Jump to content

Xiaomi Mi Max/Pro - pytania ogólne - wątek zbiorczy

pikustbg
 Share

Recommended Posts

31 minut temu, JestemMortem napisał:

Nasz Mi Maxio potrafi nagrywać wideo HFR (odpowiednik fotograficznego HDR). Oczywiście nie na standardowej aplikacji. W najbliższym czasie postaram się coś nagrać w 4K HFR. A jak Bóg da to może i te niestabilne FPSy jakoś ogarnę...

Oby było wsparcie dla Mi Max bo nie chce go zmieniać szybko na coś innego :) 

Ja jestem zaskoczony że powstały jakieś Custom ROM a że jeszcze są oficjalne to bajka.

2 godziny temu, JestemMortem napisał:

Nasz Mi Maxio potrafi nagrywać wideo HFR (odpowiednik fotograficznego HDR). Oczywiście nie na standardowej aplikacji. W najbliższym czasie postaram się coś nagrać w 4K HFR. A jak Bóg da to może i te niestabilne FPSy jakoś ogarnę...

HFR to tryb szybkich klatek. HDR w wideo to po prostu HDR.

• Like 1

11 minut temu, galakty napisał:

I tak, wspiera HFR ale tylko w 720p i tylko 120 fps. Inne są poblokowane.

Najlepsze jest to, że jak sobie wybieram ręcznie powiedzmy [email protected]+HFR to nagrywany obraz jest o wiele ciemniejszy i płynniejszy (jak z modem, o którym kiedyś mówiłeś RN2 60FPS) a plik wyjściowy i tak w 22-25FPS...

Czy wam również wywala błąd aplikacji kontakty i dialer gdy w kontaktach klikniecie w foto przypisane do kontaktu? Oczywiście mowa o romie 6.12.22.

Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka

Czy wam również wywala błąd aplikacji kontakty i dialer gdy w kontaktach klikniecie w foto przypisane do kontaktu? Oczywiście mowa o romie 6.12.22.

U mnie wszystko jest ok, przechodzi do kontaktu.

MiMaxPrime

Witam

Jestem zainteresowany przesiadką na MI Maxa  , do pełni obrazu o tym telefonie potrzebuje Waszej opini na temat jakości dzwieku słuchanego przez słuchawki

Napiszcie proszę jak oceniacie jakość dzwieku Mi Maxa (mp3,flac - spotify) , 

Czy wersje 650 i 652 grają tak samo ? ( Mi Maxy chyba nie mają DACa ?)

Wcześniej - kilka lat używalem Samsunga Note 2 ( który wg mnie grał bardzo porządnie - pod warunkiem korzystania z dobrego odtwarzacza typu NEUTRON )

Przesiadłem się na większego Huaweu Mate 7 i tutaj już nie jest tak fajnie....

będę wdzieczny za Wasze opinie.

pozdro.

7 minut temu, progres21 napisał:

w obecnej chwili nie mam takiej możliwości

dlatego zależało mi na Waszej opinii... 

To jako posiadasz Mi Max - Hydrogen - 2 GB RAM - 16 GB ROM + Xiaomi Piston V3  jestem zadowolony,jak kupisz w Polsce to masz trochę czasu na testy a jak się nie spodoba to oddasz i stracisz na wysyłce w jedną stronę jedynie.

1 godzinę temu, progres21 napisał:

Napiszcie proszę jak oceniacie jakość dzwieku Mi Maxa (mp3,flac - spotify) , 

Czy wersje 650 i 652 grają tak samo ? ( Mi Maxy chyba nie mają DACa ?).

Jakby nie miał daca to by nie grał wcale. 

Sprawdziłem chip audio w terminalu i to msm8976-tashalite-snd-card, czyli integra Snapdragona. Nie ma co liczyć na wolfsony tudzież essy. Gra jak gra, dla mnie średnio bo na co dzień korzystam z zewnętrznego dacampa usb (którego polecam zakupić dla dobrego dźwięku na słuchawkach). 

Głośniki grają głośno i dość szczegółowo (jak na mono głośnik telefonu).

1 minutę temu, JestemMortem napisał:

Tak.

W mediatekach można było ustawić maks głośność w engineering mode, która zazwyczaj nie była maksymalna.

Jak na razie raz zdarzyło mi się posiadać alternatywny system który miał za mocno podkręconą głośność głośnika rozmów,ale to było i można zapomnieć 8-) teraz mam LineageOS 14.1 i jest głośno ale czysty dźwięk.

U mnie wszystko dobrze.

Dnia 01/15/2017 o 22:50, Axon napisał:

Witam a masz zmienione dpi może?, bo u mnie na 360 wywalało teraz mam 380 i chodzi normalnie

10 godzin temu, mario1974 napisał:

Witam a masz zmienione dpi może?, bo u mnie na 360 wywalało teraz mam 380 i chodzi normalnie

Dziwne to MIUI :( ja na każdym alternatywnym systemie ustawiam sobie DPI 360 bo te domyślne 480 to porażka (w alternatywnych) bo MIUI ma domyślne DPI 440.

Nie mam rota, więc mogę zmienić tylko rozmiar siatki, ale to nic nie pomaga.

28 minut temu, Axon napisał:

Nie mam rota, więc mogę zmienić tylko rozmiar siatki, ale to nic nie pomaga.

Masz Xiaomi.eu czy Global / China?

Sprzedawca zabronił ci zmiany systemu i instalacje Root?