Problemy techniczne
172 tematów w tym forum
-
- 1 obserwujący
- 0 odpowiedzi
- 130 wyświetleń
Wiele razy się powtarza ten temat, ale moja kamera dziś o 6:30 przestała nagrywać. Zawiesiła się na żółtym światełku i nie pomaga wgranie kolejnych softów, zmiany kabelka itp. Jest coś nowszego w krokach do zrobienia? Czy spisać ją na straty? Sformatowałam zgodnie z wytycznymi, jednak nic nie działa :(
-
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
Kamera działa jeżeli jest połączona w tej samej sieci wifi bez problemu, natomiast o włączenia na smartfonie sieci LTE komunikat kamera nie włączyła się 4. Dioda kontrolna świeci na niebiesko czyli ok. Czy posiada może ktoś link do pobrania programu układowego do wersji EU? Dodam że region muszę mieć włączony na Chiny. W innym regionie nie wykrywa urządzenia.
Ostatnia odpowiedź: Malina8410, 15 Września 2025 -
Kamera AW300
przez MK D- 1 odpowiedź
- 557 wyświetleń
Witam, po zmianie routera nie da się połączyć z kamerą, próby z 3 różnych telefonów. wyświetla się komunikat, że kamera jest już połączona z innym użytkownikoem chociaż nie jest. przycisk reset nie pomaga całkowite usunięcie konta nie pomogło
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 19 Lipca 2025 -
- 1 odpowiedź
- 771 wyświetleń
od kilku dni staram się uruchomić kamerkę Xiaomi c400 w mieszkaniu. Niestety po podłączeniu jej do sieci wifi nie daje się zainstalować na telefonie w aplikacji żądając połączenia się z wifi kamerki, której mój telefon iphone nie widzi. Po zabraniu kamerki na inną lokalizację proces instalacji przebiegł bez żadnego problemu. Po powrocie na pierwotna lokalizację problem pojawił się ten sam i po kolejnej próbie na trzeciej lokalizacji też problemu nie było. Czy ktoś może podpowiedzieć mi w czym tkwi problem? z góry dziękuję za pomoc!
Ostatnia odpowiedź: Kluska, 7 Maja 2025 -
- 1 obserwujący
- 2 odpowiedzi
- 574 wyświetleń
Temat wielokrotnie poruszany aktualizacja i kamera siadła. Midel MJSXJ09CM. Znalazlem na tym forum pliki recovery. Wgralem na microsd wsadzilem kamera ruszyla. Ale za chiny nie chce sie polaczyc z telefonem. Wyskakuje komunikat zs nie mozna wyslac wiadomosci... Nie laczy ani automatycznie ani ręcznie. Telefon niby ją widzi ale nie łączy się znią.
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 4 Kwietnia 2025 -
- 1 obserwujący
- 134 odpowiedzi
- 102,4 tys. wyświetleń
Cześć, mam dwa problemy z kamerą jak w temacie. Pierwszy to region. Sąsiad ma dokładnie tą samą kamerę, jego wersja softu to 3.5.8_0415 i może bez problemu dodać kamerę w regionie polskim. Ja mam wersję 3.5.8_0406 (nie mam możliwości aktualizacji) i kamera działa mi jedynie na regionie chińskim - dlaczego? Drugi problem to zasięg. Zmieniłem nieco infrastrukturę sieci w domu i na górze mam router Xiaomi, a na dole repeater. Kamera jest oddalona około 2m od repeatera, a mimo wszystko łączy się z routerem, przez co siła sygnału to jedynie ~20%. Czy da się w jakiś sposób połączyć kamerę bezpośrednio z repeaterem?
Ostatnia odpowiedź: Michał Witak, 24 Marca 2025 -
Czesc CW300 kamera
przez mszpaku- 1 odpowiedź
- 1,3 tys. wyświetleń
Czesc Chciałem sie na początku przywitać. DZIEŃ DOBRY Mam kamere cw300 - kupiłem w outlecie - niestety reset i proba podłączenia kończy sie porażką - kamera jest podłączona do innego konta. Czy wiecie gdzie i do kogo napisać żeby odpiąć od poprzedniego wlaściciela na ktorym końcie xiaomi jeszcze jest zapięta? Rozumiem anty kradzieżówkę ale jednak w takim trybie powinna też być taka możliwość. Mam inne urządzenia np Shelly które też kupowałem w sklepie outletowym i urządzenia były podpięte do innego konta, po podaniu numeru seryjnego i zwwykłe prośbie zostały mi wszystkie zakupione odpięte, DLATEGO myśle że xiaomi też ma taką możliwość. Tylko gd…
Ostatnia odpowiedź: kozseb, 11 Lutego 2025 -
- 0 odpowiedzi
- 421 wyświetleń
Cześć! Mam problem z odtwarzaniem filmów z powiadomień z kamery C200. Po otrzymaniu informacji o zdarzeniu wykrytym przez kamerę C200, otworzeniu aplikacji i wejściu w pozycję "monitorowanie domu" nie mogę odtworzyć żadnego filmu, bo pojawia się informacja "brak filmów". Poniżej jest normalna lista zdarzeń. Kamera posiada kartę SD i jest możliwość przeglądania historii nagrywania za pomocą suwaka. Na kamerze Mi360 nie ma takiego problemu. Może ktoś spotkał się z czymś takim?
Ostatnia odpowiedź: Riges, 17 Stycznia 2025 -
- 0 odpowiedzi
- 765 wyświetleń
Witam, wygląda na to że kupiłam uszkodzoną kamerę Xiaomi Mi 360 - WERSJA DO RESETOWANIA IGŁĄ (dziurka pod obiektywem i mikro przycisk w środku). Przycisk nie reaguje na wciśnięcie igłą, robione wg instruktażu. Mam wrażenie że został siłowo wybity, próbowałam wkładać "igłę" na różne sposobów, brak jakiejkolwiek reakcji. Aplikacja Xiaomi w telefonie daje rzekomo możliwość manualnego restartu ale wydaje mi się że to również wymaga przyciśnięcia resetu bo nie przynosi jakiegokolwiek skutku. Kamera jako tako działa, uruchamia się i pali się dioda ale jest nie konfiguwalna. Czy można to jakość obejść? czy ta dziurka to jedyna możliwość resetu? produkt nie je…
Ostatnia odpowiedź: Sonadora85, 17 Grudnia 2024 -
Kamera Xiaomi CW 500
przez Mario79- 1 odpowiedź
- 867 wyświetleń
Witam, może ktoś pomoże, kupiłem na Aliexpress kamerę CW 500,podane było że wystarczy zmienić region na Chiny w aplikacji aby kamera działała, niestety nie łączy się ani przez WiFi, ani przez kabel... Ktoś pomoże... Pobrałem z innego źródła aplikacje ale nadal nic...
Ostatnia odpowiedź: Mario79, 3 Grudnia 2024 -
- 1 odpowiedź
- 520 wyświetleń
Dzień dobry Posiadam dwie kamery xiaomi c300, z czego jedna działa w regionie Chiny a drugiej nie mogę połaczyć w aplikacji xiaomi home ponieważ pokazuje że urządzenie nie działa w tym regionie - Singapur. Jak zrobić żeby tą drugą kamere też dodać do aplikacji
Ostatnia odpowiedź: ryszard.p1, 23 Listopada 2024 -
- 0 odpowiedzi
- 338 wyświetleń
Witam, mam problem z kamerą Xiaomi Dome Guard. Kamera jakiś czas temu przestała działać, nie mam już routera z którym była połączona i nie działa przycisk "reset". Po podłączeniu do zasilania wykonuje kalibracje i miga zielona dioda oczekiwania na połączenie wifi. Czy ma ktoś może firmware do tej kamery lub zna opcję jak ją zresetować, będę wdzięczny.
Ostatnia odpowiedź: gwiazda90, 22 Listopada 2024 -
- 1 odpowiedź
- 5,5 tys. wyświetleń
Witam, Kupiłem na AliExpress kamerę Xiaomi Mijia WiFi inteligentna kamera zewnętrzna CW400. Uruchomiłem ją przez aplikacje Xiaomi home wybierając region Chiny. Następnie ją odinstalowałem i przy próbie ponownego dodania nowego sprzętu pojawia się komunikat że kamera jest już połączona z innym urządzeniem i trzeba ją najpierw odpiąć w aplikacji. A w aplikacji nie mam zainstalowanego żadnego urządzenia. Próbując ją dodać na innych telefonach jest ten sam problem. Czy wie ktoś co mogę z tym zrobić?
Ostatnia odpowiedź: Andrzej f, 13 Sierpnia 2024 -
- 0 odpowiedzi
- 375 wyświetleń
Witam. mam problem z kamerą MJSXJ10CM, zapaliła sie żółta dioda i nic nie da sie zrobić
Ostatnia odpowiedź: Kraża, 25 Lipca 2024 -
- 0 odpowiedzi
- 692 wyświetleń
Dzień dobry. Jestem posiadaczem Xiaomi Outdoor Camera AW300 kamera IP. Problem polega na tym, iż po każdej utracie zasilania muszę kamery konfigurować na nowo w aplikacji Xiaomi Smart Home. Wchodzić na drabinę, skanować kod QR i dodać kamerę na nowo w aplikacji. Jest to dosyć uciążliwe, gdyż to domek letniskowy zlokalizowany w lesie i brak zasilania jest tutaj częstym problemem. Być może ktoś z Was mierzył się z podobnym problemem? Byłoby to bardzo nie logiczne gdyby kamera po utracie zasilania automatycznie sama nie powracała z wcześniejszymi ustawieniami. Mam też tutaj router na kartę SIM i on po utracie zasilania wraca do działania bez kłopotu bez konieczności ponownej…
Ostatnia odpowiedź: Pan Kopter, 25 Lipca 2024 -
- 3 odpowiedzi
- 4,5 tys. wyświetleń
Witam. Od tygodnia mam kamerkę w domu jak w temacie i jest z nią problem w nocy... co 5 sekund przełącza się z trybu dziennego na nocny (podczerwień) i towarzyszy temu taki trzask .... jest to mega irytujące i wybudza całą rodzinę. Co ciekawe raz działa poprawnie czyli jak się ściemni przełączy się na tryb nocny i jest cisza całą noc a kolejnej nocy szaleje. Mam to wszystko zapisane na karcie pamięci. Kamera wadliwa? Czy coś z ustawieniami nie tak? Miał ktoś podobny problem?
Ostatnia odpowiedź: Kshysio, 26 Maja 2024 -
- 4 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
Hej. Kupiłem ostatnio kamerkę Home Security Camera A1 jednak nie mogę jej połączyć z aplikacją MI Home na iOS. Nie czyta kodu QR i podaje wciąż komunikat "Waiting for connection" wersja Xiaomi Home: 5.5.2 Ktoś ma może jakieś wskazówki ?
Ostatnia odpowiedź: Xztomek, 25 Maja 2024 -
- 7 odpowiedzi
- 5,7 tys. wyświetleń
Witam, Posiadam kamerkę KAMERA NIANIA IP IMILAB A1 360 3MPX 2K - MODEL CMSXJ19E. Dziś w nocy była jakaś aktualizacja i kamera zaczęła się kalibrować. Niestety w trakcie została wyłączona z prądu... I już nie działa. Święci się pomarańczowe światło. Sposoby opisane na forum nie działają. Tzn. wgranie na czyste karty SD (dwa egzemplarze) sterowników z jednego z linków dotyczących tego modelu. Po włożeniu do kamerki i podłączeniu do prądu non stop tylko pomarańczowa dioda. Bardzo proszę o pomoc, kamerka używana jako niania dla dziecka.
Ostatnia odpowiedź: Łukasz Z-wicz, 27 Kwietnia 2024 -
- 22 odpowiedzi
- 18,3 tys. wyświetleń
Witam Kupiłem kamerkę MJSXJ05CM po upgrade zawiesiła się na żółtej lampce nie reaguje, czytałem ze trzeba na kartę sformatowaną fat32 wrzucić plik .img wiem ze wersje którą miałem to 3.5.1_0052 czy ktoś może taka posiada? niby znlazłem ten firmware and mi nie działa: https://drive.google.com/file/d/1ve6XlBEiZebJV6ukJ0Oiu7DePw2JCsWj/view z góry dziękuje za wszelką pomoc Pozdrawiam.
Ostatnia odpowiedź: Łukasz Z-wicz, 27 Kwietnia 2024 -
- 2 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
Witam... Mam problem udostępnić kamerę na drugie urządzenie.... 😉 Może miał ktoś podobnie?
Ostatnia odpowiedź: Tomek W., 29 Marca 2024 -
- 0 odpowiedzi
- 692 wyświetleń
Witam serdecznie, przeszukałem forum, ale nie mogę poradzić sobie z problem jaki mnie spotkał po aktualizacji kamery model MJSXJ02CM. Po aktualizacji kamera świeci się cały czas na pomarańczowo i nie chce ruszyć, posiadałem wersje firmware 4.3.7_0415 po aktualizacji miała być wersja 4.3.7_0417. Czy ktoś jest w stanie podpowiedzieć skąd pobrać aktualizacje i wgrać na kamerkę?
Ostatnia odpowiedź: Michał M, 31 Stycznia 2024 -
- 0 odpowiedzi
- 625 wyświetleń
Cześć mam problem z RT do kamer - działał, ale teraz non stop świeci się pomarańczowa dioda. Restet sieciowy i urządzenia nie pomaga. Macie jakieśrady ?
Ostatnia odpowiedź: Cronet_KR, 21 Stycznia 2024 -
- 2 odpowiedzi
- 643 wyświetleń
Witam, posiadam kamerkę Xiaomi Mi Home Security 360 1080p (Wersja z chińskim regionem - MJSXJ08CM) Kamerka w przeszłości łączyła sie bezproblemowo z siecią wifi, na chińskim regionie aplikacji również działało. Po około pół roku nie używania przestała się łączyć z wifi, kod QR skanuje, lecz od razu po zeskanowaniu dioda mryga na niebiesko (wg. tego co znalazłem na internecie to "network error"). Próbowałem wgrywać różne firmware na tą kamerkę, bez sukcesu, natknąłem się również na repozytoria z "hackami" do kamerek lecz jedynie wersji 02 i 05. Odszukałem na płycie głównej test-pointów do UART'a, i o to co ujrzałem przy boocie kamerki: Could not read interface …
Ostatnia odpowiedź: Karciello YT, 17 Stycznia 2024 -
- 14 odpowiedzi
- 7,4 tys. wyświetleń
Hej, Mi Home Security Camera 1080p (magnetyczny mount) model MJSXJ02HL zaktualizowana po wyjęciu z pudełka do 4.0.9_0112 Pracuje dobrze przez około godzinę (dostęp do nagrań i poprawne łączenie). Pózniej nie ma dostępu do nagrań na karcie (32GB 100Mb/s) ale można obserwować obraz z kamery. Po kolejnych 6 godzinach nie można się połączyć z kamerą - pomaga restart. (Wtedy na karcie pamięci jest nagrane tylko około 4h z (ustanowionego na ciągły) nagrania. Wygląda na problem oprogramowania. Czy można cofnąć aktualizację? Dzięki za pomoc. (tel z iOS)
Ostatnia odpowiedź: Marcel Spiritus, 11 Stycznia 2024 -
- 0 odpowiedzi
- 559 wyświetleń
Witajcie, posiadam kamerę jak w temacie (z dodatkową bamką). W aplikacji MiHome dodałem bramkę a następnie kamerę. Kamera wystartowała ale po kilku minutach straciła połączenie. Odtwarzany jest komunikat o oczekiwaniu na połączenia ale sama już się nie łączy. Muszę ponownie dodać kamerę do MiHome. niestety po kolejnych minutach znowu traci połączenie. Udało się zrobić aktualizację softu zarówno w bramce jak i kamerze ale to nie rozwiązało problemu. Może ktoś może podpowiedzieć w czym może być problem? z góry bardzo dziękuję z wszelkie podpowiedzi. Pozdrawiam Paweł
Ostatnia odpowiedź: Paweł Suchowiejko, 29 Grudnia 2023