Jump to content

Pokrowiec

Elderbary

Recommended Posts

Wystają. Jest bardzo dobrze.

Tak przy okazji, jakby ktoś był z Białegostoku to odsprzedam bardzo tanio dwa etui: Nillkin ciemne silikonowe oraz Ipaky hybrid, ciemne szare. Oba nieużywane. Wybrałem Carbon SHTL i tamtych nie będę używał. Oddam, jak nie trzeba wysyłki jak ktoś jest lokalnie potrzebujący po 15zł/szt.

Cześć, 

znalazłem na aliexpress bardzo fajne etui (3-5$)  które już miałem okazję testować dość długi czas i chciałem Wam je gorąco polecić 
https://pl.aliexpress.com/item/100-Original-MSVII-luxury-Case-for-Xiaomi-mi-5s-prime-hard-PC-simple-and-frosted-stylish/32755066475.html?spm=2114.13010608.0.0.DWOabI

Etui jest bardzo dobrze wykonane, dobrze dopasowane. 

Jest to twardy case ale nie rysuje w żaden sposób obudowy naszego telefonu.

Co najważniejsze na aukcji macie dostępne 2 wersję: GŁADKĄ I CHROPOWATĄ, nie wiem czy kojarzycie obudowe OnePlus 2 w wersji karbonowej, to tutaj mamy to w tym samym stylu i od razu polecam zwrócić uwagę którą wersję zamawiacie, osobiście polecam CHROPOWATĄ :)

Case nawet pod naporem siły nie ślizga się po biurku itd. 

Telefon dużo lepiej leży w dłoni niż w przypadku etui np Nilkina Nature, I CO NAJWAŻNIEJSZE POZOSTAJE ON CAŁY CZAS SMUKŁY.

Mi osobiście po pierwszej sztuce tak spodobało się to etui, że od razu zamówiłem 4 inne wersje kolorystyczne.

Wersja chropowata:

100-oryginalny-msvii-luksusowa-skrzynka-

Wersja gładka:

100-oryginalny-msvii-luksusowa-skrzynka-

ja mam w starej z osłoniętymi przyciskami, szczerze wydaje mi się, że ta opcja jest lepsza i takiej też szukałem bo jak wiecie przyciski w Mi 5s troszkę latają a to etui je usztywnia i nic się nie porusza co jest dla mnie sporym ++. 

Zamów sobie również wersję chropowatą :) jest tak bajeczna w dotyku, że nie zdejmiesz za szybko tego etui :)

Chociaż Mi Note 2 będę zamawiał dopiero na początku marca, to znając możliwości transportowe poczt na drodze z Chin do Polski ;), zamówiłem identyczne etui, właśnie dla Note 2. Czarne, chropowate. I jest świetne. W dotyku to jakby gumowany papier ścierny o delikatnej strukturze. Takie skojarzenie mnie naszło... :) 

Dnia 14.02.2017 o 10:47, matthew_pl napisał:

Cześć, 

znalazłem na aliexpress bardzo fajne etui (3-5$)  które już miałem okazję testować dość długi czas i chciałem Wam je gorąco polecić 
https://pl.aliexpress.com/item/100-Original-MSVII-luxury-Case-for-Xiaomi-mi-5s-prime-hard-PC-simple-and-frosted-stylish/32755066475.html?spm=2114.13010608.0.0.DWOabI

Etui jest bardzo dobrze wykonane, dobrze dopasowane. 

Dzieki wielkie matthew_pl !!! 

Ja również zamawiam tą co polecasz, chyba najlepsza a zarazem najładniejsza opcja pod Mi5s jak na razie ;)

Długo szła paczka z Ali ?

Pozdrawiam

Cześć, 

dzisiaj kolejne ciekawe etui, tym razem dla osób które pragną lepiej zabezpieczyć swój telefon.

NA WSTĘPIE NAWIĄZUJE DO TYTUŁU :)

ETUI RZECZYWIŚCIE JEST WYKONANE NA WZÓR CASEÓW OD FIRMY SPIGEN nawet guma wewnątrz jest w tym samym wzorze lecz ten CASE NIE POSIADA ŻADNYCH LOGO !!! 
Skrzynka-dla-xiaomi-mi-5S-5-splus-luksus

ETUI kosztuje zaledwie 2,71$ (link: http://s.aliexpress.com/MFZrIzqy )

DOSTĘPNE WIELE WERSJI KOLORYSTYCZNYCH 

Case jest bardzo dobrze wykonany, dobrze dopasowane, składa się z dwóch elementów (guma+ nakładka plastikowa emitująca aluminium, bardzo trwała nie wygląda tandetnie)

Przyciski zakryte, port mini jack oraz usb typ C również są zakryte zaślepką, nawet głośniki są dobrze zamaskowane a mimo to grają normalnie :)

Poza tym telefon pewnie trzyma się w dłoni, case nie jest jakoś megaaa gruby czy nie wygodny jak zazwyczaj to bywa przy tych "MILITARNYCH CASE'ach" 

NO I NAJWAŻNIEJSZE DLA OSÓB KTÓRE BOJĄ SIĘ O SWÓJ WYŚWIETLACZ ! 
Case wystaje ponad ekran i idealnie powinien spisać się podczas upadku !!! 

Ogólnie polecam, sam może nie używam go na co dzień bo jestem zwolennikiem smuklejszych futerałów aczkolwiek kiedy dojdzie do jakiegoś wypadu gdzie telefon staje się bardziej narażony na upadki  WARTO GO ZAŁOŻYĆ tym bardziej, że nie kosztuje majątku 

• Like 1

Dnia 16.02.2017 o 09:48, matthew_pl napisał:

@Gary82 wiesz co już nie pamiętam dokładnie, ale dam Ci na przykładzie, z tego linku który tutaj wstawiłem zamówiłem 4 szt  11 stycznia i jeszcze ich nie mam :/ ale ogólnie warto czekać ! jak Ci dojdzie daj znać jak Ci się podoba :)

Dzięki bardzo, już zamówione, mam nadzieje ,że za 3 tyg przyjdzie. 

Również mnie ten case zaciekawił : 

https://pl.aliexpress.com/item/LUPHIE-Brand-Metal-Aluminum-Border-Silicone-Hard-Back-Cover-Case-For-Xiaomi-5-M5-Mi5-Mi/32752544741.html?spm=2114.56010108.5.10.NJtDwu&&scm=1007.12783.72505.0

Dnia 20.02.2017 o 00:08, Gary82 napisał:

O ten jest na wypasie ;O

Może kiedyś :)

Witam,

Ja również zamówiłem ETUI MSVII, ale nadal nie doszło czekam juz około 3 tydzień...w międzyczasie wziąłem z allegro Nillkina bo szkoda mi było telefonu aby się rysował.

Jak przyjdzie MSVII to porównam oba.

• 4 weeks later...

Panowie, niestety rozbiłem swojego  mi 5s a  zostało mi sporo futerałów, w tym wyżej opisane 3 nowe sztuki zafoliowane w kolorach CZARNY, SREBRNY, NIEBIESKI :) zainteresowanych zapraszam na PW, chętnie oddam w rozsądnej cenie :) 

• 1 month later...

Mi tu chodzi o ten z Luphie/ELEMENT - ciężko go znaleźć dla Mi 5S - właściwie to tylko to co podlinkowane. MSVII są cieniutkie, mi zależy na masywności i jakiejś ochronie przed stłuczeniem.

8 godzin temu, naver napisał:

Luphie/ELEMENT - ciężko go znaleźć dla Mi 5S - właściwie to tylko to co podlinkowane. MSVII są cieniutkie, mi zależy na masywności i jakiejś ochronie przed stłuczeniem.

można znaleźć na kilku innych (tańszych) ofertach, np:

https://www.aliexpress.com/item/Metal-Aluminum-Silicone-Hard-Back-Cover-Case-For-Xiaomi-Mi-5-5S-M5-Mi5-Mi5S-Plus/32803692503.html

• 4 weeks later...

gdyby ktoś chciał mam do sprzedania msvii takiego jak na aukcji w 1 poscie, kolor to lake blue, nie wiem czemu ale albo chinczyk sie pomylil przy wysylce albo ja bo mam mi5 a dostalem obudowe od mi5s

• 3 weeks later...
  • 2 months later...

Czy ktoś użytkuje wersję z odsłoniętymi przyciskami jakiś dłuższy czas?

Bo ja założyłem dopiero, a szczerze mówiąc zapomniałem zwrócić uwagę na te przyciski, i nie wiem czy po dłuższym czasie chociażby ciągłego wyjmowania z kieszeni się jakoś rysują czy szybciej wyrabiaja 

@UP Co zauważyłem już po 2 dniach, to że usb-c się trochę wyciera dookoła od "celowania" kablem. Wiem, że to nic takiego pod względem estetycznym, ale jednak jakby się chciało sprzedac telefon to zero rysek sporo mu dodaje. A mój poprzedni kondom za 10 zł z olx całe wejście do ładowania zasłaniał.

Edited by Olek619

• 4 weeks later...

Nikt nie próbował może case'a:
https://pl.aliexpress.com/item/Case-For-Xiaomi-Mi5-Mi-5-Mi5s-Case-Luxury-360-Full-Protection-Ultra-Thin-Protective-Cover/32825443374.html
Jeszcze nie zdecydowałem się na telefon, ale już zastanawiam się jak go zabezpieczyć, bo wymiana ekranu chyba drogo wychodzi w tym modelu :)
A może lepiej : https://www.gearbest.com/cases-leather/pp_631798.html?wid=21 ?

• 1 month later...
11 godzin temu, Segor napisał:

A więc mogę napisać o tym Luanke, że jest bardzo fajne! Wystaje ponad ekran, więc dobrze go chroni. Wysoka jakość, dobrze spasowane. A na Ali znalazłem je za 9 zł.. http://s.aliexpress.com/NNRz6R7V

Zarówno kolor niebieski jak i szary są fajne. Co prawda na razie nie mam żadnego szkła, więc nie wiem jak będzie się z nim zgrywać.

na pierwszy rzut oka takie same są na naszym portalu aukcyjnym za podobną kwotę + wysyłka pod nazwą "karbon case", a oryginał to spigen-który z kolei kosztuje >50PLN (ale ori do mi5s nie ma, są do "markowych" typu htc 11)

też polecam takie etui, na mi5s leży bardzo dobrze, MZ nawet poprawia chwyt w stosunku do gołego telefonu - osobiście lepiej trzyma mi się, gdy boki są szersze.

chyba kwestia odlewni i użytego materiału, bo mój się nie palcuje, żona ma na innym telefonie niby to samo, ale faktura jest nieco inna i się palcuje - za to brzegi są lepiej wykończone

na pewno odradzam plecki nillkina - kupiłem córce do 4a zachęcony dobrymi opiniami nt. samej firmy i ich etui. Ogólnie porażka - śliski plastik, nawet faktura w romby niewiele pomaga, także telefon wyjechał jej z rąk milion razy, a przy ostatnim poślizgu telefon podczas lotu jakimś cudem kompletnie wypadł z ww. etui i oba elementy spadły na chodnik oddzielnie, więc poziom ochrony - hmmm, dziękuję, nigdy więcej. Kupiłem jej więc takiego carbona jak na zdjęciu i też zadowolona ze zmiany

• Nezumi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...