Zasada Posted July 8, 2016 Share Posted July 8, 2016 3. Instalacja recovery Windows: Pobieramy i rozpakowujemy w dowolnym miejscu MIUIPolska_instalator_recovery Umieszczamy pobrane wcześniej recovery (twrp.img) w rozpakowanym katalogu instalatora MIUIPolska Otwieramy wiersz poleceń (ctrl+shift+prawy przycisk myszy w oknie eksploratora) Wpisujemy: Flash_TWRP.bat Właczam FastBoota i odpalam Flash niby instaluje TWRP , odpala się glowny ekran odpalam Recovery , ale moje Recovery wyglada tak jak na zdjeciu. Pomozecie jak zrobic to przez TWRP? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zeniu Posted July 8, 2016 Share Posted July 8, 2016 odblokuj bootloader Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zasada Posted July 8, 2016 Share Posted July 8, 2016 2 minuty temu, Zeniu napisał: odblokuj bootloader Powinien być odblokowany. Teraz instaluje stara metoda i wtedy zobacze co i jak, ale dzieki Zeniu za odp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zeniu Posted July 8, 2016 Share Posted July 8, 2016 (edited) jakby był odblokowany to nie widziałbyś telefonu z kabelkiem, żeby wgrać TWRP i romy eu, pl musisz mieć odblokowany bootloader, jeżeli miałeś odblokowany i wgrałeś jeden z nowszych romów china to go zablokowałeś EDIT: jeżeli odpowiadasz na post powyżej to go nie cytuj, taka forumowa netykieta Edited July 8, 2016 by Zeniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zasada Posted July 8, 2016 Share Posted July 8, 2016 Odpaliłem FastBoota i zainstalowałem przez MiFlash wersje Kento, która miałem poprzednio i jest ok. Teraz robię aktualizację i zobaczymy. To tak dla wyjaśnienia gdyby ktoś miał kiedyś problemy Dziękuję wszystkim za pomoc ! Mam nadzieję, że spotkamy się już tylko przy piwie, a nie przy problemach z telefonami Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zeniu Posted July 16, 2016 Share Posted July 16, 2016 a to nie byłem świadomy tego, dzięki za info Tap Tap Tap z MI-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaronx Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 Dnia 8.04.2016 o 12:00, SaLi napisał: Już sobie poradziłem - poprostu włożyłem kartę sim do innego telefonu, wpisałem przysłany kod na stronie i wyłączyłem autentyfikator. Już nie wymagał dodatkowego kodu przy logowaniu na konto. może ktoś wie gdzie jest ten autentyfikator? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 (edited) 19 minut temu, jaronx napisał: może ktoś wie gdzie jest ten autentyfikator? Na koncie Mi jest też taka opcja jak na kocie google, weryfikacja dwuetapowa gdzie pobierasz na telefon Authenticator który generuje Ci kody. Gdy włączysz na koncie Mi wersyfikację dwuetapową to masz monit o instalacji tej aplikacji którą pobierasz na telefon. Weryfikacja dwuetapowaWeryfikacja dwuetap Edited December 30, 2016 by slimdick Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaronx Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 (edited) Ja mam tak z telefonem jak w pierwszym poście tego tematu, i szukam sposobu jak przejść dalej. Nie widzę tego. Edited December 30, 2016 by jaronx Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 3 minuty temu, jaronx napisał: Ja mam tak z telefonem jak w pierwszym poście tego tematu, i szukam sposobu jak przejść dalej. To masz podać hasło do tego konta na którym jest dodany ten telefon, to jest zabezpieczenie przed zgubieniem lub kradzieżą. Jeśli nie pamiętasz hasła do konta to możesz wejść na i.mi.com lub en.miui.com i skorzystać z opcji resetu gdzie na mail na który zakładałeś konto dostaniesz link do resetu. IMEI telefonu jest przypisany do kona Mi i nie obejdziesz tego na MIUI, jedynie możesz wgrać inne alternatywne oprogramowanie np. CM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaronx Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 1 minutę temu, slimdick napisał: To masz podać hasło do tego konta na którym jest dodany ten telefon, to jest zabezpieczenie przed zgubieniem lub kradzieżą. Jeśli nie pamiętasz hasła do konta to możesz wejść na i.mi.com lub en.miui.com i skorzystać z opcji resetu gdzie na mail na który zakładałeś konto dostaniesz link do resetu. IMEI telefonu jest przypisany do kona Mi i nie obejdziesz tego na MIUI, jedynie możesz wgrać inne alternatywne oprogramowanie np. CM. Rozumiem tylko jak tego hasła nie znam bo niby skąd podany jest jakiś inny numer telefonu. Ten reset gdzie jest na fen.miui.com? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 Przed chwilą, jaronx napisał: Rozumiem tylko jak tego hasła nie znam bo niby skąd podany jest jakiś inny numer telefonu. Ten reset gdzie jest na fen.miui.com? A ten telefon to masz skąd ? Jeśli on nie jest przypisany do twojego konta to jak chcesz się na niego zalogować ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaronx Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 Telefon kupiony od Goldwaya z alieexpres. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 Przed chwilą, jaronx napisał: Telefon kupiony od Goldwaya z alieexpres. To ten telefon jest przypisany do innego konta i nie odblokujesz go bez hasła Poprzedni użytkownik powinien się najpierw wylogować na telefonie żeby go usunąć z konta To gratuluje zakupu cegły Link to comment Share on other sites More sharing options...
miklo Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 Zdaje się, że jeszcze pozostaje zaflashowanie partycji persist w trybie fastboot. Tylko uwaga - rozkalibrują się czujniki. Obraz dla persist powinien być w ROMie ratunkowym w tym dziale. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 Napisz teraz do tego sprzedawcy że sprzedał Ci zablokowany telefon. 2 minuty temu, miklo napisał: Zdaje się, że jeszcze pozostaje zaflashowanie partycji persist w trybie fastboot. Tylko uwaga - rozkalibrują się czujniki. Obraz dla persist powinien być w ROMie ratunkowym w tym dziale. Powodzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
miklo Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 Tak gdzieś po prostu przeczytałem. W skrypcie flash_all nie ma flashowania tej partycji. Trzeba to zrobić ręcznie (fastboot flash persist persist.img). Ponoć może pomóc, ale nigdy nie próbowałem, bo nie zablokowałem fona Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaronx Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 (edited) 12 minut temu, slimdick napisał: Napisz teraz do tego sprzedawcy że sprzedał Ci zablokowany telefon. Nie wiem jak to się stało ale udało się zalogować na swoje konto. Edited December 30, 2016 by jaronx Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 1 minutę temu, jaronx napisał: Może zacznę od tego że dziś odblokowałem bootloader zainstalowałem china dev potem TRW no i zastałem to co jest teraz. Z angielskim u mnie kiepsko może ktoś pomoże w tej kwesti co napisać do Goldwaya. Ale jak pierwszy raz uruchomiłeś telefon to nie miałeś tego monitu o podanie hasła ? @jaronxBrawo Ty Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaronx Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 11 minut temu, slimdick napisał: Ale jak pierwszy raz uruchomiłeś telefon to nie miałeś tego monitu o podanie hasła ? @jaronxBrawo Ty Naprawdę nie wiem co tam przeskoczyło ściągam już miui.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Materius1994 Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 Na moim mi4c na xiaomi.eu nie wymaga żadnego hasła. Nie wymagał ani na początku ani po żonglowaniu kartami sim, uruchamiasz i śmiga. Na Redmi 4 Pro znów ekran logowania to jedna z pierwszych rzeczy jaką zobaczymy i nie wiem czy da się to obejść. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 Na moim mi4c na xiaomi.eu nie wymaga żadnego hasła. Nie wymagał ani na początku ani po żonglowaniu kartami sim, uruchamiasz i śmiga. Na Redmi 4 Pro znów ekran logowania to jedna z pierwszych rzeczy jaką zobaczymy i nie wiem czy da się to obejść.Jak nie masz dodanego konta Mi na telefonie to normalne, a karty SIM nic do tego nie mają bo do konta jest przypisany IMEI telefonu.Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
Materius1994 Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 Wszystko jest dodane. Już o tym kiedyś pisałem w innym temacie. Po zmianie karty sim zapytał się o logowanie na konto Xiaomi, ale można było to anulować i telefon działał jakby nigdy nic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 Wszystko jest dodane. Już o tym kiedyś pisałem w innym temacie. Po zmianie karty sim zapytał się o logowanie na konto Xiaomi, ale można było to anulować i telefon działał jakby nigdy nic.Nie potrzebnie zaczynałem ten temat Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
Materius1994 Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 4 minuty temu, slimdick napisał: Nie potrzebnie zaczynałem ten temat Przepraszam, nie doczytałem o IMEI. W takim razie, w jakich przypadkach powinna wyskoczyć blokada i powiadomienie o logowaniu do przypisanego konta Xiaomi ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 Przepraszam, nie doczytałem o IMEI. W takim razie, w jakich przypadkach powinna wyskoczyć blokada i powiadomienie o logowaniu do przypisanego konta Xiaomi ? Na logikę jak jesteś zalogowany na telefonie to gdy zrobisz wipe ustawień do domyślnych to przy pierwszym uruchomieniu gdy tylko telefon połączy się z siecią będzie monit o podanie hasła do konta. Już to sprawdzałem i tak to działa.Wysłane z mojego Mi-4cJest jeszcze dzięki logowaniu do konta MI przydatna opcja w wypadku kradzieży Wysłane z mojego Mi-4c 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 Dnia 30.12.2016 o 20:57, slimdick napisał: dzięki logowaniu do konta MI przydatna opcja w wypadku kradzieży Ogolnie konto xiaomi fajnie chroni telefon w przypadku kradzieży moim zdaniem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Materius1994 Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 Wiem wiem. A tak na marginesie, z jaką dokładnością lokalizuje wam telefon poprzez i.mi.com ? Pytam, bo mieszkam w niewielkiej miejscowości i nie ważne czy jestem w domu, czy gdzieś w okolicy to pokazuje mi położenie w gdzieś nad rzeką, na uboczu ok 2 km od miejsca pobytu. Opcja musi działać na podstawie sygnału GSM, lecz żadnej stacji bazowej tam nie ma. Z góry sorry za lekki offtop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 Sprawdź jak masz ustawione opcje lokalizacji.Ustawienia>ustawienia dodatkowe>prywatność>lokalizacja Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
miklo Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 A w czym usługa zdalnej lokalizacji jest lepsza od tej Google? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 Dnia 30.12.2016 o 23:24, slimdick napisał: Sprawdź jak masz ustawione opcje lokalizacji. Ustawienia>ustawienia dodatkowe>prywatność>lokalizacja Z ta wysoka dokladnoscia to bym dyskutowal. Ja mam ustawione tylko urządzenie i pokazuje mi dokładnie miejsce w ktorym jestem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 Ale ja tego nie wysłałem do Ciebie, jak on ma oszczędzanie baterii ustawione bez GPS to już nie jest tak dokładnie.Wysłane z mojego Mi-4cA w czym usługa zdalnej lokalizacji jest lepsza od tej Google? Niczym to działa tak samo, telefon dane wysyła jak jest online. Jak nie ma połączenia z Internetem to nie zlokalizujesz.Wysłane z mojego Mi-4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 Nie wyslales do mnie ja tylko poddalem dyskusji, taka formula forum Link to comment Share on other sites More sharing options...
gosciu78 Posted February 14, 2017 Share Posted February 14, 2017 Witam Nie mogę sie zalogować na telefon a dokladnie na konto xiomi. Na kompie wchodzę na konto ale musze podać adres email w telefonie chyba loguje mnie przez nr telefonu. Zmieniłem kilka razy haslo ale nie pomaga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olusia130 Posted January 3, 2018 Share Posted January 3, 2018 Pomocy mam taki sam problem co mam zrobić ? Spoiler Spoiler Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts