Jump to content

Xiaomi Stable dla Mi4c - temat tylko dla użytkowników stable

Lokator

Recommended Posts

tidala mi da dev ubija w 10min max, reszta apek- sec na innej apce i już jakdojade ładuje wszystko od nowa, muzyka na BT tnie i szarpie pierwsze 30sec, czasem kawałki się zawieszają, bateria...   żal- podświetlanie mam już na stałe na praktycznie minimum i tak 2x dziennie ładuję telefon

z nerwów wgrywam stable najnowsze, może pomoże

nie mniej jednak, jak dobrze pamiętam, kiedyś na kk chyba, nie dość, że wszystko działało, rom sam ważył ok. 500mb to do tego działał sprawniej i dłużej

może ktoś pamięta jaka była naj wersja?

napiszę jak ten stable się sprawdzi po weekendzie

już mam wnioski co do stable najnowszego...... smutek i żal

bateria stan 19%- włączony aparat na chwilę (nie dłużej jak 90sec) i myk- bateria 9%   rozumiem, że nie zrobiłem rzetelnych 3 cykli, ale mimo to....

wiget tidala często nieodpowiada, aczkolwiek, jak włączę, to jeszcze nie wyłączył się (nie kłódkowałem), natomiast juz 2x miałem identyczną sytuację- zaczyna się nowy kawałek, po czym wraca do końcówki ostatniego i tak do momentu, puki nie zainterweniuję

zasięg też bardzo chaotyczny (nie wszędzie, ale siedząc bez ruchu miałem od 0 kresek na 3g do 4 na H+)

przykre jest, że mimo iż sam telefon bardzo fajny i z niemałą bateryjką, to jednak zawodzi w takich codziennych zadaniach

co do SOT'a, to szczerze nie wiem ile wynosi, bo nie mam czasu by na tyle zostawić telefon na test, nie mniej chętnie usłyszę wskazówkę, jak zrobić by obok czasu i procentów prądu, był również wskaźnik ile tego prądu ubyło na danej opcji ( przykładowa ile prądu zjadł ekran w mW)

miui samo w sobie bardzo fajne i proste, ale zauważyłem, że starają się dodawać w nim zbędne bajery, które tylko kastrują fajne telefony, takie skróty skrótów, by TEORETYCZNIE było szybciej

nie wiem, jaki są wasze postrzeżenia, ale ja mam wrażenie, że android celowo ssie tyle z telefonów, by kupować cały czas nowsze i nowsze.

to był dobry telefon i przycinki były mu w zasadzie obce, a teraz, to przykrość...

pytanko, kiedy wprowadzili klonowanie aplikacji, bo jest mi potrzebne i nie wiem, jak daleko mogę się cofnąć z softem

• 1 month later...

Panowie w jaki sposób najlepiej wgrać Sklep Play? Pobrałem najnowszą wersję, ale po zainstalowaniu nie uruchomia się, również nie pojawia się żaden komunikat.

Edited by andzi

47 minut temu, andzi napisał:

Panowie w jaki sposób najlepiej wgrać Sklep Play?

Jeśli zainstalowałeś wersję xiaomi.eu / miuipolska.pl to Sklep Play w nim jest zintegrowany. Jeśli wgrałeś China Dev / China Stable to trzeba szukać artykułów albo na forum tutaj albo na forum miui. Pierwszy strzał z google:

http://en.miui.com/thread-3998-1-1.html
http://en.miui.com/thread-545114-1-1.html

• 4 weeks later...
  • 1 month later...
Dnia 6.02.2018 o 17:22, adrianakotkot napisał:

Witam ponownie nowy stabilny rom zainstalowany  V 9.2.2.0 Mi Pilot naprawili reszta śmiga jak miło zdecydowanie polecam

Z jakiej wersji instalowałeś i czy mogę z ostatniego roma na andku 5.1.1 instalować go i na nim odblokować bl ?

Wrzuciłem parę dni temu 9.5.2.0.

Nie zauważyłem błędów przy moim sposobie użytkowania telefonu. Zwykle jeżdżę z telefonem podpiętym do ładowarki samochodowej, włączone jednocześnie google maps, yanosik, poczta z 3 kontami email, sparowany zestaw do ucha i mi band 2. Internet przeglądam na Operze, pogoda synchronizuje mi się raczej na bieżąco (app YR), app bankowe bez problemu, z mediów społecznościowych nie korzystam, powiadomienia OK. Poczta, mi fit, eset, whatsApp i obie nawigacje zakłódkowane. Wolny ram 1,2-1,5 GB.

edit----------------

Nie przyznałem app Aktualizacje dostępu do zdjęć, plików itd. (wszystko w jednym zapytaniu) i po uruchomieniu mam fc. Po jaką cholerę dostęp do zdjęć trzeba przyznać Aktualizacjom ???

Edited by slavkoTM

• 2 weeks later...

Szanowni dla Pewności zapytam.
Mogę wgrac najnowsza wersję ?
Wiem że może się zablokować. Trudno.
Nie ma żadnych problemów z brickiem po przeskoczeniu tylu numerków ?5fbcaf1e5fe9cd6e487acf74543bf8a2.jpg

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

• 1 month later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Witam
czy ktos zainstalowal juz najnowszy stable i moze mi odpowiedziec czy moze wlaczyc kamerke przednia, poniewaz u mnie opcja przelaczenia kamerek przod/tyl pojawia sie na chwile i znika, dzieki z gory za odp.

po restarcie telefonu, aparat dziala poprawnie

Edited by warzyw

5 godzin temu, Dario napisał:

Tak, coś po instalacji się krztusi. U mnie nie wykrył karty SIM, dopiero restart pomógł. Poza tym wydaje się OK, tylko aktualizacja zabezpieczeń 01.03.2018 , porażka.

Mi4c

Mialem ten sam problem z karta sim, restart pomogl

Witam,nie mogę znaleźć w tym stable 10 ustawień wifi które były w zaawansowanych tzn.wifi aktywne podczas ładowania,cały czas aktywne lub aktywne tylko po odblokowaniu

poprawki są z 2018.03.01

Edited by MKacz

Dnia 31.10.2018 o 14:24, DUX napisał:

Co najlepiej zrobić przed przejściem z MIUI10/xiaomi.eu 8.9.13 na wersję xiaomi.eu_multi_MI4c_V10.1.1.0 stalbe?

Ja nic specjalnego nie robiłem, po prostu zainstalowałem Stable na Dev :) Chodzi wszystko elegancko :)

• Thanks 1

• 2 weeks later...