Problemy techniczne
132 topics in this forum
-
- 0 replies
- 233 views
Hejo, mam Redmi Note 10 Pro od 2 dni. Nowka sztuka. Zaktualizowany, nie znajduje zadnych aktualizacji dostepnych. Wersja MIUI Global 12.0.5.0(RKFEUOR). Jesli podlacze sluchawki (przewodowe, douszne) - pojawia sie symbol headsetu z mikrofonem. Gdy nagram teraz wiadomosc na whatsupp/messeger - nagra z mikrofonu sluchawkowego. Jesli odslucham ta wiadomosc albo inna, od innego człowieka - nie bedzie juz dzialac nagrywanie mikrofonem ze sluchawek, tylko z gornego mica bedzie zbierac. Nagrywanie mikrofonem sluchawkowym wroci dopiero, jesli wyjme sluchawki z jacka i podlacze na nowo. Z tymi samymi sluchawkami na galaxy s7 i myPhone Luna nie bylo takich akcji. Dyktafon …
Last reply by b0sh, -
-
- 0 replies
- 742 views
Witajcie. Od dwóch dni jestem użytkownikiem modelu Note 10 Pro i cały czas testuję ten telefon. To, co zdążyłem zauważyć, to m.in. wyraźnie cichy głos moich telefonicznych rozmówców. Czy ktoś z Was również ma ten problem? W trybie głośnomówiącym głośność jest raczej w porządku, natomiast w trybie standardowym, muszę się dość mocno wsłuchiwać w głos rozmówcy. Głośność fabrycznych dzwonków, muzyki czy głosu na YouTube jest ok. Rozmowy głosowe to dla mnie jedna z najważniejszych funkcji w telefonie, dlatego nie kryję poirytowania tym zjawiskiem. Na stronie: https://pl.gizchina.it/2021/08/miui-12-5-12-bug-xiaomi-redmi-poco/ znalazłem taki wpis: "11 / 08 / 21 - Kilka…
Last reply by Jago, -
- 4 replies
- 1.5k views
Witam serdecznie, niedawno stałem się właścicielem telefonu Xiaomi Redmi Note 10 PRO w wersji 128gb. Znalazłem pare dni później do kupienia używany zegarek Garmin Venu. Po sparowaniu ze sobą ubu tych urządzeń wszystko wydawało się być ok. Niestety, ale tak nie jest. Problemów jest kilka. Po 1 - zegarek zachowuje się różnie, wlaściwie to nie zegarek a telefon i jego powiadomienia, które powinien zegarek odbierać. Przykład: dzwoni do mnie ktokolwiek - zegarek raz wyświetli kto dzwoni a raz nie. Powiadomienia SMS oraz z messengera również nie przychodzą lub jeśli już to sporadycznie. Połączyłem się zegarkiem z iphonem 12 i takiego problemu nie ma, wszystko przychodzi…
Last reply by hunter45pl, -
- 4 replies
- 221 views
Witam. Czy ktoś się spotkał z podobnym problemem - przy kopiowaniu z zewn. dysku HDD 500 GB podłączonym przez USB-C telefon się resetuje po kilku minutach. Dysk jest wsadzony w kieszeń Baseus usb-c - usb-c. Na Huawei P30 Pro jak i leciwym LG G6 nic się takiego nie dzieje. Dysk jest sprawdzony, żadnych bad sektorów. Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka
Last reply by pitt_99, -
- 2 replies
- 389 views
Dzień dobry, mam problem z moim Note 10 5G. Zauważyłam, że po aktualizacji miui (aktualnie wersja Global 12.0.2 Stabilna 12.0.2.0 (RKSEUOR) telefon sam się wyłącza i po chwili włącza. Dzieje się tak zazwyczaj kiedy wchodzę na jakąś stronę (nie przy każdej próbie) lub podczas uruchomiania instagrama. Jestem laikiem, próbowałam przywrócenia do ustawień fabrycznych, nie pomogło, czy ma ktoś jakiś pomysł o co może chodzić? Prosiłabym o używanie niezbyt profesjonalnego języka ;)
Last reply by JulJul, -
- 4 replies
- 581 views
Dzień dobry. W jaki sposób mogę wyłączyć optymalizację miui jeśli nie ma tam funkcji w ustawieniach programisty? Z tego co wiem powinno być na samym dole.
Last reply by gumisv6, -
- 1 follower
- 4 replies
- 239 views
Witam, Sytuacja wygląda tak, że w roamingu używam blokowania przesyłania danych dla poszczególnych aplikacji przy pomocy ustawień w systemie (wyjątki itd.) i wszystko było by w najlepszym porządku gdyby nie to, że poprzez zablokowanie jakiejś systemowej aplikacji - w ogóle mi nie przychodzą powiadomienia, która aplikacja może za to odpowiadać, od czego zacząć szukać?? Gdy przestawiam sieć na wifi, powiadomienia przychodzą od razu jeden po drugim.
Last reply by gumisv6, -
- 1 follower
- 3 replies
- 326 views
Witam wszystkich. Mam problem z Redmi Note 10 5G, chodzi o to że przyciski od nawigacji (trójkąt i kwadrat) po naciśnięciu zostają podświetlone ciągle , jak kilka razy klikam na przycisk to tylko zmienia się wielkość podświetlenia . Problem czasami zanika na np 10 minut a później wraca i utrzymuje się ciągle .Dodaje zrzut ekranu jak to wygląda.Macie jakieś pomysły ??? Po aktualizacji do 12.0.9 problem jest nadal.
Last reply by ZduneX25, -
- 0 replies
- 295 views
Witam. Mam problem z aparatem w redmi note 10s. Podczas nagrywania sam automatycznie pojaśnia i ściemnia kadr. Da się to jakoś ustawić, żeby nie zmieniał automatycznie jasności?
Last reply by lulok7, -
- 0 replies
- 286 views
Witam! Czy ktos moze ma podobny problem lub sie z nim spotkal i wie jak go rozwiazac. Jestem uzytkownikiem Xiaomo Redmi 10. Kupiony nowy w sklepie okolo miesiac temu. Mam z nim jedyny ale bardzo uciazliwy problem gdyz po wlaczeniu filmiku czy to na facebooku czy na youtube, nieregularnie i nie zawsze dajmy na to 60% wlaczen, glos jest fatalny znieksztalcony przerywa trzeszczy no strasznie uciazliwe to jest. Za chwile wejde ponownie wlacze i jest wszystko ok dzwiek znakomitej jakosci bez zadnych zaklocen. Bawilem sie probowalem cos kombinowac ale nic skutku nie przynioslo. Czy myslicie ze to jakas wada fabryczna czy co? Bo jakby to byl uzywany kupiony to inna sprawa ale …
Last reply by Rasaugii, -
- 1 reply
- 552 views
Witam, Przesiadłem się z "szajsunga" na Redmi Note 10 5G w Orange - świeży telefon. MIUI Global 12.0.1 - Android 11 Wybieranie numerów trwa pomiędzy 10 a 20 sekund - czasami nie wybierze i rozłączy. Zasięg operatora jest OK - w tym samym miejscu mam 4 inne telefony - głównie samsungi - i one nie mają takich problemów. Czy spotkał się ktoś z takim problemem? Czy to kwestia programowa czy raczej zwracać do Orange albo do serwisu?
Last reply by nardenis, -
- 3 replies
- 1k views
Witam, Mam kolejny problem z Redmi Note 10 Pro, zauważyłem, że zasięg sieci wifi jest bardzo słaby. Router znajduje się w salonie, a po wyjściu do drugiego pokoju zasięg spada o kilka kresek. Nie wspomnę już o tym, że wychodząc z mieszkania na klatce, gdzie Redmi Note 5 Pro miał zasięg idealny w Redmi Note 10 Pro zasięg całkowicie znika i przełącza na dane komórkowe. Czy jest to normalna sprawa, że nowy model telefonu ma zasięg dużo gorszy od Redmi Note 5 Pro ? Czy zmiana systemu na xiaomi.eu może coś pomoże ? Na razie widzę sporo wad tego telefonu zachwalanego tak przez wszystkich.
Last reply by maludroid, -
- 1 reply
- 369 views
Cześć Kupiłem ostatnio telefon redmi note 10 S. Zauważyłem, że kolory na tym telefonie są mocno przekłamane. Widać to szczególnie w barwie czerwonej i niebieskiej. Barwa czerwona jest ciemna, wpada w wiśnie. Porównywałem z innymi telefonami i wszędzie mniej więcej jest podobnie. Próbowałem zrobić zdjęcie dla porównania. W rzeczywistości różnicę widać bardziej. Zdjęcia robione na maksymalnym podświetleniu ekranu. Rozumiem, że ekrany mogą być różne. Ale aż taka różnica?
Last reply by Marcin12M, -
- 2 replies
- 1k views
Witam, posiadam Redminote 10s. Podczas włączania telefonu pokazuje się komunikat "Dm-verity corruption. Your device is corrupted. It can't be trusted and may not work properly. Press power button to continue. Or device will power off in 5s." Po wciśnięciu przycisku zasilania telefon się włącza, ale po odblokowaniu wyłącza się po kilku sekundach i nie da się nic zrobić. Na ekranie blokady nie wyłącza się. Telefon kupiony na allegro jakiś miesiąc temu. Problemem jest to, że na telefonie są prywatne dane i wolałbym je usunąć, a najlepiej przekopiować przed wysłaniem do serwisu. Czy jest na to jakiś sposób? Z góry dziękuję za pomoc
Last reply by jokowalhn, -
- 0 replies
- 215 views
Witam Komputer domowy łączy się z Internetem przez hotspot na Redmi Note 10 Pro (MIUI 12.0.16). Na domowym kompie łączę się z komputerem w pracy za pomocą zdalnego pulpitu (Win 10 -> Win 10), łączenie i logowanie przebiega pomyślnie. Problem: po podłączeniu raz po kilkunastu sekundach, a raz po kilku minutach zrywa połączenie zdalnego pulpit i jest komunikat: „Z powodu błędu szyfrowania danych ta sesja zostanie zakończona”. Sam internet na hotspot działa poprawnie. Sprawdzałem w kilku lokalizacjach i zawsze jest to samo. Sprawdzałem też różne opcje samego zdalnego pulpitu po stronie klienta i hosta, ale też nic nie pomagało. Wcześnie łączyłem s…
Last reply by jazw, -
- 3 replies
- 514 views
Witam Zakupiłem słuchawki Mi ANC&Type-C In-Ear Earphones. Po podłączeniu ich do Redmi Note 10s okazało się, że słuchawki nie działają poprawnie. Zwróciłem się z prośbą o wymianę do sklepu ponieważ myślałem, że to problem z słuchawkami. Jednak nowe słuchawki które otrzymałem również nie działają poprawnie.Co się dzieje:-Po uruchomieniu odtwarzacza, dźwięk jest odtwarzany przez kilka sekund i jest bardzo zniekształcony. Po tych kilku sekundach słuchawki przestają być wykrywane z poziomu telefonu jednak ANC działa nadal. Inne słuchawki z wejściem na usb typu c działają poprawnie, testowane na Mi Dual Driver Earphones (Type-C). Słuchawki na innym telefonie …
Last reply by rumot, -
- 2 replies
- 483 views
Korzystam od wczoraj z Miui 12.5.3 Global i mam problem z widgetami. Po kliknięciu opcji dodania widżetów na dowolnym ekranie głównym wkran na moment gaśnie, zawiesza się na sekundę, dwie i nic się nie dzieje. Ktoś ma pomysł jak to naprawić? Optymalizacje MIUI włączone i wyłączone, nic to nie daje. Poniżej link do nagrania jak to wygląda. https://streamable.com/lkn1vf
Last reply by rumot, -
- 1 follower
- 2 replies
- 495 views
Witam Może odgrzewany kotlet, ale nie znalazłem odpowiedzi Mam Xiaomi redmi redmi 10 Pro rozblokowane z wgranym MIUI by Xiaomi.eu 12.0.6.0 stabilna, TWRP 3.5.1_10 nebrassy, zakupiony w PL od producenta 1. Jak aktualnie mam przeskoczyć do wersji 12.5. a) -na nowo wgrywać cały soft przez twrp (czyli telefon do fabrycznych ustawień i na nowo konfiguracja) (samo Wipe czy w ustawienia zaawansowanych coś jeszcze wyczyścić) -a może tylko zainstalować bez przewracania do fabrycznych i wtedy się zaktualizuje (chyba tak to nie dział) b)w telefonie=>ustawienia =>”o telefonie”=> kliknąć w ikonę po lewej z napisem „wersja MIUI”=>u góry po prawej w 3 kr…
Last reply by Dan, -
- 0 replies
- 297 views
Dzień dobry. Wczoraj zaktualizowalem telefon do miui 12,5. Od tego momentu zaczęły się problemy pomimo że mam włączone powiadomienia ekranu blokady, aplikacje ma auto start to po przyjściu wiadomości jest dam dźwięk, nie pojawia się powiadomienie na aod. Na miui 12.0 powiadomienia się pojawiały na aod i telefon podświetlał się automatycznie teraz tego mi brakuje. Może ktoś zna rozwiązanie mojego problemu?
Last reply by Gragi92, -
- 1 reply
- 236 views
Jak przenieść zdjęcia na kartę pamięci
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 0 replies
- 459 views
Witam w żony Redmi Note10 Pro po ustawieniu różnych dźwięków powiadomień dla różnych aplikacji same się zmieniają i są takie same dla wszystkich komunikatorów. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Last reply by jarek_ns, -
- 3 replies
- 577 views
Mimo kilku róznych prób nadal włącza się dzwonek domyślmy. Spokał sie ktoś z takim problemem?
Last reply by mekong, -
- 3 replies
- 422 views
Cześć. Mam problem z dzwonkiem przypisanym do danego kontaktu. W spisie kontaktów mam inny dzwonek na moją żonę, ale nie działa. Jak zmienię na systemowy to jest ok. Nigdy nie było z tym problemu. Czy ktoś ma jakieś rozwiązanie?
Last reply by Netoper, -
- 2 replies
- 291 views
Cześć. Witam Wszystkich. Jestem nowicjuszem na forum, więc jeśli temat jest założony w złym miejscu, proszę o jego właściwe ulokowanie. Jak w tytule, czy jest taka możliwość, aby w tym systemie ustawić tzw. "szybkie wybieranie"? Jeśli system tego nie posiada w swoich opcjach, jaki polecacie dialer do takich ustawień? Szukałem w Googlach ale większość prób odnalezienia/włączenia niestety zakończyła się fiaskiem. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam Wojt
Last reply by Netoper, -
- 1 reply
- 448 views
Jakie parametry ma oryginalna folia w redmi note 10?
Last reply by kiler35,