Jump to content

100% Oryginalna bateria do rn2?

Grothgar

Recommended Posts

Tak szybko ci pada/padła? :P U mnie stale poziom trzyma, przeciętnie 5-6h SOT. Chociaż użytkownicy piszą, że z wersji na wersje coraz lepiej z baterią, a u mnie stoi :D Czyli też powoli może traci swoje parametry. Codzienne nocne ładowanie u mnie. 

• Like 1

Wie ktoś gdzie kupić oryginalna baterię do rn2?

Bo trzyma już max 2.5h na ekranie

Na gearbest masz za około 10$. Myślę że to pewne źródło jeżeli chodzi o baterie

Wysłane z mojego Redmi Note 2

• Like 1

12 godzin temu, Cichq napisał:

Tak szybko ci pada/padła? :P U mnie stale poziom trzyma, przeciętnie 5-6h SOT. Chociaż użytkownicy piszą, że z wersji na wersje coraz lepiej z baterią, a u mnie stoi :D Czyli też powoli może traci swoje parametry. Codzienne nocne ładowanie u mnie. 

też ładowałem co noc, czasem częściej ale mam go już od października :v

normalka jak na budżetowca

dzięki za pomoc Panowie :v

Edited by JestemMortem
  • Like 1

Kupilem, sprzedaja podroby. Ogolnie bardzo ciezko jest znalezc oryginal.

Po czym wywnioskowałeś że to podróba?? Na stronie przedmiotu mocno przekonują że to oryginał. Myślę że raczej nie chcą sobie psuć reputacji wciskając ludziom kit odnośnie przedmiotu za 10$. Oczywiście mogę się mylić...

Po czym wywnioskowałeś że to podróba?? Na stronie przedmiotu mocno przekonują że to oryginał. Myślę że raczej nie chcą sobie psuć reputacji wciskając ludziom kit odnośnie przedmiotu za 10$. Oczywiście mogę się mylić...

Logo mi jest inne. Bateria jest za duza. Obudowa telefonu ledwo sie domyka. Na 100% podroba.

6 minut temu, tosshi2 napisał:

Logo mi jest inne. Bateria jest za duza. Obudowa telefonu ledwo sie domyka. Na 100% podroba.

raczej nie chce mi się wierzyć że bateria którą 71 kupujących oceniła na 4.9/5 jest podróbką

6 minut temu, xxmati96xx napisał:

raczej nie chce mi się wierzyć że bateria którą 71 kupujących oceniła na 4.9/5 jest podróbką

71 kupujących, którzy mogą mieć 0 pojęcie o tym, na co patrzeć, aby rozróżnić oryginał od fake'a :D. Podrabiany sprzęt akurat do Xiaomi jest bardzo zbliżony i różni się na prawdę detalami... Ja Gearbest polecić nie mogę, nie mogę polecać sklepu, który nakłania ludzi do kłamania na temat tego, co w tym sklepie się dzieje, w zamian za profity :). Baterie do Redmi2 mają też podrabiane niestety, kupiłem i cóż.. do  telefonu to ni jak nie szło jej zmieścić..

• Like 1

6 minut temu, Nezumi napisał:

71 kupujących, którzy mogą mieć 0 pojęcie o tym, na co patrzeć, aby rozróżnić oryginał od fake'a :D. Podrabiany sprzęt akurat do Xiaomi jest bardzo zbliżony i różni się na prawdę detalami... Ja Gearbest polecić nie mogę, nie mogę polecać sklepu, który nakłania ludzi do kłamania na temat tego, co w tym sklepie się dzieje, w zamian za profity :). Baterie do Redmi2 mają też podrabiane niestety, kupiłem i cóż.. do  telefonu to ni jak nie szło jej zmieścić..

może i masz racje

I widzisz tak to dziala. No bo jak tyle ludzi kupilo i wszystko jest ok. Wystarczy przyjzedz sie znaczkowi mi na baterii porownujac do oryginalnej. Roznice widac golym okiem. Zaokraglenie m jest inne, przerwa w srodku m jest duzo wieksza niz w oryginale. Porownujac do znaczka na obudowie, do znaczka na mipadzie jest ta sama roznica. Natomiast na oryginalnej baterii z telefonu znaczek wszedzie jest taki sam.

• 3 weeks later...
Dnia 3.04.2016 o 14:35, tosshi2 napisał:

I widzisz tak to dziala. No bo jak tyle ludzi kupilo i wszystko jest ok. ....

Według zasady, miliardy much nie mogą sie mylić, jedzmy gówno! hehe :) zgadzam sie z Tobą w 100% 

Edited by qelser

• 2 months later...

A sa jakieś większe baterie, niekoniecznie orginalne, ale dobrej jakości? Kiedyś już mając lg i samsunga kupowałem baterie (jak dawałem rodzicom telefon po 2 latach) i dziś im wszystko chodzi. Ba nawet te baterie trzymały lepiej.

A sa jakieś większe baterie, niekoniecznie orginalne, ale dobrej jakości? Kiedyś już mając lg i samsunga kupowałem baterie (jak dawałem rodzicom telefon po 2 latach) i dziś im wszystko chodzi. Ba nawet te baterie trzymały lepiej.

To miałeś szczęście. Z reguły te oryginalne, od producenta są najlepsze. Nawet jakbyś znalazł Chińca 90000mah.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
4 godziny temu, Koczak napisał:

Kupiłbym sobie taką z 3700mah. Jak myślicie, będzie to dobre ?

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Ja myślę że ta baterią będzie miała max 2700. Tak to jest z tymi zamiennikami! 

• 4 weeks later...