ksaoo Opublikowano 23 Lipca 2016 Opublikowano 23 Lipca 2016 Jakoś przez nieuwagę sprawiłem, że zabraklo na pulpicie ikony kontakty i dialer- tzw telefonu. Aplikacja jest obecna w managerze aplikacji... Niestety nie wiem jak ja przywrócić na pulpit... Twrp- Wipe cache i dalvik nie pomoglo. Czy wgranie ostatniego miui z 21 lipca pomoże czy muszę robić coś innego Jak zrobić skrót na pulpicie do telefonu aplikacji... Jak ją znaleźć Z góry dzięki za pomoc Xaoo Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka
0 ZduneX25 Opublikowano 23 Lipca 2016 Opublikowano 23 Lipca 2016 Ustawienia > Zainstalowane zobacz czy tam nie wyłączyłeś, jak nie to instaluj rom jeszcze raz.
0 ksaoo Opublikowano 24 Lipca 2016 Autor Opublikowano 24 Lipca 2016 Dziękuję za szybką odpowiedź. Używam miui ponad rok zarejestrowałem się dopiero wczoraj bo zawsze sobie radziłem. Do wczoraj. Jednak jestem malo zaawansowany. Aplikacja istnieje w zainstalowanych ale nie potrafię jej chyba włączyć. "wyłącz" jest wyszarzone nieaktywne ale nie potrafię odnaleźć funkcji włącz. Dodatkowo tłumacząc się.... Jestem dziś na wyjeździe bez komputera z małym limitem danych. Wieczorem będę w domu i zainstaluje 6.7.21 w nadziei że to pomoże Na szczęście telefon działa i można się dodzwonić. Zadzwonić też "na około" przez wejście przez kontakty dziala Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka
0 ZduneX25 Opublikowano 24 Lipca 2016 Opublikowano 24 Lipca 2016 Jak wyłącz jest szare to znaczy, że jest ok, że jest włączone. Także teraz próbuj aktualizacji.
0 ahr Opublikowano 24 Lipca 2016 Opublikowano 24 Lipca 2016 Ja się nie da drugi raz wyłączyć to chyba znaczy, że jest wyłączone?
0 ksaoo Opublikowano 24 Lipca 2016 Autor Opublikowano 24 Lipca 2016 niestety, aktualizacja nie pomogła a recovery nie posiadam, aplikacja jest bo telefon działa brak tylko na "pulpicie" ikony telefonu "kontakty i dialer" jakieś podpowiedzi jak wysłać ją na pulpit, utworzyć skrót ??
0 markus420 Opublikowano 25 Lipca 2016 Opublikowano 25 Lipca 2016 Korzystasz ze stockowego launchera? Spróbuj na początek ściągnąć inny dialer np. ExDialer i jego używać? Dopóki problem się nie rozwiąże.
0 preston2009 Opublikowano 25 Lipca 2016 Opublikowano 25 Lipca 2016 @ksaoo Pewnie gdzieś do folderu wrzuciłeś ikonę. Zresztą sam napisałeś wyżej, że masz ikonę Kontakty to i gdzieś musi być Telefon. To prawie ta sama aplikacja zresztą. Raczej nie masz roota i nie czyściłeś jakiś procesów lub aplikacji?
0 ksaoo Opublikowano 25 Lipca 2016 Autor Opublikowano 25 Lipca 2016 1.Korzystam z stockowego lanuchera. Lubię miui bez tuningu proste i jeszcze nawet ograniczone okrojone. O tym nizej 2.przeszukalem wszystkie foldery i nie znalazłem mojego telefonu. Znalazłem skrot/ aplikacje kontakty, która ma zakładkę ostatnie i tamtędy pojawia się klawiatura. Ale nie potrafię odnaleźć ikony telefonu tej samej aplikacji, która ma jako główną zakładkę ostatnie połączenia. 3. Nie mam roota nie mam su. Używam miui jakim go Acid stworzył. Z wyjątkiem synchronizacji i backup'ow. Jakoś mam fobie nad trzymaniem udostępnianiem moich danych gigantom IT jak Google czy xiaomi i jak już zgrywam kluczowe dane to na hdd. Zaczynam walki kolejny etap będę informował o postępach i dopytywał o pomoc Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka
0 ksaoo Opublikowano 26 Lipca 2016 Autor Opublikowano 26 Lipca 2016 Update. Zainstalowalem ex-dialera działa. W zip'ie ROMu nie znalazłem phone.apk do których się odwołują zagraniczne fora. Pytanie czy ktoś może sprawdzić czy w system\app posiada aplikacje phone.apk ? Ze swej strony MuszE jeszcze sprawdzić czy aby sama aplikacja contacts.apk nie zawiera w sobie dialera... Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka
0 Acid Opublikowano 26 Lipca 2016 Opublikowano 26 Lipca 2016 Nikt nie znajdzie Phone apk bo jej nie ma. W nowym Androidzie jest Contacts.apk, potem ewentualnie TeleService.apk. Z Mi5 Pro
0 FromWP Opublikowano 26 Lipca 2016 Opublikowano 26 Lipca 2016 Dnia 25.07.2016 o 00:03, ksaoo napisał: niestety, aktualizacja nie pomogła a recovery nie posiadam A w pierwszym wpisie piszesz " Twrp- Wipe cache i dalvik nie pomoglo" To robiłeś ten wipe cache i dalvik/art cache w twrp? To powinno pomóc bo dialer nadal masz i z poziomu kontaktów chyba możesz zadzwonić. Spotkałem się z podobną sytuacją gdzie kolega w jakiś sposób skasował sobie ikonę kontaktów, ale nadal mógł w te kontakty wejść z poziomu telefonu i wipe cache i dalvik/art cache w twrp naprawił problem.
0 ksaoo Opublikowano 26 Lipca 2016 Autor Opublikowano 26 Lipca 2016 Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc. Ikone odnalazłem i teraz się zastanawiam, która akcja pomogła. Bo bo wgraniu ROM 6.7.21 nie pojawiło się. Ponownie zrobiłem wipe dalvik i cache. Ikony nie było. Ikonę znalazłem przypadkiem w jednym z folderów. Nie zagladalem tam wcześniej po samej zmianie romu, więc może sam nowy ROM wystarczył. Szukalem tam przed zmiana romu i nie bylo. Co do recovery mam twrp i robiłem wipe dalvik i cache. Nie mam backup w recovery ani na Google ani na xiaomi. Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka
0 FromWP Opublikowano 26 Lipca 2016 Opublikowano 26 Lipca 2016 Przypuszczam że się pojawiła już po pierwszym wipe cache, tylko w folderze i tego nie zauważyłeś. Z kopią w twrp nie ma to nic wspólnego, do tego nie była pottzebna.
Pytanie
ksaoo
Jakoś przez nieuwagę sprawiłem, że zabraklo na pulpicie ikony kontakty i dialer- tzw telefonu.
Aplikacja jest obecna w managerze aplikacji... Niestety nie wiem jak ja przywrócić na pulpit...
Twrp- Wipe cache i dalvik nie pomoglo.
Czy wgranie ostatniego miui z 21 lipca pomoże czy muszę robić coś innego
Jak zrobić skrót na pulpicie do telefonu aplikacji... Jak ją znaleźć
Z góry dzięki za pomoc
Xaoo
Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi