Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, mam pewien problem, nie działa mi portfel, a co za tym idzie płatności zbliżeniowe. Wyświetla komunikat że telefon nie spełnia warunków bezpieczeństwa. Czy ktoś wie jak to naprawić? Dodam iż portfel był usuwany i instalowany na nowo, tak samo jak aplikacja banku. Z samej aplikacji nie moge zrobić płatności gdyż od razu uruchamia się portfel z w/w informacją

Posted
59 minut temu, Meseq napisał(a):

Witam, mam pewien problem, nie działa mi portfel, a co za tym idzie płatności zbliżeniowe. Wyświetla komunikat że telefon nie spełnia warunków bezpieczeństwa. Czy ktoś wie jak to naprawić? Dodam iż portfel był usuwany i instalowany na nowo, tak samo jak aplikacja banku. Z samej aplikacji nie moge zrobić płatności gdyż od razu uruchamia się portfel z w/w informacją

poczytaj dział aktualności ... zakładanie nowych tematów w tej samej sprawie gdzie już jest ich założonych kilkanaście nic tu nie poprawi w sytuacji jaka jest ... to Google miesza w ustawieniach ... był rebuild Romów w wersji stabilnych i było to poprawione ... niestety do niedawna ... trzeba zaczekać po prostu i zobaczyć co wymyśli w temacie ekipa Xiaomi eu ... może będzie znowu reupload romów ... a może to poważniejszy temat i na fixa trza będzie zaczekać ... ja nie korzystam po prostu na razie z portfela Googla - ustawiłem sobie zbliżeniowe w apce bankowej na blika i wszystko działa ... na GP świat się na szczęście nie kończy 🙃

Posted

Otóż to, popieram - odpuść sobie na jakiś czas Google Pay, płac zbliżeniowo innymi formami płatności zbliżeniowych, na szczęście działają

• Haha 1
  • 5 months later...
Posted

16 Kwiecień 2024 - google pay na hyperos wysiadło całkowicie, płatności nie przechodzą. Do tej pory wszystko działało na automacie bez magiska i rootowania. Dzisiaj 17 kwiecień 2024  zainstalowałem najświeższy PlayIntegrityFix (PIF) czyli:  XiaomiEUModule_2024.05.15.apk  ze strony https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/Xiaomi.eu-app/

Wygląda na to że płatności googlepay wróciły na swoje miejsce i smartfon przechodzi test playintegrityfix. Nie wiem dlaczego nikt nie pisze tego w aktualnościach.

Posted
16 minut temu, zagrobelny napisał(a):

16 Kwiecień 2024 - google pay na hyperos wysiadło całkowicie, płatności nie przechodzą. Do tej pory wszystko działało na automacie bez magiska i rootowania. Dzisiaj 17 kwiecień 2024  zainstalowałem najświeższy PlayIntegrityFix (PIF) czyli:  XiaomiEUModule_2024.05.15.apk  ze strony https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/Xiaomi.eu-app/

Wygląda na to że płatności googlepay wróciły na swoje miejsce i smartfon przechodzi test playintegrityfix. Nie wiem dlaczego nikt nie pisze tego w aktualnościach.

no właśnie ... i w tym wątku masz przykład tego o czym pisałem w odpowiedzi na inny Twój post 🙃 tu najlepszym rozwiązaniem byłoby żeby po wejściu na forum wyskakiwało okno z tą informacją - na każdym koncie tylko raz - gdzie byłoby info że w przypadku problemów z portfelem google pobieramy i instalujemy fixa - no i link oczywiście do niego na sourceforge czy na serwerze miui polska - w sumie bez znaczenia ... 🙃

Posted (edited)
5 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Pomyślimy w przyszłości, jak się sytuacja powtórzy.

google raczej nie odpusci patrzac po ich dotychczasowej aktywnosci :) ale trzeba przynac, ze i tak troche spokoju z tym bylo ... od konca lutego to polowy maja :) stali bywalcy wiedza o co chodzi ale jest sporo nowych zalogantow na forum wiadomo ze moga miec z tym problem ... to tez trudno ich winic ze sie dopytuja w temacie ... w takim okienku tez mozna by dac informacje ze trzeba poczekac na odswiezenie i to nie zaskakuje od razu - bo zaraz bedzie masa wpisow - wrzucilem fixa i nie dziala ... 

Edited by Master
Posted (edited)

Zróbcie chłopaki z tym porządek aby jakaś przeszkadzająca krótka informacja wyskoczyła każdemu i link skąd pobierać w przyszłości fix na google pay bo dojdzie napewno do tego że będą kolejne kompilacje fixa potrzebne jak porfel odmówi posłuszeństwa. Spędziłem 20 minut szukając linka do fixa po forum .pl i .eu  i próbując zrozumieć czego poszukuję  i gdzie to jest, po czy napisałem post aby inni nie szukali, a zaglądam na forum raz na kilka miesięcy jeśli dojdzie do jakieś draki w smartfonie.

Edited by zagrobelny
  • 1 month later...
Posted
W dniu 17.05.2024 o 13:46, zagrobelny napisał(a):

U mnie nie działa,dalej wyświetla "tego rządzenia......

Posted
37 minut temu, ohara napisał(a):

U mnie nie działa,dalej wyświetla "tego rządzenia......

integrity fix jest nowszy niz ten ktory jest tam podany w tym co cytowales ... najnowszy - dzialajacy - jest z 22 maja ... poza tym on zaskakuje po jakims czasie, zeby to przyspieszyc trzeba poczyscic cache uslug googla play i zrestartowac telefon - powinien szybciej zalapac ...

Posted (edited)

Tak,po restarcie działa. A wiecie jak usunąć pasek wyszukiwania google na samym dole ekranu?

Edited by ohara
  • 1 month later...
Posted

Dzisiaj jest 16.08.2024, ostatni dostępny na ten dzień google play fix ze źródła:  https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/Xiaomi.eu-app/ z dnia 14.08.2024 NIE DZIAŁA.

Czy ktoś wie dlaczego i czy trzeba coś zrobić oprócz restartu smartfona? Czy czyszczenie cache uslug googla play resetujje w smartfonie konto google (mam 3 działające jednocześnie) i trzeba konfigurować na nowo? Jak dotrzeć właściwego cache usług google?

Posted (edited)
56 minut temu, zagrobelny napisał(a):

Czy czyszczenie cache uslug googla play resetujje w smartfonie konto google

Nie.

56 minut temu, zagrobelny napisał(a):

Jak dotrzeć właściwego cache usług google?

Szukasz w aplikacjach Usługi Google Play.

Google zbanowało fingerprint, zobaczymy czy uda się puścić nowy fix.

Edited by Kacper Skrzypek
Posted
1 godzinę temu, zagrobelny napisał(a):

Dzisiaj jest 16.08.2024, ostatni dostępny na ten dzień google play fix ze źródła:  https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/Xiaomi.eu-app/ z dnia 14.08.2024 NIE DZIAŁA.

Czy ktoś wie dlaczego i czy trzeba coś zrobić oprócz restartu smartfona? Czy czyszczenie cache uslug googla play resetujje w smartfonie konto google (mam 3 działające jednocześnie) i trzeba konfigurować na nowo? Jak dotrzeć właściwego cache usług google?

jest już nowy fix z 16tego ...

Posted
3 godziny temu, dzanas69 napisał(a):

I najważniejsze że działa, oby jak najdłużej, Dzięki ekipieemoji106.png

niepokojące jest to że tak szybko musiała wyjść kolejna wersja fixa ... oby tam google nie zintesyfikowali walki z nami 🙃 poprzedni fix był jakoś od połowy maja do połowy sierpnia czyli trzy miesiące ... a teraz kolejny wyszedł po dwóch dniach 🙃 no zobaczymy ... oby nie skończyły się tylko ekipie Xiaomi eu te fingerprinty ...

• 1 month later...
Posted

Ciekawy przypadek u mnie , dziś i parę dni wcześniej wygrywałem fixy ( 23.09 i 26.09), urządzenie nie przechodziło testu integralności w GP, było tylko Basic integrity, natomiast portfel nie wyrzucał komunikatów o wymogach bezpieczeństwa i działał prawidłowo. Miał ktoś taki przypadek?

Posted

ja wczoraj też sprawdzałem portfel i było wszystko ok ... może on z jakimś opóźnieniem się odświeża po prostu ... a płatność i tak by nie przeszła ... nie wiem bo nie sprawdzałem ... ogólnie prawie z tego nie korzystam 🙃 bardziej w rezerwie trzymam ... kiedyś się korzystało ale teraz wprowadzili potwierdzanie transakcji co jest irytujące ...

• Like 1