze byc wina? Link to comment Share on other sites More sharing options...
data17 Posted March 3, 2017 Author Share Posted March 3, 2017 czyli jednak kijowy ten 4x lepiej brac 4 -.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted March 3, 2017 Share Posted March 3, 2017 Telefon jest świeży więc zgodnie z tradycją xiaomi musi minąć kilka wydań miui żeby wszystko było dopracowane. Nie ma się co zrażać Redmi PRO by TT Link to comment Share on other sites More sharing options...
data17 Posted March 3, 2017 Author Share Posted March 3, 2017 (edited) Flakers napisz coś więcej o tym telefonie chyba 4X ma juz nougata Dobra bo widzę ze nic się nie dowiem zamówiłem w koncu sam -.- Sent from my Mi-4c using Tapatalk Edited March 3, 2017 by data17 Link to comment Share on other sites More sharing options...
flakers Posted March 5, 2017 Share Posted March 5, 2017 no ma juz andka 7.0 sorki ale ja w weekend srednio dostępny jestem, wgl to tez zauwazylem ze czasem usuwaja sie uprawnienia do niektorych funkcji np w messendzerze trzeba co kilka dni pozwalac na wyswietlanie dymkow... co jest dosc irytujace Link to comment Share on other sites More sharing options...
flakers Posted March 5, 2017 Share Posted March 5, 2017 tak wgl to tez tak macie ze jeden glosnik tylko wam gra ten po lewej stronie a prawy wlasnie nwm czy atrapa micro czy zepsuty? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomi127 Posted March 6, 2017 Share Posted March 6, 2017 19 godzin temu, flakers napisał: tak wgl to tez tak macie ze jeden glosnik tylko wam gra ten po lewej stronie a prawy wlasnie nwm czy atrapa micro czy zepsuty? Pod jednym maskowaniem jest głośnik, a drugie skrywa mikrofon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
flakers Posted March 7, 2017 Share Posted March 7, 2017 aa dzieki tomi127 Link to comment Share on other sites More sharing options...
data17 Posted March 8, 2017 Author Share Posted March 8, 2017 potestuj GPS bo czytalem recenzje ze zrywać potrafi więc lipa.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted March 8, 2017 Share Posted March 8, 2017 Nowy model więc wiadomo że softwarowo będzie kulec jeszcze parę wydań. Redmi PRO by TT Link to comment Share on other sites More sharing options...
data17 Posted March 16, 2017 Author Share Posted March 16, 2017 Mój już przyszedł sztos wygląda wszystko działa. Mogli by nad ramkami popracować żeby były mniejsze jak w mi4c. Wysłane z mojego LT22i przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted March 16, 2017 Share Posted March 16, 2017 Dnia 2.03.2017 o 13:53, kemp napisał: Miałem podobny dylemat, ale po premierze Note 4x i recenzji zrobionej przez jakiegoś indusa, zdecydowałem się na "zwykłego" Note 4. Note 4x ma wolniejszy procek (choć bardziej oszczędny) i plastikową pokrywę baterii, co, choć zabrzmi śmiesznie, przelało czarę rozczarowania A wersje kolorystyczne typu czarna i granatowa masz też w zwykłym Note 4. Chyba, że interesuje Cię kolor różowy lub turkusowy. Ja zdecydowałem się na czarno-szarą i telefon prezentuje się świetnie. Jeśli masz pisać bzdury o czymś o czym nie masz pojęcia, to nie pisz wcale... https://gizchina.com.pl/2017/03/15/recenzja-xiaomi-redmi-note-4x/ Począwszy od Redmi Note 3, cała seria ma aluminiowe obudowy. Jedynie paski u dołu i u góry wykonano z tworzywa sztucznego, żeby nie blokowały sygnału. Tak jest w większości telefonów na rynku (również innych marek), bo w tych miejscach są mocowane anteny. Poza tym, według większości testów w sieci, Snapdragon 625 jest mniej wydajny od Helio X20 w AnTuTu o około 20%, ale już w GeekBench jest wydajniejszy od niego o 20%. W rzeczywistym działaniu Snapdragon jest szybszy: szybciej uruchamia aplikacje, etc. Poza tym od zawsze procesory Qualcomma były mniej problematyczne pod kątem aktualizacji sterowników i oprogramowania w ogóle. Jedyną wadą Redmi Note 4X na tę chwilę jest jedyny system dostępny na niego - Global. Póki co niezbyt poprawnie działa MIUI Polska?eu dla tego modelu. To jednak niestety wady wieku niemowlęcego . Telefon jest niespełna miesiąc w sprzedaży, więc to całkowicie normalne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
data17 Posted March 16, 2017 Author Share Posted March 16, 2017 Mnie zaskoczyło, że ma podświetlane klawisze bo w innych telefonach bo w Redmi 4 pro chyba nie ma tego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 Podświetlenie jest w każdym Redmi Note od Note 1S także dawno dawno. To seria Redmi podświetlenia nigdy nie miała. Z Mi5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ostry777 Posted March 18, 2017 Share Posted March 18, 2017 Jak dla mnie Redmi Note 4 jest lepszy od Redmi Note 4x - mialem w reku oba i co do wydajnosci to mi to obojetne bo w obu jest na takim poziomie, ze roznicy nie zauwazysz ale jednak te dwie plastikowe wstawki w RN4X, ktore sie jeszcze roznia delikatnie kolorem od pleckow wygladaja tandetnie - ale to tylko moja opinia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
acidbrain Posted March 19, 2017 Share Posted March 19, 2017 Mam rn3 pro i teraz bawię się note 4 x i zdjęcia lepsze. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tymcio Posted March 22, 2017 Share Posted March 22, 2017 Więc tak Jak napisałem recenzję, to kilka osób odezwało się do mnie, że obudowa jest plastikowa. Jest metalowa, albo Xiaomi jest mistrzem w obróbce plastiku tak, by wyglądał i dało się go wyczuć jak metal. Jedynymi elementami plastikowymi są wstawki na górze i na dole, na które i tak nie zwracałem uwagi - trzymam telefon wyświetlaczem do siebie, więc na tył patrzę niezbyt często Jeśli chodzi o wydajność procka, to byłem pod ogromnym wrażeniem (chociaż bateria bardziej mi się spodobała). Jeśli ktoś szuka telefonu do aplikacji, to nie będzie żadnych problemów. Jeśli do gier, to jedyną rzeczą jaką zauważyłem (porównując do Meizu Pro 6 Plus - 4GB RAMu i Exynos 8890) to wolniejsze wczytywanie (ekran ładowania). Żadnych lagów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
data17 Posted March 22, 2017 Author Share Posted March 22, 2017 Ja też testowałem gry i chodzi dobrze, miałem sprzedać i kupić Mi5 ale dawać 1000zł za telefon, który krócej trzyma na baterii to dla mnie żaden interes. Wolę uzywać spokojnie 2dni a nie martwić się o poziom baterii wieczorem -.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted March 23, 2017 Share Posted March 23, 2017 Jeśli sprowadza się wybór telefonu do tego ile bateria trzyma to masz racje, każdy ma swoje priorytety, natomiast obiektywnie to note 4x chyba wlasnie tylko baterie ma lepszą Redmi PRO by TT Link to comment Share on other sites More sharing options...
demoxik Posted March 23, 2017 Share Posted March 23, 2017 Wiadomo kiedy będzie dostępna wersja z 4GB RAM? Link to comment Share on other sites More sharing options...
data17 Posted March 23, 2017 Author Share Posted March 23, 2017 Moim zdaniem nie warto dopłacać do 4gb bo 3gb działa bardzo dobrzeWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted March 23, 2017 Share Posted March 23, 2017 Mi tam na tych 3GB w redmi pro nie raz ubije coś w tle. Za 1GB dodatkowo bym się nie obraził, te kilkanaście $ chętnie bym doplacilRedmi PRO by TT Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tompson Posted March 23, 2017 Share Posted March 23, 2017 (edited) Planuje kupić dziewczynie Xiaomi Redmi Note 4 lub 4x Czy może ktoś mi łopatologicznie wyjaśnić jaki jest w ogóle sens modelu 4x oprócz dodatkowej palety kolorów? za Kimovil to są dwa identyczne telefony, dodatkową przewagą zwykłej 4 jest dostępna wersja global czyli nasze LTE 800 MHz. W 4X zachwalana jest mocno bateria i dzięki niej skłaniam się właśnie ku tej wersji Note'a. Czy jakieś wiarygodne źródło mówi o wersji global 4x? Softem na razie się nie przejmuję, zanim tel dotrze wyjdzie kilka piątkowych wydań, poradzę sobie i z unlockiem i updatem. Co zatem polecacie? Temat na razie krótki - w zasadzie też wiele nieścisłości typu metal plastik itp dlatego pytam raz jeszcze (żeby nie było że było ) Edited March 23, 2017 by Tompson literówka Link to comment Share on other sites More sharing options...
hancock Posted March 24, 2017 Share Posted March 24, 2017 Ktoś wie gdzie można kupić wersję z częstotliwością b20?Wysłane z mojego E2003 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted March 24, 2017 Share Posted March 24, 2017 Eternal team na Ali ma Black z b20179$+ 6,2 DHL+ bardzo możliwy VAT, ale z deklaracji na paczce czyli ok 100zl.Redmi PRO by TT Link to comment Share on other sites More sharing options...
data17 Posted March 24, 2017 Author Share Posted March 24, 2017 Warto wgrywać global 8.2? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
hancock Posted March 24, 2017 Share Posted March 24, 2017 7 godzin temu, tpawel napisał: Eternal team na Ali ma Black z b20 179$+ 6,2 DHL+ bardzo możliwy VAT, ale z deklaracji na paczce czyli ok 100zl. Redmi PRO by TT niestety nie mogę znaleźć tej aukcji o której pisałeś. wszystkie telefony które znalazłem nie mają b20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts