dark695 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Opublikowano 30 Czerwca 2017 (edytowane) Czy ktoś może potwierdzić,że chodzi mu streaming TV 1080p live,chodzi o tv nie serwisy gdzie może nadpisać w buforze Mam cały czas problemy-cały czas buforuje lub wywala emisja do 720p w miarę 570p bez problemu Zakupiłem już Fritz!Box 4040 i nic nie daje aktualnie odczyt Chyba nie nadaje się ten box do takich rzeczy Cytat Właściwości WLAN (5 GHz) Siła sygnału-27 dBm maks. możliwa prędkość transferu433 / 433 Mbit/s aktualna przepływność433 / 433 Mbit/s Standard WLANWLAN-ac Zakres częstotliwości5 GHz Szerokość pasma80 MHz Właściwości WLAN SzyfrowanieWPA2 Streams1 x 1 Właściwości sygnałuLDPC, Dwusystemowość QoS (Quality of Service)WMM Tryb wzmacniaczaNie. Dokupiłem taką klawiaturę chodzi wszystko bezproblemowo - myszka 100% oraz wszystkie aplikacje można obsłużyć tą klawiaturą Edytowane 30 Czerwca 2017 przez dark695
ghost12 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Opublikowano 30 Czerwca 2017 38 minut temu, dark695 napisał: 39 minut temu, dark695 napisał: Czy ktoś może potwierdzić,że chodzi mu streaming TV 1080p live,chodzi o tv nie serwisy gdzie może nadpisać w buforze Mam cały czas problemy-cały czas buforuje lub wywala emisja do 720p w miarę 570p bez problemu Zakupiłem już Fritz!Box 4040 i nic nie daje aktualnie odczyt Chyba nie nadaje się ten box do takich rzeczy Jaki serwis TV? Jakiej aplikacji używasz do odtwarzania streamingu?
dark695 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Opublikowano 30 Czerwca 2017 (edytowane) tvguide lub live iptv a jaką używać aby chodziło kombinuje z portami Na kompie na sztywno chodzi prywatny streming 10MBit Bitrate nadawane Edytowane 30 Czerwca 2017 przez dark695
ghost12 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Czekaj. Nie rozumiem. Sam nadajesz stream? Czy korzystasz z jakiś innych streamów? Tvguide nie za wiele mi mówi jeśli chodzi o stream tzn w jaki sposób to odtwarzasz? Masz liste m3u którą dodajesz do jakiejś apki, czy to aplikacja posiadająca już streamy? Opisz dokładnie.
dark695 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Opublikowano 30 Czerwca 2017 (edytowane) Zapomniałem dodać przez Kodi ver,16 i 17 bez zmian np tu http://kodiwpigulce.pl/jak-zainstalowac-livepolishtv-na-kodi-17-poradnikpolskie-kanalykodi-17/ i dotego lista m3u Edytowane 30 Czerwca 2017 przez dark695
ghost12 Opublikowano 1 Lipca 2017 Opublikowano 1 Lipca 2017 Czyli w kodi. Sprawdź w SMPC. W kodi 17 wyłącz akceleracje sprzętową, 17ka na amlogic jej nie wspiera. Jak masz liste m3u, zainstaluj pod androidem jaką apke do obsługi tego np. https://play.google.com/store/apps/details?id=ru.iptvremote.android.iptv&hl=pl i tam sprawdź jak ci lista śmiga. Jeśli będzie dobrze tzn że to problem kodi jak źle to że streamów lub boxa.
dark695 Opublikowano 1 Lipca 2017 Opublikowano 1 Lipca 2017 1 godzinę temu, ghost12 napisał: Czyli w kodi. Sprawdź w SMPC. W kodi 17 wyłącz akceleracje sprzętową, 17ka na amlogic jej nie wspiera. Jak masz liste m3u, zainstaluj pod androidem jaką apke do obsługi tego np. https://play.google.com/store/apps/details?id=ru.iptvremote.android.iptv&hl=pl i tam sprawdź jak ci lista śmiga. Jeśli będzie dobrze tzn że to problem kodi jak źle to że streamów lub boxa. SPMC,kodi 16,iptv apki instalowałem stream sprawdzany na sztywno przez komputer chodzi więc box ewentualnie sprzedac,Jeszcze pokombinuje w ustawieniach,chociaż mam coraz mniej pomysłów
ghost12 Opublikowano 1 Lipca 2017 Opublikowano 1 Lipca 2017 (edytowane) Mi streamy z tv chodzą na apce raczej bez problemu. Jest kłopot na niektórych streamach z goldvod ale wystarczy zatrzymać i wznowić i jest ok. Znajdź forum cvxcvx, zaloguj się, poszukaj wątku Nowa IPTV (to nie ta sama co w necie) i użytkownika który tym się zajmuje i poproś o 48 godz pakiet próbny. Sprawdź czy na tych streamach będzie ci działać. Edytowane 1 Lipca 2017 przez ghost12
dark695 Opublikowano 1 Lipca 2017 Opublikowano 1 Lipca 2017 Już myślałem,ale właśnie o tą listę chodzi problem z odbiorem w 1080 Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
stefan44 Opublikowano 21 Lipca 2017 Opublikowano 21 Lipca 2017 Posiadam TV dośc stary telewizor Sony Bravia KDL-40S5500.Telewizor ten z tego co wyczytałem w internecie ma duże problem z HDMI-Handshake i losowo co 5-25 minut niezależnie od wybranej rozdzielczości w Mi Boksie występuje problem w postaci 'odwrócenia' kolorów. Wygląda to mniej więcej tak: Próbowałem wymieniać kable HDMI oraz wpinać je w różne wejścia w TV - nic to nie pomogło. Ma ktoś pomysł w jaki sposób można to rozwiązać czy po prostu pozostaje mi zwrot boksa lub wymiana TV?
CebulowyJanusz Opublikowano 25 Lipca 2017 Opublikowano 25 Lipca 2017 Dnia 21.07.2017 o 16:21, stefan44 napisał: Posiadam TV dośc stary telewizor Sony Bravia KDL-40S5500.Telewizor ten z tego co wyczytałem w internecie ma duże problem z HDMI-Handshake i losowo co 5-25 minut niezależnie od wybranej rozdzielczości w Mi Boksie występuje problem w postaci 'odwrócenia' kolorów. Wygląda to mniej więcej tak: Próbowałem wymieniać kable HDMI oraz wpinać je w różne wejścia w TV - nic to nie pomogło. Ma ktoś pomysł w jaki sposób można to rozwiązać czy po prostu pozostaje mi zwrot boksa lub wymiana TV? U mnie MiBox z Sony KDL-40 V 4000 działa wyśmienicie, zresztą sam TV pomimo ciągłego użytkowania przez ładnych parę lat działa jak nowy. Podpiąłeś MiBoxa przez kabel z zestawu?
Mavcus Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Witam forumowicze! Czy miał ktoś problem z podłączeniem dysku zewnętrznego do tego urządzenia? Mam Adata 750 GB i WD 500, niestety po podłączeniu wcale ich nie widzi, a pendrive Samsung 64GB widzi bez problemu. Dyski i pen są sformatowane na exFAT. Jaki program używacie do przeglądania plików z dysku?
xR32x Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 1 godzinę temu, Mavcus napisał: Witam forumowicze! Czy miał ktoś problem z podłączeniem dysku zewnętrznego do tego urządzenia? Mam Adata 750 GB i WD 500, niestety po podłączeniu wcale ich nie widzi, a pendrive Samsung 64GB widzi bez problemu. Dyski i pen są sformatowane na exFAT. Jaki program używacie do przeglądania plików z dysku? przez kodi sprawdz
Mavcus Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Opublikowano 30 Sierpnia 2017 10 godzin temu, xR32x napisał: przez kodi sprawdz Mam kodi, ale nie wiem jak wejść w dysk przez to. W wideo?
Tymcio Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 22 godziny temu, Mavcus napisał: Mam kodi, ale nie wiem jak wejść w dysk przez to. W wideo? Kodi -> Wideo -> Dodaj źródło ...
Mavcus Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 6 godzin temu, Tymcio napisał: Kodi -> Wideo -> Dodaj źródło ... Dzięki, udało się:) A czy wiesz może co zrobić żeby mieć na tym boksie vod tvp?
ghost12 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 albo to: https://play.google.com/store/apps/details?id=pl.one2one.tvp.pl&hl=pl ale to nie jest pod android tv i jest do niczego generalnie. Albo kodi repozytorium ramic stąd: https://github.com/ramicspa/kodi i wtyczka TVP.pl 1
Tymcio Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Możesz po prostu pobrać .apk na pendrive i zainstalować z niego appkę (może będziesz musiał operować w niej myszką) Albo tak jak napisał @ghost12 - KODI i wtyczka 1
kazim.k Opublikowano 1 Września 2017 Opublikowano 1 Września 2017 Wam też tak często rozłącza pilota? Sterowanie poprzez HDMI pilotem.od tv mam wyłączone. Jak oglądam film to po jakimś czasie znowu muszę parować pilota :/ i za każdym razem jak wyłączę miboxa z kontaktuWysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Tymcio Opublikowano 2 Września 2017 Opublikowano 2 Września 2017 Nigdy mi nie rozłączyłoWysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka
areczek.areczek Opublikowano 2 Września 2017 Opublikowano 2 Września 2017 Baterie w pilocie nowe?Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
kazim.k Opublikowano 3 Września 2017 Opublikowano 3 Września 2017 Tak. Baterie zmienione na akumulatorki i naładowane. Ogólnie pilot działa ale przy dłuższej bezczynności np. Przy oglądaniu filmu lub jutuba pilot nie reaguje.Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Kermit Opublikowano 7 Września 2017 Opublikowano 7 Września 2017 Miałem to samo, wygooglałem na jakimś EN forum, że problemem są zakłócenia między kanałami WiFi i pilotem. Przełączyłem Mi boxa na drugi router w domu, na innym kanale i jak ręką odjął. Polecają tez router 5GHz zamiast 2,4.
OutSideR Opublikowano 8 Września 2017 Opublikowano 8 Września 2017 Generalnie fale 2.4GHz oraz BT maja ze soba problem, zauwazylem to dosc dawno streamujac muzyke po BT do wiezy telefonem podlaczonym po Wi-Fi - wtedy predkasc neta tak spadala ze muzyka z YT ciela...problem rozwiazalo przejscie na wyzej wspomniana 5GHz z pasmem o szerokosci 80MHz
doprze Opublikowano 12 Września 2017 Opublikowano 12 Września 2017 Cześć, używam Mi Boxa 4. Zauważyłem kilka problemów, może podpowiecie: 1. Nie mogę zainstalować żadnej apki z USB. W menadżerach plików nie mogę znaleźć napędu USB. 2. W kodi w aplikacji streamującej TV i filmy ciągle przycina i buforuje. Mi box stoi obok rutera, ma dobry zasięg (na netflixie i youtubie nie ma problemu). Oglądam filmy z Exodusa, TV z wizja.tv i tam non stop buforuje, co czasem prowadzi do wyłączenia filmu. Gdzieś przeczytałem o pliku advancesettings.xml gdzie można ustalić wielkość pamięci przeznaczonej na buforowanie. Ale nie mogę w samym urządzeniu znaleźć miejsca gdzie miałby być zapisany. Może ktoś coś wie? Z góry dziękuję.
zuku1786 Opublikowano 12 Września 2017 Opublikowano 12 Września 2017 Jeśli chodzi o buforowanie to obejrzyj np. ten filmik https://www.youtube.com/watch?v=fPOfFp8Jbmg
himek72 Opublikowano 13 Września 2017 Opublikowano 13 Września 2017 Ciekawe kiedy wyjdzie oficjalna aktualizacja do 7.Wysłane z mojego HM NOTE 1S przy użyciu Tapatalka
tosshi2 Opublikowano 13 Września 2017 Opublikowano 13 Września 2017 Ciekawe kiedy wyjdzie oficjalna aktualizacja do 7.Wysłane z mojego HM NOTE 1S przy użyciu TapatalkaMiała być na początku roku 2017.Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
ghost12 Opublikowano 13 Września 2017 Opublikowano 13 Września 2017 Myślę że razem z aktualizacją innych xiaomi do miui 8
mini21 Opublikowano 5 Listopada 2017 Opublikowano 5 Listopada 2017 Witam. Chciałem się poradzić odnośnie zakupu Mi Box 4k. Jakiś czas temu miałem jakiegoś chińczyka MxIII czy jakoś tak. Ogólnie działało, ale nie do końca. Stąd kilka pytań: 1. Czy działa Wam Showmax? 2. Czy działa TVP VOD? 3. Kodi - jak to w tej chwili wygląda? Gdzieś czytałem że przestała działać wtyczka do oglądania polskich kanałów (nie pamiętam nazwy). Ale czy są jakieś wtyczki które umożliwiają oglądanie programów które są w apce typu TVN Player? 4. Kupować będę z Allegro (jakoś tak mam większe zaufanie) - znalazłem sprzedawcę www_PL-GSM_pl - czy miał ktoś może jakieś doświadczenie, kupował u niego? 5. Jak działa Chromecast? Bo nie do końca wiem? 6. Używa ktoś Plex do streamingu z PC? 7. Czy 8 GB wbudowanej pamięci to nie za mało? Czy da się to jakoś rozszerzyć? 8. Root - jak to wygląda, czy się da (i czy jest sens - chociażby dla Adblock'a)? Wybaczcie, że wyszło ich aż tyle, ale mam mały mętlik i nie mogę podjąć decyzji czy kupić go, czy nie.
ghost12 Opublikowano 5 Listopada 2017 Opublikowano 5 Listopada 2017 1. Showmax działa bardzo dobrze. 2. TVP VOD nie działa pod Androidem TV, ale jest doskonały dodatek ramica pod kodi. 3. KODI i jego klony działają, MrKnow autor kilku dodatków do kodi przestał rozwijać dalej swoje dzieło (kilka z nich jeszcze działa, ale należy liczyć się że prędzej czy później przestaną działać). TVN natywnie na androidzie nie działa, na kodi nie używam. Na kodi działają dodatki do tvp, ipli, superfilm, cda, ekstraklasy (choć ostatnio jest problem z proxy) i wiele innych, bardzo wiele ciekawych dodatków zawiera repozytorium ramic. 4. Pl-gsm - jeśli to ten co ma status super sprzedawcy z Wrocławia to jest ok. Tylko zwróć uwagę na fakturę jeśli ci na niej zależy, ostatnio jak od nich zamawiałem redmi 4x to nie doczyczałem że faktura vat-marża. 5. Chromecast na mi boxie działa wyśmienicie. Działa to na takiej zasadzie że czy to w komputerze czy telefonie np. podczas oglądania treści video pokazuje się przycisk ekraniku, na yt nazywa się to odtwórz na telewizorze, klikasz wybierasz urządzenia na którym ma być odtwarzane i już. Pamiętaj że nie każda aplikacja na pc i nie każdy telefon wspiera chromecasta, więc nie każdą treść odtworzysz w ten sposób. 6. Plex działa doskonale. 7. Mało i nie mało. Ja mam około 30 apek - większość do stremowania audio czy video i całość (łącznie z systemem) zajmuje mi około 5 GB, jeśli chciałbyś trzymać tam video, zdjęcia albo instalować gry - może być mało. Nie widziałem możliwości instalowania apek na pendrive. 8. Nie rootowałem, nie wiem czy jest to łatwe w tym modelu. ad blocka można załatwić łatwo i bez takich zabiegów. http://mods-kodi.pl/forum/viewthread.php?forum_id=3&thread_id=1753&pid=20824#post_20824
mini21 Opublikowano 5 Listopada 2017 Opublikowano 5 Listopada 2017 Dzięki ghost12. Bardzo pomogłeś. Mam jeszcze pytanie odnośnie tego Chromecast'a.... bo nie wiem czy dobrze myślę. Tak więc - czy da radę odtwarzać na telefonie np.: tego zakichanego TVN Playera czy HB GO (dla przykładu) i za pomocą Chromecast "wysłać" obraz na TV? Nie wiem czy dobrze myślę, czy dobrze rozumiem tą technologię. Co do sprzedawcy - trochę o nim poczytałem tu na forum i nie powiem, żeby miał nieskazitelną opinię Fakturę wprawdzie wystawia 23% według opisu, tyle że według opinii - dużą część reklamacji odrzuca ze względu na "uszkodzenie mechaniczne" (choć powiedzmy sobie szczerze, tv box to nie telefon, nie noszę go w kieszeni ). Myślałem o zakupie używki, ale chcę sobie zostawić furtkę w razie gdybym jedank nie polubił się z nowym nabytkiem i w ostateczności go zwrócił.
ghost12 Opublikowano 5 Listopada 2017 Opublikowano 5 Listopada 2017 Odnośnie chromecasta to dobrze myślisz, HBO można castować ale dużo osób narzeka że nie działa jak powinno. natomiast na player.pl na komórce nie widziałem opcji do castowania.
Marcinw Opublikowano 5 Listopada 2017 Opublikowano 5 Listopada 2017 (edytowane) 16 godzin temu, mini21 napisał: 4. Kupować będę z Allegro (jakoś tak mam większe zaufanie) - znalazłem sprzedawcę www_PL-GSM_pl - czy miał ktoś może jakieś doświadczenie, kupował u niego? To są krętacze. Po pierwsze nawet jak uda się Tobie wymóc na nich fakturę, zawsze wydawana jest na towar używany. Co za tym idzie prawnie w sprawie gwarancji którą obiecują nie masz gwarancji wcale. Jedyny sposób otrzymania faktury to odbiór osobisty. Przeczytaj ja przed zapłatą to zobaczysz. Ich towary to jakieś dziwne podejrzane brandowane modele z rynku afryki rosji turcji itp. W aukcji kłamią że model z dystrybucji europejskiej czy polskiej nie brandowany a w rzeczywistości z np. z RPA brandowany jakimś dziwnym operatorem z Ghany z toną bloatwaru w romie. Mi sprzedali Lumię1020 z polskiej dystrybucji a okazało się że to od tureckiego operatora tylko! z tureckim językiem i brandem... Jak u nich kupisz masz pewność że nie masz gwarancji. Już lepiej zamów w chinach. Taniej i też szemrana gwarancja. Szkoda że nie ma już starych komentarzy na allegro, to byś zrozumiał. Na forach gdzie nie gdzie było o tej firmie. Poczytaj o nich opinie https://www.ceneo.pl/sklepy/pl-gsm.pl-s12466 Edytowane 5 Listopada 2017 przez Marcinw
mini21 Opublikowano 5 Listopada 2017 Opublikowano 5 Listopada 2017 3 godziny temu, Marcinw napisał: To są krętacze. Po pierwsze nawet jak uda się Tobie wymóc na nich fakturę, zawsze wydawana jest na towar używany. Co za tym idzie prawnie w sprawie gwarancji którą obiecują nie masz gwarancji wcale. Jedyny sposób otrzymania faktury to odbiór osobisty. Przeczytaj ja przed zapłatą to zobaczysz. Ich towary to jakieś dziwne podejrzane brandowane modele z rynku afryki rosji turcji itp. W aukcji kłamią że model z dystrybucji europejskiej czy polskiej nie brandowany a w rzeczywistości z np. z RPA brandowany jakimś dziwnym operatorem z Ghany z toną bloatwaru w romie. Mi sprzedali Lumię1020 z polskiej dystrybucji a okazało się że to od tureckiego operatora tylko! z tureckim językiem i brandem... Jak u nich kupisz masz pewność że nie masz gwarancji. Już lepiej zamów w chinach. Taniej i też szemrana gwarancja. Szkoda że nie ma już starych komentarzy na allegro, to byś zrozumiał. Na forach gdzie nie gdzie było o tej firmie. Poczytaj o nich opinie https://www.ceneo.pl/sklepy/pl-gsm.pl-s12466 Dzięki. Czyli sobie ich odpuszczę. Z takich większych sklepów zostaje chyba tylko Proline który handluje tym na allegro (choć i o nim coś czytałem niespecjalnie pochlebnego). Byłem już w sumie przekonany do zakupu (może i dobrze że tego jeszcze nie zrobiłem), ale w międzyczasie natknąłem się na 2.... opory. Z jednej strony ktoś spytał mnie "ale po co Ci taki odtwarzacz, skoro masz PC'ta 2 metry od siebie - przeprowadź kabel hdmi i masz to samo a nawet lepiej". Z jednej strony ciężko się z tym nie zgodzić... ale z drugiej - korzystanie z pcta na tv nie należy mimo wszystko do najwygodniejszych (nawet mając bezprzewodowy zestaw mysz + klawiatura), gdyż to wszystko jest po prostu malutkie, a sama nawigacja mało wygodna, do tego komp musi być włączony co też nie zawsze ma miejsce. Druga sprawa to brak wejścia ethernetowego i kilka słów krytyki dotyczących działania wifi w tym urządzeniu (i tu może Was podpytam - jak to właściwie jest z tym wifi, bo zaczynam mieć coraz większe wątpliwości). W filmie powiedziano to mniej więcej tak "urządzenie nie potrafi wyciągnąć całej mocy wifi stojąc nawet obok routera" - serio jest aż tak źle? Może wyszła jakaś łatka.... Teraz mam starego Philips'a HMP 1000 (czy jakoś tak) i tv Panasonic P42st60 który niestety ma dość ubogie funkcje smart.
Rekomendowane odpowiedzi