barthek66 Posted April 7, 2016 Share Posted April 7, 2016 Witam, szukałem informacji już wszędzie, być może nie dokładnie, byc może sie nie znam i nie chce bardziej zepsuć tel, dlatego proszę o jakieś wskazówki. Otóż po zainstalowaniu romu MIUI 6.3.24, wszystko było okej, do momentu kiedy chciałem ustawić sobie blokadę ekranu na hasło. Ustawiłem ją, po czym chciałem sprawdzić i zablokowałem tel, dalej normalnie pojawił sie ekran "przesuń palcem by odblokowac", później na ułamek sekundy pokazywał sie ekran z klawiatura do wpisania pinu po czym znikał i robił sie biały ekran bez możliwości wpisania czegokolwiek (na ślepo nie umiałem nic zdziałać). Próbowałem przywrócić backup z przed instalacji nowej aktualizacji systemu, niestety nie wiem czemu nie działał. Zrobiłem więc Factory reset, z myśla zeby przywrócic ustawienia fabryczne i tu zaczęły sie problemy. Kiedy próbowałem zalogować sie na swoje konto Xiaomi, tel przeskakiwał na ekran "To urządzenie może być powiązane z istniejącym kontem Xiaomi...". Problem w tym, że nr tego konta nie jest mój, próbując przywrócić hasło, wysyła sms pod jakis dziwny nr którego nie znam. Tam samo dzieje sie kiedy próbuje załozyć nowe konto Xiaomi, Tel przeskakuje na ekran, gdzie pisze "urządzenie moze być powiązane z istniejącym kontem..." i tak w kółko jakby tel był powiązany z jakims jednym kontem, które w dodatku nie jest moje. Proszę o jakąś pomoc, w ostateczniości moge odesłać na gwarancje do sklepu w którym kupiłem, ale to pewnie potrwa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SaLi Posted April 7, 2016 Share Posted April 7, 2016 Może MiFlash, wgranie nowego dev i format całego telefonu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
barthek66 Posted April 7, 2016 Author Share Posted April 7, 2016 Zrobiłem Miflash > flash_all, po restarcie pojawił sie ten sam ekran blokady tylko po angielsku, wgrałem polski rom > cała procedura i znowu ten sam ekran, tym razem pisze "To urządzenie JEST JUŻ powiązane z kontem Xiaomi... " Jak to możliwe, że tel związał sie na stałe z jakimś jednym kontem Xiaomi Link to comment Share on other sites More sharing options...
kleryk88 Posted April 7, 2016 Share Posted April 7, 2016 miałem to samo wpisałem hasło konta jakie miałem na xiaomi i przeszło spróbuj może wyjąć kartę sim z telefonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 (edited) Możliwe. To jest zabezpieczenie przeciwkradzieżowe Wyjęcie karty sim nie pomoże, po prostu ten telefon jest na stałe przypisany do konta i nic na to nie poradzicie, jeśli nie pamiętasz owego konta i nie możesz się zalogować, to cegła... Żadne wipy, miflashe, fastbooty itp też nie pomagają. https://miuipolska.pl/forum/topic/10390-miui-6310/?do=findComment&comment=146259 Edited April 8, 2016 by magyarek 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SaLi Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 (edited) No to super.Ja właśnie zainstalowałem na swoim telefonie nową aktualizację. Podaję hasło do swojego konta i prosi mnie jeszcze o kod weryfikacyjny. Wszystko super tylko, że kodu z aplikacji autentyfikator nie mogę wpisać (bo telefon przecież zablokowany), na konto xiaomi nie mogę się zalogować przez komputer (bo telefon z autentyfikatorem zablokowany), hasło jednorazowym smsem dochodzi, ale co z tego skoro telefon zablokowany i nie mogę odczytać. Dodatkowo wykorzystałem już wszystkie zapasowe kody jednorazowe. No bosko! Zostały w teorii jeszcze tylko te pytania security. Jak ich użyć w celu odblokowania konta? EDIT: Już sobie poradziłem - poprostu włożyłem kartę sim do innego telefonu, wpisałem przysłany kod na stronie i wyłączyłem autentyfikator. Już nie wymagał dodatkowego kodu przy logowaniu na konto. Edited April 9, 2016 by SaLi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matixx Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 10 godzin temu, magyarek napisał: jeśli nie pamiętasz owego konta i nie możesz się zalogować, to cegła... Zawsze zostaje CyanogenMod 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
decorator12 Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 Na odceglenie TWRP i jazda. Nie ma to jak czysty Android który zaśmieciemy po swojemu Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted April 9, 2016 Share Posted April 9, 2016 Nawiasem mówiąc, chyba Huawei też zaczął takie zabezpieczenia wprowadzać, tylko oni normalnie po koncie Google weryfikują... Link to comment Share on other sites More sharing options...
barthek66 Posted April 11, 2016 Author Share Posted April 11, 2016 Dnia 8.04.2016 o 22:23, Matixx napisał: Zawsze zostaje CyanogenMod Dzięki wielkie! Uratowałeś mi dupe. CM 13 zainstalowany, tel śmiga elegancko (w porównaniu z cegła), na dalsze testy przyjdzie czas, póki co ważne, że działa. Problem rozwiązany Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnybravo0 Posted June 24, 2016 Share Posted June 24, 2016 (edited) Koledzy mam ten sam problem co mam zrobić bo siędze już kilka godzin i nic niemoge wymyślić koledzy pomozcie mam ten sam problem siedze juz nad tym kilka godzin i nic Edited June 24, 2016 by johnybravo0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnybravo0 Posted June 25, 2016 Share Posted June 25, 2016 ale nie pamietam hasła i to jest problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnybravo0 Posted June 25, 2016 Share Posted June 25, 2016 świetnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnybravo0 Posted June 25, 2016 Share Posted June 25, 2016 probowalem wszystkiego przeciez musi byc gdzieś opcja jakaś Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnybravo0 Posted June 25, 2016 Share Posted June 25, 2016 nie da rady przywrócic czy da się coś zrobić z tym szkoda mi telefonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted June 25, 2016 Share Posted June 25, 2016 Instaluj, CM, już Ci to chyba ze cztery razy napisali wyżej. Nie wiem czy nie czytasz czy ignorujesz. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnybravo0 Posted June 25, 2016 Share Posted June 25, 2016 normalnie bo to nie jest moj glowny telefon a jakaś instrukcja do wgrania cm Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted June 25, 2016 Share Posted June 25, 2016 Jest, na pewno, może niekoniecznie na tym forum ale jest. Wysłane z MI5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted June 25, 2016 Share Posted June 25, 2016 Tu na koncu strony masz moja instrukcje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matixx Posted June 25, 2016 Share Posted June 25, 2016 1 godzinę temu, johnybravo0 napisał: N a następny raz nie obrażąj ludzi bo telefon udało sie rozblokować metodą prób i błedów i dalej mam miui ale to chyba ty nie masz wiedzy na ten temat Pochwal się jak obszedłeś konieczność wpisania hasła na MIUI Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted June 26, 2016 Share Posted June 26, 2016 4 godziny temu, Redmi2 napisał: Kolejnym sposobem jest wgranie syfiastego nie oficjalnego romu miui. Jest duzo nieoficjalnych romow ktore nie sa MIUI i sa tak samo dobre. np cm13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zasada Posted July 8, 2016 Share Posted July 8, 2016 (edited) Witam, jakiś tydzień temu wgrałem rom z MIUI Polska i było wszystko git. Wczoraj po włączenie Danych internet szwankował raz się włączał na chwile ale tylko 3G max ale większości nie było internetu. Pod wieczór całkowicie jakby stracił zasięg i była informacja "Tylko połączenia alarmowe". Chciałem wgrać ROM od nowa, ale podczas konfiguracji wyskoczyła mi informacja "Urządzenie jest zablokowane". Mimo, iż znam hasło do konta bo normalnie się na komputerze loguję, to jednak nie mogę odblokować konta na komórce bo nie mam połączenia z internetem. Obojętnie czy mam kartę SIM w środku czy nie i tak nie mogę zweryfikować konta. Proszę o pomoc Edited July 8, 2016 by Zasada Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zasada Posted July 8, 2016 Share Posted July 8, 2016 Dzięki za szybką odpowiedź. Więc w takim razie: -Karta SIM działa w innym zwykłym telefonie Sony -Po podłączenie do Xiaomi cały czas jest "Tylko Połączenia Awaryjne" Więc w takim razie nie może samo wysłać aktywacji bo nie rozpoznaje karty. Jakieś pomysły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zasada Posted July 8, 2016 Share Posted July 8, 2016 Niestety po włączenie komórki mam od razu komunikat "Urządzenie jest zablokowane" i mogę przejść tylko na kolejna stronę gdzie mogę podać hasło. Więc tylko te 2 strony mogę obslugiwać i nie mogę żadnego menu rozwinąć aby włączyć Wifi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted July 8, 2016 Share Posted July 8, 2016 18 minut temu, Zasada napisał: Wczoraj po włączenie Danych internet szwankował raz się włączał na chwile ale tylko 3G max ale większości nie było internetu. Pod wieczór całkowicie jakby stracił zasięg i była informacja "Tylko połączenia alarmowe". Orange? Wczoraj była padnięta sieć. Też myślałam, że wina telefonu, więc dostał reset do fabrycznych (ale z poziomu telefonu, nie przez TWRP). Po uruchomieniu normalnie poleciało logowanie na Xiaomi, z kartą w środku i włączonym WiFi. Ale już gdzieś od połowy meczu (czyli ok. 22ej) wszystko wróciło do normy, sieć się odblokowała i wszystko śmiga. Więc pytanie, czemu wciąż masz brak zasięgu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zasada Posted July 8, 2016 Share Posted July 8, 2016 Po przytrzymaniu Power + Volume + wyskakuje ikona Miui , puszczam Power i za chwile pojawia się zdjęcie telefonu, żeby podłączyć kabel do kompa i nic więcej. Po przytrzymaniu Power + Volume - wyskakuje ikona misia Flash, ale niestety nic więcej. Więc nie mogę wejść w Recovery, żeby zrobić resa... Co do MiFlash to łączyłem się przy włączonej komórce. Jak podłączałem kabel to wyskakiwało okno czy chcę debugować urządzenie. 8.Podpinamy telefon z właczonym debugowaniem i powinno nam pociagnac sterowniki10. W folderze gdzie macie plik adb.exe klikacie na białym polu SHIFT+PPM i wybieracie Otwórz okno polecenia tutaj11. Teraz w konsoli wpisujecie adb devices12. Powinno wam pokazać identyfikator waszego urządzenia13.Jeśli tak to wpisujecie adb reboot edl Po wykonaniu tych czynności ładnie podpinał się port w Managerze Urządzeń i poprzez MiFlash mogłem go wykryć i puścić Flasha. Niestety teraz nie mogę się połączyć przez MiFlash ani zrobić Reset komórki. Dużo czytałem o tym i nic Inne pomysły? 2 minuty temu, magyarek napisał: Orange? Wczoraj była padnięta sieć. Też myślałam, że wina telefonu, więc dostał reset do fabrycznych (ale z poziomu telefonu, nie przez TWRP). Po uruchomieniu normalnie poleciało logowanie na Xiaomi, z kartą w środku i włączonym WiFi. Ale już gdzieś od połowy meczu (czyli ok. 22ej) wszystko wróciło do normy, sieć się odblokowała i wszystko śmiga. Więc pytanie, czemu wciąż masz brak zasięgu... Tak Orange Też myślałem, że coś z siecią może być, ale sądziłem, że mógł spaść zasięg do 3G ale nie, że całkowicie się nie łączy. Dziś na Sony mam LTE i śmiga, ale podpinam karte do Xiaomi i d*pa nie wykrywa ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zasada Posted July 8, 2016 Share Posted July 8, 2016 2 minuty temu, Redmi2 napisał: A miałeś wgrany twrp? Jak tak to przyciśnij razem i trzymaj vol+ i vol- a do tego power. Może jest taka sama kombinacja jak w redmi do recovery. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Nie kojarzę, żebym wgrywał jakieś TWRP... "Vol+ i vol- a do tego power" - też gdzieś czytałem i probowałem. Po tym jak pojawi się ikona Miui puszczam Power i za chwile pojawiają mi się informacje do testowania telefonu Jak biore Reboot to mam: 1.Shut Down 2.Reboot to FFBM 3.Reboot to Android Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zasada Posted July 8, 2016 Share Posted July 8, 2016 Reset powoduje tylko Reset Testu, a reszta jak na zdjeciach Power i do tego Volume - "zdjecie z FastBoot" Power i do tego Volume + "Zdjecie podlaczenie kabla" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zasada Posted July 8, 2016 Share Posted July 8, 2016 34 minuty temu, Redmi2 napisał: No to jedynie mi przychodzi pobrać najnowszy china dev fastboot rom. Uruchomić telefon w fastboot czyli ten grzebiący miś w robociku. I sflashować telefon miflashem. China Dev FastBoot pobrałem odpalić FastBoot to nie problem - Ale jak wrzucić przez MiFlash skoro nie moge debugowac urzadzenia? i przez to MiFlash nie widzi portu przez ktory komorka jest podlaczona Link to comment Share on other sites More sharing options...
fred Posted July 8, 2016 Share Posted July 8, 2016 Skorzystaj z tego poradnika. Co prawda do mi5, ale u mnie na Redmi Note 3Pro zadziałał. Nie mogłem w nic wejść poza fastboot. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zasada Posted July 8, 2016 Share Posted July 8, 2016 Włączyłem FastBoot i MiFlash wykrył port samoczynni właśnie robie Flash dla China Dev więc dam znać. 3 minuty temu, fred napisał: Skorzystaj z tego poradnika. Co prawda do mi5, ale u mnie na Redmi Note 3Pro zadziałał. Nie mogłem w nic wejść poza fastboot. Dzięki Fred przyjrzę się zaraz jak nie zadziała to co robię. Pytanie później wgrać inny ROM z polskim jeśli będzie dobrze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zasada Posted July 8, 2016 Share Posted July 8, 2016 (edited) Udało się zainstalować ten chiński !! i normalnie karte widzi i jest sygnał 4G Teraz ostatnie pytanko jakie xiaomi.eu polecacie ? I tez zrobic jak poprzednio przez FastBoot i MiFlash? Edited July 8, 2016 by Zasada Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomaszek1999 Posted July 8, 2016 Share Posted July 8, 2016 4 minuty temu, Zasada napisał: Udało się zainstalować ten chiński !! i normalnie karte widzi i jest sygnał 4G Teraz ostatnie pytanko jakie xiaomi.eu polecacie ? Stad pobrac? -> http://en.miui.com/download-299.html Developer ROM I tez zrobic jak poprzednio przez FastBoot i MiFlash? To co podałeś link to jest najnowszy. Jeśli chcesz co tydzień się bawić w aktualizacje i nie boisz się jakiś ewentualnych drobnych problemów to wtedy ściągaj stąd. Jak chcesz wieść spokojne życie i nie bawić się w aktualizacje częste to ściągnij sobie stable. Potem instalujesz przez TWRP, które prawdopodobnie musisz zainstalować jeszcze. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zasada Posted July 8, 2016 Share Posted July 8, 2016 49 minut temu, Redmi2 napisał: Ściągnij i zainstaluj xiaomi.eu o tych samych numerkach co na zrzucie. Rozumiem, że chodzi Ci o to https://www.androidfilehost.com/?fid=24591000424945169 To się instaluje przez to TWRP? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zasada Posted July 8, 2016 Share Posted July 8, 2016 1 minutę temu, Redmi2 napisał: Masz mi4c czy redmi note 3 pro? Bo podaleś link do rn3pro Redmi note 3 pro , teraz widzę, że dział zły ale wpisując błąd o zablokowaniu telefonu wyskoczyl mi ten folder. Więc informacje ogólne Czy xiaomi.eu jest dobry. Go się wgrywa przez MiFlash czy TWRP? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts