majdan12 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 1 minutę temu, galakty napisał: Bo ten Lineage to jest coś nowszego od CM Nie lubię customów, miałem kilka telefonów i zawsze wracałem do oryginalnego systemu... To jest dobre, jak masz Samsunga S3 i chcesz nowszego andka, a nie jak producent wspiera telefon. Ale nadal to nie jedyny Custom ROM. Sprawdź mój ostatni post z działu Mi Max - Custom ROM gdzie wypisałem dostępne systemy które są na mało polarny mój model. Od października nie używam MIUI i była to ''Dobra zmiana''
latet Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 2 godziny temu, bosniak napisał: ale nie znalazłem info i u mnie nie zauwazyłem żeby z tym OIS było coś nie tak i w recenzjach też nie znalazłem. w 4K porównywałem z Lumia 950 Xl i bardzo porównywalnie a z tym 26 fps to nie wiem skąd wziąłeś, wszedzie gdzie znalazłem pisze 30 fps. Większość recenzji Mi5 powstała za czasów MIUI7, a wtedy na tym telefonie OIS działał dobrze, a FPS w 4K wynosił 30. Potem Xiaomi postanowiło zrobić na rynku grunt pod nowsze modele i wraz z aktualizacją do MIUI8 zmniejszyli w Mi5 FPS w 4K do 26 oraz praktycznie wyłączyli OIS. Na OIS znalazł się fix (od 7.1.12 włączony na stałe do MIUI EU), ale jeszcze się taki mądry nie narodził, co by umiał przywrócić FPS do poziomu 30 w 4K w MIUI8 na Mi5. Choć istnieje jedna osoba, w której pokładamy pewne nadzieje, bowiem dała radę naprawić FPS w Mi4c. Wspomniałeś wyżej " ... te pierdoły dotyczące kamerek i tego 4k które nie wiem komu i po co nagrywa ..." cóż, to ja Ci zazdroszczę, że dla Ciebie to są pierdoły. Dla mnie, i wielu innych, to jest jedna z najważniejszych funkcji smartfona. Znaczy zdjęcia oraz filmowanie. A czemu chcę filmować w 4K? Cóż, najprostsza i najkrótsza odpwowiedź brzmi: bo daje to bez porównania lepszą jakość obrazu niż filmowanie w 1080p. Może jestem nienormalny, ale jak coś robię, to staram się to robić najlepiej, jak mogę i dotyczy to też kręcenia filmików, nawet jeśli na nich jest tylko przysłowiowy kot – lubię jak jakoś obrazu (i dźwięku) jest dobra i już
naver Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Skoro mi5 zostało "popsute" w MIUI 8 to dlaczego się nie cofnąć do 7? Dla mnie MIUI jest nowością i jeszcze nie do końca się w tym wszystkim łapie. Ale osobiście chyba juz wolałbym siedzieć na starszym systemie a bardziej funkcjonalnym.
galakty Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 W ogólnym rozrachunku nowsze MIUI jest lepsze, jedyna przewaga MIUI7 to ten aparat...
majdan12 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Przed chwilą, galakty napisał: W ogólnym rozrachunku nowsze MIUI jest lepsze, jedyna przewaga MIUI7 to ten aparat... Dual Boot by się przydał MIUI 8 do użytku codziennego a MIUI 7 do aparatu.
galakty Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 @latet Tej.... A nie da rady dorwać gdzieś MIUI7? Wyciągnąć libsa, wrzucić do MIUI8 i po sprawie.
majdan12 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Przed chwilą, galakty napisał: @latet Tej.... A nie da rady dorwać gdzieś MIUI7? Wyciągnąć libsa, wrzucić do MIUI8 i po sprawie. Oni się na to chyba przygotowali aż tacy głupi to raczej nie są chyba?
galakty Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Przed chwilą, majdan12 napisał: Oni się na to chyba przygotowali aż tacy głupi to raczej nie są chyba? Szzzz... Bez takich. Odpowiedź chyba znasz. Tylko nie wiem jak wyciągnąć libsa bez instalacji systemu, da się z zipu wyciągnąć? Albo fastboot?
latet Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 8 minut temu, naver napisał: Skoro mi5 zostało "popsute" w MIUI 8 to dlaczego się nie cofnąć do 7? Dla mnie MIUI jest nowością i jeszcze nie do końca się w tym wszystkim łapie. Ale osobiście chyba juz wolałbym siedzieć na starszym systemie a bardziej funkcjonalnym. Bardziej mi się podoba MIUI8, nie chodzi o wygląd (choć to tez), ale o wiele drobnych szczegółów, funkcjonalności które w sumie robią różnicę. No i kwestie luk bezpieczeństwa - one są ciągle znajdywane i łatane. Cofnąć się do MIUI7, to jednak spory krok wstecz w tym aspekcie. (tak wiem, wiem, nowsze wersje to nowe luki i tak w nieskończoność, ale starsze są zawsze bardziej znane "złym ludziom" niż te świeże). Chyba w końcu w ten weekend spróbuję najnowszej wersji na Andku 7. Boję się o GPS, ale się okaże - niektorzy piszą, że ok, inni że tragedia. Może mi się poszczęści. A z apartem nie będzie gorzej ani lepiej niż mam teraz...
majdan12 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Przed chwilą, galakty napisał: Szzzz... Bez takich. Odpowiedź chyba znasz. Tylko nie wiem jak wyciągnąć libsa bez instalacji systemu, da się z zipu wyciągnąć? Albo fastboot? Na XDA widziałem i sam miałem aplikacje coś jak CMD gdzie mogłeś rozpakować ROM albo go spakować.
galakty Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 1 minutę temu, majdan12 napisał: Na XDA widziałem i sam miałem aplikacje coś jak CMD gdzie mogłeś rozpakować ROM albo go spakować. Znajdziesz? Tylko jeszcze trzeba miui7 dla Mi5 znaleźć.
majdan12 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 3 minuty temu, galakty napisał: Znajdziesz? Tylko jeszcze trzeba miui7 dla Mi5 znaleźć. MIUI 7 to na 4pda.ru poszukać można,zajmę się tym. Do rozpakowania / spakowania systemu http://www119.zippyshare.com/v/73YijvJe/file.html aby pobrać kliknąć w pomarańczowy przycisk ''Download Now''
galakty Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Przed chwilą, majdan12 napisał: MIUI 7 to na 4pda.ru poszukać można,zajmę się tym. Do rozpakowania / spakowania systemu http://www119.zippyshare.com/v/73YijvJe/file.html aby pobrać kliknąć w pomarańczowy przycisk ''Download Now'' Nie wpadłbym na to, dzięki
majdan12 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 2 minuty temu, galakty napisał: Nie wpadłbym na to, dzięki Teraz sprawdziłem i na MIU to nie zadziała bo te aplikacje potrzebują plików których w MIUI nie widzę
galakty Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Przed chwilą, majdan12 napisał: Teraz sprawdziłem i na MIU to nie zadziała bo te aplikacje potrzebują plików których w MIUI nie widzę No to klops. Jedynie ktoś musi zainstalować MIUI7, wyciągnąć przez adb i tyle.
majdan12 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 1 minutę temu, galakty napisał: No to klops. Jedynie ktoś musi zainstalować MIUI7, wyciągnąć przez adb i tyle. Jaki konkretnie to ma być plik?
galakty Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 (edytowane) 1 minutę temu, majdan12 napisał: Jaki konkretnie to ma być plik? system/vendor/lib/libmmcamera_imx298_semco.so Edytowane 13 Stycznia 2017 przez galakty
majdan12 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 2 minuty temu, galakty napisał: system/vendor/lib/libmmcamera_imx258_semco.so http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=732822&st=5280#entry51143763 Kliknij w napis (stable),wyświetli ci się nowa strona tam kliknij w ''Ufo'' i na kolejnej stronie w ''Download'' po prawej jest.
galakty Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 1 minutę temu, majdan12 napisał: http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=732822&st=5280#entry51143763 Kliknij w napis (stable),wyświetli ci się nowa strona tam kliknij w ''Ufo'' i na kolejnej stronie w ''Download'' po prawej jest. Mhm, jutro się ściągnie...
galakty Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 1 minutę temu, majdan12 napisał: http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=732822&st=5280#entry51143763 Kliknij w napis (stable),wyświetli ci się nowa strona tam kliknij w ''Ufo'' i na kolejnej stronie w ''Download'' po prawej jest. Mhm, jutro się ściągnie... Dobra, z google drive idzie, z yanbdiska
zielonyBB Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Boję się o GPS, ale się okaże - niektorzy piszą, że ok, inni że tragedia. Może mi się poszczęści. A z apartem nie będzie gorzej ani lepiej niż mam teraz...O GPS się nie martw. Podmiana gps.conf załatwia sprawę.Tapnięte z Lenovo
majdan12 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 (edytowane) 4 minuty temu, galakty napisał: Mhm, jutro się ściągnie... Dziwne ale jak patrze na systemy na moich stary Mi Note,RN2 gdzie było MIUI 7 jest w .zip Xiaomi.eu dostęp do tych folderów co ma być ten plik od aparatu dla Mi 5. Więc może i dla Mi 5 tak jest Edytowane 13 Stycznia 2017 przez majdan12
galakty Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 4 minuty temu, majdan12 napisał: Dziwne ale jak patrze na systemy na moich stary Mi Note,RN2 gdzie było MIUI 7 jest w .zip Xiaomi.eu dostęp do tych folderów co ma być ten plik od aparatu dla Mi 5. Więc może i dla Mi 5 tak jest To rozpakowuje fastboot czy zip?
latet Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 23 minuty temu, galakty napisał: Znajdziesz? Tylko jeszcze trzeba miui7 dla Mi5 znaleźć. Na en.miui.com wciąż jest dostępna "zwykła" wersja Global Stable V7.5.2.0.MAAMIDE. A wersję dla MiFlasha z MIUI7 mamy przecież nawet "EU". Jednak ani z tej ani z tej nie mogę WIN-RAR-em wydobyć tego pliku, bo i tu i tu są obrazy partycji, a nie pliki, jak dawniej robiono.
majdan12 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Przed chwilą, galakty napisał: To rozpakowuje fastboot czy zip? Znaczy się ja mam na dysku pobrane Xiaomi.eu MIUI 7 dla Mi Note,RN2 i widzę że już są dostępny ten katalog bez jakiś aplikacji dodatkowych
galakty Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Przed chwilą, latet napisał: Na en.miui.com wciąż jest dostępna "zwykła" wersja Global Stable V7.5.2.0.MAAMIDE. A wersję dla MiFlasha z MIUI7 mamy przecież nawet "EU". Jednak ani z tej ani z tej nie mogę WIN-RAR-em wydobyć tego pliku, bo i tu i tu są obrazy partycji, a nie pliki, jak dawniej robiono. Gdybyś miał czas to mógłbyś się pokusić o flash i być może sam byś sobie naprawił. Ewentualnie bym porównał i zrobił fixa dla nowej biblioteki.
latet Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 7 minut temu, zielonyBB napisał: O GPS się nie martw. Podmiana gps.conf załatwia sprawę. Na który konkretnie? (z tym, że Acid pisał, że w przypadku problemów z GPS na andku 7 to prosta podmiana tego pliku nie pomoże, bo coś tam). I czemu do tej pory tego nie zrobili w "china", skoro to takie skuteczne? Czemu już nie wiem, który tydzień wychodzi wersja z problemami z GPS? Czyżby dalszy ciąg kampanii psucia Mi5?
majdan12 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 2 minuty temu, galakty napisał: Gdybyś miał czas to mógłbyś się pokusić o flash i być może sam byś sobie naprawił. Ewentualnie bym porównał i zrobił fixa dla nowej biblioteki. http://xiaomitips.com/guide/how-to-repack-miui-fastboot-image
galakty Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 4 minuty temu, majdan12 napisał: http://xiaomitips.com/guide/how-to-repack-miui-fastboot-image Systemu to nie rozpakuje, więc nie działa.
latet Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 6 minut temu, galakty napisał: Gdybyś miał czas to mógłbyś się pokusić o flash i być może sam byś sobie naprawił. Ewentualnie bym porównał i zrobił fixa dla nowej biblioteki. Nie wykluczam i takiego biegu spraw. Jeśli będzie powód, by wycofać się z Andka 7, to zrobię flash na MIUI7. Ale może wcześniej uda się ten plik pozyskać inaczej.
zielonyBB Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Na który konkretnie? (z tym, że Acid pisał, że w przypadku problemów z GPS na andku 7 to prosta podmiana tego pliku nie pomoże, bo coś tam). I czemu do tej pory tego nie zrobili w "china", skoro to takie skuteczne? Czemu już nie wiem, który tydzień wychodzi wersja z problemami z GPS? Czyżby dalszy ciąg kampanii psucia Mi5?Pisałem już kiedyś o tym. Wiele osób może mieć ubaw z tego co zrobiłem ale nie miałem nic do stracenia odkąd tydzień temu przestał działać GPS. Miałem wtedy pod ręką Mi4 z global dev sprzed tygodnia. I to z niego wzialem plik. GPS działa, używałem w tym tygodniu akurat dość sporo i działa bez zarzutu. Acid mówił, taaak, czytałem.Wysłane z MI5 1
majdan12 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Przed chwilą, galakty napisał: Systemu to nie rozpakuje, więc nie działa. http://xiaomitips.com/media/2016/04/fstab-qcom-file-needed.jpg A tutaj jest folder ''system''.
galakty Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 9 minut temu, majdan12 napisał: http://xiaomitips.com/media/2016/04/fstab-qcom-file-needed.jpg A tutaj jest folder ''system''. Co mi to daje...
majdan12 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Przed chwilą, galakty napisał: Co mi to daje... Dziwne że na Mi 5 takie coś jest,może oni już na MIUI 7 to zaplanowali,ten numer z 4K? Ale może @Acid coś pomoże.
galakty Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 1 minutę temu, majdan12 napisał: Dziwne że na Mi 5 takie coś jest,może oni już na MIUI 7 to zaplanowali,ten numer z 4K? Ale może @Acid coś pomoże. Nie da się rozpakować system.img ani nic innego. tylko bootimage. A to mi nic nie daje.
Rekomendowane odpowiedzi