Grothgar Posted April 2, 2016 Share Posted April 2, 2016 Wie ktoś gdzie kupić oryginalna baterię do rn2? Bo trzyma już max 2.5h na ekranie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antwito Posted April 2, 2016 Share Posted April 2, 2016 Może to https://www.xiaomiforsale.com/pl/akcesoria/310-battery-bm45-for-note-2-2779898757690.html? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cichq Posted April 2, 2016 Share Posted April 2, 2016 Tak szybko ci pada/padła? U mnie stale poziom trzyma, przeciętnie 5-6h SOT. Chociaż użytkownicy piszą, że z wersji na wersje coraz lepiej z baterią, a u mnie stoi Czyli też powoli może traci swoje parametry. Codzienne nocne ładowanie u mnie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grembi Posted April 3, 2016 Share Posted April 3, 2016 Wie ktoś gdzie kupić oryginalna baterię do rn2? Bo trzyma już max 2.5h na ekranie Na gearbest masz za około 10$. Myślę że to pewne źródło jeżeli chodzi o baterie Wysłane z mojego Redmi Note 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted April 3, 2016 Author Share Posted April 3, 2016 (edited) 12 godzin temu, Cichq napisał: Tak szybko ci pada/padła? U mnie stale poziom trzyma, przeciętnie 5-6h SOT. Chociaż użytkownicy piszą, że z wersji na wersje coraz lepiej z baterią, a u mnie stoi Czyli też powoli może traci swoje parametry. Codzienne nocne ładowanie u mnie. też ładowałem co noc, czasem częściej ale mam go już od października :v normalka jak na budżetowca dzięki za pomoc Panowie :v Edited April 3, 2016 by JestemMortem 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted April 3, 2016 Share Posted April 3, 2016 Na gearbest masz za około 10$. Myślę że to pewne źródło jeżeli chodzi o baterie Wysłane z mojego Redmi Note 2 Kupilem, sprzedaja podroby. Ogolnie bardzo ciezko jest znalezc oryginal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grembi Posted April 3, 2016 Share Posted April 3, 2016 Kupilem, sprzedaja podroby. Ogolnie bardzo ciezko jest znalezc oryginal. Po czym wywnioskowałeś że to podróba?? Na stronie przedmiotu mocno przekonują że to oryginał. Myślę że raczej nie chcą sobie psuć reputacji wciskając ludziom kit odnośnie przedmiotu za 10$. Oczywiście mogę się mylić... Wysłane z mojego Redmi Note 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted April 3, 2016 Share Posted April 3, 2016 Po czym wywnioskowałeś że to podróba?? Na stronie przedmiotu mocno przekonują że to oryginał. Myślę że raczej nie chcą sobie psuć reputacji wciskając ludziom kit odnośnie przedmiotu za 10$. Oczywiście mogę się mylić... Wysłane z mojego Redmi Note 2 Logo mi jest inne. Bateria jest za duza. Obudowa telefonu ledwo sie domyka. Na 100% podroba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted April 3, 2016 Share Posted April 3, 2016 6 minut temu, tosshi2 napisał: Logo mi jest inne. Bateria jest za duza. Obudowa telefonu ledwo sie domyka. Na 100% podroba. raczej nie chce mi się wierzyć że bateria którą 71 kupujących oceniła na 4.9/5 jest podróbką Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted April 3, 2016 Share Posted April 3, 2016 6 minut temu, xxmati96xx napisał: raczej nie chce mi się wierzyć że bateria którą 71 kupujących oceniła na 4.9/5 jest podróbką 71 kupujących, którzy mogą mieć 0 pojęcie o tym, na co patrzeć, aby rozróżnić oryginał od fake'a . Podrabiany sprzęt akurat do Xiaomi jest bardzo zbliżony i różni się na prawdę detalami... Ja Gearbest polecić nie mogę, nie mogę polecać sklepu, który nakłania ludzi do kłamania na temat tego, co w tym sklepie się dzieje, w zamian za profity . Baterie do Redmi2 mają też podrabiane niestety, kupiłem i cóż.. do telefonu to ni jak nie szło jej zmieścić.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted April 3, 2016 Share Posted April 3, 2016 6 minut temu, Nezumi napisał: 71 kupujących, którzy mogą mieć 0 pojęcie o tym, na co patrzeć, aby rozróżnić oryginał od fake'a . Podrabiany sprzęt akurat do Xiaomi jest bardzo zbliżony i różni się na prawdę detalami... Ja Gearbest polecić nie mogę, nie mogę polecać sklepu, który nakłania ludzi do kłamania na temat tego, co w tym sklepie się dzieje, w zamian za profity . Baterie do Redmi2 mają też podrabiane niestety, kupiłem i cóż.. do telefonu to ni jak nie szło jej zmieścić.. może i masz racje Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted April 3, 2016 Share Posted April 3, 2016 raczej nie chce mi się wierzyć że bateria którą 71 kupujących oceniła na 4.9/5 jest podróbką I widzisz tak to dziala. No bo jak tyle ludzi kupilo i wszystko jest ok. Wystarczy przyjzedz sie znaczkowi mi na baterii porownujac do oryginalnej. Roznice widac golym okiem. Zaokraglenie m jest inne, przerwa w srodku m jest duzo wieksza niz w oryginale. Porownujac do znaczka na obudowie, do znaczka na mipadzie jest ta sama roznica. Natomiast na oryginalnej baterii z telefonu znaczek wszedzie jest taki sam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antwito Posted April 3, 2016 Share Posted April 3, 2016 Ale na XFS może jednak większa szansa, że oryginał? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted April 4, 2016 Share Posted April 4, 2016 Na xfs nie kupywalem to sie nie wypowiem. Jednak mysle tez ze tam moga sprzedawac oryginal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qelser Posted April 26, 2016 Share Posted April 26, 2016 (edited) Dnia 3.04.2016 o 14:35, tosshi2 napisał: I widzisz tak to dziala. No bo jak tyle ludzi kupilo i wszystko jest ok. .... Według zasady, miliardy much nie mogą sie mylić, jedzmy gówno! hehe zgadzam sie z Tobą w 100% Edited April 26, 2016 by qelser Link to comment Share on other sites More sharing options...
grembi Posted July 15, 2016 Share Posted July 15, 2016 Czy ktoś może znalazł jakieś pewne źródło gdzie można na spokojnie kupić oryginał? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pianta_d Posted July 16, 2016 Share Posted July 16, 2016 http://xiaomi.com.pl/kategoria-produktu/baterie/ W tym sklepie kupione MI4LTE, szybka realizacja. Spokojnie mogę polecić. Tap RN2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted July 16, 2016 Author Share Posted July 16, 2016 Xiaomi.com.pl? Coś po opiniach mam mieszane uczucia... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pianta_d Posted July 17, 2016 Share Posted July 17, 2016 Nie wiem jak inni ale ja jestem zadowolony. Tap RN2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted July 17, 2016 Share Posted July 17, 2016 27 minut temu, pianta_d napisał: Nie wiem jak inni ale ja jestem zadowolony. Tap RN2 Do momentu aż będziesz chciał odesłać coś na gwarancję Link to comment Share on other sites More sharing options...
pianta_d Posted July 17, 2016 Share Posted July 17, 2016 Być może, póki co nie miałem takiej potrzeby. Jeśli chodzi o zakupy i kontakt, życzyłbym takiego standardu wielu sprzedawcom na rodzimym portalu aukcyjnym. Tap RN2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
juventus82 Posted July 17, 2016 Share Posted July 17, 2016 A sa jakieś większe baterie, niekoniecznie orginalne, ale dobrej jakości? Kiedyś już mając lg i samsunga kupowałem baterie (jak dawałem rodzicom telefon po 2 latach) i dziś im wszystko chodzi. Ba nawet te baterie trzymały lepiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted July 18, 2016 Author Share Posted July 18, 2016 A sa jakieś większe baterie, niekoniecznie orginalne, ale dobrej jakości? Kiedyś już mając lg i samsunga kupowałem baterie (jak dawałem rodzicom telefon po 2 latach) i dziś im wszystko chodzi. Ba nawet te baterie trzymały lepiej. To miałeś szczęście. Z reguły te oryginalne, od producenta są najlepsze. Nawet jakbyś znalazł Chińca 90000mah. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rysib Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 Na Ali widziałem zamienniki o powiększonej pojemności. Ale czy bym je polecił, to już inna sprawa. 1 2 3 4 5 podobno oryginał ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koczak Posted August 7, 2016 Share Posted August 7, 2016 Kupiłbym sobie taką z 3700mah. Jak myślicie, będzie to dobre ? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mundi Posted August 7, 2016 Share Posted August 7, 2016 4 godziny temu, Koczak napisał: Kupiłbym sobie taką z 3700mah. Jak myślicie, będzie to dobre ? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Ja myślę że ta baterią będzie miała max 2700. Tak to jest z tymi zamiennikami! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koczak Posted August 7, 2016 Share Posted August 7, 2016 A czemu by miała tyle mieć? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted August 7, 2016 Author Share Posted August 7, 2016 Bo nie oryginał Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koczak Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 To tylko domysły Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel0415 Posted August 8, 2016 Share Posted August 8, 2016 Skąd te baterie kupiłeś ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted August 8, 2016 Author Share Posted August 8, 2016 To tylko domysły Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Z tego co mi wiadomo to xiaomi nie produkuje innych baterii do rn2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grothgar Posted August 30, 2016 Author Share Posted August 30, 2016 Ma ktoś zaufane źródło? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Accro Posted August 30, 2016 Share Posted August 30, 2016 Podpinam się pod pytanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helio Posted August 30, 2016 Share Posted August 30, 2016 http://www.banggood.com/Original-BM45-3020mAh-Replacement-Battery-For-Xiaomi-Redmi-Note-2-p-998691.html U nich powinna być oryginalna Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxmati96xx Posted August 30, 2016 Share Posted August 30, 2016 Ja osobiście poleca ten banggod kupiłem tam rn2 , mibanda 1s, poston 3 wszystko oryginalne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts