Xiaomi Watch S1 / S1 Active
87 tematów w tym forum
-
- 1 obserwujący
- 8 odpowiedzi
- 739 wyświetleń
Podpowiecie jak skonfigurować nr alarmowy? Po wprowadzeniu w formacie 9cio cyfrowym lub poprzedzonym kodem kraju jest komunikat "Nie można nawiązać połączenia" Mimo iż ten sam numer może do mnie dzwonić a ja mogę na niego oddzwonić z historii połączeń. Co jest nie tak?
Ostatnia odpowiedź: Michal Jackson, 29 Października 2023 -
-
- 24 odpowiedzi
- 16,9 tys. wyświetleń
Witam mam problem z zegarkiem watch s1 dziś podłączyłem go do ładowania przy 20% przy 57% działał dalej gdy później chciałem zobaczyć ile procent jest naładowane ekran w ogóle się nie włącza w aplikacji pokazuje cały czas synchronizację jest jakaś możliwość resetu lub coś na BT pokazuję że połączono a ekran się nie włącza
Ostatnia odpowiedź: mihail1, 10 Października 2023 -
PIN przy odblokowaniu
przez mihail1- 1 obserwujący
- 2 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
Witam, od wczoraj posiadam s1 active, mam z nim duży problem. Mianowicie dodałem kartę do Xiaomi pay i teraz smartwach woła mi o niego przy każdym odblokowaniu, to jest jakaś porażka. Można to zmienić? Wysłane z mojego Pixel 7 przy użyciu Tapatalka
Ostatnia odpowiedź: Radek M, 3 Października 2023 -
- 1 odpowiedź
- 368 wyświetleń
Hej, wszystko było dobrze, do momentu aż nie postanowiłem rozłączyć zegarka z telefonem poziomu aplikacji. Teraz wszystkie zliczane statystyki na zegarku i apce mają inną godzinę niż aktualnea , mimo że rejestrowane ćwiczenia i czas na zegarku zgadzają się z tym rzeczywistym. Restartowałem zegarek, apkę, odinstalowywałem i na nowo instalowałem, rozparowywałem i parowałem, czyściłem dane z apki, nawet nowe konto utworzyłem i na nie się zalogowałem do apki mi fit i z nim powiązałem zegarek i nic. Nie wiem już co zrobić aby statystyki z zegarka zgadzały się z aktualnym czasem. Nawet telefon restartowałem i nic... Wygląda na to.jakby statystyki były liczo…
Ostatnia odpowiedź: Kalabis1920, 3 Października 2023 -
- 2 odpowiedzi
- 851 wyświetleń
Witam ostatnio gdy rozładował mi się zegarek położyłem go na ładowarce i poszlem spać . Rano zegarek nadal pokazywał 0 bateri i po zdjęciu z ładowarki odrazy się wyłączył? Czy czas na inny zegarek?
Ostatnia odpowiedź: Radek M, 24 Września 2023 -
- 1 odpowiedź
- 622 wyświetleń
Cześć Poproszę o pomoc w temacie płatności smartwatchem. Przy włączonym treningu (np. jazda na rowerze) nie ma dostępu do innych funkcji zegarka poza treningiem (czas, dystans, kalorie itp.) Pauza w treningu nic nie zmienia. Zależy mi przede wszystkim na płatnościach kartą. Czy to taki urok tego modelu ?
Ostatnia odpowiedź: Falonso, 21 Września 2023 -
Xiaomi s1 active
przez Marek Sander- 1 odpowiedź
- 536 wyświetleń
Cześć może ktoś mi powie co się z nim stało nowy wyjęty z pudełka i przy aktualizacji szlag go trafił,tak się zatrzymał i nawet jak resetuję to sam się włącza i na telefonie go nie widać .Bubel jakich mało
Ostatnia odpowiedź: Falonso, 21 Września 2023 -
- 1 odpowiedź
- 904 wyświetleń
Witam Czy istnieje jakiś sposób, żeby ten zegarek pokazywał prawidłową pogodę? Dzisiaj cały dzień pokazywał temperaturę sprzed kilku godzin, no i według niego cały czas jest mgła, mimo bezchmurnego słonecznego nieba
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 17 Września 2023 -
- 1 obserwujący
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
Część, Czy są może tarcze spolszczone do tego zegarka? A dwa gdy daje na Watchface online dostaję komunikat about:blank, tak na być?
Ostatnia odpowiedź: ZduneX25, 17 Sierpnia 2023 -
- 1 obserwujący
- 1 odpowiedź
- 1 tys. wyświetleń
Witam, Przewertowałem cała aplikację i funkcję zegarka i nie znalazłem zmiany celów. Czy jest taka możliwość w mi fitness?
Ostatnia odpowiedź: Acid, 2 Sierpnia 2023 -
- 1 obserwujący
- 3 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
Witam, mam problem z ładowaniem xiaomi watch S1. Zegarek potrafi ładować się pół dnia zamiast zakładanych przez producenta 2,5h. W dodatku w trakcie ładowania cały czas ekran się wybudza i mam wrażenie, że to jest przyczyną tak długiego czasu ładowania. Czy ktoś spotkał się z czymś podobnym u siebie i wie jak temu zaradzić? 🙄
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 21 Lipca 2023 -
- 12 odpowiedzi
- 4,4 tys. wyświetleń
Witam Czy działa wam synchronizacja alarmów z telefonem. U mnie mimo włączenia tej funkcji zegarek nie wibruje.
Ostatnia odpowiedź: 7073k, 28 Czerwca 2023 -
Ostatnia odpowiedź: Pat ryk, 27 Czerwca 2023 -
Sortowanie aktywnosci
przez fatas- 0 odpowiedzi
- 350 wyświetleń
Witam. Przy probie sortowania treningow w aplikacji mi fitness wyskakuje blad synchronizacji. Jezdze czesto na rolkach, a standardowo sa one ustawione daleko, przez co w aplikacji nie moge wybrac takiego rodzaju treningu, poniewaz pokazuje sie tylko 5 z samej gory. Gdy wlaczam taki trening z zegarka to nie rejestruje on trasy, jedynie tetno i czasy. Czy ktos mial podobny problem i udalo mu sie to jakos naprawic? Zegarek sparowany z note 8 pro.
Ostatnia odpowiedź: fatas, 23 Maja 2023 -
tarcze do s1
przez ropa2- 1 obserwujący
- 4 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
Witam, czy gdzieś są inne tarcze niż te skromne z aplikacji od xiaomi? żenująco mało ich
Ostatnia odpowiedź: ropa2, 11 Kwietnia 2023 -
- 1 obserwujący
- 5 odpowiedzi
- 5,5 tys. wyświetleń
Witam, podzielcie się ludzie proszę, jaką aplikacje używacie, aby połączyć się z telefonem? Od jakiegoś czasu staram się sparować zegarek i telefon, jednak bez pozytywnego rezultatu. Aplikacja Zepp/Zepp life - nie widzi zegarka, mi fitnes - nie można zainstalować. Telefon Xiaomi 12 (MIUI 14.0.23.1.3 dev).
Ostatnia odpowiedź: korno, 20 Marca 2023 -
- 1 odpowiedź
- 766 wyświetleń
Witam, Rozumiem, że wersja CN posiada chiński i angielski interfejs a Global zawiera inne języki. Pytanie : czy jak będę miał wersję CN to z czasem zaktualizuje mi zegarek do wersji jak Global? Czy może tylko te języki będą dostępne?
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 16 Marca 2023 -
- 4 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
Hej. Miał ktoś może problem z sytuacją gdzie zegarek na ręku, podczas jazdy samochodem z Android auto i w sytuacji gdzie dzwoni telefon, rozmowa przekierowana jest na telefon i zegarek zamiast na głośniki w aucie? Podobnie z próbą dzwonienia przez Android auto. Też kieruje przez zegarek. Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka
Ostatnia odpowiedź: zepal, 19 Lutego 2023 -
- 1 obserwujący
- 6 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
1. Jest niby synchronizacja z Zeep Life, ale nie synchronizuje mi danych z trzech lat, można to jakoś zrobić, żeby wykonać pełną synchronizację ?? 2. Wagi Xiaomi nie można podpiąć pod Mi Fitness czyli mam trzymać apke Zeep life ?????! 3. Można pobrać tarcze poza Mi Fitness (nie znalazłem w Google sklepie, dziwne, Bandy mają trochę tego)? Na szybko z dwóch dni użytkowania. Z plusów: - niezła jakość rozmów, zarówno przez głośnik, jak i mikrofon, - można płacić telefonem bez zabierania ze sobą komórki (jak nie ma banku którego nie macie to Curve i tam podpinacie każdy bank), - super wyświetlacz - bdb gps jak na watcha Z mi…
Ostatnia odpowiedź: cwynu, 7 Lutego 2023 -
- 1 odpowiedź
- 2,6 tys. wyświetleń
Używam Xiaomi S1 Active od jakiegoś czasu. Jako że jestem hipochondrykiem 😅 analizuje pomiary pulsu. Ogólnie to sprawdzając to co pokazuje S1 w porównaniu np z pulsoksymetrem albo ciśnieniomierzem to w stanie spoczynku/braku aktywności jest względnie ok. Wyniki albo różnią się minimalnie. Ale już podczas byle jakiej aktywności, nawet typu spacer, potrafią pokazywać wyniki różniące się od pulsoksymetru o kilkanaście, a czasami nawet 20-30 uderzeń. To jeszcze nic. Jakiś czas temu idąc na spacer przeżyłem atak paniki, gdzie serce waliło mi jak oszalałe, byłem silnie zestresowany i przerażony tą sytuacją. Puls musiałem mieć kosmiczny, no ale według zegarka utrzymywał się…
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 17 Grudnia 2022 -
- 3 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
Witam mam problem z pełną synchronizacja smartfona z zegarkiem WatchS1 przez aplikacje Mi Fitness.Telefon jest zaktualizowany do MIUI13 i Androida 12 .Problemem jest pobieranie tarcz i niektórych funkcji niby zaczyna pobierać dochodzi do 14 procent i przerywa aktualizacje.Próbowałem na innym telefonie i wszystko jest bezproblemowo.
Ostatnia odpowiedź: alek94, 28 Października 2022 -
Witam Posiadam telefon Mi Note 10 Lite (android 12 i Miui 13 (global 13.0.2 SFNEUXM stabilna) – ok. 3 tygodni temu zakupiłem smartwach Xiaomi Watch s1. Pobrałem i zainstalowałem zalecaną aplikację Mi Fitness. Po sparowaniu go z moim telefonem pojawił się pierwszy problem – aktualizacja zegarka – po pobraniu kilkunastu procent nagle pojawił się komunikat, że aktualizacja nie może być pobrana – aktualizację wykonałem na innym telefonie (Samsung) – przebiegła bez żadnych problemów (szybko i sprawnie). Drugi problem jaki pojawił się po sparowaniu z moim telefonem to brak możliwości pobrania jakiejkolwiek tarczy online – podobnie jak w przypadku aktualizacji po …
Ostatnia odpowiedź: alek94, 28 Października 2022 -
- 4 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
Hey Jak ktoś dzwoni i odbiorę na słuchawkach, to rozmawiam przez słuchawki. Ale jak ja wykonuje połączenie i przełączę na zestaw słuchawkowy, to mogę rozmawiać tylko przez zegarek. Jak wymusić połączenie na słuchawki?
Ostatnia odpowiedź: gruniu, 12 Października 2022 -
- 0 odpowiedzi
- 847 wyświetleń
Zegarek naprawdę fajny ale co mnie drażni to brak możliwości ukrywania aplikacji w zegarku. Na przykład po co mi tam alexa która nie działa albo latarka która jest słaba i wiele, wiele innych apek które po ukryciu nie robiłyby bałaganu. Chyba że znacie jakiś sposób na ukrycie?
Ostatnia odpowiedź: MarioLi, 21 Września 2022 -
- 1 odpowiedź
- 1,4 tys. wyświetleń
Na smartwatch przychodzą mi powiadomienia, o tym że Whatsapp sprawdza, czy są nowe wiadomości. Ale na telefonie nie mam takich powiadomień. Jak to wyłączyć?
Ostatnia odpowiedź: swiderigor, 3 Września 2022