kufciak Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 (edytowane) Aktualnie nie mogę wgrać recovery, dostaje taki błąd. C:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot>fastboot boot twrp.img downloading 'boot.img'... OKAY [ 1.280s] booting... FAILED (remote: dtb not found) Spróbuje wg Twojej rady, aktualnie mam wgrany mido_global_images_7.4.20_20170420.0000.00_7.0_global_efae7197c7 właśnie przez MiFlash. EDIT:@Acid Spróbowałem, zablokowałem go i odblokowałem ale nadal nie mogę wgrać TWRP. Jakieś sugestie? Edytowane 22 Kwietnia 2017 przez kufciak
piotrek0401 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Witam, chciałbym wgrać Miuipolska na swój Redmi Note 4X. Mam wgrany prawdopodobnie syfmiui Miui Global 8.1 |Stablina 8.1.10.0.0(MCFMIDI) oraz „odblokowany bootloader”. Dodam, że telefon zakupiony na banggood : https://www.banggood.com/Xiaomi-Redmi-Note-4X-Fingerprint-5_5-inch-3GB-RAM-32GB-Snapdragon-625-Octa-core-4G-Smartphone-p-1124772.html?rmmds=search Chcę dojść do momentu odblokowania bootloadera, dalej sobie powinienem poradzić. Jak to robię: 1. Przez miflash wgrywam ten rom Redmi Note 4X ( (3GB+32GB) Latest China Developer Version Fastboot File Download z linku http://en.miui.com/a-234.html 2. Potem przez ADB/Fastboot wpisuje komendę: fastboot oem lock – i to wszystko? Zablokowany? Potem odblokowanie: I jeszcze jedno pytanie, miui widzę jest do pobrania w wersji na Android 7, będę mógł ją wgrać na Android 6? Proszę o wyprowadzenie z błędu jeśli coś inaczej trzeba zrobić.
Lanney Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 (edytowane) TWRP w wersji 3.1.0.0 (pamiętaj, że ma oznaczenie robocze MIDO!!!). Zrobiłem przed wgraniem paczki full wipe i od razu ładowałem na andka w wersji 6 tydzień temu 7.4.20. Trzymaj się poradnika, uważnie czytaj oznaczenia a będzie dobrze Edytowane 27 Kwietnia 2017 przez Lanney Mogło wprowadzić kogoś w błąd
Alaska Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Istnieje jakaś opcja na roota na globalu 8.1.15.0 ?Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A10-70L przy użyciu Tapatalka
painball Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Nie. Niestety. Root na xiaomi.eu tylko.Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
Lamcza Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 13 godzin temu, Alaska napisał: Istnieje jakaś opcja na roota na globalu 8.1.15.0 ? Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A10-70L przy użyciu Tapatalka na 8.2 sie da wcisnac twrp i root a nawet xposed xD
Mala_Mi Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 HejMam zainstalowane miui polska i zastanawiam się nad powrotem do global ROM. Czy zablokuje sobie wtedy bootloadera? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Lamcza Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 (edytowane) @Mala_Mi jak oficjalnie odblokowany to nie zablokujesz ^^ a jak nie oficjalnie - to nie wiem, ale moze sie zdazyc... : D Edytowane 30 Kwietnia 2017 przez Lamcza
Mala_Mi Opublikowano 1 Maja 2017 Opublikowano 1 Maja 2017 [mention=9291]Mala_Mi[/mention] jak oficjalnie odblokowany to nie zablokujesz ^^ a jak nie oficjalnie - to nie wiem, ale moze sie zdazyc... : D Oczywiście , że oficjalnie Trochę mnie złoszczą te błędy w miuipolska , że widżety nie działają i google now i mam wrażenie , że na global dłużej mi bateria trzymała Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
tpawel Opublikowano 1 Maja 2017 Opublikowano 1 Maja 2017 na 8.2 sie da wcisnac twrp i root a nawet xposed xDMasz jakiś link? Wysłano z Redmi Note 4x
Lamcza Opublikowano 1 Maja 2017 Opublikowano 1 Maja 2017 @Mala_Mi jesli oficjalnie to zawsze bedziesz mogla szybciochem bl odblokowac gdyby jakims nie fartem sie zablokowal co do mmiui polska nie wiem siedze narazie na global stable ale mmiui polska to dev wersje wiec zawsze maja wiecej opocji ale czasem niektore trzeba ujarzmic ^^ @tpawel mam do wszytkiego xD 1
delsol11 Opublikowano 2 Maja 2017 Opublikowano 2 Maja 2017 Jaki rom jest najlepszy do zainstalowania po odblokowaniu urządzenia? Miui polska czytam że ma dużo niedociągnięć. Obecnie mam 8.1.10.0 ze skrackowanym bootloaderem od goldiego i nie wiem czy to zostawić czy bawić się w zmiany. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Lamcza Opublikowano 2 Maja 2017 Opublikowano 2 Maja 2017 8.2..2.0 calkiem spoko a 8.2.4.0 troche chyba bardziej ciagnie bateryje z moim uzytkowaniem na obu stable global mozesz miec root xposed i twrp jesli chcesz---- miui polska jeszcze nie sprawdzalem 1
Gawronnek Opublikowano 2 Maja 2017 Opublikowano 2 Maja 2017 Lamcza dasz jakiś namiar jak to zrobić?Wysłane z mojego M2 Note przy użyciu Tapatalka
Lamcza Opublikowano 2 Maja 2017 Opublikowano 2 Maja 2017 @Gawronnek chodiz ci o twrp root i xposed na global ?
Gawronnek Opublikowano 2 Maja 2017 Opublikowano 2 Maja 2017 Tak, czekam na telefon i zbieram wszelkie informacjeM2 Note
Lamcza Opublikowano 2 Maja 2017 Opublikowano 2 Maja 2017 @Gawronnek moze napisze jakis poradnik bo jestes juz 3 osoba ktora o to pyta a jak nie wyrobie sie do tego czasu to napisz pw ; ) 1
delsol11 Opublikowano 2 Maja 2017 Opublikowano 2 Maja 2017 Tylko teraz czytam że 8.2.. drenowało baterie i xiaomi nawet wyrzuciło ta wersje z oficjalnych serwerów. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
harmonista Opublikowano 2 Maja 2017 Opublikowano 2 Maja 2017 Witam Właśnie kupiłem Redmi Note 4X z MIUI 8.1.10.0.0 TEN. Po obejrzeniu jakiegoś testu na yutoobe z komentarzy dowiedziałem się że ta wersja to tzw syfmiui i należy jak najszybciej wgrać oficjalny global w trybie EDL. Może mi ktoś powiedzieć czy da się, a jeśli tak to jaką wersję miui najlepiej wgrać do tego telefonu i poratować jakimś linkiem do instrukcji dla początkującego użytkownika?
Lamcza Opublikowano 2 Maja 2017 Opublikowano 2 Maja 2017 (edytowane) @delsol11 nie wiem w sumie o czym mowisz u mnie 8.2.2.0 wycisnela 9h sot przez ponad 4 dni xD ale wywalilem na tej wersji wszytki uslugi xiaomi xD na 8.2.4.0 z usulagimi bez logowania do konta trzma kapke gorzej niz na poprzedniej z usinietymi calkiem wiem tylko ze na 8.1.5 .. nie da sie nawet twrp wgrac xD @harmonista wszyskie instrukcje masz na forum albo na portalu miui polska https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ Edytowane 2 Maja 2017 przez Lamcza
harmonista Opublikowano 2 Maja 2017 Opublikowano 2 Maja 2017 Proszę, bo już kilka godzin wertuję to forum, którą z tych wersji powinienem zainstalować, MIUI Polska czy któreś z tych? Redmi Note 4X Latest Global Developer Version Fastboot File Download Redmi Note 4X Latest Global Stable Version Fastboot File Download Redmi Note 4X ( (3GB+32GB) Latest China Developer Version Fastboot File Download Redmi Note 4X (3GB+32GB) Latest China Stable Version Fastboot File Download Chcę oficjalny, stabilny, spolszczony i łatwy w aktualizacjach system. Czy MIUI 8.1.10.0.0 faktycznie należy wywalić, czym grozi pozostanie w tej wersji?
Lamcza Opublikowano 2 Maja 2017 Opublikowano 2 Maja 2017 albo miui polska albo global stable wgraj ; )
Mala_Mi Opublikowano 3 Maja 2017 Opublikowano 3 Maja 2017 potrzebuję pomocy ucegliłam telefon miała wgrane miui polska z ale irytowały mnie pewne błędy więc postanowiłam wrócić do global stebl i coś poszło nie tak , albo ja coś źle zrobiłam. wgrałam miui global stable przez TWRP . i po wszystkim restart i tak stoi na logo mi.com w tej chwili nie mogę już uruchomić TWRP ,żeby przeprowadzić jeszcze raz instalację. I co teraz?
FromWP Opublikowano 3 Maja 2017 Opublikowano 3 Maja 2017 (edytowane) 22 minuty temu, Mala_Mi napisał: I co teraz? Teraz trzeba wgrać rom fastboot MiFlashem, może być w trybie fastboot bo masz odblokowany bl. Błędem było wgrywanie globala przez twrp, bo z reguły się z nim gryzie i wisi na Mi. Edytowane 3 Maja 2017 przez FromWP
Mala_Mi Opublikowano 3 Maja 2017 Opublikowano 3 Maja 2017 (edytowane) 14 minut temu, FromWP napisał: Teraz trzeba wgrać rom fastboot MiFlashem, może być w trybie fastboot bo masz odblokowany bl. Błędem było wgrywanie globala przez twrp, bo z reguły się z nim gryzie i wisi na Mi. Jakaś szybka instrukcja jak mam to zrobić? dziękuję za zainteresowanie się moim problemem edytowane: chyba wiem jak to zrobić Edytowane 3 Maja 2017 przez Mala_Mi
FromWP Opublikowano 3 Maja 2017 Opublikowano 3 Maja 2017 5 minut temu, Mala_Mi napisał: Jakaś szybka instrukcja jak mam to zrobić? Tu temat rzeka: https://miuipolska.pl/forum/topic/9512-instalacja-systemu-na-zablokowany-bootloader/ Z tą różnicą, że przy odblokowanym bl można flashować w trybie fastboot który powinno się udać uruchomić. Dodatkowo najnowszy MiFlash 2016.12.22 masz tu: https://drive.google.com/file/d/0B5CNG_NODqE0a21vbHQwV081SUE/view?usp=sharing a najnowsze romy fastboot wraz z instrukcją wgrywania tu: http://en.miui.com/a-234.html
Mala_Mi Opublikowano 3 Maja 2017 Opublikowano 3 Maja 2017 (edytowane) 1 godzinę temu, FromWP napisał: Tu temat rzeka: https://miuipolska.pl/forum/topic/9512-instalacja-systemu-na-zablokowany-bootloader/ Z tą różnicą, że przy odblokowanym bl można flashować w trybie fastboot który powinno się udać uruchomić. Dodatkowo najnowszy MiFlash 2016.12.22 masz tu: https://drive.google.com/file/d/0B5CNG_NODqE0a21vbHQwV081SUE/view?usp=sharing a najnowsze romy fastboot wraz z instrukcją wgrywania tu: http://en.miui.com/a-234.html edytowane : mam problem przy próbie fleshowania wyskakuje mi błąd :error flash_all_lock.bat nie bardzo wiem co mam robić edytowane: udało się dziękuje za pomoc Edytowane 3 Maja 2017 przez Mala_Mi 1
delsol11 Opublikowano 3 Maja 2017 Opublikowano 3 Maja 2017 Panowie takie pytanko czemu nie chce mi system wstać tylko wisi na logo mi? po kolei co robiłem. Telefon odblokowany oficjalną metodą. Mam wgrany globalrom 8.2.2 przez miflash, wszystko działa do tej pory, później instaluje najnowsze twrp 3.1 przez fastboot, działa mi twrp, następnie wrzucam tutaj poleconą paczkę do roota, instaluje daje wipe cashe dalvik i nie chce mi zrobić restarta do miui wisi na logo mi. Nadałem wszelkie uprawnienia twrp żeby zmienił partycje systemową itd. Kurcze ciężkie te xiaomi w modowowaniu, robiłem różne rzeczy ale tutaj idzie to bardzo ciężko. Poradziłem sobie wgrałem wcześniejszą wersję twrp i supersu. Później napiszę dokładniej
tpawel Opublikowano 3 Maja 2017 Opublikowano 3 Maja 2017 A czemu nie wrzucisz xiaomi.eu a potem root? Wysłano z Redmi Note 4x
delsol11 Opublikowano 3 Maja 2017 Opublikowano 3 Maja 2017 Nie chciałem xiaomi.eu bo ludzie się skarżą na bugi i niedociągnięcia. Natomiast ten global 8.2.2 mi przypadł do gustu co prawda kilka godzin go użytkuje ale na start miał więcej wolnego ramu od 8.1.10. Roota potrzebowałem do wyrzucenia niepotrzebnych aplikacji chociażby od googla. Napisałbym w pkt jak dojść do tego tzn od scrackowanego bootloadera na 8.1.10 do globala z rootem ale narazie nie mam czasu. Jest dużo poradników ale są nieaktualne i do połowy rzeczy trzeba googlować samemu. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Lamcza Opublikowano 4 Maja 2017 Opublikowano 4 Maja 2017 (edytowane) @delsol11 Proszę jest aktualny xD Edytowane 4 Maja 2017 przez Lamcza
rumburak Opublikowano 16 Maja 2017 Opublikowano 16 Maja 2017 Uwaga, będą laicke pytania Kupiłem niedawno Note4X z polskiej dystrybucji (konkretnie ze sklepu PCProject). Zainstalowany był MIUI Global Stable, dokładnej wersji już nie pamiętam. Dzisiaj wyskoczyło powiadomienie, że dostępna jest aktualizacja MIUI - więc wiele się nie namyślałem i zainstalowałem. Obecnie jest MIUI Global Stable 8.2.5.0 (MCFMIDL). I teraz pytanie - czy ten system/nakładka, którą mam, jest ok? Czy warto coś zmieniać? Czy można i warto zainstalować w jakiś sposób Androida 7?
Jaxx Opublikowano 17 Maja 2017 Opublikowano 17 Maja 2017 6 godzin temu, rumburak napisał: Uwaga, będą laicke pytania Kupiłem niedawno Note4X z polskiej dystrybucji (konkretnie ze sklepu PCProject). Zainstalowany był MIUI Global Stable, dokładnej wersji już nie pamiętam. Dzisiaj wyskoczyło powiadomienie, że dostępna jest aktualizacja MIUI - więc wiele się nie namyślałem i zainstalowałem. Obecnie jest MIUI Global Stable 8.2.5.0 (MCFMIDL). I teraz pytanie - czy ten system/nakładka, którą mam, jest ok? Czy warto coś zmieniać? Czy można i warto zainstalować w jakiś sposób Androida 7? Ja wczoraj przeszedłem na Global dev. 7.5.1.1. Pierwsze spostrzeżenia....... bateria trzyma rewelacyjnie.
Feanaro Opublikowano 20 Maja 2017 Opublikowano 20 Maja 2017 Mam system global stable 8.2.7.0 (MCFMIDL) czyli chyba oficjalny global nie syf. Używa ktoś MIUIpolska na tym telefonie? Jakie są zalety przejścia na ten system? To co jest w FAQ na stronie mnie nie przekonuje za bardzo, może poza "Poprawione działanie GPS" - ktoś potwierdzi? Widziałem posty w tym temacie, że podobno ludzie narzekają na bugi w MIUIPolska, ale nie mogłem nic konkretnego znaleźć. Btw gdyby mnie naszło na zmianę, jaka jest najnowsza wersja MIUIPolska na ten telefon bazująca na Androidzie 6.0? Zależy mi na Xposed.
sp4ubw Opublikowano 20 Maja 2017 Opublikowano 20 Maja 2017 Nie ma wersji na androidzie 6 miuipolska, są od 7demki. od wersji 7.2.9. Co prawda mam ten model od tygodnia więc mogę się mylić ale po sprawdzeniu wydaje mi się, że jest jak napisałem. Jak masz global i wszystko Ci działa to po co chcesz zmieniać?
Rekomendowane odpowiedzi