Grothgar Posted February 3, 2017 Share Posted February 3, 2017 Jakby ktoś chciał instalować kernel nebula v1 to na chwilę obecną, mimo wielu plusów, jest niestabilny. Wejście w jakąkolwiek galerię (sprawdzałem kilka ze sklepu) po kilku sekundach kończy się restartem telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mario1974 Posted February 3, 2017 Share Posted February 3, 2017 Potwierdzam miałem go zainstalowany były restarty Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitusm Posted February 5, 2017 Share Posted February 5, 2017 Przyszedł do mnie w końcu max z allegro. Rom ok ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted February 5, 2017 Share Posted February 5, 2017 (edited) @mitusm Chcesz Xiaomi.eu? System który masz jest czysty (teoretycznie). Edited February 5, 2017 by majdan12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitusm Posted February 5, 2017 Share Posted February 5, 2017 Na razie jest ok, chodzi jak trzeba. Bateria rewelacja. Mam nakładkę apexa, więc nie ma problemu z ilością ikon, ich wielkością. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted February 5, 2017 Share Posted February 5, 2017 1 godzinę temu, mitusm napisał: Na razie jest ok, chodzi jak trzeba. Bateria rewelacja. Mam nakładkę apexa, więc nie ma problemu z ilością ikon, ich wielkością. DPI zmieniłeś z 440 na 360/380? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitusm Posted February 6, 2017 Share Posted February 6, 2017 Przy apexie nie widzę potrzeby. Mogę zmieć siatkę ikon ( w tej chwili 7x5) oraz ich rozmiar + setkę innych ustawień. Z czego najważniejsze pozbywam się na siłę upchanych wszystkich ikon na głównych pulpitach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reytgarr Posted February 6, 2017 Share Posted February 6, 2017 Mam pytanie, chciałbym kupić mi maxa, ale trafiłem na 2 aukcje i może ktoś wyjaśnić skąd aż taka różnica cen? http://allegro.pl/xiaomi-mi-max-dual-lte-32gb-silver-srebrny-24h-i6655739256.html http://allegro.pl/xiaomi-mi-max-silver-3-64gb-nowy-sd652-6-44-i6696935027.html coś z tym drugim jest nie tak? Z tego co widzę procesor jest inny, legit? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted February 6, 2017 Share Posted February 6, 2017 (edited) 6 godzin temu, mitusm napisał: Przy apexie nie widzę potrzeby. Mogę zmieć siatkę ikon ( w tej chwili 7x5) oraz ich rozmiar + setkę innych ustawień. Z czego najważniejsze pozbywam się na siłę upchanych wszystkich ikon na głównych pulpitach. Mi tu chodzi bardziej o wielkość czcionki w aplikacjach. @Reytgarr Daj spokój z tymi aukcjami ten telefon nie jest wart takich pieniędzy,ktoś musiał by mocno być nieświadomy co kupuje żeby zapłacić tyle za telefon. Zamów sobie na Aliexpress u naszego ulubionego sprzedawcy z wysyłką kurierską za 7,47$ (ochrona przed Vat 23%) i ciesz się że zaoszczędziłeś znaczną kwotę i nie dorabiaj takich sprzedawców. Jeśli chcesz więcej szczegółów to zapraszam na PW. Dnia 3.02.2017 o 18:58, JestemMortem napisał: Jakby ktoś chciał instalować kernel nebula v1 to na chwilę obecną, mimo wielu plusów, jest niestabilny. Wejście w jakąkolwiek galerię (sprawdzałem kilka ze sklepu) po kilku sekundach kończy się restartem telefonu. Na jakim systemie testowałeś? @JestemMortem Edited February 6, 2017 by majdan12 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wajs Posted February 6, 2017 Share Posted February 6, 2017 Moim zdaniem, ta druga aukcja cenowo nie jest taka zła, Mi Max Pro za 1111 zł, wysyłka z Polski, bez czekania, zabawy z płatnościami, tylko ta gwarancja, jakaś "serwisowa". Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted February 6, 2017 Share Posted February 6, 2017 (edited) 5 minut temu, wajs napisał: Moim zdaniem, ta druga aukcja cenowo nie jest taka zła, Mi Max Pro za 1111 zł, wysyłka z Polski, bez czekania, zabawy z płatnościami, tylko ta gwarancja, jakaś "serwisowa". Jeśli dla ciebie wiecznością jest czekanie 7-10 dni i chwila poświęcona na rejestracje na Aliexpress to możesz śmiało przepłacić,co tam parę stów w kieszeni mniej Ale to nie temat zakupowy,wiec nie zaśmiecajmy go takimi pytaniami. Edited February 6, 2017 by majdan12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted February 6, 2017 Share Posted February 6, 2017 32 minuty temu, majdan12 napisał: Na jakim systemie testowałeś? AICP, mój stały rom Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted February 6, 2017 Share Posted February 6, 2017 Przed chwilą, JestemMortem napisał: AICP, mój stały rom Przygotuj się na zmiany,bo jest co testować obecnie jak tylko skończę temat RN3P to zaczynam znowu zabawę z Mi Max - Hydrogen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted February 6, 2017 Share Posted February 6, 2017 Moim zdaniem, ta druga aukcja cenowo nie jest taka zła, Mi Max Pro za 1111 zł, wysyłka z Polski, bez czekania, zabawy z płatnościami, tylko ta gwarancja, jakaś "serwisowa".Na Ali płaci się w złotówkach przez przelewy24, transakcja analogiczna do Payu na Allegro. Przy tej cenie dolara aż żal w Chinach nie kupować. Dwie, dwie i pół stówki w kieszeni zostanie, a gwarancja u takiego Goldwaya pewniejsza niż pseudo serwisowa u JanuszaWysłane z Lenovo P2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted February 6, 2017 Share Posted February 6, 2017 12 minut temu, tpawel napisał: Na Ali płaci się w złotówkach przez przelewy24, transakcja analogiczna do Payu na Allegro. Przy tej cenie dolara aż żal w Chinach nie kupować. Dwie, dwie i pół stówki w kieszeni zostanie, a gwarancja u takiego Goldwaya pewniejsza niż pseudo serwisowa u Janusza Wysłane z Lenovo P2 Obecnie ceny u tego sprzedawcy skoczyły ale to w tym tygodniu będzie taki problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted February 6, 2017 Share Posted February 6, 2017 No niby skończyły ale do 1111zl daleko, za tyle to kupi 4/128Wysłane z Lenovo P2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted February 6, 2017 Share Posted February 6, 2017 21 minut temu, tpawel napisał: No niby skończyły ale do 1111zl daleko, za tyle to kupi 4/128 Wysłane z Lenovo P2 Średnio po 15 $ skoczyły ceny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damian799 Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 Mi w moim maxie siadła już bateria chyba wadliwa bo na mrozie się wyłącza, czujnik wariuje jak nie doładuje do pełna i wgl masakra, 4h-5h ekranu i siada. Orientuje się ktoś gdzie idzie kupić oryginalną wgl ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 54 minuty temu, Damian799 napisał: Mi w moim maxie siadła już bateria chyba wadliwa bo na mrozie się wyłącza, czujnik wariuje jak nie doładuje do pełna i wgl masakra, 4h-5h ekranu i siada. Orientuje się ktoś gdzie idzie kupić oryginalną wgl ? Przypomniał mi się ten temat. Oryginalną baterie to chyba można kupić tutaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damian799 Posted February 9, 2017 Share Posted February 9, 2017 12 godzin temu, majdan12 napisał: Przypomniał mi się ten temat. Oryginalną baterie to chyba można kupić tutaj Tylko rozwiązania problemu nie ma i pytanie czy to coś z telefonem czy tylko z baterią Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted February 9, 2017 Share Posted February 9, 2017 2 minuty temu, Damian799 napisał: Tylko rozwiązania problemu nie ma i pytanie czy to coś z telefonem czy tylko z baterią Jeśli telefon wyłącza się na mrozie a mrozu nie ma bardzo mocnego to bateria jest wadliwa. Jak parę lat temu byłem młodszy i były mocniejsze zimy,byłem często na dworze i nie było problemu z długim przebywaniem na mrozie z telefonem,żaden mi się nie wyłączył. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted February 9, 2017 Share Posted February 9, 2017 Mi też się wyłącza na mrozie ale trzyma normalnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted February 10, 2017 Share Posted February 10, 2017 8 godzin temu, JestemMortem napisał: Mi też się wyłącza na mrozie ale trzyma normalnie To jaki ten mróz jest i ile czasu spędzasz na nim? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted February 10, 2017 Share Posted February 10, 2017 Bodaj -12°, godzinę, dwie Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted February 10, 2017 Share Posted February 10, 2017 21 minut temu, JestemMortem napisał: Bodaj -12°, godzinę, dwie Normalne to nie jest bo temperatura nie jest zabójcza i czas. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damian799 Posted February 10, 2017 Share Posted February 10, 2017 Mi już przy -5 się potrafi wyłączyć więc to już jest wgl masakra, i 15min staczylo żeby się wyłączył Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted February 10, 2017 Share Posted February 10, 2017 9 godzin temu, Damian799 napisał: Mi już przy -5 się potrafi wyłączyć więc to już jest wgl masakra, i 15min staczylo żeby się wyłączył No to przecież ja bym ciągle z wyłączonym telefonem chodził ostatnio a nie było takiej sytuacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 Używa ktoś Xiaomi.eu - Android 7? Link to comment Share on other sites More sharing options...
noevdia Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 Ja używam Android 7. Telefon po aktualizacji jak nigdy do tej pory grzeje się (czytnik palca prawie, że parzy), nie chce się ładować przez quick charge - kilkadziesiąt minut i kilka procent. Gram w Hearthstone - gra się przycina jak nigdy wcześniej (prawdopodobnie z przegrzania włącza się throttling). Link to comment Share on other sites More sharing options...
noevdia Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 2 minuty temu, hellhammer napisał: A ktora wersje? Ja pierwszy rom i nic takiego nie uswiadczylem, moze zainstaluj drugi upek na mi max? Mam wczorajszy MIUI 7.2.9, nie widzę nowszego :\ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 Mam wczorajszy MIUI 7.2.9, nie widzę nowszego :\Jeśli instalowałeś w czwartek w nocy lub piątek rano to masz pierwsze wydanie, jeśli instalowałeś w piątek po południu to masz drugie wydanie - poprawione. Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
noevdia Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 Ściągałem i instalowałem w piątek koło 11:00, ale może rzeczywiście jeszcze tę poprzednią wersję, nainstaluję jeszcze raz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 A jak GPS na Andku 7 na Mi Max? W wątku tygodniowym @Shadow2k3 wspomniał, że źle. Jak u innych? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vstol Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 Witam, Też by mnie interesowała dokładność GPS bo chcę stosować Mi Maxa jako nawigację w autobusie. Inne pytanie do posiadaczy: Jak się zachowuje ekran Xiaomi Mi Maxa, gdy patrzymy na niego w okularach z filtrem polaryzacyjnym? Czy ekran czernieje w trybie portretowym / horyzontalnym czy polaryzacja w okularach nie ma na niego żadnego wpływu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadow2k3 Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 A jak GPS na Andku 7 na Mi Max? W wątku tygodniowym @Shadow2k3 wspomniał, że źle. Jak u innych?Na 6.12.8 GPS łapał przy oknie na 7.2.9 widział tylko 1 satelitę, na dworze już było lepiej złapał fixa po ok. 2 minutach i trzymał na odcinku 1 kilometra i nie gubił sygnału. Ale tak na oko jakoś 1/4 gorzej niż na 6.12.8. Trzeba poczekać ja wróciłem na Antka 6. Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts