Problemy techniczne
160 topics in this forum
-
- 1 follower
- 7 replies
- 6.2k views
Dzień dobry, od dzisiaj posiadam Xiaomi Redmi Note 10. Pojawił się problem z mikrofonem. A mianowicie, podczas nagrań, słychac mnie jakby pod wodą - rano jeszcze wszystko było ok, a po połowie dnia pojawił się ten problem. W czym rzecz?
Last reply by someone -.-, -
- 0 replies
- 82 views
Witam Po włączeniu opcji "pokaż wcięcie" dla wybranych gier wyświetlacz nie wypełnia się w całości. W oryginalnym chińskim romie byla dodatkowa opcja wypelnienia ekranu w ustawieniach aplikacji, która po włączeniu dawała 100% wypełnienie. Druga kwestia - przy próbie pobierania plików w przeglądarce xiaomi przez LTE co chwile pobieranie się wstrzymuje. Na wifi jest ok. Wszystkie ustawienia dla LTE są ok.
Last reply by Łukasz Czestkowski, -
- 1 follower
- 1 reply
- 88 views
Mam ten telefon (Redmi Note 10) od 1,5 roku i jak włączyłem go dzisiaj to żadne filmy nie chciały się odtworzyć. Ani na Youtube, ani na Twitter, ani na Tiktok, ani w galerii, a na dodatek żaden dźwięk też nie działał. Ani ze spotify, ani z pobranych dźwięków. Wyczyściłem telefon, bo miałem mało miejsca oraz przywróciłem ustawienia fabryczne ale nic się nie zmieniło, nadal nic nie działa.
Last reply by Netoper, -
- 2 followers
- 9 replies
- 188 views
Po zmianie romu z oryginalnego na xiaomi.eu_multi_HMNote10Pro_V14.0.4.0.TKFMIXM_v14-13, na telefonie pojawiły się Kontakty, Dialer i Sms od Xiaomi i one działają i są nieusuwalne, a odzyskane z backup googlowe nie działają. Nawet jeżeli ustawię je jako domyślne. Chcę tak jak było przed zmianą romu, czyli googlowe. Jest taka możliwość? Chociaż wiadomości google do smsów.
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 3 replies
- 605 views
Dzień dobry, mam problem ponieważ ostatnio raz na kilka dni zawieszał mi się ekran w telefonie. Wtedy zawsze włączałam awaryjne uruchomienie ponowne, ale tym razem zamiast włączyć się od nowa to pojawiło sie Main menu MIUI Recovery 5.0. Po kliknięciu reboot -> reboot to system pojawia się to samo od nowa (main menu) i tak w kółko. Pomocy! Wiecie jak to naprawić?
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 0 replies
- 40 views
Witam, jestem w posiadaniu redmi note 10 pro. Jakiś czas temu moja żona uszkodziła wyświetlacz oddaliśmy telefon do serwisu w ramach ubezpieczenia, telefon został naprawiony, po naprawie żona włączyła tylko telefon żeby sprawdzić czy działa i został wyłączony i został schowany jako zastępczy gdyż kupiła sobie inny. Parę dni temu włączyłem go wszystko działa oprócz ładowania, podłączam ładowarkę gdy telefon jest włączony i nic zero reakcji. Gdy wyłączę telefon lub uruchomie ponownie z podłączoną ładowarka zaczyna ładować. Jakiś pomysł co to może być?
Last reply by Mateusz Tugi, -
- 0 replies
- 193 views
Witam, mam redmi Note 10 pro. Nie potrafię go włączyć. Przy naciskaniu przycisku włączania jest tylko wibracja, jesli nacisne power i vol-, nic się nie dzieje, power i vol+ to też tylko wibracja. nie wiem czy sie laduje próbowałem juz zmienić ladowarki i ladowac przez laptop. Jedynie zauważyłem ze komp go wykrywa ale nie wyświetla mi plików, a zależy mi na zdjęciach. Jak to ogarnąć?
Last reply by djqash, -
- 1 follower
- 0 replies
- 100 views
Witam, zakupiłam telefon xiaomi redmi note 10 pro i przełożyłam do niego swoją starą kartę play. Telefon ją widzi, ale nie chce się połączyć z żadną siecią. Inne telefony nie mają tego problemu, więc to nie wina karty. Z tym, że inne karty działają, więc to też nie wina telefonu. Próbowałam play, t-mobile i orange. Wszystko cacy, ale moja karta się uwzięła i nie łączy. Kontaktowałam się ze sprzedawcą, salonem play i technikami z play. Nikt nie widzi problemu. Wymieniłam kartę i nic. Ktoś miał podobny problem?
Last reply by Olik, -
- 3 replies
- 80 views
Dzień dobry. Mam Redmi Note 10 które wisi na logo. Telefon nigdy nie był grzebany. Pomyślałem o tym aby wgrać od nowa oprogramowanie lecz po wejściu w fastboot program i podpięciu telefonu do kompitera, Miflash 2017.4.25.0 (ściągnąłem na podstawie filmu na youtube) i wczytaniu folderu z firmwarem , nie pokazuje żadnego urządzenia w tabelce "id". Czy muszę np. wcześniej jakoś odblokować bootloader lub zrobić cos innego abym mógł wgrać nowe oprogramowanie?
Last reply by Netoper, -
- 2 replies
- 116 views
Witam pewnej pięknej nocy zostawiłem telefon na półce . Wszystko działo . Wstaje rano a telefon wisi na logo Redmi . Nie mogę włączyć menu by go zresetować wogole go nie ma +/power jedyne co to Fastboot . -power. Można coś poradzić na ten przypadek ?
Last reply by szachasx, -
- 1 reply
- 155 views
Dzisiaj próbowałem przez twrp zaktualizować system, tylko przez przypadek zamiast użyć romu do remi notxxe 10 pro użyłem romu dp redmi note 12 pro 4g. Po zakończeniu procesu flashowania romu, i ponownym uruchomieniu jest ciagle czarny ekran. Co bym nie zrobił jest ciagle czarny ekran, po podpieciu przez usp do laptopa komputer widzi podpiete urzadzenie, w jaki sposob moge uratowac telefon
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 0 replies
- 331 views
Witam, Od zeszłego tygodnia jestem (nie)szczęśliwym posiadaczem nowego Redmi 10 Pro 6/128. Telefon bardzo mi się podoba, wszystko działa elegancko ale jest 1 ale. A mianowicie bateria. Czytając fora, recenzje przed zakupem zwracałem uwagę na to, że użytkownicy tego telefonu osiągali bez problemu okolice 10 h SOT. I tu moje rozczarowanie, gdyż mi nie udało się nawet dobić do 6! Ostatni cykl to 5h39. A telefon nowy fabrycznie. Telefonu używam w większości tylko do przeglądania neta, także apka Chrome. Włączone 120hz, i transmisja danych 4g, reszta wyłączona, ekran ustawiony na ok. 30%. Powiedzcie czy to normalne? Czy coś z telefonem jest nie tak ? Dodam, że po nał…
Last reply by allegroadam1, -
- 1 reply
- 136 views
Dzień dobry, parę dni wcześniej wykonałem aktualizacje na swoim Note 10 Pro z wersji MUI 12 do wersji 14 i teraz bateria ledwo trzyma mi jeden dzień, wcześniej było to 2 dni przy średnim użytkowaniu Pozdrawiam, Łukasz
Last reply by MaNael, -
- 0 replies
- 106 views
Hej, dosłownie 2/3 godziny temu telefon (Redmi note 10) zaczął świrować, odpalać aplikacje, minimalizować - generalnie wciskał co popadnie. Przyciski nawigacyjne (a konkretnie gesty) totalnie nie reagują. Po przełączeniu z gestów na te 3 przyciski dalej problem jest i telefon na te klawisze nie reaguje. Reset czy uruchomienie ponownie nie przynosi żadnych rezultatów. Dodam, że kilka tygodni temu miałem podobny problem - telefon sam się blokował i również wciskał co tylko mógł, jednak po dwóch uruchomieniach ponownie zaczął działać normalnie aż do dzisiaj. Z racji, że jestem maniakiem na punkcie bezpieczeństwa, przyczyną nie może być wirus, bo telefon jest regularnie…
Last reply by Kreon, -
- 0 replies
- 175 views
Witam, mam pytanko odnośnie telefonu Xiaomi Redmi Note 10 pro. Posiadam wersję 6GB/128GB. Rozszerzyłem pamięć ROM kartą pamięci SD, którą chciałbym zaszyfrować, aby w przypadku ewentualnego zagubienia telefonu osoba trzecia nie miała dostępu do danych na tej karcie. Czy ktoś kojarzy może jak można to zrobić? Z tego co się orientuję, to inne marki telefonów, które działają na Androidzie mają taką opcję w samym telefonie. Natomiast tutaj nie znalazłem. Czy jest może jakaś aplikacja w sklepie Play godna polecenia do szyfrowania kart SD?
Last reply by raff0920, -
- 4 replies
- 179 views
Witam, ostatnio próbowałem wgrać twrp na mój telefon, wpisując "fastboot flash recovery twpr.img" wyświetla mi się brak partycji(recovery), preczytałem że można spróbować "fastboot flash boot twrp.img" a następnie w recovery zflashować ROM, komenda powiodła się, niestety telefon ma teraz bootloopa ://Mogę wejść do bootloadera(na szczęście) ale system oraz recovery odmawiają posłuszeństwa i telefon się restartuje. Czy ktoś wie jak mogę to naprawić? Czytałem o flashowaniu pliku boot.img wziętego z pliku .zip systemu jednak nie wiem gdzie pobiorę oficjalny .zip Jeśli ktoś zna zaufane źródło ;ub wie jak to naprawić prosił bym o odpowiedź. Dzięki
Last reply by NEXT, -
- 1 follower
- 2 replies
- 145 views
Cześć. Zainstalowałem na swoim redmi note 10 MIUI Polska i trapi mnie dziwny przypadek. Otóż gdy dodaje na nim konto Google to dostaje powiadomienie na innym koncie o dodaniu do konta nowego urządzenia Google Pixel 2. Orientuje się ktoś o co chodzi, powinno przecież być redmi note 10, nigdy nawet nie miałem żadnego Pixela.
Last reply by fing, -
- 1 follower
- 0 replies
- 77 views
Redmi note 10 Pro Od jakiegoś czasu przy odtwarzaniu video które już mam w telefonie jak i tego na YouTube czy w przeglądarce telefon rozmazuje je przy próbie podgłoszenia ,na kilka sekund. Rozmazuje je do tego stopnia że nic nie widać.Samo podgłaszanie działa normalnie.Ma ktoś jakiś pomysł?
Last reply by typowyjanusz, -
- 0 replies
- 211 views
Witam mam problem. Telefon Xiaomi redmi note 10 pro. Wersja miui 14.0.2 Nie działa wifi caling, volte działa.. jestem w orange U operatora niby wszystko gra, opcja włączona. Karta sim w innym urządzeniu Xiaomi działa poprawnie z funkcją wificaling. Opcja ta zniknęła z menu. Nie mogę jej aktywować kodem * # * # 869434 # * # * Nie pamiętam dokładnie kiedy funkcja ta przestała działać 😕 Pomocy 😮
Last reply by szymi12, -
- 1 reply
- 139 views
Witam wszystkich, Od kilku dni mam problem ze znikającymi widżetami z pulpitu, znikają tak sobie jak chcą po kilku minutach , po godzinie i nie ma tutaj znaczenia jaki widżet czy to pogody , zegara czy jakiś inny mowa o widżetach systemowych bo widżety z aplikacji zewnętrznych w ogóle się nie instalują a żeby było jeszcze śmieszniej to bateria leci masakrycznie w dół.
Last reply by rumot, -
- 1 follower
- 2 replies
- 166 views
Witam, mam problem z udostępnieniem Internetu z telefonu poprzez Hotspot. Laptop łapie połączenie z siecią, "internet też jest" (specjalnie dodałem w cudzysłów), ale przy próbie ściągnięcia czegokolwiek wyskakuje komunikat "Przerwane: Błąd sieci". Wcześniej miałem Note 8 Pro i nie było, mogłem spokojnie pobierać pliki, programy, nie wywalało podczas gry - przy Note 10 Pro niestety oprócz tego, że mogę odpalić przeglądarkę to nie mogę nic więcej zrobić. Jakieś pomysły jak można to naprawić? Ustawienia sieci Oragne: APN: internetipv6 Nazwa użytkownika: internet / internetipv6 Hasło: internet / internetipv6 MCC: 260 MNC: 03 …
Last reply by aiyalaz, -
- 3 replies
- 166 views
Witam Tak jak w temacie,gdy filmy nagrane tym telefonem wrzucam na choćby mikroblog większość ludzi widzi obraz natomiast ja oraz niektóre inne osoby słyszą dźwięk lecz mają czarny obraz. Gdy telefon podłączyłem przez USB do komputera i nagrania przerzuciłem na PC nie mogę ani ich odtworzyć ani ponownie przesłać na telefon pomimo nagrania w formacie MP4 1080p 60 FPS
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 0 replies
- 175 views
Witam. Małe pytanko. W czym tkwi problem, że po odblokowaniu telefonu wyskakuje okienko "wykonaj czynność przez"? Podczas korzystania z telefonu również wyskakuje to okienko. Wydaje mi się że nic niechcący nie włączyłam 🤭
Last reply by annniiia, -
- 2 followers
- 4 replies
- 185 views
Witam. Jeśli temat był to przepraszam ale nie mogłem znaleźć. Otóż tak jak w temacie mam problemy z zainstalowaniem modułów przez Magisk. Tutaj chodzi mi np o Viper4Android. Pobralem plik .zip + apk. Wchodząc przez Magisk w moduły obojętnie który plik tego modułu bym nie wybrał przy instalacji tradycyjna metodą wyskakuje na sekundę napis instalacja i wywala do pulpitu. Próbując drugą metodą wyskakuje komunikat "unzip error" Ktoś może wie w czym może być problem?? Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka
Last reply by kkkamilll85, -
- 2 replies
- 1.5k views
Dzień dobry Mam redmi note 10 juz 2 lata i pewnego dnia zasnąłem przy telefonie budzę się rano próbuje włączyć telefon i nie działa myślałem że się rozładował podłączyłem i nic się nie pokazuje na ekranie myślałem że to może ładowarka wziąłem inną dalej nic podłączyłem do komputera pokazuje nie rozpoznano urządzenia wymieniłem baterie i port dalej nie działa nie wiem co zrobić proszę o pomoc
Last reply by Alanhehe,