Problemy techniczne
132 topics in this forum
-
- 1 reply
- 257 views
Też tak macie że alarmy się uruchamiają w tle? Żeby wyłączyć alarm muszę rozwinąć obszar powiadomień i znaleźć powiadomienie o alarmie. Mam tak zarówno we wbudowanym zegarku jak i oddzielnej aplikacji z alarmem. Na poprzednim telefonie (rn8t) alarm pojawiał się na ekranie na pierwszym planie.
Last reply by Dlugasek, -
-
- 9 replies
- 1.8k views
Dzieje się tak najczęściej przy automatycznym ustawieniu jasności, zarówno przy słabym jak i dobrym świetle. Zastanawiam się, czy jest to normalne, że telefon sam zmienia częstotliwość odświeżania? Czy waszym zdaniem powinienem reklamować ten telefon? Jest to bardziej wada fabryczna, czy raczej wina oprogramowania? https://www.youtube.com/watch?v=sUUViXKUOKg Przesyłam też screena z aktualną wersją oprogramowania.
Last reply by Morowiec, -
- 11 replies
- 2k views
Nie działa equalizer systemowy na słuchawkach bluetooth. Znaczy jest aktywny, można przesuwać suwakami ale bez reakcji, mógłby ktoś napisać jak jest w waszych egzemplarzach?
Last reply by fing, -
- 3 replies
- 411 views
Witam mam problem niby posiadam odblokowany bootlader tak wskazuje fastboot i przy uruchamianiu telefonu kłódka jest otwarta ale.. Jak przez fastboot zainstaluje twrp to wszystko ok tylko nie mogę zainstalować innego romu wyskakują błędy oto na czerwono posiadam ROM stokowy EE
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 12 replies
- 2.5k views
Witam. Posiadam RN10Pro 6/64. Po podłączeniu go kablem USB do kompa w eksplorerze pod W10 nie widać miniaturek zdjęć. Dwukrotny klik otwiera normalnie zdjęcie, ale w katalogu DCIM/Camera mam same ikony systemowe plików, bez ich miniaturek (podglądu). Stary Huawei P9 bez problemu wyświetla miniaturki zdjęć. Jest to chyba problem softu w telefonie lub jakiegoś głęboko zaszytego ustawienia którego nie mogę namierzyć. Utrudnia to strasznie selekcję zdjęć przy przenoszeniu ich na dysk kompa. Podejrzewam że problem jest związany z katalogiem .thumbnails który znajduje się w katalogu Pictures. To chyba on powinien zawierać miniaturki. Miniaturki zdjęć tam są ale katalog ten wyś…
Last reply by pjotr, -
- 0 replies
- 614 views
Witam. Czy ktoś ma taki problem jak w temacie ? Po jakimś czasie zniknął mi Widevine L1. DRM info itp pokazują L3. Zrobiłem factory reset - nic nie dało. Uprzedzając pytania, nie nic nie grzebałem z bootloaderem partycjami itp. Najbardziej skomplikowaną rzeczą jaką zrobiłem było przywrócenie ukąłdu ekranu z mojego poprzedniego xiaomi za chmury. p.s Rozwiązane . Wymusiłem aktualizację do wersji 12.0.16.0 przestawiając na region indie. Po Aktualizacji pojawiła się opcja aktualizacji certyfiaktu Widevine, której w 12.0.1 nie było.
Last reply by slovick, -
- 1 reply
- 497 views
Witam! Na telefonie zniknął ekran główny... Po prostu rano już go nie było. Jest tylko ten drugi ze wszystkimi aplikacjami. Telefon był wyłączany i uruchomiony ponownie, nic to nie dało. Przeszukaliśmy wszystkie ustawienia i nie znaleźliśmy odpowiedzi jak ten ekran przywrócić.
Last reply by maludroid,