Problemy techniczne
132 topics in this forum
-
- 1 follower
- 1 reply
- 161 views
Witam mam problem redmi 10 pro Kupiłem słuchawki jbl reflect contour 2 i telefon za cholerne nie chce ich wyszukac. Próbowałem wszystkiego reset ustawień bt Reset słuchawek, najdziwniejsze jest to że wszystkie inne telefony w domu widzą słuchawki.. Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka
Last reply by Olek1991, -
-
- 1 follower
- 3 replies
- 172 views
Czy ktoś z was spotkał się z niską jakością dźwięku podczas rozmów? Zarówno na cicho- jak i na głośnomówiącym bardzo często pojawiają się zniekształcenia głosu rozmówcy, które uniemożliwiają jego zrozumienie. Trwa to kilka bądź kilkadziesiąt sekund, potem tyle samo czasu jest okej i znów zakłócenia. Nie zawsze one występują. Dodam, że muzyka ma dobry dźwięk, więc to raczej nie kwestia głośnika. Dopiero co przeszedłem na ten telefon z Xiaomi Redmi 5 Plus i tam ten problem praktycznie nie występował, więc sieć (T-Mobile) chyba też nie jest za to odpowiedzialna. Ktoś rozwiązał ten problem? Czy to kwalifikuje się na gwarancję?
Last reply by Netoper, -
- 9 replies
- 453 views
Witam, mam problem z telefonem redmi note 10 5g. Telefon nie chce się połączyć z siecią, od pewnego dnia po prostu nie ma zasięgu. W ustawieniach wykrywa różne karty które próbowałem ale żadna nie działa. Gdy wyszukam sieci ręcznie to znajduje całą listę, ale po wybraniu pokazuje komunikat "nie można teraz połączyć się z tą siecią. spróbuj ponownie później". Oczywiście resetowałem ustawienia, telefon, jedyne co to nie przywróciłem ustawie fabrycznych bo nie chcę wymazać wszystkich danych. W czym może być problem?
Last reply by kamilop, -
- 0 replies
- 134 views
Witam męczę się już parę miesięcy z jedną wadą ,mianowicie jak ktoś do mnie zadzwoni to chwilę jakieś 4 do 5 sekund rozmawiamy po czym nie słyszę rozmówcy ,ani on mnie gdzie połączenie nie jest zakończone ,i muszę się rozłączyć i sam zadzwonić ,albo drugi rozmówca do mnie jest to irytujące i nie wiem o co chodzi dodam że zasięg jest volte działa i tak samo jest jak wyłączę ktoś ma ten problem Oprogramowanie nie ma różnicy czy to najnowsze miui czy custom rom
Last reply by Morowiec, -
- 1 reply
- 134 views
Witam.Mam problem z podglądem zdjęć w redmi 10s.Przenioslem wszystkie smsy przez backup &restore i są wiadomości ale brak obrazów .Czy ktoś wie jak to naprawić??
Last reply by Netoper, -
- 3 replies
- 379 views
Witam. Mam problem z telefonem, który już drugi raz sam się wyłączył. Bateria jest naładowana. Po podłączeniu do ładowarki telefon nie reaguje. Dopiero przytrzymanie przycisku włączającego około 15-20 sekund włączyło telefon. Zdarzyło mi się to drugi raz. W czym może być problem? Pozdrawiam.
Last reply by Avatar255, -
- 1 follower
- 1 reply
- 362 views
Witam,jak w temacie,muza odbiera ,słuchawki pięknie działają a jak ktoś dzwoni albo ja dzwonie do kogoś to przy podłączonych słuchawkach dźwięk idzie przez głośnik telefonu a w słuchawkach cisza.Jest na to jakaś rada??
Last reply by slawek0211, -
- 5 replies
- 690 views
Witam, telefon zakupiony niecały miesiąc temu, dzisiaj rano podczas próby odblokowania spełzy na niczym. Czarny ekran, 0 reakcji, jedynie podczas dotykania przycisku odblokowywania od czasu do czasu są wibracje, podczas próby resetu jest jedynie dzwięk, ekran nie uszkodzony mechanicznie, podłączony do ładowania i nic się nie zmienia, ktoś wie czy to jakas aktualizacja czy ekran sam z siebie zdechł? Pozdrawiam
Last reply by BG__, -
- 1 reply
- 233 views
Witam! Mam problem z Xiaomi redmi note 10 pro... Dzisiaj rano telefon działał normalnie, o godzinie 9:00 nagle przestał działać. Ekran nie reaguje na dotyk, gdy podpinam ładowarkę to nic się nie dzieje. Telefon przy próbie włączenia reaguje przez wibracje i na tym się kończy. Telefon nie upadł ani nic się z nim nie stało. Posiadam go 1.5 miesiąca i nie było żadnych problemów, aż do dzisiaj. Próbowałem resetować, próbowałem wejść w fastboota, ale również tylko wibracja i czarny ekran. Czy ktoś może wie jak to naprawić, albo co jest przyczyną? Z góry dziękuje za odpowiedź
Last reply by BG__, -
- 28 replies
- 1.9k views
Jak w tytule. Trzeba bardzo często odświeżać stronę, żeby poprawnie załadowało całość. Internet od Orange. Ta sama karta w Lenovo P2 działała i działa idealnie od zawsze, i nigdy nic nie musiałem tam ustawiać. Jakieś pomysły? I dlaczego nikt od miuipolska.pl nie włącza się w dyskusje?
Last reply by Gorus, -
- 1 reply
- 152 views
Miui 13/Xiaomi redmi note 10 pro . Kiedy robię coś w telefonie (przeglądanie stron, wykonywanie innych czynności na telefonie) i przychodzi w trakcie SMS to jest bardzo słaby dźwięk wiadomości, prawie niesłyszalny. Czasami jest też tak słaby przy zablokowanym telefonie. Jak można to naprawić lub co może być tego przyczyną?
Last reply by ZduneX25, -
- 1 follower
- 9 replies
- 531 views
Witam Chciałem odblokować w swoim cacku czyli Xiaomi Redmi Note 10 Pro bootloader lecz ukazuje mi się takowy fail Konto dłuższy czas temu założone,wylogowywałem się z kilka razy. usuwałem sterowniki i na nowo instalowałem i zmieniałem również port usb i nic. Wszystko robione na Windows 10 Pro kompilacja 19043.1110 - posiadam dłuższy czas tego builda i nie raz nie dwa odblokowałem bootloader na innych smartfonach lecz tutaj wyskakuje mi takowy błąd Nie mam pojęcia czemu tak mam,w telefonie nie było nic "grzebane" EDIT : Za pomocą tego softa "miflash_unlock-en-5.5.224.24" odblokuje sie bez problemu bootloader na Redmi Note 10 Pro …
Last reply by speedi, -
- 4 replies
- 195 views
Cześć, pojawił mi się pewien problem z telefonem. Otóż sam tryb Ciebny mimo że ustawiony jest Jasny. Zmiana na nocny i znowu jasny nie daje żadnego efektu, do tego od momentu kiedy telefon zmienił sobie tryb nie działa odświeżanie 120hz. Zmiana owego na 60 hz i ponowny powrót na 120hz nie daje żadnego efektu. Do tego podczas zablokowanego ekranu czasami buguje się codzienna tapeta i przez kilka godzin potrafi wyświetlać jeden obraz. Również od czasu j.w W ostatnim czasie nie instalowałem nic z nieznanych źródeł. Wyłącznie gry polularne z google store. Skanowanie telefonu antywirusem również nie wykrywa wirusa o ile jakiś miałby być Jak to naprawić i czy jedynie…
Last reply by Netoper, -
- 3 replies
- 228 views
Witam, taki o to komunikat przy próbie płatności, MIUI 13.0.4.0
Last reply by KANAR, -
- 1 follower
- 8 replies
- 2.6k views
witam generalnie to spieprzyłem sprawe bo zmieniłem region na stany zjednoczone, nastepnie zaktualizowalem urządzenie do MIUI 12.5.5 Global (przed zmiana regionu nie bylo zadnej aktualizacji), potem chciałem znów zmienić region na Szwajcarie by otrzymać aktualizacje MIUI 13, i d*pa nowej aktualizacji nima ze wzgledu na poprzednią zmiane regionu. Oczywiście próbowalem telefon zaktualizowac manualnie "Wybierz paczke aktualizacji", ale otrzymywałem blad "Nie można zweryfikować aktualizacji. Aktualizuj przez USB.". okej pobralem jakies gowno software od xaomi, lecz mi to ku*estwo nie widziało telefonu podłącoznego do komputera (wtedy gdy telefon był wykrywany przez windo…
Last reply by Sefinek, -
- 4 replies
- 140 views
Zaktualizowałam aplikację Telefon Google. Później odinstalowałam. Nazwy firm z Google w połączeniach zmieniły się na same numery. Zainstalowałam ponownie. Rozłączyło mi po tym kartę SD. Pojawił się komunikat, żeby sformatować kartę. Wyjęłam kartę,ponieważ mam zapisane na niej pliki (multimedia) i nie chcę stracić zawartości. Co robić w tej sytuacji. Dlaczego pojawił się taki problem ?
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 7 replies
- 399 views
Witam mam pytanie czy ktoś ma ten model z działająca karta aero2? U mnie w żaden sposób nie mogę jej uruchomić proszę mi pomóc.
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 5 replies
- 385 views
Witam i pytam. Podłączona ładowarka na ekranie informacja że ładuje (sprawdzone na dwóch ładowarkach i dwóch różnych kablach) ale nie ładuje cały czas jest ten sam stan naładowania jak po podłączeniu ładowarki. Miał ktoś taki problem lub zna rozwiązanie? Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka
Last reply by Netoper, -
- 0 replies
- 189 views
Dzisiaj chciałem wgrać na mój telefon Miui 13. Wgrywałem rom przez program MiFlashPro. Po zakończeniu instalacji romu telefon cały czas włącza się od nowa, wyświetla się na początku logo redmi, po chwili na ekranie pojawia się rozpikselowany biały pasek pośrodku telefonu, po trzech sekundach telefon uruchamia się ponownie i od początku logo redmi i rozpikselowany biały pasek. Nie da się telefonu uruchomić w trybie recovery ani w trybie fastboot. Co mogę zrobić żeby odratować telefon?
Last reply by Damianek420, -
- 1 follower
- 9 replies
- 7.6k views
Miesiąc temu zakupiłem swój pierwszy telefon Xiaomi. Wybór padł na Redmi Note 10S i jak na razie byłym z niego całkiem zadowolony, gdyby nie odkryty niedawno, poważny kłopot. Niektóre wiadomości SMS nie docierają do mnie. Podkreślam - niektóre, bez żadnego wyraźnego wzoru. Czasem wydaje się, że wszystko gra, a tego samego dnia, trzy godziny później, znów nie otrzymuję SMSów (a wiem, że były do mnie wysyłane). Mam przez to trudności z korzystaniem z bankowości oraz innych usług z weryfikacją dwuetapową, nie dochodzą wiadomości od operatora (Plus), a także jestem bardzo zależny od tej formy komunikacji w pracy. Taki telefon to dla mnie źródło frustracji, zamiast bycia …
Last reply by Arapaho, -
- 1 reply
- 2k views
Witam. Mam problem z Redmi Note 10 Pro. Po rozmowie wyłączył się i pokazuje symbol rozładowania. Nie działa fastboot, ładowanie 9h a następnie 5h na innej ładowarce też nie przyniosło efektów. Tak jakby nie chciał się naładować. Czy mogę coś z tym zrobić, czy muszę oddać do naprawy? edit. Problem rozwiązał się sam po 16h na ładowarce. Najwyraźniej rozładował się do zera, bo zawsze pokazywał symbol pustej baterii, aż w końcu pokazał 1%, a po 3 min udało się go włączyć i już miał 3%.
Last reply by piterchmiel1, -
- 0 replies
- 136 views
Cześć W wybranych aplikacjach przestaje mi działać dźwięk w powiadomieniach (np. sms) Powiadomienie się pojawia (na ekranie blokady, kropka na aplikacji itp) ale znika dźwięk. Restart niczego nie zmienia. Dopiero ponowne ustawienie wybranego dźwięku powoduje przywrócenie głosu - czasowe bo po jakiś czasie znów dźwięk przestaje działać. Czy ktoś się spotkał z takim problemem? mm
Last reply by stefan011, -
- 8 replies
- 465 views
Witam wszystkich, Mam problem z xiaomi redmi note 10. Zakupił go mój ojciec (niestety na allegro z chin) i telefon był z odblokowanym bootloaderem. Było to dla niego problematyczne dlatego chciałem go zablokować. Znalazłem jakąś instrukcję w necie i za pomocą adb chciałem go zablokować, jednak coś poszło nie tak w tym procesie i teraz system się nie odpala. Odpala się menu z opcją reboot, wipe data, connect with miassistant, safe mode. Za pomocą adb mogę też przejść w tryb fastboot, bo skrótem klawiszowym nie jestem w stanie tego zrobić. Był on połączony z moim kontem google a nie z kontem xiaomi. Przez to że nie mogę go zablokować (mi unlock pokazuje że jest zabloko…
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 1 follower
- 2 replies
- 232 views
Cześć, zainstalowałem miui 13 z forum na odblokowanym bl, po akcji chciałem zablokować bl i tu zonk. Bootlouder się zablokował a system destroyed. Da radę coś na to poradzić czy tylko serwis zostaje? Pozdrawiam
Last reply by Grzes1994, -
- 1 follower
- 0 replies
- 138 views
Dzień dobry Pomimo włączenia opcji "zezwalaj głośnikowi na odtwarzanie dzwonka telefonu bądź powiadomień..." przy połączeniu BT zarówno multimedia jak i powiadomienia są odtwarzane przez BT (dzwonek telefonu jako jedyny jest odtwarzany przez głośnik). Podobnie jest z Google Maps - pomimo wyłączenia opcji "odtwarzaj głos przez BT" powiadomienia navi są odtwarzane przez BT. Czy ktoś wie gdzie szukać rozwiązania problemu? Przy okazji żeby nie zakładać nowego tematu mam inne pytanie: nie mogę tu znaleźć opcji zaplanowanego włączania i wyłączania tel. Źle szukam czy w tym sofcie już tego nie ma? Do tej pory używałem RN 4 więc proszę o wybaczeni…
Last reply by stefan011,