aldora Posted May 12, 2017 Share Posted May 12, 2017 Marcus dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz_pb Posted May 12, 2017 Share Posted May 12, 2017 (edited) 6 godzin temu, kamil004 napisał: mam pewne ale co do jakosci przejazdu, ale patrzac na m2 i czas to nawet duzo mniej baterii zuzylo. Tapniete z SGS6 Edge+ No różnica jest spora... Edited May 12, 2017 by Tomasz_pb Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted May 12, 2017 Share Posted May 12, 2017 (edited) 22 godziny temu, kanesha napisał: Jak to jest Xiaomi za 275 dolarów w geekbuying? + przesyłka 68 USD = 344 USD P.S. też macie tak porysowane od dołu? Edited May 13, 2017 by milenium17 Link to comment Share on other sites More sharing options...
oli10 Posted May 13, 2017 Share Posted May 13, 2017 Aż tak bardzo to może nie, ale się rysuje, na gładkiej podłodze ta Ci się porysowało? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil004 Posted May 13, 2017 Share Posted May 13, 2017 Mi sie tylko rysuje delikatnie za szczotka ale boki i przod mam eleganckie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz_pb Posted May 13, 2017 Share Posted May 13, 2017 Mam dokładnie tak samo. Ale jak robi np. takie wygibasy, to nie ma co się dziwić... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil004 Posted May 13, 2017 Share Posted May 13, 2017 o masz identyczna podloge jak u mnie. Gdzie kupowales wersje terenowa 4x4 xD? Tapniete z SGS6 Edge+ Link to comment Share on other sites More sharing options...
specpc Posted May 13, 2017 Share Posted May 13, 2017 (edited) Panowie czy to od tego TALOON'a można kupić bez VATU: TALOON <-link Edited May 13, 2017 by specpc Link to comment Share on other sites More sharing options...
bdkacz Posted May 13, 2017 Share Posted May 13, 2017 Ja przez DHL musiałem VAT płacić Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted May 13, 2017 Share Posted May 13, 2017 5 godzin temu, oli10 napisał: Aż tak bardzo to może nie, ale się rysuje, na gładkiej podłodze ta Ci się porysowało? Mam jeden metalowy próg w przedpokoju i wydaje mi się że tam "walczy" Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcus1212 Posted May 14, 2017 Share Posted May 14, 2017 Drodzy Userzy, czy ktoś z Was ma w domu/ mieszkaniu grzejniki kanałowe i czy jeździ po nich ten robot? Zamierzam zakupić to pierwsze i zastanawiam się czy urządzenia się polubią? Czy po takiej kratce w podłodze pojedzie taki robot? Czy czujniki nie zwariują? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil004 Posted May 14, 2017 Share Posted May 14, 2017 @marcus1212 zawsze mozesz zakleic czujniki jesli nie masz schodow i innych niebezpiecznych spadkow sadze ze powinien dac rade jak jezdzi po grubszych dywanach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz_pb Posted May 14, 2017 Share Posted May 14, 2017 (edited) gorzej jak zasłonisz czujniki i wpadnie kołami do środka, to już nie wyjedzie. Daj zdjęcie grzejnika i wymiary "przerw", to zmierzy się koło i zobaczysz. Jak wyglądają tak, to moim zdaniem nie powinien wjechać... Ale pewności nie mam. Edited May 14, 2017 by Tomasz_pb Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcus1212 Posted May 15, 2017 Share Posted May 15, 2017 Czy ktoś z użytkowników byłby na tyle pomocny i podał mi szerokość koła w robocie? Niestety nie mam jak sprawdzić przez kilka dni... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz_pb Posted May 15, 2017 Share Posted May 15, 2017 17mm Link to comment Share on other sites More sharing options...
arthuryankovski Posted May 15, 2017 Share Posted May 15, 2017 (edited) @Tomasz_pb pamiętaj o małym kółku prowadzącym. Ono jest z pewnością węższe. Wysłane z 1+3t & Tapatalk PRO Edited May 15, 2017 by arthuryankovski Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz_pb Posted May 15, 2017 Share Posted May 15, 2017 21mm Link to comment Share on other sites More sharing options...
arthuryankovski Posted May 15, 2017 Share Posted May 15, 2017 Serio? Wysłane z 1+3t & Tapatalk PRO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz_pb Posted May 15, 2017 Share Posted May 15, 2017 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcus1212 Posted May 15, 2017 Share Posted May 15, 2017 BÓG zapłać Dobry Człowieku! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz_pb Posted May 16, 2017 Share Posted May 16, 2017 (edited) No problem Jakiś czas temu pisałem, iż mam podejrzenie, że akumulator zaczął wykazywać objawy zużycia, gdyż na codzienne sprzątanie zaczął zużywać o ok 5% więcej energii. Od przedwczoraj wszystko wróciło do normy. Zacząłem przeglądać pobieżnie historię sprzątania i okazało się, że w jednym pomieszczeniu jakoś dziwnie się wcześniej zachowywał, jeździł kilka razy w kółko itp. Od 2 dni wszystko wróciło do normy, zużycie jest takie jak przedtem, gdyż czas spadł z 50 do 45 minut, a pomieszczenie zaczął ładnie sprzątać w standardowy sposób. Nic w ustawieniu mebli/sprzętów się nie zmieniło... Ki czort? Pamiętam, że @kamil004 pisałeś o tym jak u Ciebie raz jeździ wzdłuż, a raz wszerz, ale u mnie poruszał się po tym pomieszczeniu jak by był roomba Edited May 16, 2017 by Tomasz_pb Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil004 Posted May 16, 2017 Share Posted May 16, 2017 @Tomasz_pb tak dokladnie ale odkad przesunalem o max 5cm baze blizej sciany aby mial ciasniej to jezdzi zawsze tak samo tak jak tego oczekuje i wplywa na szybsze i dokladniejsze sprzatanie pokoju. dziwne ale zadzialalo Tapniete z SGS6 Edge+ Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted May 16, 2017 Share Posted May 16, 2017 A mój wczoraj mnie wkurzył. Rano zarzuciłem sprzątanie. Po pół godzinie komunikat - coś się wkręciło w rolkę. Zdążył posprzątać około 70% parteru. Wróciłem do domu po pracy. Usunąłem kawałek taśmy, opróżniłem pojemnik. Włączyłem ponownie i pojechałem na zakupy. Skubany nie pojechał już w miejsca gdzie tylko musnął podłogę. Dziś dostał karę i sprzątał ponownie. Ciekawi mnie tylko fakt czy jednak zapamiętał że był już w tych pomieszczeniach czy nie? Dziś ogarnął wszystko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arthuryankovski Posted May 16, 2017 Share Posted May 16, 2017 Dziś wreszcie spłynął update FW do *3061 dla lokalizacji USA. Wysłane z 1+3t & Tapatalk PRO 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil004 Posted May 16, 2017 Share Posted May 16, 2017 faktycznie dzieki za czujnosc Tapniete z SGS6 Edge+ Link to comment Share on other sites More sharing options...
anabst Posted May 16, 2017 Share Posted May 16, 2017 Jest jakaś widzialna zmiana w pracy odkurzacza w związku ze upgradem FW?Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz_pb Posted May 16, 2017 Share Posted May 16, 2017 chyba nie bardzo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
shemagh Posted May 17, 2017 Share Posted May 17, 2017 Dnia 13.05.2017 o 21:40, specpc napisał: Panowie czy to od tego TALOON'a można kupić bez VATU: TALOON <-link Kupione w weekend, dzisiaj dotarł wysyłka DHL brak opłat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mardok Posted May 17, 2017 Share Posted May 17, 2017 Dnia 13.05.2017 o 19:07, Tomasz_pb napisał: Mam dokładnie tak samo. Ale jak robi np. takie wygibasy, to nie ma co się dziwić... Aaaaa czyli tak jeździ po tej nodze (mam chyba identyczne biurko) - właśnie mnie to zastanawiało jak oglądałem mapkę z pracy Link to comment Share on other sites More sharing options...
morphi Posted May 17, 2017 Share Posted May 17, 2017 Dobry wieczór, Jak Wasz robot radzi sobie z progiem (ja mam pomiędzy łazienką a przedpokojem) o wysokości 2 cm? Płytki i drewno są jasne. W piątek dociera do mnie mój robot i w sumie dziś sobie uświadomiłem, że może z tym być problem. Pozdrawiam Pe Trek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz_pb Posted May 17, 2017 Share Posted May 17, 2017 8 godzin temu, Mardok napisał: Aaaaa czyli tak jeździ po tej nodze (mam chyba identyczne biurko) - właśnie mnie to zastanawiało jak oglądałem mapkę z pracy IKEA rules Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergmen Posted May 17, 2017 Share Posted May 17, 2017 35 minut temu, morphi napisał: Dobry wieczór, Jak Wasz robot radzi sobie z progiem (ja mam pomiędzy łazienką a przedpokojem) o wysokości 2 cm? Płytki i drewno są jasne. W piątek dociera do mnie mój robot i w sumie dziś sobie uświadomiłem, że może z tym być problem. Pozdrawiam Pe Trek u mnie przez podobny próg nie podjeżdża. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morphi Posted May 17, 2017 Share Posted May 17, 2017 Przed chwilą, bergmen napisał: u mnie przez podobny próg nie podjeżdża. Problem ten można spróbować robiąc coś a'la schodki po 1 cm. Sądzicie, że to pomoże? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergmen Posted May 17, 2017 Share Posted May 17, 2017 @morphijak nie sprawdzisz to nie będziesz wiedział... Link to comment Share on other sites More sharing options...
arthuryankovski Posted May 17, 2017 Share Posted May 17, 2017 Możesz jeszcze zamiast schodka zrobić mini rampę z jakieś kątówki. IMO sprawdzi się lepiej. A mnie dziś spotkała niemiła niespodzianka. Podczas sprzątania dostałem komunikat o konieczności wyczyszczenia sensorów. Robot przerwał sprzątanie i wrócił do bazy (był w połowie mieszkania). Oczyściłem sensory, zresetowałem ich przebieg w aplikacji i odpaliłem odkurzanie. Niestety zaczął sprzątać od początku. Mógłby ten komunikat pojawić się po zakończonym poprzednim sprzątaniu. Jakies ostrzeżenie, że się kończył czas na ich wytarcie. A tak miałem nerwówkę, bo jak zwykle w niedoczasie, a ten mi tu jakieś fochy strzela... Wysłane z 1+3t & Tapatalk PRO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts