pitt.eer Opublikowano 16 Września 2016 Opublikowano 16 Września 2016 Który rom/wersja jest najlepsza pod względem oszczędzania baterii?
AdBloczek Opublikowano 16 Września 2016 Opublikowano 16 Września 2016 Na odblokowanym bootloaderze chyba tak samo dobrze trzyma (nie ważne czy China, czy Xiaomi.eu)
pitt.eer Opublikowano 16 Września 2016 Autor Opublikowano 16 Września 2016 Trochę się pogubiłem, która nazwa romu dla naszego tel (cancro, armani?)
whiro Opublikowano 16 Września 2016 Opublikowano 16 Września 2016 Ja mam global dev 6.9.9. Obecnie tel 3 dni na baterii, 8.5 godz SOT zostało 20 %. Fakt że nie szaleje ale używam tel jak potrzebuje. SoT to zazwyczaj czas na modemie i wi fi po połowie. Jasność na auto, dwie karty sim na pokładzie, synchronizacja na push jednej poczty. Dla mnie nie jest źle. Nie jadę niżej i będę ładował , ale gdybym ciągnął do zera to wywalił by sot 10 godz i 4 dni na baterii.
Morvi Opublikowano 16 Września 2016 Opublikowano 16 Września 2016 Przy tak częstych aktualizacjach czas pracy na baterii to nie kwestia danego Romu a raczej poszczególnych aktualizacji. W jednym tygodniu ok. w następnym już gorzej, lub odwrotnie. Jest tak na Miui Polska, Global Stable, Global Dev itd. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
hardy Opublikowano 18 Września 2016 Opublikowano 18 Września 2016 Ja mam global stable miui 8 i jest bardzo słabo. Dwóch dni raczej nie uciągnie. Telefon nie wchodzi w deep sleep tylko w 691 Mhz.
Aderian94 Opublikowano 18 Września 2016 Opublikowano 18 Września 2016 1 godzinę temu, hardy napisał: Ja mam global stable miui 8 i jest bardzo słabo. Dwóch dni raczej nie uciągnie. Telefon nie wchodzi w deep sleep tylko w 691 Mhz. Ja sobie niedawno zaktualizowałem Global Stable 7.3.7.0 na najnowszego Global Stable Miui 8 i mi tak samo trzyma jak trzymała. Ładuję średnio co 4 dni.
hardy Opublikowano 18 Września 2016 Opublikowano 18 Września 2016 A sprawdzałeś apką CPU SPY PLUS ile masz czasu w deep sleep?
Aderian94 Opublikowano 18 Września 2016 Opublikowano 18 Września 2016 Często mam jakieś 95%. Teraz mam 95,3%.
musek Opublikowano 19 Września 2016 Opublikowano 19 Września 2016 (edytowane) A ja twierdzę, że najnowszy global z MIUI8. Pod warunkiem, że przed instalacją zrobi się pełne czyszczenie telefonu. Dual-SIM, dane komórkowe oraz WiFi ciągle włączone. W międzyczasie nawet godzina na nawigacji a po 2 dniach od ładowania jeszcze 46% na baterii. Ja jestem w pełni usatysfakcjonowany. Edytowane 19 Września 2016 przez musek 1
hardy Opublikowano 19 Września 2016 Opublikowano 19 Września 2016 OK, zrobiłem przywracanie ustawień fabrycznych. Zainstalowałem tylko whatsappa i cpu spy plus. Zobaczymy jak teraz to będzie wyglądało.
rzadzu Opublikowano 19 Września 2016 Opublikowano 19 Września 2016 10 godzin temu, musek napisał: A ja twierdzę, że najnowszy global z MIUI8. Pod warunkiem, że przed instalacją zrobi się pełne czyszczenie telefonu. Dual-SIM, dane komórkowe oraz WiFi ciągle włączone. W międzyczasie nawet godzina na nawigacji a po 2 dniach od ładowania jeszcze 46% na baterii. Ja jestem w pełni usatysfakcjonowany. Stable czy Dev?
musek Opublikowano 20 Września 2016 Opublikowano 20 Września 2016 @rzadzu Global Stable. W 3 dni od ładowania ciągle 15% na baterii.
krzyci81 Opublikowano 20 Września 2016 Opublikowano 20 Września 2016 No to chyba na 1 karcie sim, caly czas w trybie czuwania, bez korzystania ze smartfona, na automatycznej jasności baterii, bez wifi, 3G, używania w nocy itp. Do tego blisko nadajników GSM, co by smartfon zbytnio energetycznie nie zmęczył się, i to tego preferowana sieć 2G --w taki scenariusz mógłbym uwierzyć. A teksty o tym, że 3 dni trzyma przy dużym obciążeniu energetycznym to wszyscy możecie włożyć sobie między bajki! Zrobiłem całkowity restart , wszystko wgrałem od początku bez kopii zapasowych i przy zwyczajnym użytkowaniu, sporym korzystaniu z neta po wifi i 3G , whatsapp, gg, po pierwszym pełnym ładowaniu pociągnął mi 1,5 dnia. Teraz trwa drugie rozładowywanie. Jest zdecydowanie lepiej po restarcie, rzeczywiście aktualizacja musiała coś namieszać. Takie moje realne odczucia 2
musek Opublikowano 20 Września 2016 Opublikowano 20 Września 2016 22 minuty temu, krzyci81 napisał: (...) w taki scenariusz mógłbym uwierzyć ... Dual SIM, telefon normalnie używany (jedynie bez gier), jasność ekranu automat 50% (nie wiem co to jasność baterii), WiFi i dane komórkowe (4G) ciągle aktywne. W nocy śpię, a nie bawię się telefonem. A w co wierzysz (bądź nie), to już dla mnie kwestia generalnie drugorzędna.
whiro Opublikowano 20 Września 2016 Opublikowano 20 Września 2016 Nie wiem jak global stable ale global dev chyba tak dobrze nie trzyma. Stable jest dalej na android 5.1 a global dev na 6 z tego co kojarze. Moze stąd wynika roznica.
hardy Opublikowano 20 Września 2016 Opublikowano 20 Września 2016 (edytowane) Z tego co tutaj piszecie to widać że każdy telefon jest w stanie zachowywać się inaczej. Wczoraj zrobiłem przywracanie ustawień fabrycznych. Zainstalowałem tylko 2 aplikacji: Whatsapp i CPU Spy Plus. Z tego co ludzie piszą to na szybszy drenaż baterii wpływają: używanie nieoryginalnej ładowarki, ubijanie procesów przyciskiem X. Dziwne ale skoro ktoś tak pisze to zastosowałem się do wskazówek i użyłem oryginalnej ładowarki i nie ubijałem ani razu procesów. Przez noc bateria zeszła o 2%. Jednak im dalej tym gorzej. Spójrzcie na czas w deep sleep. Jak widać na świeżym systemie, niezaśmieconym żadnymi aplikacjami telefon po pewnym czasie nie wchodzi w stan deep sleep. Chyba jedyna nadzieja na zmianę kernelu. Choć nie jest dobrze jak w nowy telefon, z nową wersją softu trzeba aż tak bardzo w niego ingerować. No chyba że to jest jakiś błąd bardziej sprzętowy niż programowy i po prostu mój egzemplarz tak ma Edytowane 20 Września 2016 przez hardy
krzyci81 Opublikowano 20 Września 2016 Opublikowano 20 Września 2016 4 godziny temu, musek napisał: Dual SIM, telefon normalnie używany (jedynie bez gier), jasność ekranu automat 50% (nie wiem co to jasność baterii), WiFi i dane komórkowe (4G) ciągle aktywne. W nocy śpię, a nie bawię się telefonem. A w co wierzysz (bądź nie), to już dla mnie kwestia generalnie drugorzędna. We wciskanie ciemnoty nie wierzę, a daję głowę, że gdybyś ustawił telefon tak jak ja - Twoje cudowne 3 dni poszłyby do lamusa 3 godziny temu, hardy napisał: Z tego co tutaj piszecie to widać że każdy telefon jest w stanie zachowywać się inaczej. Wczoraj zrobiłem przywracanie ustawień fabrycznych. Zainstalowałem tylko 2 aplikacji: Whatsapp i CPU Spy Plus. Z tego co ludzie piszą to na szybszy drenaż baterii wpływają: używanie nieoryginalnej ładowarki, ubijanie procesów przyciskiem X. Dziwne ale skoro ktoś tak pisze to zastosowałem się do wskazówek i użyłem oryginalnej ładowarki i nie ubijałem ani razu procesów. Przez noc bateria zeszła o 2%. Jednak im dalej tym gorzej. Spójrzcie na czas w deep sleep. Jak widać na świeżym systemie, niezaśmieconym żadnymi aplikacjami telefon po pewnym czasie nie wchodzi w stan deep sleep. Chyba jedyna nadzieja na zmianę kernelu. Choć nie jest dobrze jak w nowy telefon, z nową wersją softu trzeba aż tak bardzo w niego ingerować. No chyba że to jest jakiś błąd bardziej sprzętowy niż programowy i po prostu mój egzemplarz tak ma Każdy używa wg swoich potrzeb - czytaj: inaczej. Żeby móc porównać, trzeba by było idealnie tak samo poustawiać smartfony i wtedy zrobić test. Jeden mieszka 3 km od nadajnika GSM, inny forumowicz ma 500 m - już jest inaczej w kwestii pobierania energii. A to jeden z elementów. Niemniej już teraz widzę ( a restart robiłem w sobotę ), że zupełnie inaczej wskazuje pracę systemu Android i innych aplikacji systemowych - po 3 pełnych cyklach wrzucę tu screeny z tego co osiągnął mój sprzęt 1
musek Opublikowano 20 Września 2016 Opublikowano 20 Września 2016 7 minut temu, krzyci81 napisał: We wciskanie ciemnoty nie wierzę, a daję głowę, że gdybyś ustawił telefon tak jak ja - Twoje cudowne 3 dni poszłyby do lamusa Nie przeczę, że każdy telefonu używa inaczej i ma do tego pełne prawo. Natomiast "wciskanie ciemnot" sobie daruj. Ja Tobie nie wróg.
krzyci81 Opublikowano 20 Września 2016 Opublikowano 20 Września 2016 (edytowane) 2 minuty temu, musek napisał: Ja Tobie nie wróg. Ja Tobie też NIE, ale spychanie mojej wypowiedzi jako drugorzędny temat jest przyczynkiem, by tak się stało. Troszkę luzu, wszak należy sobie pomagać Edytowane 20 Września 2016 przez krzyci81
musek Opublikowano 20 Września 2016 Opublikowano 20 Września 2016 @krzyci81 Chodź na PW, tam damy sobie po gębie i będzie wporzo.
pitt.eer Opublikowano 24 Września 2016 Autor Opublikowano 24 Września 2016 Dnia 16.09.2016 o 19:32, kubapl66 napisał: kenzo dla redmi 3 pro też?
Rekomendowane odpowiedzi