monsiejowa Posted March 31, 2016 Share Posted March 31, 2016 W końcu dostałem zgodę na odblokowanie bootloadera i niezwłocznie to uczyniłem. Za ciosem wygrałem recovery i su. Na razie nic mi nie przeszkadza w tej wersji, no może brak 100% spolszczenia ale nie jest źle. Nie zauważyłem żadnych bugów póki co. Zobaczymy co będzie dalej. Bateria trzyma podobnie jak na 6.3.24 china dev bo taki miałem do niedawna. Jak mi się znudzi to pobawię się z miui pl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
scandaliero Posted March 31, 2016 Share Posted March 31, 2016 1 godzinę temu, monsiejowa napisał: W końcu dostałem zgodę na odblokowanie bootloadera i niezwłocznie to uczyniłem. Za ciosem wygrałem recovery i su. Na razie nic mi nie przeszkadza w tej wersji, no może brak 100% spolszczenia ale nie jest źle. Nie zauważyłem żadnych bugów póki co. Zobaczymy co będzie dalej. Bateria trzyma podobnie jak na 6.3.24 china dev bo taki miałem do niedawna. Jak mi się znudzi to pobawię się z miui pl. sprawdź czy działa Ci wifi? bo u mnie coś przestało... a wydaje mi się że działało... ostatnio dogrywałem recovery i su i może przez to się zesrało Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafullo Posted April 1, 2016 Share Posted April 1, 2016 6 godzin temu, scandaliero napisał: sprawdź czy działa Ci wifi? bo u mnie coś przestało... a wydaje mi się że działało... ostatnio dogrywałem recovery i su i może przez to się zesrało Jak ja wgrywałem TWRP w wersji 2.8.7.0 to zawsze wywalało wifi, na 3.0 było już ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
hcboria Posted April 1, 2016 Author Share Posted April 1, 2016 (edited) 7 godzin temu, scandaliero napisał: sprawdź czy działa Ci wifi? bo u mnie coś przestało... a wydaje mi się że działało... ostatnio dogrywałem recovery i su i może przez to się zesrało Trzeba zaraz po instalacj twrp wgrać odpowiedniego boot.img. Linka do pliku pod ten rom masz na poprzedniej stronie. Edited April 1, 2016 by hcboria Link to comment Share on other sites More sharing options...
scandaliero Posted April 1, 2016 Share Posted April 1, 2016 @Rafullo @hcboria dzięki za info. Już naprawione Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goti Posted April 1, 2016 Share Posted April 1, 2016 Jak ktoś z was zainstaluje 6.3.31 to prośba sprawdzcie czy możecie dodawać albo wg wejść w odciski palców Link to comment Share on other sites More sharing options...
thermoos Posted April 1, 2016 Share Posted April 1, 2016 (edited) Dnia 30.03.2016 o 21:20, hcboria napisał: wchodzę bez problemu. Ale mi to już działało na wersji 6.3.17 Edited April 1, 2016 by thermoos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goti Posted April 1, 2016 Share Posted April 1, 2016 Dobra po restarcie działa normalnie, większych zmian nie ma ale zobaczymy jak bateria Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamikazze2 Posted April 1, 2016 Share Posted April 1, 2016 Ciekawi mnie dlaczego na http://en.miui.com/download-301.html nie jest widoczna wersja global dev? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trzucha Posted April 1, 2016 Share Posted April 1, 2016 6 minut temu, kamikazze2 napisał: Ciekawi mnie dlaczego na http://en.miui.com/download-301.html nie jest widoczna wersja global dev? Nie bądź taki ciekawski. Link to comment Share on other sites More sharing options...
monsiejowa Posted April 1, 2016 Share Posted April 1, 2016 (edited) 13 godzin temu, scandaliero napisał: sprawdź czy działa Ci wifi? bo u mnie coś przestało... a wydaje mi się że działało... ostatnio dogrywałem recovery i su i może przez to się zesrało Od wczoraj do teraz wszystko działa jak należy. Nie mam żadnego problemu z wifi, łączy się szybko i nie zrywa połączenia. Instalowałem i pobierałem boot.img i recovery.img oraz su z tego filmiku: Linki do plików są pod filmem na Youtube. Edited April 1, 2016 by monsiejowa 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartaspoz Posted April 1, 2016 Share Posted April 1, 2016 9 godzin temu, hcboria napisał: Trzeba zaraz po instalacj twrp wgrać odpowiedniego boot.img. Linka do pliku pod ten rom masz na poprzedniej stronie. A możesz wytłumaczyć co daje ten boot.img? Ja instalowałem TWRP z tutoriala dotyczącego odblokowywania bootloadera (zaraz po odblokowaniu). Były tam rózne TWRP do wyboru, oczywiście wziąłęm ten do mojego telefonu - czy to znaczy, że zawiera on już odpowiedni boot.img? Po wrzuceniu TWRP wgrałem MIUIPolska. I nie widzę żadnych problemów z WiFi....czy mam prewencyjnie i tak flashować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hcboria Posted April 1, 2016 Author Share Posted April 1, 2016 (edited) 4 minuty temu, bartaspoz napisał: A możesz wytłumaczyć co daje ten boot.img? Ja instalowałem TWRP z tutoriala dotyczącego odblokowywania bootloadera (zaraz po odblokowaniu). Były tam rózne TWRP do wyboru, oczywiście wziąłęm ten do mojego telefonu - czy to znaczy, że zawiera on już odpowiedni boot.img? Po wrzuceniu TWRP wgrałem MIUIPolska. I nie widzę żadnych problemów z WiFi....czy mam prewencyjnie i tak flashować? Jak ci działa to nic nie rób. Wszystko wskazuje na to że ten miui polska eu instaluje już właściwego boot.img Edited April 1, 2016 by hcboria Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamikazze2 Posted April 2, 2016 Share Posted April 2, 2016 Wychodzi jakaś aktualizacja? Ktoś coś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trzucha Posted April 2, 2016 Share Posted April 2, 2016 2 godziny temu, kamikazze2 napisał: Wychodzi jakaś aktualizacja? Ktoś coś? Już Ci pisałem: nie bądź taki ciekawski. Dowiesz się jak już się pojawi - nikt nie powie Ci tego wcześniej, bo niby skąd? Zamiast pytać kliknij "sprawdź aktualizacje" w telefonie i będziesz wiedział od razu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pivor Posted April 3, 2016 Share Posted April 3, 2016 Dlaczego wersja dev ma nr 6xxx a stable 7xxx? Wersje dev są robione na miui 6 czy po prostu xiaomi tak narzuca swoją numeracje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbyszko Posted April 3, 2016 Share Posted April 3, 2016 21 minut temu, pivor napisał: Dlaczego wersja dev ma nr 6xxx a stable 7xxx? Wersje dev są robione na miui 6 czy po prostu xiaomi tak narzuca swoją numeracje? Takie są numeracje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trzucha Posted April 3, 2016 Share Posted April 3, 2016 22 minuty temu, pivor napisał: Dlaczego wersja dev ma nr 6xxx a stable 7xxx? Wersje dev są robione na miui 6 czy po prostu xiaomi tak narzuca swoją numeracje? Poczytaj chwilę - ROMy DEV mają numerację związaną z datą. Np. 6.3.18 to 18 marca 2016. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pivor Posted April 3, 2016 Share Posted April 3, 2016 1 minute ago, Zbyszko said: Takie są numeracje. Czyli wersja dev 6xxx jest rozwojową wersją stable 7xxx? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbyszko Posted April 3, 2016 Share Posted April 3, 2016 Przed chwilą, pivor napisał: Czyli wersja dev 6xxx jest rozwojową wersją stable 7xxx? Tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trzucha Posted April 3, 2016 Share Posted April 3, 2016 Przed chwilą, pivor napisał: Czyli wersja dev 6xxx jest rozwojową wersją stable 7xxx? 1 minutę temu, Zbyszko napisał: Tak Nie. Te "xxx" są różne - nie ma bezpośredniego przełożenia. Nie jest tak, że wypuszczane są dwie wersje różniące się prefiksem i z taką samą resztą numeracji (np. 6.3.18 DEV i 7.3.18 Stable) - numeracja ta jest niezależna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbyszko Posted April 3, 2016 Share Posted April 3, 2016 3 minuty temu, Trzucha napisał: Nie. Te "xxx" są różne - nie ma bezpośredniego przełożenia. Nie jest tak, że wypuszczane są dwie wersje różniące się prefiksem i z taką samą resztą numeracji (np. 6.3.18 DEV i 7.3.18 Stable) - numeracja ta jest niezależna. Jeśli patrzysz na to z tej strony, to w pełni się zgadzam. Ja to trochę inaczej zinterpretowałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trzucha Posted April 3, 2016 Share Posted April 3, 2016 1 minutę temu, Zbyszko napisał: Jeśli patrzysz na to z tej strony, to w pełni się zgadzam. Ja to trochę inaczej zinterpretowałem. Zauważyłem. @pivor zadał nieco nieprecyzyjne pytanie - możemy się domyślać o co dokładnie chodziło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pivor Posted April 3, 2016 Share Posted April 3, 2016 Głównie chodziło mi o to czy 6 dev jest "lepsze/nowsze" od 7 stable bo widzę xiaomi trochę mało logicznie nazywa swoje romy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trzucha Posted April 3, 2016 Share Posted April 3, 2016 43 minuty temu, pivor napisał: Głównie chodziło mi o to czy 6 dev jest "lepsze/nowsze" od 7 stable bo widzę xiaomi trochę mało logicznie nazywa swoje romy. Dlaczego mało logicznie? DEV nie jest ani nowsze ani lepsze - jest to po prostu wersja rozwojowa. Wszelkie zmiany są najpierw wprowadzane do ROMów DEV, a jak się sprawdzą to po jakimś czasie trafiają do Global. Poczytaj trochę podstaw, np. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pivor Posted April 3, 2016 Share Posted April 3, 2016 Witam, przy próbie flashowania tego roma przez miflash dostaje błąd "W magazynie brak miejsca dla wykonania tego polecenia.(0x80070008)", próbowałem na 2 różnych komputerach z w10 64-bit i to samo. Wcześniej zflashowalem 7.1.8 stable global bez problemu. Oczywiście daje flash_all i mam 14 gb miejsca w pamięci wewnętrznej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trzucha Posted April 3, 2016 Share Posted April 3, 2016 17 minut temu, pivor napisał: Witam, przy próbie flashowania tego roma przez miflash dostaje błąd "W magazynie brak miejsca dla wykonania tego polecenia.(0x80070008)", próbowałem na 2 różnych komputerach z w10 64-bit i to samo. Wcześniej zflashowalem 7.1.8 stable global bez problemu. Oczywiście daje flash_all i mam 14 gb miejsca w pamięci wewnętrznej. Z ROMu Global Stable możesz przejść na Global DEV przez wgranie do pamięci wewnetrznej pliku recovery (archiwum ZIP) i wskazanie go w aktualizacjach systemowych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pivor Posted April 3, 2016 Share Posted April 3, 2016 (edited) Właśnie tak zrobiłem, zaczytało plik, telefon uruchomił się ponownie, pasek doszedł do 10%, uruchomił się ponownie znowu i nic się nie stało, dalej jestem na 7.1.8 i w dodatku teraz nie działa wifi.. Edited April 3, 2016 by pivor Link to comment Share on other sites More sharing options...
pivor Posted April 3, 2016 Share Posted April 3, 2016 Aktualizacja: Udało się wgrać i naprawić wifi. Wgrałem 7.1.8 przez miflash kasując wszystko i od razu 6.3.18 przez updater. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamikazze2 Posted April 4, 2016 Share Posted April 4, 2016 Czy istnieje możliwość roota na 6.3.18 dev? Z tego co wiem na wersjach dev jest natywny root a tutaj nie widzę tej opcji. Mam zablokowany bootloader także dogranie SuperSU przez TWRP odpada. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pivor Posted April 5, 2016 Share Posted April 5, 2016 Czy też macie problemy z gps na tym romie (albo telefonie w ogóle)? Dzisiaj jadę rowerem z endomondo 30km i połowa trasy (w przerwach) jest ze zgubionym satelitą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trzucha Posted April 5, 2016 Share Posted April 5, 2016 57 minut temu, pivor napisał: Czy też macie problemy z gps na tym romie (albo telefonie w ogóle)? Dzisiaj jadę rowerem z endomondo 30km i połowa trasy (w przerwach) jest ze zgubionym satelitą. Nie mam żadnych problemów, ale nie korzystam z endomondo, głównie nawigacje. Spróbuj zmienić ustawienia lokalizacji albo oszczędzania energii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rzadzu Posted April 6, 2016 Share Posted April 6, 2016 11 godzin temu, pivor napisał: Czy też macie problemy z gps na tym romie (albo telefonie w ogóle)? Dzisiaj jadę rowerem z endomondo 30km i połowa trasy (w przerwach) jest ze zgubionym satelitą. Z Endomondo nie korzystam, ale u mnie fix jest praktycznie natychmiastowy, a jakość sygnału bardzo dobra. Mapy Google, jakdojade.pl działają bez zarzutu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pivor Posted April 6, 2016 Share Posted April 6, 2016 Zainstalowałem sobie przez usb aktualizacje do 3.31 i okazało się, że niema tam języka polskiego. Czy mogę powrócić do 3.18 bez utraty danych (przez updater np.) i czy mogę na tym romie odblokować bootloader? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bular Posted April 6, 2016 Share Posted April 6, 2016 Dnia 31.3.2016 o 12:17, nexon12 napisał: Nie wiem dlaczego ale jak wybieram paczke to zaczyna coś mielić i za chwile wyskakuje mi "Couldn't verify update package". Co to może oznaczać? Mam global stable 7.1.8.0 niestety mam to samo co ty miales nie moge tego obejsc moja wersja to stable 7.1.18.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts