Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Lumia 920 jest znacznie grubsza i cięższa. Ma baterię 2000mAh. No i ma zamknięty (ograniczony) system. Tutaj możesz o wiele więcej.

Lumia jest solidniej zbudowana. Po zaliczeniu kilkunastu upadków na twardą powierzchnię nie ma na niej śladów. Z Xiaomi bałby się takiego scenariusza. Jej największą (nieakceptowalną) wadą jest WP8. MIUI (i ogólnie Android) też jest ograniczone. Masz niby wolny, otwarty system ale w praktyce musisz pogodzić się z tym co narzuci producent: w trybie tethering'u zgłasza się jako karta sieciowa (a ja wolałbym żeby zgłaszał się jako modem), do transferu plików wykorzystuje MTP, zamiast trybu pamięci masowej i jeszcze parę innych ograniczeń, na które nie ma lekarstwa, więc osobiście tak bardzo się nie zachwycam. Telefony z WP8 także szczerze odradzam - jedynie aparaty mają dobre (nieosiągalne w świecie Androida).

Opublikowano
Lumia 920 jest znacznie grubsza i cięższa. Ma baterię 2000mAh. No i ma zamknięty (ograniczony) system. Tutaj możesz o wiele więcej.

Nie interesuję mnie porównanie systemu. Mam androida i WP8 i wiem co oferują, moje pytanie dotyczy wyłącznie kwestii fizycznych telefonu. Na mi2s się trochę zawiodłem w tej kwestii, Lumia 920 natomiast zrobiła na mnie pozytywne wrażenie. Na to pytanie może odpowiedzieć wyłącznie ktoś co miał w ręku Mi3 oraz Lumie 920, papierkowe dane nie są mi potrzebne.

Opublikowano

Zastanawiam się nad zakupem telefonu Mi-3 , mam kilka pytań? Ile mniej więcej trwa dostawa do Polski? Czy w późniejszym okresie użytkowania nie występują problemy z telefonem ( zamula się , ekran nie reaguje ) ?

Opublikowano
Zastanawiam się nad zakupem telefonu Mi-3 , mam kilka pytań? Ile mniej więcej trwa dostawa do Polski? Czy w późniejszym okresie użytkowania nie występują problemy z telefonem ( zamula się , ekran nie reaguje ) ?

Mi przyszło w 2 dni od wysyłki, aczkolwiek tylko dlatego, że ibuygou nie napisało pełnego adresu i kurier następnego dnia dostarczył mi paczkę do firmy.

Telefon nie zamula, zresztą żadne Xiaomi nie zamula. Mam MI2 od nowości bez wipe i wszystko jest git.

Obecnie na MIUI MI3 ma leciutkie szarpnięcia (dosłownie malutkie) przy przewijaniu kontaktów i ustawień (głównego menu). Ale to wynika z niedopracowania samego MIUI. W pozostałych kwestiach widać większą szybkość od MI2: otwieranie aplikacji, gry, internet (bo 5GHz WiFi) itp.

Opublikowano

Ale jest różnica między wysyłką, a oczekiwaniem na wysyłkę i zapomniałeś dodać, że na samą wysyłkę czeka się 2 miesiące?

Opublikowano

Zamówiłem w piątek zapłaciłem w tą niedzielę ( 9.02.2014 ) oczywiście DHL-em kiedy i jak przyjdzie dam znać żeby było jasne jak z opóźnieniem.

Opublikowano
Zamówiłem w piątek zapłaciłem w tą niedzielę ( 9.02.2014 ) oczywiście DHL-em kiedy i jak przyjdzie dam znać żeby było jasne jak z opóźnieniem.

Jak tam dostałeś już słuchawkę? Ja status "zapłacone" mam od soboty. Dziś z rana dostałem maila, z informacją, że wyślą mi na adres domowy (ten z paypala) a nie firmowy, no i że wyślą "soon" ...

A tak przy okazji: porównuję cyferki wymiarów obudowy MI3 z moim SGS4 no i wychodzi, że MI3 jest większy, grubszy i cięższy. Co prawda przyzwyczaiłem się już do wymiarów S-czwórki, ale z lekka mnie to wystraszyło. Na szczęście pisaliście gdzieś wcześniej, ze w użytkowaniu nie jest źle, więc pewnie i do tego się przyzwyczaję :)

A że cięższy? Mam nadzieję, że za to pojemniejsza bateria zniweluje ten minus :)

Opublikowano

Owszem właśnie dzisiaj przyszedł telefon wszystko ładnie sprawnie zaraz gdzieś zapodam zdjęcia, rom polski też już wgrałem (nie wiem czy dobrze ale jest wszystko po polsku więc chyba ok :D )

w zestawie były słuchawki nawet stylowe pomarańczowe, lecz i tak kupie pistony v2. Koło 10 rano kurier mnie obudził.

U mnie tak to przebiegało

W niedziele zapłaciłem

we wtorek doszła wpłata

w (nasz) czwartek wysłali

http://www.dhl.com.pl/content/pl/pl/express/sprawdz_przesylke.shtml?brand=DHL&AWB=1119091116%0D%0A

Zdjęcia

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t31/1654634_578841195537992_1043470424_o.jpg

https://scontent-b.xx.fbcdn.net/hphotos ... 0682_o.jpg

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/ ... 9964_o.jpg

https://scontent-b.xx.fbcdn.net/hphotos ... 2810_n.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zastanawiam się również nad zakupem MI-3 , zastanawia mnie jedna sprawa ,nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi , ponieważ telefon ma wbudowaną na stałe baterie , co w przypadku gdy ona zacznie szwankować ,a wiadomo że baterie zużywają się dość szybko , czy istnieje możliwość rozkręcenia telefonu i w własnym zakresie wymienić ją ?? w ogóle czy idzie kupić nową ??

Opublikowano

Jak ktoś sie zastanawia nad Mi3 to dzisiaj na aliexpress u pewnego sprzedawcy Goldway Mi3 16GB w wersji bialej za 330$ wersja czarna troche droższa.

Wysłane z Xiaomi Redmi

Opublikowano

A gdy telefon się zawiesi na tyle, że pomaga wyjecie i włożenie baterii, to co wtedy, skoro z mi3 nie da sięj wyjać?

Opublikowano
Nie można. Bateria się nie zużywa szybko. To mit.

Wysłane z MI3

mam trochę inne zdanie i doświadczenie na ten temat , miąłem kiedyś urządzenie na baterie w zamkniętej obudowie , z dwu letnią gwarancją ,na szczęście bateria padła w ostatnim miesiącu gwarancji , wymienili mi na nowe :-)

Być może w tym telefonie nie będzie aż tak źle .

Opublikowano

Tak czy inaczej kupując Mi3 ma się 1 rok gwarancji (jeśli z ibuygou.com). Prędzej skończy się gwarancja i co bardziej prawdopodobne wymieni się telefon na nowszy niż coś się z baterią stanie.

Opublikowano

Tylko po co zmieniać taki telefon juz po roku? :P

Jak ja go kupię to na pewno na dłużej niż rok, pewnie przynajmniej na 3 lata. Mam nadzieję, że nic się nie będzie dziać po takim czasie.

Opublikowano

mam trochę inne zdanie i doświadczenie na ten temat , miąłem kiedyś urządzenie na baterie w zamkniętej obudowie , z dwu letnią gwarancją ,na szczęście bateria padła w ostatnim miesiącu gwarancji , wymienili mi na nowe :-)

Być może w tym telefonie nie będzie aż tak źle .

A to ciekawe.. To urządzenia z zamknięta obudową mają 2 lata gwarancji na baterię?

Wysłane z mojego Galaxy Nexus przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

A to ciekawe.. To urządzenia z zamknięta obudową mają 2 lata gwarancji na baterię?

Wysłane z mojego Galaxy Nexus przy użyciu Tapatalka

tak ,a nawet w tym wypadku miało trzy lata :-)

edit.

zresztą może nie koniecznie na baterie ,ale mają dwa lata gwarancji że będzie działać , a że nie chciał się włączyć lub wyłączał się po godzinie ,to mnie klientowi nie wiadomo z jakiego powodu ,serwis dokonał wymiany na nowe ,wszystko.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Witam.

Po s2 i s3 chciałem coś innego. No i patrzyłem na te one plus one i oppo find7, ale nie dostępne. Aż trafiłem na xiaomi i do tego z miui to hula. Wiec po paru piwkach zrobiłem klik klik i zakupiłem na ibuygou.

Będzie szło DHL, ciekawa jak długo. Note3 dla żony szedł DHL z Chin chyba 3 dni.

Wysłane z mojego GT-I9300

Edytowane przez raf7705
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów.

chciałbym się dowiedzieć jak Mi3 sprawuje się w kwestii zdjęć? Czy macie porównanie do telefonów z wyższej półki? Niech chodzi mi o jakieś profesjonalne ustawienia, tylko na automacie robione fotki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...