luki! Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 Podłącz do kompa adb devices adb reboot edl albo adb reboot ebl Wejdzie w tryb wgrywania Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 ale po wpisaniu adb reboo edl uruchamia sie do loga mi i wisi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki! Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 (edited) a spróbuj adb reboot ebl (nie pamiętam która to kombinacja) Edited April 8, 2016 by luki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 nie działa nawet ebl:/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki! Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 (edited) A co Ci się wyświetla po adb devices Edited April 8, 2016 by luki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 że telefon jest połączony. wpisuje adb reboot edl i telefon się uruchamia i powinna swiecic się czerwona dioda a zamiast tego uruchamia sie do logi "mi" i wisi:/ kurde nie wiem jakim cudem wgrać jakikolwiek system:/ nie da rady wejść w tryb download. nie wiem czy jest jakiś sposób żeby zainstalować przez fastboot:/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 (edited) Jeśli ktoś coś wie to Proszę o pomoc:) Jeśli to pomoże to miałem odblokowany bootloader i wgrane na china dev miuipolska 6.3.31 chciałem wrzucić global dev 6.3.18 przez miflasha i pokazało mi błąd: "w magazynie brak miejsca dla wykonania tego polecenia 0x80070008: max buffer sector is 256" odłączyłem i jeszcze raz spróbowałem pokazało mi błąd krytyczny.. i od tamtej pory telefon wisi na logo mi. nie da się go wyłączyć ani wprowadzic w tryb download zadnym sposobem n komende w adb. Edited April 8, 2016 by marcinj6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 jesli miales odblokowany to normalnie flash a jezeli komp widzi jako Qualkom to zainstaluj stery Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 (edited) tzn jak flash? bo jak wchodze w fastboot to wykrywa mi w mi flash ale mam tak nie mam żadnego qualcoma skąd pobrac te stery? Edited April 8, 2016 by marcinj6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 (edited) masz dobrze wykrywa fastboot tylko ta sciezka dluga nie mozesz jej zrobic krotszej bo ci sie tu pewnie miesza i zaznasz flash all powinien pojsc flash jezeli sciezka jest dobra ,dzialaj Edited April 8, 2016 by skay77 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 jak krótsza? tzn jak skrócić? sky77 pomóż postawić telefon na nogi:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 2 minuty temu, marcinj6 napisał: jak krótsza? tzn jak skrócić? sky77 pomóż postawić telefon na nogi:) flash dawaj ,jak wszystko masz dobrze ustawione ,sterowniki wszystkie sa to pojdzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 wyskakuje mi taki błąd jak podłączam telefon w trybie fastboot i wlączam mi flash z załadowanym dev global 6.3.18 nie wiem czy coś robie źle czy coś trzeba podmienic? Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 wrzuc bo widze na pulpicie masz kenzo global do niego ten dev oczywiscie jest to plik pod mi flash koncowka tgz a nie pod recovery zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 próbowałem za pomocą mi flasha wrzucić ch.ina dev 6.3.18 , global stable 7.1 i jeszcze global dev 6.3.18 i przy każdym ten błąd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 musisz cos zle robic albo zle wskazujesz plik do flasha albo to nie jest ten format pliku ,zaraz zobacze na windowsie jak to u mnie wyglada ,za chwile wracam Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 (edited) ciekawi mnie to że wczesniej przez miflasha wrzucałem romy tylko przez komende adb reboot edl a teraz tak nie przechodzi w tryb download. ok czekam sky77 wczesniej tez w miflashu pokazywało mi telefon jako com 10 a nie 1 i ciąg znaków tych samych co w adb.. Edited April 8, 2016 by marcinj6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 reboot edl to sie wrzuca romy na zablokowany bootloader , cos w tym stylu masz jak u mnie na obrazku https://scr.hu/121n/f74jh Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 u mnie po podłączeniu w trybie fastboot mam tylko to: Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 mASZ jeszcze ten watek http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 nie wiem ale wygląda jakby brakowało mi sterowników chyba?? 3 minuty temu, skay77 napisał: mASZ jeszcze ten watek http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html w tym wątku piszą aby przez adb wejsc w tryb download a u mnie powoduje uruchomienie ponowne i zawis na logo mi. skąd wziąć stery bo zainstalowałem mipcsuite i nie mam sterów Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 u mnie wyglada to tak https://scr.hu/121n/7fchu oby sie nie okazalo jak 30min temu ogladalem ze gosciu rozkrecal redmi note 3 pro i dzialal cos z test pointami Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 a jak po uruchumieniu ponownym telefonu wcisnalem volume + to pokazał mi sie telefon na wyswietlaczu i podpiąłem telefon to pokazało mi że mam ten sterownik xiaomi composite mdb interface.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 ktos pisal kiedys ze za ktoryms razem wlasnie wykrylo telefon i wtedy mogl zrobic flash Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 z tego co wyczytałem powinienem mieć w menedzerze urzadzen w android phones android composite adb interface xiaomi composite mdb interface a mam tylko to drugie po podłączeniu z volume up. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goti Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 1 godzinę temu, marcinj6 napisał: wyskakuje mi taki błąd jak podłączam telefon w trybie fastboot i wlączam mi flash z załadowanym dev global 6.3.18 nie wiem czy coś robie źle czy coś trzeba podmienic? Zauważ, że masz spację w ścieżce do romu, a tak nie może być wrzuć rom na dysk C np. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 wielkie dzięki:) wreszcie udało się uratowac moje xiaomi:D a jak zainstalować twrp na to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
monsiejowa Posted April 9, 2016 Share Posted April 9, 2016 (edited) A wystarczyło przeczytać ze zrozumieniem porady kilka postów wcześniej. A tak wyszło kilka dodatkowych stron w temacie niepotrzebnie. Wszystko już było wyjaśnione i opisane w kilku tematach. Ale widać, że szukanie i myślenie boli. Edited April 9, 2016 by monsiejowa Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted April 9, 2016 Share Posted April 9, 2016 12 godzin temu, marcinj6 napisał: wielkie dzięki:) wreszcie udało się uratowac moje xiaomi:D a jak zainstalować twrp na to? 1 pobranie twrp_kenzo-images(mozesz zmienic nazwe na recovery.img po rozpakowaniu) 2adb start-server, adb devices, adb reboot bootloader, fastboot devices, 3 fastboot flash recovery(nazwa) recovery.img 4fastboot boot recovery.img jak nie zadziala przytrzymujesz kombinacje klawiszy 5 Welcome to Hell (: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morvi Posted April 9, 2016 Share Posted April 9, 2016 Nie rozumiem, gościu miał działający system, ale nie, chce mieć jeszcze "coś tam", więc bawi się i uważa tel. Potem zawala 4 strony tematu żeby w końcu ktoś mu napisał, że ma spację niepotrzebnie (było już o tym kilka razy). Hura! Telefon uratowany! A to jeszcze coś sobie gość dogra, bo inni mają, najwyżej jak uwali fona to powiększy temat o następne 4 strony. CDN... Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted April 9, 2016 Share Posted April 9, 2016 (edited) Sorry za tyle postów. temat był poruszany owszem i szukałem po całym forum i znalazłem post z tym problemem ale nie było konkretnej odpowiedzi. Nie pierwszy raz flashowałem telefon xiaomi a ten błąd mnie zaskoczył. Edited April 9, 2016 by marcinj6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morvi Posted April 9, 2016 Share Posted April 9, 2016 Napisałem tak ponieważ przez takie zawalanie forum niczego nie można znaleźć, co powoduje powstawanie zbędnych tematów i masy powtarzających się postów. @Acid pisał jakiś czas temu o tym żeby napisać kilka szczegółowych tutków o wgrywaniu ROMów, które rozwiążą najczęstsze pytania, ale zaawansowani użytkownicy niestety się do tego nie garną a szkoda. Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted April 9, 2016 Share Posted April 9, 2016 marcinj6 oj tam ,jeszcze wgrywanie kernela i cynamon i będziesz zaawansowany (: dobrze że androida nie trzeba stawiać przez terminal wrrr ale by była jazda na forum (: Wysłane z mojego Redmi Note 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wogidek Posted April 9, 2016 Share Posted April 9, 2016 No i panowie dostałem zgodę na odblokowanie bootloadera. Po czym to uczyniłem na tym romie. Poszło za drugim razem. Wgrałem twrp 3.0.2.1-kenzo i roota superSu 2.46. Wszystko się udało bez problemów i uwalenia telefonu. Po tym zabiegu będę miał nadal update wersji DEV z poziomu telefonu? Czy bede musial za każdym razem wgrywać rom przez twrp? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
nexon12 Posted April 11, 2016 Share Posted April 11, 2016 Wyskoczyła mi dzisiaj aktualizacja na Global Dev 6.3.18 do wersji 6.3.31. Updatował już ktoś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts