Grothgar Posted January 15, 2017 Share Posted January 15, 2017 Nasz Mi Maxio potrafi nagrywać wideo HFR. Oczywiście nie na standardowej aplikacji. W najbliższym czasie postaram się coś nagrać w 4K HFR. A jak Bóg da to może i te niestabilne FPSy jakoś ogarnę... Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted January 15, 2017 Share Posted January 15, 2017 31 minut temu, JestemMortem napisał: Nasz Mi Maxio potrafi nagrywać wideo HFR (odpowiednik fotograficznego HDR). Oczywiście nie na standardowej aplikacji. W najbliższym czasie postaram się coś nagrać w 4K HFR. A jak Bóg da to może i te niestabilne FPSy jakoś ogarnę... Oby było wsparcie dla Mi Max bo nie chce go zmieniać szybko na coś innego Ja jestem zaskoczony że powstały jakieś Custom ROM a że jeszcze są oficjalne to bajka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 15, 2017 Share Posted January 15, 2017 2 godziny temu, JestemMortem napisał: Nasz Mi Maxio potrafi nagrywać wideo HFR (odpowiednik fotograficznego HDR). Oczywiście nie na standardowej aplikacji. W najbliższym czasie postaram się coś nagrać w 4K HFR. A jak Bóg da to może i te niestabilne FPSy jakoś ogarnę... HFR to tryb szybkich klatek. HDR w wideo to po prostu HDR. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted January 15, 2017 Share Posted January 15, 2017 @galakty racja. Źle sobie skojarzyłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 15, 2017 Share Posted January 15, 2017 4 minuty temu, JestemMortem napisał: @galakty racja. Źle sobie skojarzyłem. I tak, wspiera HFR ale tylko w 720p i tylko 120 fps. Inne są poblokowane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
addone Posted January 15, 2017 Share Posted January 15, 2017 Chlopaki na romie xiaomi.eu 6.12.22 dziala wam messsenger czy wywala fc?Sent from my MI 4LTE using TapatalkMi również działa.Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted January 15, 2017 Share Posted January 15, 2017 11 minut temu, galakty napisał: I tak, wspiera HFR ale tylko w 720p i tylko 120 fps. Inne są poblokowane. Najlepsze jest to, że jak sobie wybieram ręcznie powiedzmy [email protected]+HFR to nagrywany obraz jest o wiele ciemniejszy i płynniejszy (jak z modem, o którym kiedyś mówiłeś RN2 60FPS) a plik wyjściowy i tak w 22-25FPS... Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 15, 2017 Share Posted January 15, 2017 6 minut temu, JestemMortem napisał: Najlepsze jest to, że jak sobie wybieram ręcznie powiedzmy [email protected]+HFR to nagrywany obraz jest o wiele ciemniejszy i płynniejszy (jak z modem, o którym kiedyś mówiłeś RN2 60FPS) a plik wyjściowy i tak w 22-25FPS... Gdzie wybierasz? Zewnętrzna apka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted January 15, 2017 Share Posted January 15, 2017 Tak, Camera2 API + Snap Camera na LineageOS 7.1.1 Camera2 API uzywam od wczoraj ---> tu sprawdzilem co robi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 15, 2017 Share Posted January 15, 2017 8 minut temu, JestemMortem napisał: Tak, Camera2 API + Snap Camera na LineageOS 7.1.1 Camera2 API uzywam od wczoraj ---> tu sprawdzilem co robi. Na Mi4C niestety nie działa ten sposób. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted January 15, 2017 Share Posted January 15, 2017 Tylko Max/RN3Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 15, 2017 Share Posted January 15, 2017 Mi5 też Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted January 15, 2017 Share Posted January 15, 2017 Czy wam również wywala błąd aplikacji kontakty i dialer gdy w kontaktach klikniecie w foto przypisane do kontaktu? Oczywiście mowa o romie 6.12.22.Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mario1974 Posted January 16, 2017 Share Posted January 16, 2017 Tak mam tak samo 6.12.22 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted January 16, 2017 Share Posted January 16, 2017 Tak mam tak samo 6.12.22Dzięki..Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sleyoo Posted January 16, 2017 Share Posted January 16, 2017 Czy wam również wywala błąd aplikacji kontakty i dialer gdy w kontaktach klikniecie w foto przypisane do kontaktu? Oczywiście mowa o romie 6.12.22.Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu TapatalkaU mnie wszystko jest ok, przechodzi do kontaktu.MiMaxPrime Link to comment Share on other sites More sharing options...
progres21 Posted January 16, 2017 Share Posted January 16, 2017 Witam Jestem zainteresowany przesiadką na MI Maxa , do pełni obrazu o tym telefonie potrzebuje Waszej opini na temat jakości dzwieku słuchanego przez słuchawki Napiszcie proszę jak oceniacie jakość dzwieku Mi Maxa (mp3,flac - spotify) , Czy wersje 650 i 652 grają tak samo ? ( Mi Maxy chyba nie mają DACa ?) Wcześniej - kilka lat używalem Samsunga Note 2 ( który wg mnie grał bardzo porządnie - pod warunkiem korzystania z dobrego odtwarzacza typu NEUTRON ) Przesiadłem się na większego Huaweu Mate 7 i tutaj już nie jest tak fajnie.... będę wdzieczny za Wasze opinie. pozdro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted January 16, 2017 Share Posted January 16, 2017 @progres21 Możesz na własnych uszach posłuchać,testując dźwięk u któregoś z dystrybutorów Xiaomi Mi Max w Polsce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
progres21 Posted January 16, 2017 Share Posted January 16, 2017 w obecnej chwili nie mam takiej możliwości dlatego zależało mi na Waszej opinii... Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted January 16, 2017 Share Posted January 16, 2017 7 minut temu, progres21 napisał: w obecnej chwili nie mam takiej możliwości dlatego zależało mi na Waszej opinii... To jako posiadasz Mi Max - Hydrogen - 2 GB RAM - 16 GB ROM + Xiaomi Piston V3 jestem zadowolony,jak kupisz w Polsce to masz trochę czasu na testy a jak się nie spodoba to oddasz i stracisz na wysyłce w jedną stronę jedynie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted January 16, 2017 Share Posted January 16, 2017 1 godzinę temu, progres21 napisał: Napiszcie proszę jak oceniacie jakość dzwieku Mi Maxa (mp3,flac - spotify) , Czy wersje 650 i 652 grają tak samo ? ( Mi Maxy chyba nie mają DACa ?). Jakby nie miał daca to by nie grał wcale. Sprawdziłem chip audio w terminalu i to msm8976-tashalite-snd-card, czyli integra Snapdragona. Nie ma co liczyć na wolfsony tudzież essy. Gra jak gra, dla mnie średnio bo na co dzień korzystam z zewnętrznego dacampa usb (którego polecam zakupić dla dobrego dźwięku na słuchawkach). Głośniki grają głośno i dość szczegółowo (jak na mono głośnik telefonu). Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted January 16, 2017 Share Posted January 16, 2017 @JestemMortem Warto dodać że na na niektórych alternatywnych systemach różne są poziomy głośności ustawione Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted January 16, 2017 Share Posted January 16, 2017 Tak. W mediatekach można było ustawić maks głośność w engineering mode, która zazwyczaj nie była maksymalna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted January 16, 2017 Share Posted January 16, 2017 1 minutę temu, JestemMortem napisał: Tak. W mediatekach można było ustawić maks głośność w engineering mode, która zazwyczaj nie była maksymalna. Jak na razie raz zdarzyło mi się posiadać alternatywny system który miał za mocno podkręconą głośność głośnika rozmów,ale to było i można zapomnieć teraz mam LineageOS 14.1 i jest głośno ale czysty dźwięk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
addone Posted January 16, 2017 Share Posted January 16, 2017 Czy wam również wywala błąd aplikacji kontakty i dialer gdy w kontaktach klikniecie w foto przypisane do kontaktu? Oczywiście mowa o romie 6.12.22.Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu TapatalkaU mnie wszystko dobrze.Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mario1974 Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 Dnia 01/15/2017 o 22:50, Axon napisał: Czy wam również wywala błąd aplikacji kontakty i dialer gdy w kontaktach klikniecie w foto przypisane do kontaktu? Oczywiście mowa o romie 6.12.22. Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Witam a masz zmienione dpi może?, bo u mnie na 360 wywalało teraz mam 380 i chodzi normalnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 10 godzin temu, mario1974 napisał: Witam a masz zmienione dpi może?, bo u mnie na 360 wywalało teraz mam 380 i chodzi normalnie Dziwne to MIUI ja na każdym alternatywnym systemie ustawiam sobie DPI 360 bo te domyślne 480 to porażka (w alternatywnych) bo MIUI ma domyślne DPI 440. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 Witam a masz zmienione dpi może?, bo u mnie na 360 wywalało teraz mam 380 i chodzi normalnieNie mam rota, więc mogę zmienić tylko rozmiar siatki, ale to nic nie pomaga. Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 28 minut temu, Axon napisał: Nie mam rota, więc mogę zmienić tylko rozmiar siatki, ale to nic nie pomaga. Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Masz Xiaomi.eu czy Global / China? Sprzedawca zabronił ci zmiany systemu i instalacje Root? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mario1974 Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 Witam mam pytanie z innej beczki jaki aparat polecacie na MoKee 7.1.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 16 minut temu, mario1974 napisał: Witam mam pytanie z innej beczki jaki aparat polecacie na MoKee 7.1.1 Wystarczyło pogrzebać w dziale Mi Max... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mario1974 Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 ok dzięki widziałem to gdzieś ale mi umknęło Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 Masz Xiaomi.eu czy Global / China? Sprzedawca zabronił ci zmiany systemu i instalacje Root?Xiaomi.eu - porostu nie potrzebuję root-a.Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted January 18, 2017 Share Posted January 18, 2017 20 minut temu, Axon napisał: Xiaomi.eu - porostu nie potrzebuję root-a. Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka To sobie edytuj plik build.prop z poziomu TWRP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maszkara72 Posted January 20, 2017 Share Posted January 20, 2017 No i w Chinach zaczynają się święta obchodu Nowego Roku a 7.0 dla mi maxa nie wydali...?Sporo jeszcze chyba poczekamy?Co o tym myślicie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts