Problemy techniczne
195 tematów w tym forum
-
- 0 odpowiedzi
- 983 wyświetleń
Tak jak w temacie instalowałem ROM na kilka sposobów po każdym uruchomieniu systemu czy wejściu w ustawieniach W/w komunikat pojawia się od 3 do 4 x. Czy ktoś zna rozwiązanie tego problemu?
Ostatnia odpowiedź: Marcin Breszka, 17 Sierpnia 2025 -
-
- 2 obserwujących
- 1 odpowiedź
- 788 wyświetleń
mam problem z "przerzuceniem" danych z Redmi Note 10 na iPhone. W Redmi nie wiedzieć czemu od pewnego czasu szwankuje mi Wi-Fi nie mam możliwości włączenia go, jeszcze jakiś czas temu udawało się to zrobić w trybie samolotowym- teraz brak reakcji- dlatego opcja zgrania danych ta metoda odpada. Kolejna opcja to połaczenie telefonów kablem USB i tu kolejny problem Redmi rozpoznaje iPhone jako komputer (komunikat-"Nie można przesyłać plików do podłączonego komputera") i każe instalowac "Andrid File Transfer". Ktoś może ma jakieś złote rady? będę wdzięczny za pomoc
Ostatnia odpowiedź: Marrik, 22 Kwietnia 2025 -
- 2 obserwujących
- 2 odpowiedzi
- 572 wyświetleń
Pacjent jak wyżej. Bluetooth łaczy się że wszystkimi urządzeniami, ale np. słuchawki czy audio w samochodzie jest cisza. Mam zegarekz Bluetooth i telefon się z nim kontaktuje. Nie było żadnych wgrywanych poprawek, tak z dnia na dzień przestali działać. Telefon został przywrócony do ustawień fabrycznych.
Ostatnia odpowiedź: bajobongo, 15 Marca 2025 -
- 1 odpowiedź
- 464 wyświetleń
Cześć, przywitam się na początek. Nie można było użyć w telefonie żadnej aplikacji a więc zaaplikowałem restart, zamiast tego włączył się update miui 14 i kreci tak już kilka godzin, czy jest dla niego ratunek ? *nie mam żadnej aplikacji na kompie do komunikacji z telefonem.
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 4 Stycznia 2025 -
- 1 odpowiedź
- 1,4 tys. wyświetleń
Rozwaliłem ekran w telefonie dziewczyny - RN 10 Pro. Telefon działa, ale ekran nie reaguje na dotyk. Komputer widzi telefon, ale gdy podłączam telefon to domyślnie na komputerze wyświetla się pusty folder (trzeba zmienić w telefonie na transfer plików). Chciałbym odzyskać dane z telefonu po kablu - czy można jakoś inaczej dobrać się do plików? Będę zobowiązany za każdą pomoc!
Ostatnia odpowiedź: Master, 28 Października 2024 -
- 2 obserwujących
- 22 odpowiedzi
- 4,4 tys. wyświetleń
Witam, mam pewien problem, nie działa mi portfel, a co za tym idzie płatności zbliżeniowe. Wyświetla komunikat że telefon nie spełnia warunków bezpieczeństwa. Czy ktoś wie jak to naprawić? Dodam iż portfel był usuwany i instalowany na nowo, tak samo jak aplikacja banku. Z samej aplikacji nie moge zrobić płatności gdyż od razu uruchamia się portfel z w/w informacją
Ostatnia odpowiedź: Master, 27 Września 2024 -
- 1 odpowiedź
- 384 wyświetleń
Hej, zaczął mi świrować ekran, który wymieniłam na nowy. Teraz telefon nie chce się włączyć. Po podłączeniu do ładowarki pokazuje stan baterii i to by było na tyle. Nie wiem co go boli, pomocy.
Ostatnia odpowiedź: Master, 20 Sierpnia 2024 -
- 1 odpowiedź
- 222 wyświetleń
Smartfon to redmi note 10 pro. Myślę, że to po aktualizacji oprogramowania wystąpiły problemy. najpierw do 14.0.7.0 (jak dobrze pamiętam bo z automatu),teraz jest 14.0.9 Zrobiłem przywrócenie do ustawień fabrycznych, ale nie pomogło. Problemy, które udało mi się zauważyć: •dźwięk na każdym odtwarzaczu co parę sekund wycisza się na chwilę. To samo przy odtwarzaniu wideo, nagrywanu, dodatkowo w tym czasie tnie. •wykonując zwykle połączenie telefoniczne, od razu albo po kilku sygnałach połączenie samo się rozłącza •nie jestem w stanie odebrać zwykłego połączenia telefonicznego, albo dzwoniacemu rozłącza, albo w momencie odebrania połączenia n…
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 19 Sierpnia 2024 -
- 1 obserwujący
- 16 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
witajcie dziś dostałem mój telefon z naprawy wymiany ekranu no chciałem odblokować bootloader ale dostałem to nie wiem co mam z tym zrobić bo w ustwieniash aktywowałem sim
Ostatnia odpowiedź: Dawid W, 16 Sierpnia 2024 -
- 2 obserwujących
- 1 odpowiedź
- 508 wyświetleń
Witam Jaki custom kernel polecacie wgrać do MIUI 14.0.9? Pozdrawiam serdecznie
Ostatnia odpowiedź: dzanas69, 22 Maja 2024 -
Zła jakość zdjęcia MMS
przez Alki- 0 odpowiedzi
- 369 wyświetleń
Witam, mam taki problem od dwóch dni. Jak wysyłam komuś zdjęcie to jest one jakościowo bardzo złe, jak ktoś do mnie wysyła to jest ładne. Do tej pory było ok, a od tych dwóch dni jest tragedia, nic nie zmieniałam w żadnym ustawieniach, nic nie aktualizowałam. Nie wiem co się stało. Miał ktoś może taki problem i go rozwiązał. Mam redmi note 10 pro.
Ostatnia odpowiedź: Alki, 4 Maja 2024 -
Redmi 10 2022
przez Rob Bur- 0 odpowiedzi
- 350 wyświetleń
Witam. Mam problem z telefonem od nowości, polega na tym że jak w czasie rozmowy włączam tryb głośnomówiący,to drugi rozmówca mnie nie słyszy. Ogólnie mikrofon działa i innych aplikacjach. Czy coś trzeba w ustawieniach zmienić,by móc rozmawiać przez głośnik? Dotyczy telefonu redmi 10 2022
Ostatnia odpowiedź: Rob Bur, 27 Kwietnia 2024 -
- 5 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
Witajcie, Mam nietypowy problem z moim Note 10 5G, przez cały czas działał bez zarzutu - do końca marca. Po wyjeździe do Niemiec telefon się zaktualizował - niby nic dziwnego. Jednak po ponownym uruchomieniu urządzenia pojawiło się logo PoCo. Wydawała mi się to kosmetyczna zmiana, niestety telefon stracił dostęp do obu kart SIM (są niewidoczne). W ustawieniach odkryłem, że telefon nie posiada IMEI żadnego z portów. Podejrzewam, że problemem będzie błędna aktualizacja. Niestety mam zablokowany fastboot i wgranie ręczne właściwego Softa jest niemożliwe, oczywiście konta Mi nie zakładałem, a teraz jest to już niemożliwe. Znalazłem program DFT Pro, który u…
Ostatnia odpowiedź: Morrell, 20 Kwietnia 2024 -
- 1 obserwujący
- 2 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
Witam, mam dosyć nietypowy problem. Kilka dni temu w trakcie normalnego korzystania z urządzenia zauważyłem, że nagle przestał mi działać aparat, najzwyczajniej obraz z aparatu był wyświetlany jako całkowicie czarny. Na myśl nasunęło się od razu, żeby po prostu uruchomić ponownie telefon. Po restarcie urządzenie już więcej się nie włączyło i utknęło w bootloopie, w którym dostęp do recovery menu i fastboot działa normalnie. Na początku starałem się za wszelką cenę uruchomić go bez utraty danych, ale po dłuższym czasie prób postanowiłem zrobić factory reset z myślą, że w ten sposób pozbędę się chociaż softbricka i będę mógł normalnie korzystać z urządzenia, ale nic z teg…
Ostatnia odpowiedź: kxjTT1, 18 Kwietnia 2024 -
- 7 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
Witam. Zainstalowane mam Miui by xiaomi.eu 14.0.9.0.TKFMIXM + root o ile to ważne [emoji16] i problem polega na tym że po wszystkich [przeze mnie znalezionych] sposobach z neta za żadne skarby nie wiem czemu opcja optymalizacji Miui u mnie się nie pojawia [emoji26] Autouzupelnianie zmienione na Google i nic Kilkukrotne wciskanie Przywróć wartości domyślne i nic Walczylem z tym dosyć długo jakiś czas temu i poległem, teraz postanowiłem spróbować jeszcze raz ale szukając w necie nic nowego nie znalazlem. Miał ktoś podobny problem z tym Miui i byłby w stanie pomóc? Będę bardzo wdzięczny Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka
Ostatnia odpowiedź: kkkamilll85, 21 Marca 2024 -
Problem z pamięcią
przez Miguel_85- 0 odpowiedzi
- 778 wyświetleń
Cześć Mam problem z pamięcią mojego Redmi Note 10 5G. Pamięć zżerana jest przez 'Other Storage' - ucieka tam większość pamięci. Problem pojawia się przy wyjazdach za granicę i łączy się jakoś z dostępem do sieci komórkowej (sieć Orange). W większości krajów Europy nie ma większego problemu - wyjeżdżam z Polski, mam włączony roaming międzynarodowy, sieć komórkowa działa, internet łapie, jednak 'Other Storage' zaczyna się powiększać. Jednak nie jest to jakaś duża ucieczka GB'ów. W innych krajach jak Włochy, Turcja czy Grecja problem jest już duży. Ląduję na miejscu, włączam telefon, roaming włączony no i sieci brak. I nie mam jej do końca pobytu chyba, że zła…
Ostatnia odpowiedź: Miguel_85, 20 Marca 2024 -
- 0 odpowiedzi
- 447 wyświetleń
Hej. Ostatnio zainstalowałam miui 14 i od tego czasu w losowych momentach, gdy włączam muzykę czy jakieś filmy to zdarza się podczas włączania bardzo głośny dźwięk. Jest to chwilowe, trwa może sekundę ale jest to bardzo głośne i bardzo uciążliwe. Czy ktoś wie co można z tym zrobić?
Ostatnia odpowiedź: VYFI, 16 Marca 2024 -
- 1 odpowiedź
- 2,7 tys. wyświetleń
Witam! Mój Redmi Note 10 Pro co jakiś czas się zacina. Podczas korzystania z telefonu w losowych momentach ekran się nagle zawiesza, albo nie reaguje gdy naciskam na coś/przesuwam palcem po ekranie. Wcześniej usunąłem wiele zbędnych plików i aplikacji, ale problem wciąż się powtarza. Ktoś wie co należy w takiej sprawie zrobić?
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 14 Marca 2024 -
- 3 odpowiedzi
- 9,7 tys. wyświetleń
Dzień dobry Mam redmi note 10 juz 2 lata i pewnego dnia zasnąłem przy telefonie budzę się rano próbuje włączyć telefon i nie działa myślałem że się rozładował podłączyłem i nic się nie pokazuje na ekranie myślałem że to może ładowarka wziąłem inną dalej nic podłączyłem do komputera pokazuje nie rozpoznano urządzenia wymieniłem baterie i port dalej nie działa nie wiem co zrobić proszę o pomoc
Ostatnia odpowiedź: Kira UwU, 12 Marca 2024 -
- 0 odpowiedzi
- 599 wyświetleń
qusb_bulk_cid:040f_sn:b35b8b9d Po wgraniu systemu dla redmi note 12 pro 4g, nie ma obrazu ani kontaktu z telefonem. https://xiaomifirmwareupdater.com/hyperos/sweet/stable/OS1.0.1.0.THGEUXM/ Na stronie pisze nazwa kodowa SWEET https://xiaomifirmwareupdater.com/archive/miui/sweet/ Tudaj jest od redmi note 10 pro i jest łamane na redmi note 12 pro 4g i nazwa kodowa SWEET. Jak chiałem wymusić aktualizacje z ota, kierowało mnie abym przeprowadził aktualizacje przez usb. Masz pomysł jak przywrócić telefon?
Ostatnia odpowiedź: Painter, 7 Marca 2024 -
- 1 odpowiedź
- 467 wyświetleń
Cześć Czy ktoś wie jak ten problem rozwiązać? Po kliknięciu "uruchom ponownie' włącza się recovery, następnie coś tam mieli do ok. 3%, telefon uruchamia się ponownie, aktualizacji nie robi i można tak w kółko.
Ostatnia odpowiedź: VYFI, 25 Lutego 2024 -
- 4 odpowiedzi
- 13,2 tys. wyświetleń
W telefonie Xiaomi Redmi Note 10 Pro pojawił mi się zielony ekran migający z paskami. Telefon mam niecałe 2 miesiące ,wczoraj gdy leżał na stole nagle zauważyłam że ekran zrobił się zielony. Próbowałam go wyłączyć przez chwilę nie było takiej możliwości ,a po minucie udało się go wyłączyć i włączyć i działa tak jak należy. Natomiast zastanawiam się czy ktoś mial taki problem i czy powinnam go od razu odsyłać do serwisu czy poczekać aż drugi raz się taka sytuacja pojawi ? Znalazłam wideo w innej marce telefonu z podobnym problemem i załączam tutaj zdjęcie jak mniej więcej to wyglądało . Zdjęcie ze strony gsmmaniak.
Ostatnia odpowiedź: Rychu Widzew, 22 Lutego 2024 -
MIUI 12.5.8 to 14.0.9.0
przez Dan- 0 odpowiedzi
- 385 wyświetleń
Cześć Mam Redmi note 10 Pro MIUI 12.5.8 by Xiaomi.eu + twrp-3.7.1_12-0-sweet-TeamWin.img Chciabym aby zaktualizować do xiaomi.eu_multi_HMNote10Pro_V14.0.9.0.TKFMIXM_v14-13 1.Instalować z twrp jako obraz z pliku zip i czy czyścić cache/dalvik? 2.Czy stracje ustawienia/aplikacje ? 3.Czy w takich zmianach ma wpływ jak mama włączone klonowanie aplikacji w androidzie ?
Ostatnia odpowiedź: Dan, 22 Lutego 2024 -
- 1 odpowiedź
- 341 wyświetleń
Siemanko! Zakupiłem mikrofon Boya By-MM1 do mojego Redmi Note 10 PRO. Wykrywa go elegancko (ikonka słuchawek z mikrofonem). Problem w tym, że dźwięk nagrywany z mikrofonu zewnętrznego jest zdecydowanie cichszy niż z wbudowanego. W związku z tym, domyślam się, że rzecz tkwi w telefonie - kiepskie sterowniki, preampy czy coś takiego, nie znam się na tym zbyt dobrze. Czy macie może jakiś pomysł w jaki sposób wzmocnić sygnał z mikrofonu ? Nie mogę znaleźć nic podobnego na MIUI 14 w ustawieniach. A może istnieje jakaś aplikacja do nagrywania video, w której możliwe jest operowanie gainem. Z góry dzięki za odpowiedzi. pzdr!
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 10 Lutego 2024 -
Przerywanie ładowania
przez dzx89- 0 odpowiedzi
- 365 wyświetleń
Cześć, czy jest mi ktoś w stanie powiedzieć co będzie przyczyną przerywania podczas ładowania? Sprawdziłem dwie ładowarki z dwoma różnymi kablami i ciągle to samo, trzeba się nieźle nagimnastykować żeby telefon pod odpowiednim kątem zaczął ładować, czy przyczyną jest gniazdo ładowania? Nie jestem fachowcem ale wiem że są zamienniki tych gniazd i oryginalne czy może wie ktoś gdzie zamówić ewentualne gniazdo jakby się okazało że to jest przczyną? Dzięki i pozdrawiam.
Ostatnia odpowiedź: dzx89, 15 Stycznia 2024