PeterMac Posted February 3, 2017 Share Posted February 3, 2017 (edited) Zainstaluj sobie to repozytorium do KODI w nim znajdziesz działający serwis Zalukaj.tv https://github.com/ramicspa/kodi/raw/master/zips/repository.ramic/repository.ramic-1.1.0.zip Edited February 4, 2017 by PeterMac Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubackjeee Posted February 3, 2017 Share Posted February 3, 2017 Jak z Google castem w mi boxie? Lata YouTube, netflix, cda. Pl? Wysłane z mojego Mi5 pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
bandit Posted February 4, 2017 Share Posted February 4, 2017 (edited) CDA dziala przez KODI na pewno. Niedawno wyszla aktualizacja softu i dziala dzwiek dts. YT apka na android TV - bezblednie Netflix - jak powyzej Pendrive Samsung 64GB odczytuje bezblednie. Polecicie jakas przegladarke na Android TV? Narazie zainstalowalem Puffina ale chcialbym sprobowac czegos innego. PeterMac- probowałem wtyczkę od Ciebie, coś jest w niej skopane, po zalogowaniu sie na konto premium lista normalnie widoczna z filmami lecz żaden nie działa w tabeli z zapytaniem o źródło i jakość nie mam nic. Edited February 4, 2017 by bandit odpowiedź do PeterMac 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubackjeee Posted February 4, 2017 Share Posted February 4, 2017 Ja pytałem o to czy funkcja Google cast działa w tych aplikacjach, stronach. Wysłane z mojego Mi5 pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
bandit Posted February 4, 2017 Share Posted February 4, 2017 A to przepraszam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xarrek Posted February 9, 2017 Share Posted February 9, 2017 Dnia 4.02.2017 o 10:44, kubackjeee napisał: Ja pytałem o to czy funkcja Google cast działa w tych aplikacjach, stronach. Wysłane z mojego Mi5 pro Na youtube i podobnych działa bez problemowo. Nawet AirPlay po zainstalowaniu jednej aplikacji też działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
akszyn Posted February 9, 2017 Share Posted February 9, 2017 (edited) A jak wygląda kwestia ekranu bezprzewodowy (kopia lustrzana ekranu telefonu) tzw.: miracast ? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Edited February 20, 2017 by akszyn Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boood Posted February 9, 2017 Share Posted February 9, 2017 Własnie dostałem paczke z x-komu. Model MDZ-16AB. Jak czas powoli to wieczorem testuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted February 9, 2017 Share Posted February 9, 2017 4 godziny temu, akszyn napisał: A jak wygląda kwestia ekranu bezprzewodowy (kopia lustrzana ekranu telefonu) tzw.: miracast ? Kiepsko. Mi sie nie udało na MI5. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PeterMac Posted February 10, 2017 Share Posted February 10, 2017 14 godzin temu, Boood napisał: Własnie dostałem paczke z x-komu. Model MDZ-16AB. Jak czas powoli to wieczorem testuje Z ciekawosci pudelko z kolorową nakładką pomarańczową z grafiką ze zdjęciem Miboxa, czy szaro-żółte tylko z logiem Mi ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boood Posted February 10, 2017 Share Posted February 10, 2017 Szaro-żółte z logiem Mi Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubackjeee Posted February 10, 2017 Share Posted February 10, 2017 Kurcze trochę lipa ten mi box bo Google cast nie działa z netflixem. Uruchamia netflixa ale nic nie odtwarza. System i aplikacja zaktualizowałem. Wysłane z mojego Mi5 pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
peejay Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 A jak wygląda kwestia ekranu bezprzewodowy (kopia lustrzana ekranu telefonu) tzw.: miracast ?Działa bardzo dobrze Sent from my MI 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted February 12, 2017 Share Posted February 12, 2017 Dziś aktualizacja była. 550 MB. Nie wiem czy coś znaczącego. Wysłane z mojego MI 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrplawecki Posted February 12, 2017 Share Posted February 12, 2017 Witam może głupie pytanie ale jak można pobrać aktualizację do mi box 4? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted February 12, 2017 Share Posted February 12, 2017 Na głównym ekranie gdzie masz ustawienia > informacje > aktualizacje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hhh3 Posted February 12, 2017 Share Posted February 12, 2017 Działa bardzo dobrze Sent from my MI 5U mnie też bez problemu na Mi4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted February 12, 2017 Share Posted February 12, 2017 Panowie podrzucil mi kumpel mi boxa tego ale chinsa, da sie z tym cos zrobic ? Jak narazie bladze heheNiby co? Wysłane z mojego MI 5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PeterMac Posted February 13, 2017 Share Posted February 13, 2017 (edited) 8 godzin temu, Acid napisał: Dziś aktualizacja była. 550 MB. Nie wiem czy coś znaczącego. Wysłane z mojego MI 5 Piszą tylko o tym ze doszedł Sling TV tylko na rynek US, nie wiadomo tez jakie konkretny zmiany pod maską. Szkoda ze Mi nie podaje nigdzie dokładnego changelogu ich firmwareów. Czekam na obsługę auto przełączania w tryb 24Hz (może się doczekam) Mogliby też wprowadzić Androida 7 Nouguta tak jak zrobiła to Nvidia w Shield TV kilkanaście dni temu. Dnia 10.02.2017 o 12:20, Boood napisał: Szaro-żółte z logiem Mi dzięki. Edited February 13, 2017 by PeterMac Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boood Posted February 13, 2017 Share Posted February 13, 2017 (edited) 21 godzin temu, Acid napisał: Dziś aktualizacja była. 550 MB. Nie wiem czy coś znaczącego. Wysłane z mojego MI 5 Ja nic nie mam. Moja kompilacja to : once-user 6.0.1 MHC19J 750. Możesz sprawdzić swoja? Z góry dziękuje. Panowie ktoś próbował podłączyć pada od playstation 4 ? Wykrywa go mi box w trybie parowania ale sparować nie może. Google niewiele mówi . Edited February 13, 2017 by Boood Link to comment Share on other sites More sharing options...
peejay Posted February 13, 2017 Share Posted February 13, 2017 Ja nic nie mam. Moja kompilacja to : once-user 6.0.1 MHC19J 750. Możesz sprawdzić swoja?To jest aktualizacja do MHC19J 699Sent from my MI 5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
iborkim Posted February 16, 2017 Share Posted February 16, 2017 Kurcze trochę lipa ten mi box bo Google cast nie działa z netflixem. Uruchamia netflixa ale nic nie odtwarza. System i aplikacja zaktualizowałem. Wysłane z mojego Mi5 proTo samo na TV Philips z android tv, więc to nie jest wina mi boxa. Wysłane z mojego SM-T800 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
akszyn Posted February 16, 2017 Share Posted February 16, 2017 (edited) czy któraś wersja mi box z polaka wersja językową ma pilota z funkcja air mouse? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Edited February 20, 2017 by akszyn Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted February 16, 2017 Share Posted February 16, 2017 Nie. Skąd ten pomysł? Masz przecież w specyfikacji MIBOXA z Android TV, że jest tam pilot na BT + kontrola głosem. Nie ma nic o air mouse bo ten pilot nie ma akcelerometru. Żaden nie ma. Aczkolwiek nic nie stoi na przeszkodzie by sobie taki sparować. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pboro Posted February 17, 2017 Share Posted February 17, 2017 Dnia 14.12.2016 o 19:15, Acid napisał: Wszystko jest normalnie. To czysty Android TV od Google. Jest PL i wszystko inne. Xiaomi tam to jest tylko 1% czyli bootanimacja i w menu jest opcja parowania pilota Xiaomi. Nawet do pilota po polsku możesz gadać bo wszędzie jest Google Now. W sumie jest git i moim zdaniem to lepsze od wersji MIBOX z MIUI gdzie wszytko było po chińsku. Najnowszy KODI działa i płynnie wszystko jest. Jedyne dwa problemy są: nie działa dostęp po FTP do dysku external storage po USB podłączonego do miboxa. Po prostu debilizm androida 6 i brak uprawnień do zapisu czegokolwiek na HDD nie działa cast treści bezpośrednio z telefonów Xiaomi. Nie działa więc przesył z Galerii czy Muzyki MIUI bo interfejs nie jest już MIUI tylko Google. Reszta na plus, choć te powyższe dwie rzeczy mam na starym miboxie z MIUI. FTP będzie działać jeżeli dysk usb sformatujesz w mi box w Ustawienia-Pamięć i resetowanie. Samo FTP można uruchomić w ES File Explorer. Dla mnie minusem FTP jest strasznie wolne kopiowanie między PC,a boxem (chyba,że czegoś nie wiem o ftp?). Druga sprawa to taki dysk sformatowany w box nie będzie widoczny po podłączeniu go bezpośrednio do PC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xarrek Posted February 17, 2017 Share Posted February 17, 2017 12 godzin temu, iborkim napisał: Dziwne wczoraj sprawdzałem i u mnie działa na boxie. To samo na TV Philips z android tv, więc to nie jest wina mi boxa. Wysłane z mojego SM-T800 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pboro Posted February 17, 2017 Share Posted February 17, 2017 Jedna z największych wad tego urządzenia to: gdy wyłączę TV, dźwięk w głośnikach podpiętych do boxa również jest wyłączany! Nie ma znaczenia co mam ustawione w zakładce Sounds - Auto,HDMI,czy SPDIF. Bardzo mi zależało na słuchaniu muzyki bez włączonego TV! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zqqc Posted February 17, 2017 Share Posted February 17, 2017 Witajcie, Chcę to urządzenie podłączyć pod amplituner, który nie ma hdmi, czy może ktoś potwierdzić kto kupił w xkomie że to urządzenie ma wyjście optyczne SPDIF/3.5mm? I czy reszta wyjść jest taka jak opisują na stronie? (HDMI - 1x, USB-1x, ) Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
pboro Posted February 17, 2017 Share Posted February 17, 2017 56 minut temu, zqqc napisał: Witajcie, Chcę to urządzenie podłączyć pod amplituner, który nie ma hdmi, czy może ktoś potwierdzić kto kupił w xkomie że to urządzenie ma wyjście optyczne SPDIF/3.5mm? I czy reszta wyjść jest taka jak opisują na stronie? (HDMI - 1x, USB-1x, ) Dzięki Dokładnie tak jak jest na stronie. Mam ten sprzęt właśnie od nich. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akszyn Posted February 17, 2017 Share Posted February 17, 2017 14 godzin temu, Acid napisał: Nie. Skąd ten pomysł? Masz przecież w specyfikacji MIBOXA z Android TV, że jest tam pilot na BT + kontrola głosem. Nie ma nic o air mouse bo ten pilot nie ma akcelerometru. Żaden nie ma. Aczkolwiek nic nie stoi na przeszkodzie by sobie taki sparować. Posiadam w domu taki pilot http://www.lg.com/us/tv-audio-video-accessories/lg-AN-MR400-magic-remote-control-2013 i czy jest możliwość sparowac z mi box jeśli tak to jak ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted February 17, 2017 Share Posted February 17, 2017 Nie wiem czy jest, nie mam nie sprawdzę. Ale Android tv daje opcję parowania pilota. Tak jak w systemie widoczny jest mój pilot z MI5 od apki Android TV remote. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akszyn Posted February 17, 2017 Share Posted February 17, 2017 6 godzin temu, pboro napisał: Jedna z największych wad tego urządzenia to: gdy wyłączę TV, dźwięk w głośnikach podpiętych do boxa również jest wyłączany! Nie ma znaczenia co mam ustawione w zakładce Sounds - Auto,HDMI,czy SPDIF. Bardzo mi zależało na słuchaniu muzyki bez włączonego TV! należy wyłączyć w menu telewizora sterowanie wyłączeniem urządzeń podłączanych przez HDMI – inaczej po wyłączeniu telewizora przestaje grać muzyka na głośnikach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PeterMac Posted February 17, 2017 Share Posted February 17, 2017 (edited) 4 godziny temu, zqqc napisał: Witajcie, Chcę to urządzenie podłączyć pod amplituner, który nie ma hdmi, czy może ktoś potwierdzić kto kupił w xkomie że to urządzenie ma wyjście optyczne SPDIF/3.5mm? I czy reszta wyjść jest taka jak opisują na stronie? (HDMI - 1x, USB-1x, ) Dzięki Tak jest tam wyjscie SPDIF nie optyczne tylko cyfrowe w formie 3,5mm jacka, tak opis wyjść jest juz poprawiony właściwy w sklepie X-KOM. Edited February 17, 2017 by PeterMac Link to comment Share on other sites More sharing options...
pboro Posted February 17, 2017 Share Posted February 17, 2017 1 godzinę temu, akszyn napisał: należy wyłączyć w menu telewizora sterowanie wyłączeniem urządzeń podłączanych przez HDMI – inaczej po wyłączeniu telewizora przestaje grać muzyka na głośnikach. To raczej nie to. Mam 8 letnią plazme Panasonic i raz,że nie mam takiej funkcji w menu tv,dwa - do tej pory miałem podpięty przez HDMI inny player na linuksie i spokojnie mogłem wyłączać tv,a muzyka grała (te same głośniki co teraz),trzy - jeżeli taka funkcja byłaby na sztywno w moim tv to powinno go też wybudzać gdy włączam boxa,a tak się nie dzieje. Myślę,że to wina softu w Xiaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iborkim Posted February 17, 2017 Share Posted February 17, 2017 (edited) 2 godziny temu, PeterMac napisał: Tak jest tam wyjscie SPDIF nie optyczne tylko cyfrowe w formie 3,5mm jacka, tak opis wyjść jest juz poprawiony właściwy w sklepie X-KOM. Gwoli ścisłości wyjście S/PDIF z definicji jest wyjściem cyfrowym, może być optyczne(światłowód) lub elektryczne, w mi box 4k Android TV (ten co w X-KOMie) jest optyczne. Edited February 17, 2017 by iborkim Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts