Problemy techniczne
131 topics in this forum
-
- 1 follower
- 3 replies
- 721 views
Witam wszystkich serdecznie. Jest to zarazem mój pierwszy post jak i temat na tym forum. Sam na co dzień używam innego smartfona(tego spod loga koreańskiej konkurencji) jednak moja mama posiada już od blisko roku model Redmi Note 10(ten zwykły, nie pro). W telefonie irytuje mnie kilka kwestii z którymi nie potrafię sobie poradzić, dlatego postanowiłem zapytać tutaj. 1. Problem z aplikacją kontakty. Po każdorazowym uruchomieniu urządzenia, w pamięci urządzenia znajduje się 35 śmieciowych kontaktów typu: " audiobooki-włącz , autoMapa-info, czytelnia w Play, psotnik" itd. Po każdym uruchomieniu telefonu wracają mimo iż, przed potwierdzeniem ich usunięcia telefon infor…
Last reply by rumot, -
-
- 2 followers
- 14 replies
- 452 views
Witam. Mam problem z trybem fastboot. po aktualizacji do wersji 13.0.2 telefon nie jest widoczny w trybie fastboot. debugowanie włączone itp. Co może być przyczyną? Ktoś pomoże? W trybie fastboot nie widać robocika tylko napis fastboot.
Last reply by dzanas69, -
- 1 follower
- 1 reply
- 671 views
Hej, od jakiegoś dłuższego czasu używam aplikacji "Premie za ankiety Google", lecz problem w tym, że nie dostaje ankiet. Bardzo dużo spaceruje po galeriach, sklepach czy nawet okolicach większych sklepów. Lokalizacja jest włączona cały czas, zastanawiam się czy nie jest to wina systemu. Miał ktoś może podobny problem, albo wie jak go naprawić? Urządzenie: Redmi Note 10 Pro Android: 12 System: MIUI by xiaomi.eu 13.0.4 (stable)
Last reply by Netoper, -
- 5 replies
- 1.3k views
Cześć wszystkim, kilka dni temu kupiłem Redmi Note 10 Pro. Przeglądając internet natknąłem się na poradę, by zmienić region na Szwajcarię by szybciej otrzymać aktualizację, co też zrobiłem - faktycznie zadziałało, pojawiła się aktualizacja do MIUI 13 i Androida 12. Po zainstalowaniu okazało się, że ucierpiała wydajność, przy korzystaniu z telefonu zdarzają się chwilowe przycięcia, niektóre aplikacje mają problemy z wydajnością (np. gra Beatstar nie działa za dobrze, klawisze w grze nie lecą zbyt płynnie - z grą nie było problemu na kilkuletniej Moto G5s Plus). Chciałem wrócić do MIUI 12.5 i Androida 11, jednak nie udało mi się - utknąłem na odblokowaniu bootload…
Last reply by MaNael, -
- 0 replies
- 150 views
Zainstalowałem Xiaomi.eu stabilne - 13.0.5.0.SKGMIXM - Android 12 z tego forum i po tej instalacji zwariował mi budzik w telefonie. Samo budzenie działa bez zarzutu, ale nie mogę ustawić własnego dźwięku budzenia, działają tylko dźwięki systemowe, jeśli wybiorę coś własnego to i tak odtwarza dźwięk systemowy. Wcześniej jak miałem Globala to mogłem ustawić jakikolwiek utwór z telefonu, pozostałe dzwonki powiadomień tel i sms mogę ustawić jakie chcę
Last reply by tropiciel12345, -
- 1 follower
- 6 replies
- 646 views
Witam mam problem rozlocza mi wi-fi w domu i podloncza działa i wywala gdzie szukać problemu? Operator mówi że mają dużo zgłoszeń ja temat Xiaomi odnośnie rozlonczenia wi-fi jak u was działa? Pacjent to Xiaomi redmi note 10 pro
Last reply by Kanio, -
- 1 follower
- 18 replies
- 719 views
Witam. Chciałbym pozbyć się brandu Orange w moim Redmi Note 10 pro. Zależy mi żeby zrobić to bez odblokowywania bootloadera (google pay). Wystarczy żeby to był zwykły soft fabryczny. Wiadomo że na sofcie z Orange na aktualizacje nie mam co liczyć szybkie o ile wgl:)
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 1 follower
- 10 replies
- 544 views
Witam. Dziś w OTA pokazała mi się aktualizacja do wersji 13.0.4. po kliknięciu pobierz, pokazuje się komunikat o generowaniu linki i nic się nie pobiera. Po jakiś czasie pokazuje się napis "aktualizacje nie odpowiada" i daje wybór. Albo czekaj albo zamknij. Jest na to jaka rada?
Last reply by Netoper, -
- 0 replies
- 234 views
Witam aktualizacja do 13.0.3. Na klawiaturze pojawiły się nowe Emoji jednak przy próbie wysłania ich np w messengerze czy WhatsApp w aplikacji pojawia się tylko kwadracik z krzyżykiem a nie emotka. Czy ktoś ma podobnie? Smsem można normalnie odebrać te nowe emotki jednak w aplikacji gdy chce wysłać lub gdy ktoś wysyła je do mnie wyskakują kwadraciki. Ktoś ma podobnie?
Last reply by twBorciu, -
- 4 replies
- 363 views
Witam od środy posiadam Miui 13 na swoim RN10PRo od tego czasu zauważyłem lekkie ścinki aplikacji czy też brak płynności w aplikacji messenger czy np ustawienia. Czy jest na to jakies rozwiązanie czy wracać do 12.5? 120HZ oczywiście włączone :)
Last reply by Damian38, -
- 1 follower
- 2 replies
- 2.8k views
Mam taki przypadek. Dość często gdy korzystam z aplikacji google, gdy klikam w interesujący mnie link, telefon samoczynnie się restartuje. Podobna sytuacja ma miejsce gdy czasami korzystam z samej przeglądarki chrome. Gdy otwieram link z jakiegoś komunikatora, i strona ma się otworzyć w chrome, telefon potrafi się zrestartować. Usunąłem ostatnie aktualizacje do chrome i googla. Zrobiłem przywrócenie ustawień fabrycznych urządzenia. Problem powraca. Czy ktoś też tak ma, czy po prostu mam trafiony egzemplarz? E.: Znalazłem tipa w innym temacie, jeśli pomoże temat do zamknięcia.
Last reply by GregBud, -
- 1 follower
- 3 replies
- 3.5k views
Witam mój redmi note 10 pro się zacina pisałem coś na Messenger lub sms zgasiłem ekran i nagle czarny ekran się robi i się zacina i na nic nie reaguje dopiero jak włącze od nowa się uruchamia jest 7 aplikacji zainstalowanych może być tak że któraś go zacina? Ma olways on display włączony cały czas
Last reply by kacper002, -
Witam. Tel kupiony miesiąc temu u dystrybutora, na gewarancji .Po rozładowaniu baterii do 0, podczas próby włączenia pojawił się komunikat: "your system has been destroyed". oczywiście, chciałbym odzyskać dane. poradniki, które znalazłem w sieci nie działają, bo tel ma zablokowany bootloader, a konto xiaomi może go odblokować, lecz z całkowitą utratą danych. i tu pytanie - czy zna ktoś sposób, którym można uratować dane w telefonie. ewentualnie, gdzie napisać do xiaomi, by można było odblokować tel bez utraty danych. pozdrawiam. ps. miflashem nie mogę zrobić "unlock". ADB nie rusza zatem po komendzie "fastboot continue".
Last reply by dyzio_05, -
- 0 replies
- 291 views
Redmi note 10s po nocy jakby się zacinał i po wybudzeniu niby normalnie wchodzi na pulpit, ale nie można odpalić żadnej aplikacji, jest to o tyle uciążliwe że nawet budzik wtedy nie zadziała mimo że jest ustawiony a to już dość duży problem, po restarcie wszystko działa normalnie aż do kolejnej nocy. Miał ktoś tak może i wie jak to rozwiązać?
Last reply by ReeDsu, -
- 1 reply
- 349 views
Po zainstalowaniu najnowszego stable z Androidem 12 i MIUI 13 telefon nie chce się uruchamiać. Stoi na logo MI i wkoło się resetuje. Pomaga tylko i to nie zawsze wejście w TWRP i wipe dalvik/cache po tym zabiegu uruchomi się normalnie lub też nie. Fastboot działa. Jak już telefon wystartuje to działa w 100% i tak do pierwszego wyłączenia bądź restartu. W TWRP nie może odszyfrować danych w pamięci po wpisaniu hasła. Wcześniej nie było problemu. Miał ktoś podobny problem?
- 1 follower
- 0 replies
- 287 views
Przeglądałem fotki na telefonie. Wyłączyłem i już się nie załączył. Nie reagował na odcisk palca. Ekran jest zielony w paski biało szare zielone. Nie da się wyłączyć. Czekam aż bateria się rozładuje. Nigdy nie spadł . Jest nowy , ma dopiero 20 dni. Ktoś coś podpowie co to może być, gdzie oddać na gwarancję?
Last reply by drago68, -
- 1 follower
- 37 replies
- 4.2k views
Podczas rozmowy telefon się wybudza lub nawet czasami wcale nie blokuje co skutkuje klikaniem uchem po ekranie. Po wejściu w panel testowy telefon raz reaguje na zbliżanie raz nie.Jest jakiś sposób na rozwiązanie problemu czujnika zbliżeniowego czy odsyłać na reklamację? Telefon ma tydzień...
Last reply by blejdzik, -
- 3 replies
- 315 views
Witam, Nadal problem z deep sleep ale już mniej upierdliwy. Pierwszy miałem z nie przechodzeniem telefonu w deep sleep podczas normalnego użytkowania co powodowało krótszy czas pracy na baterii (rozwiązany problem, bateria super) Drugi, aktualny problem jest taki, że jak naładuję telefon do 100% i odłączę od ładowarki telefon nie przechodzi w stan uśpienia, robię restart telefonu i wszystko działa. I tak za każdym razem. Tylko takie restartowanie po każdym ładowaniu to nie rozwiązanie na dłużej Dziwne to wszystko, może ktoś coś wie, podpowie...
Last reply by adalis, -
- 0 replies
- 174 views
Hej, Kupiłem RN 10 Pro, to mój trzeci Xiaomi, oczywiście z MIUI Polska, więc wcześniej przygotowałem się do odblokowania bootloadera, poczekałem tydzień, odblokowałem bootloader, wgrałem MIUI Polska (stabilny, bo innego nie ma) i... aż bije po oczach to jak animacje lagują/przeskakują w porównaniu do tego, co było - nadal na świeżym systemie. Reboot ani odczekanie chwili nic nie zmienia. Przed instalacją softu był tam MIUI 12, teraz jest 12.5 i nie wiem czy w tym szukać przyczyny problemów? Pamiętam parę miesięcy temu, że czytałem jakieś narzekania w tym temacie. Wgrywam zaraz Nova Launcher, bo najgorzej jest właśnie na pulpicie, może tyle sobie pomogę. Zau…
Last reply by dzek69, -
- 1 follower
- 0 replies
- 113 views
Cześć, kupiłam telefon Redmi note 10 5G, wersja MIU Global 12.0.11 w polskim sklepie i ustawiłam Messenger jako domyślną aplikację SMS. Niestety nie działa wysyłka mmsów ani zdjęć. Nie pomaga resetowanie APN, ani automatyczna konfiguracja przez Play. Uprawnienia wszystkie nadane. Nie odmówiono żadnych. W aplikacji systemowej działa wysyłka mmsów, jednak wolę Messenger. Czy ktoś wie jak to naprawić?
Last reply by Sadow1, -
- 1 follower
- 2 replies
- 753 views
Gdy mój xiaomi się rozładował podłączyłem go do ładowarki po paru minutach go włączyłem , zaczął się włączać i wyłączać co mam robić ?
Last reply by Mulder3, -
- 2 followers
- 9 replies
- 606 views
Cześć. Piszę w sprawie problemu z baterią. Otóż telefon Redmi note 10S w ustawieniach baterii pokazuje że jest wybudzony. Jedynie kiedy niebieska linia wybudzenia znika to tryb ultra oszczędzania baterii. Poza tym nigdy. Kupiłem telefon z softem EEEa europejskim. Odblokowałem BL wygrałem global wybierając opcję czyszczenia wszystkiego i blokady BL i nadal to samo. Czysty soft jeszcze żadnej aplikacji zainstalowanej a mimo to zawsze wybudzony. Aa i jeszcze nigdy nie pokazuje się pasek wifi. Tak samo mam problem z tym że nie mogę skopiować własnych aplikacji przez opcję backupu dostępna w ustawieniach. Pokazuje "nieobsługiwane". Jak to ugryźć? O co może chodzić.
Last reply by adalis, -
- 9 replies
- 3.9k views
Witam. Telefon Redmi Note 10s po ostatniej aktualizacji samoczynnie się wyłącza w losowych momentach. Jest to mocno uciążliwe. Nigdzie nie ma informacji kiedy następna aktualizacja. Pojedyncze przypadki osób zgłaszają podobny problem. Zero wsparcia ze strony xiaomi. Jakieś pomysły?
- 1 follower
- 0 replies
- 594 views
Cześć, Posiadam Note 10 Pro 6/128 GB pamięci i mam z nim problem przy użytkowaniu Yanosika. Używam Yanosika z wiadomych względów i wykorzystuję (a w zasadzie czas przeszły) go również jako videorejestratora i tu jest właśnie problem. Aplikacja ma podany czas nagrywania po którym zapisuje plik i nagrywa kolejny, tak, że przejazd rejestrowany jest w minutowych filmach zajmujących ok 60 MB. Kiedy uruchomię tą funkcję Yanosik zaczyna nagrywać i zapisze poprawnie 1-2 pliki, a kolejne mają już 0 B i oczywiście nic w nich nie ma. Yanosik ma przyznane wszystkie uprawnienia, wyłączoną opcje oszczędzania energii, sytuacja wygląda tak jakby aplikacja nie nadążała z zapisem danych i …
Last reply by Remi_K, -
- 0 replies
- 191 views
Witam, mam problem z wifi. Mianowicie po jakims czasie, mimo, ze pokazuje pelny zasieg, strony ani fb nie chce sie ladowac i pokazuje info, ze wifi ma brak dostepu do internetu, mimo, ze wszystkie inne przyrzady sa polaczone i dzialaja. Jest moment ze wszystko dziala i nagle po ponownym odblokowaniu telefonu, net nie dziala. Resety telefonu i routera nie pomogly. Ktos mial podobny problem i wie jak go rozwiazac. Z gory dzięki
Last reply by bocian1111,