Mi Band 3
172 tematów w tym forum
-
- 1 odpowiedź
- 903 wyświetleń
Cześć, mam pewien problem kupioną przeze mnie kilka dni temu opaską mi band 3. Przy dotknięciu ekranu słychać coś w rodzaju klikania, niewielkich spięć (raz słychać, raz nie). Nie wiem co z tym zrobić i czy należy opaskę reklamować. Z góry dziękuję za pomoc w rozwiązaniu problemu.
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 22 Grudnia 2019 -
-
- 17 odpowiedzi
- 6,6 tys. wyświetleń
Hej, chciałbym przeprowadzić ankietę dotyczącą jak korzystacie z MiBand3 w celu wydłużenia czasu na baterii. Zapraszam do wypełnienia ankiety
Ostatnia odpowiedź: Ari93, 15 Lipca 2019 -
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
Firmware 2.3.0.6 | Mi Band 3 Without NFC | Bold Font (Polish) Use it with only BOLD Resources v46 only ! Last Updated: 08.03.2019 Warning: Unofficial version of FW, use the firmware at your own risk!!! (Tested on the MB3 without NFC, version CN (HW v0.18.3.2) and version GLOBAL (HW v0.18.4.1). At your own risk... We aren't responsible for bricked devices) Sources of modifications: @majsi, @xpaulos2, @MRMR. Thank you very much. (If there is a problem with correct viewing on the display after flash mod FW, you must also flash the original font package Mili_wuhan_2.3.0.6_stock_font.zip to MB3.) Download Bold Resources v46: Mili_wuhan_2.3.0.6_res-v46_mod-v00_PL_bold…
Ostatnia odpowiedź: rendal, 8 Marca 2019 -
- 1 odpowiedź
- 1,3 tys. wyświetleń
Niedawno stałem się właścicielem Mi Banda 3. Mam pytanie dotyczące alertu bezczynności. Ten alarm wykrywa brak czynności kroków? Czy na przykład jeśli macham sobie ręką (ewentualnie pisze na klawiaturze), siedząc to nadal jest bezczynność? Pytam gdyż po godzinie siedzenia nie otrzymałem alertu. Czy przychodzenie i przeglądanie powiadomień zeruje licznik czasu?
Ostatnia odpowiedź: rufik, 31 Sierpnia 2018 -
- 8 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
Jak w temacie, zainstalowałem zły firmware do mojej opaski (z NFC) zainstalowałem 2.0.4.32, chciałbym powrócić do 1.8.0.22 żeby móc zmienić zasoby, niestety na aktualnym oprogramowaniu zasoby się krzaczą i dziwnie wyglądają. Jest jakaś opcja nawrotu na odpowiednie firmware? czy juz jestem skazany na obecną ?
Ostatnia odpowiedź: kapitanpazur, 6 Stycznia 2021 -
- 1 obserwujący
- 5 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
Cześć :) Jest to mój pierwszy post na tym forum, więc chciałbym się z Wami przywitać :) Mam wątpliwości co do analizy snu w aplikacji Notify & Fitness for Mi Band. Otóż nie wiem jaką wersję analizy snu powinienem wybrać, mam dostępnych kilka, w tym co najmniej dwie oparte na przeliczeniach w chmurze. Niestety nie wiem, która z nich zapewni mi miarodajny wykres faz snu głębokiego i płytkiego. Mam drobne problemy ze snem, otóż często się nie wysypiam pomimo przespania 8h. Mi Band'a 3 kupiłem głównie ze względu na możliwość monitorowania statystyk snu. Czy macie własne doświadczenie z jego analizą, którą opcję wybrać? Która z nich sprawdzała się u Was najlepiej? A m…
Ostatnia odpowiedź: AZetka, 19 Kwietnia 2019 -
- 1 odpowiedź
- 875 wyświetleń
Czy używał ktoś może aplikacji mi band master na iPhonie? Aplikacja jest warta zakupu?
Ostatnia odpowiedź: damiano78, 31 Marca 2019 -
- 1 odpowiedź
- 1,3 tys. wyświetleń
Od wczoraj, aplikacja MiFit wyłącza się po uruchomieniu treningu. Z tego co widzę, ostatnia aktualizacja była robiona 30 marca. Można coś z tym zrobić? Korzystam z samunga s7, z najnowszymi aktualizacjami dla tego modelu.
Ostatnia odpowiedź: Los_Emilos, 25 Kwietnia 2020 -
- 1 odpowiedź
- 1,1 tys. wyświetleń
Cześć, Wiecie może czy jest możliwość ustawienia powiadomienia z MiFit mimo, że mam zainstalowaną aplikacje Notify? W darmowej wersji Notify nie pokazuje treści powiadomienia, a w MiFit jest powiadomienie kto napisał, o to mi głównie chodzi.
Ostatnia odpowiedź: Macko, 1 Kwietnia 2019 -
Asystent snu [MB3]
przez angry- 11 odpowiedzi
- 7,2 tys. wyświetleń
Cześć! Jak działa Wam asystent snu? Ja przespałem się z Mi Bandem już trzy noce. Na początku miałem strasznie mało snu głębokiego, dosłownie dwa urywki po kilkanaście minut. Kiedy w Mi Fit WYŁĄCZYŁEM sprawdzanie pulsu podczas snu to okazało się że nagle mam więcej głębokiego snu - kilka godzin. Czy to oznacza, że mam wciąż wysoki puls i opaska myśli że mam płytki sen czy może źle ją zapinam? Wątpię, żebym ciągle płytko spał bo zazwyczaj w środku nocy śpię jak zabity.
Ostatnia odpowiedź: pkonrad, 17 Czerwca 2019 -
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
Czym się różnią opisane metody? Bo w każdej jest napisane że zużywa Baterie. A Czy jak wybiorę wyłącz, to dalej będę miał monitorowany sen przez mi band 3 tak samo jak w mi band 2 z opcją wyłączonego pulsometru? Chodzi mi o to aby pomiar snu był, ale bez pulsometru
Ostatnia odpowiedź: akszyn, 26 Września 2019 -
Basen z mi band 3
przez kam6ila- 2 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
Witam, mam pytanie, mianowicie podczas pływania na basenie aktywność sama wstrzymuje się wskutek kontaktu z wodą, odczytuje to jako mój dotyk. Jakieś rady?
Ostatnia odpowiedź: Pan Arek, 24 Stycznia 2019 -
Bateria w Mi Band 3
przez Luter- 4 odpowiedzi
- 4,7 tys. wyświetleń
Mam od kilku dni MB 3, bateria działa max 3 dni, czy to może być wadliwa bateria?
Ostatnia odpowiedź: qele, 17 Lipca 2018 -
- 0 odpowiedzi
- 710 wyświetleń
Witam od wczoraj po aktualizacji (problemowej kilkukrotnie przerywanej) co jakiś czas wyskakuje mi błąd bluetooth i prosi i ponowne uruchomienie Telefon to Huawei Mate 20lite Czy spotkał sie ktoś z was już z tym ?
Ostatnia odpowiedź: lasekstw, 22 Lipca 2019 -
- 0 odpowiedzi
- 848 wyświetleń
Nie mogę włączyć powiadomień o połączeniach. Sytuacja trwa od czerwca. Mam najnowsze EMIUI oraz oprogramowanie opaski. Wszystkie uprawnienia są nadane, aplikacja działa w tle nawet zablokowalam wylaczenie jej przy czyszczeniu pamięci. Wszystkie ustawienia na screenach. Czy ktoś ma podobny problem? Dodam ze pierszego dnia działało wszystko. Usuwalam i dodawalam urzadzenie do aplikacji, zastanawiam sie nad przywrocieniem do ustawien fabrycznych. Jakieś pomysły co jest źle?
Ostatnia odpowiedź: Karolina_Ur, 17 Października 2019 -
- 1 obserwujący
- 2 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
Witam serdecznie, od niedawna używam Mi band 3. Jednak wydaję mi się że pomiary tętna nie są w ogóle wiarygodne, ponieważ wcześniej miałam zegarek Polar i mniej więcej wiem jakie mam tętno podczas wysiłku. Ostatnio jeździłam na rolkach (zasuwam szybko) zerkam na mi banda a tu tętno 85 co jest niemożliwe na 100% bo podczas takiej prędkości mam co najmniej 150 także no różnice są ogromne. Podczas treningu w domu jest to samo. Czy wasze opaski też tak źle mierzą? jestem rozczarowano bo przeczytałam sporo testów i opinii i nigdzie o tym wzmianki nie było dlatego się skusiłam na tańszy produkt. pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: Pan Arek, 2 Marca 2019 -
Brak aplikacji
przez PaulaWdo- 1 odpowiedź
- 1 tys. wyświetleń
Kupiłam dzisiaj Mi Band 3 i nie ma dostępnej aplikacji Mi Fit. Zainstalowalam notify coś tam, działało dopóki nie zmieniłam języka na polski od tej pory wyskakuje mi tylko żeby połączyć z aplikacją żeby uaktualnić i nic poza tym.
Ostatnia odpowiedź: Miodeczek, 16 Stycznia 2019 -
- 1 odpowiedź
- 779 wyświetleń
Witam Mam telefon Redmi 6a do której nabyłem teraz opaskę Mi Band 3. Niestety opaska nie powiadamia mnie o telefonach przychodzących czy wiadomościach z Messengera. Jedyne co dociera to SMSy. Przy włączaniu funkcji połączeń aplikacja MiFit powiadamia mnie bym zaktualizował telefon. Robię to i niestety dalej nic nie działa a aplikacja powiadamia o ciągłej aktualizacji. Może ktoś coś poradzić? Dziękuję z góry i pozdrawiam Demiane
Ostatnia odpowiedź: Zenderable, 13 Lipca 2019 -
- 23 odpowiedzi
- 81,1 tys. wyświetleń
Witam na mojej opasce mi band nie wyświetlają się żadne powiadomiena. Ani SMS ani połączenia. Wszystko jest sparowane,bluetooth też działa. Proszę o pomoc bo mi już brak pomysłów
Ostatnia odpowiedź: akszyn, 22 Września 2019 -
- 1 obserwujący
- 2 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
Cześć Dzisiaj kupiłem mi band 3, sparowałem z Samsungiem galaxy S8 i udzieliłem pozwolenia na wszystko na co się tylko da i w telefonie i aplikacji(jakby mi tam ktoś podsunął zezwolenie na wzięcie organów to też pewnie zaznaczyłem "tak"). Działają mi tylko powiadomienia jak ktoś dzwoni nic więcej, ktoś jakieś pomysły? Aplikacja MiFit, myślicie, ze to kwestia ostatnich aktualizacji? Jest ktoś z tym telefonem i mu działają wszystkie powiadomienia, jeśli tak to jak to zrobił? Myślicie, ze ta płatna apka tool coś tam pomoże mi naprawić ten błąd?
Ostatnia odpowiedź: kac222, 9 Kwietnia 2019 -
- 2 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
Hej ekipa, Posiadam telefon mi 9 oraz opaskę band 3, po aktualizacji miui na 11 działają mi tylko powiadomia połączeń przychodzącycj oraz budzik, nie działają powiadomia z sms oraz apk.. Oczywiście wszystko co trzeba mieć wł jest tak jak trzeba, do momentu aktualizacji wszytko było ok.
Ostatnia odpowiedź: TED, 8 Kwietnia 2020 -
- 4 odpowiedzi
- 7 tys. wyświetleń
Cześć. Jak w tytule - powiadomień brak. Pół dnia już szukam podobnego wątku, w który zamieszany byłby iOS, ale z marnym skutkiem. W apce Mi Fit wchodzę w SMS, włączam alerty, wyskakuje mi, że mam wcisnąć „Paruj”, ale nic takiego się nie pojawia. Chwilę później pojawia się napis o błędzie. Bardzo proszę o pomoc...
Ostatnia odpowiedź: GlobuS, 15 Czerwca 2019 -
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
Cześć, Orientuję się ktoś co może być nie tak? Nie dostaję powiadomnień z whatsapp. Telefon zparowany z Iphonem, iOS 11.2 . Alerty aplikacji w MiFit włączone, w ustawieniach telefonu whatsapp i MiFit też. Mimo to nie otrzymuję powiadomień. Cała reszta, SMS, połaczenia czy messanger z FB działa jak należy. Pomocy... Pozdrawiam Witt
Ostatnia odpowiedź: Witt, 31 Sierpnia 2019 -
- 0 odpowiedzi
- 614 wyświetleń
Od jakiegoś czasu aplikacja nie pokazuje mi szczegółów jazdy na rowerze. Kiedy chce włączyć i sprawdzić wyskakuje mi komunikat żeby napisać recenzję lub włączyć aplikację i następnie wszystko gaśnie i jest czarno.Pozostale treningi,spacery itp.dzialaja poprawnie. Nie wiem O co chodzi. Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.
Ostatnia odpowiedź: Malinka, 26 Lipca 2019 -
- 0 odpowiedzi
- 869 wyświetleń
Witam, Od tygodnia korzystam z mi band 3, lecz po aktualizacji z 30 lipca opaska przestała wibrowac podczas budzika z telefonu. Podobnie jest z połączeniami przychodzacymi ich również brak w powiadomieniach opaski. W ustawieniach mifot powyższe funkcje włączanie oraz zezwolenia dla aplikacji również. Restart telefonu i reinstal apki nie pomogl
Ostatnia odpowiedź: konon93, 1 Sierpnia 2019