Dyskusja ogólna
62 tematów w tym forum
-
Xiaomi Home mod
przez Mi Ri- 2 obserwujących
- 10 odpowiedzi
- 992 wyświetleń
Witam Mam problem z aktualizacją moda ze strony https://www.kapiba.ru/2017/11/mi-home.html?m=1 Ktoś też ma problem lub wie jak go rozwiązać, że strona się nie odpala a na koniec komunikat, że przekroczono czas? Ewentualnie ktoś ma pewne źródło do pobrania moda, który działa jak działać powinien?
Ostatnia odpowiedź: Morgh, 12 minut temu -
-
- 0 odpowiedzi
- 210 wyświetleń
Witajcie, czy systemy smart xiaomi są jeszcze wspierane? Mam bramkę v3, taką: https://mi-store.pl/product-pol-984-Centralka-Inteligentnego-Domu-Xiaomi-Mi-Smart-Home-Hub-BLE-ZigBee-Gateway-Wi-Fi.html Region pl, niestety jak klikam w xiaomi MiHome dodaj urządzenie, wybieram przełączniki to potem żaden przełącznik z listy nie jest kompatybilny z bramką v3, niczego już nie dodam do tej bramki? Mam stary przełącznik aqara qbkg11lm który działa w sieci ale chcę go wymienić na ten sam (albo inny kompatybilny) bez przewodu neutralnego, tylko teraz nie wiem czy cokolwiek co da się kupić będzie kompatybilne z tą bramką? Według aplikacji nic nie dodam i martwy t…
Ostatnia odpowiedź: dhr, 13 Stycznia -
- 2 obserwujących
- 3 odpowiedzi
- 177 wyświetleń
Cześć. Mam problem. Do tej pory na pulpicie Xiaomi Mi 11 miałem widget on/off do lampki biurkowej Mi Led Desk Lamp i mogłem bezpośrednio z niego sterować urządzeniem. Usunąlem ten widget, ale nie mogę go dodać z powrotem, nie wiem gdzie to się robi. Wchodząc w widgety na ekranie głównym mogę jedynie dodać skrót do urządzenia, ale po kliknięciu w ten widget skrótu przenosi mnie do aplikacji Xiaomi Home i tam mogę on/off urządzenie. A wcześniej funkcja on/off była bezpośrednio na widgetcie bez wchodzenia w aplikację. Wiek ktoś jak to naprawić? Czy da się to zrobić żeby ten widget (miał rozmiar 2x2), który miał bezpośredni przynisk do włączania/wyłączania przywrócić?
Ostatnia odpowiedź: Michaszek95, 6 Stycznia -
- 2 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
Witajcie mam wielką prośbę czy ktoś zna się czy jak kupiłem tą kuchenkę to jest szansa aby coś pogrzebać w niej i zmienić by zaczęła działać z aplikacją mi home ? Rozchodzi się o to że tej kuchenki nie da się już kupić na region eu i kupiłem chiński nie wiedziałem o tym ale mniejsza z tym czy da się coś zrobić? Nie chce instalować żadnych dziwnych aplikacji mam zbyt dużo urządzeń żeby znów zainstalować na nową chcę by kuchenka działała jak by była z rejonu eu ustawienia na kuchence po pl itd no i by łączyła się ze zwykłą aplikacją nie z żadnymi podmienionymi Proszę o pomoc 🙏🙏
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 13 Grudnia 2024 -
- 1 odpowiedź
- 374 wyświetleń
Dzień dobry, Czy ma ktoś wiedze jakie gniazdo (zigbee) kupić, było widoczne w aplikacji Mi Home ??? Bez problemu, można nabyć gniazdko pod wifi smart plug 2, ale nigdzie nie mogę znaleźć gniazdka pod zigbee...
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 2 Grudnia 2024 -
- 1 odpowiedź
- 1,1 tys. wyświetleń
Cześć Myślę nad sprawieniem sobie klimatyzatora do mieszkania, jednak z uwagi na sporą już ilość produktów zgodnych z Mi Home, chciałbym alby był kompatybilny z aplikacją i pozostałymi urządzeniami. Czy ktoś z was mógłby mnie nakierować, gdzie szukać informacji, ewentualnie jaki model klimatyzatora polecacie? Pozdrawiam serdecznie
Ostatnia odpowiedź: kozseb, 11 Listopada 2024 -
- 1 odpowiedź
- 885 wyświetleń
Mój odkurzacz zwariował - po zainstalowaniu nowej w wersji apki przestał się łączyć z wifi. Ok - reset wifi, i tu zaczynają się schody. Jak się nie łączył tak się nie łączy, dioda miga na pomarańczowo, woła "turning on", i tak randomowo a to co ileś sekund, a to minut... przywracanie do ustawień fabrycznych też nic nie dało. Instrukcja z opcjami błędów przeczytana od deski do deski. Help! W was ostatnia nadzieja
Ostatnia odpowiedź: Ewela1991, 23 Września 2024 -
Smart Plug 2
przez pawel przemyslaw- 1 odpowiedź
- 436 wyświetleń
Mam smart plug 2, zainstalowałem apkę Xiaomi Home, podłączyłem do lampki nocnej i teraz chcę aby ona się włączała o 22.00 a wyłączała o 23.30. ustawiam sceny i to niestety nie działa 😅 POMÓŻCIE PLS
Ostatnia odpowiedź: FromWP, 8 Września 2024 -
- 0 odpowiedzi
- 808 wyświetleń
Witam, mam pewien problem. Posiadam Mi Smart Home Hub oraz czujniki drzwi/okien do niej. Automatyzacja alarmu działa dobrze, i alarm zawsze poprawnie jest wywoływany natomiast "wyje" on tylko z bramy i bardzo cicho. W związku z tym dokupiłem głośnik Smart Speaker Lite z nadzieją, że po uruchomieniu alarmu będę mógł puścic scene ( dzwiek alarmowy) albo jakkolwiek podłączyć go pod bramę aby to on wydawał dzwięk a nie sama brama. Niestety zauważyłem, że współpracuje on tylko z Alexą i nie jestem w stanie utworzyć z nim żadnej sceny ani nic podobnego. Moje pytanie to, jak podłączyc i jaki głośnik pod zabezpieczenie domu tak aby alarm wydobywał się z głośnika zam…
Ostatnia odpowiedź: czop1, 18 Lipca 2024 -
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
Skonfigurowałem dziś scene w smart home. Jeden klik w przycisku bezprzewodowym powinni uruchomić Smart żarówkę. Ale nie uruchamia. Komunikat w załączniku. Co może być przyczyną? Ustawiłem sceną: długie przyciśnięcie przycisku powinno wysłać powiadomienie do telefonu - w tym przypadku scena działa.
Ostatnia odpowiedź: Barek, 24 Lutego 2024 -
- 3 odpowiedzi
- 13,2 tys. wyświetleń
Mam pytanie. Która aplikacja jest lepsza? Kupiłem S5 max dla rodziców zastanawiam się którą aplikacje im wgrać. Chyba że ma żadnej różnicy? Pozdrawiam.
Ostatnia odpowiedź: gruniu, 28 Grudnia 2023 -
- 0 odpowiedzi
- 760 wyświetleń
Cześć. Kupiłem kamerę zewnętrzną MWC14 wireless wraz z bazą MWC13. Połączenie poszło sprawnie w aplikacji Xiaomi Home. Mam podgląd na żywo z kamerki jednak nie dostaję żadnych alertów. Ani wykrytego ruchu, ani przemieszczenia kamerki. W opcjach jest wszystko włączone, czułość na Wysoka. Do centralki mam wpiety pendrive i go wykrywa. Jednak nie ma tam nic nagrane. Mówię tu o alertach/zdarzeniach z kamery, nie powiadomieniach na telefonie (których siłą rzeczy nie prawa być). Ktoś ma jakiś pomysł? Łaczyłem ponownie kamerę i centralkę jednak to nie pomogło. Testuję w domu, połączenie z wifi jest na 100% stabilne, kamera leży obok centralki, centrala jest połączona przez wifi…
Ostatnia odpowiedź: thunder6, 24 Listopada 2023 -
- 0 odpowiedzi
- 547 wyświetleń
Czy jest możliwość sterowania odkurzaczem Xiaomi dodanym do apki Xiaomi na telefonie za pośrednictwem komputera i konta na Xiaomi?
Ostatnia odpowiedź: Jacnkk, 3 Listopada 2023 -
- 1 odpowiedź
- 1,8 tys. wyświetleń
Witam wszystkich, dawno mnie tu nie było. Mam sporo sprzętu smart od xiaomi i yeelight, jako że niedawno przesiadłem się na sprzęt Apple, chciałbym sprawić aby wszystko znalazło się w aplikacji dom. Czy hub od xiaomi mi to umożliwi, w sensie czy obsługuje on wszystkie urządzenia od xiaomi, yeelight itp? I czy jest opcja pominąć jakoś ten Po*rany region? Nie ukrywam że mam kilka rzeczy z rynku azjatyckiego.
Ostatnia odpowiedź: FromWP, 14 Października 2023 -
- 1 odpowiedź
- 701 wyświetleń
witam, chciałbym usunąć całą historię pomiarów i przenieść sensor w inną lokalizację - tak żeby mieć w pamięci tylko pomiary po resecie. Próbowałem zewrzeć dwa piny na płytce PCB (tak jak w instrukcji), po paru sekundach widać, że ekran się resetuje ale dane nie znikają. Co robię źle? pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 16 Września 2023 -
- 2 obserwujących
- 87 odpowiedzi
- 58 tys. wyświetleń
Witam, ostatnio trafiłem na spolszczenie do odkurzacza Xiaomi 1gen. oraz s50, jednak mocno nie odpowiadał mi głos z załączonych voicepack'ów . Tak więc postanowiłem przysiąść i wyedytować go tak, aby mówił głosem Juliana z Madagaskaru. Edytowałem jedynie komendy o małym znaczeniu (kody błędów w większości zostawiłem bez zmian) ze względów bezpieczeństwa. Jeśli macie ochotę spróbować zamieszczam link do instrukcji i pliki potrzebne do instalacji. Do spolszczenia wykorzystałem voicepack pl2-marta i jego należy wybrać. P.S. Nie używajcie plików z poradnika, ponieważ są nieaktualne i aplikacja Mi Home z poradnika nie działa. Instrukcja: https://www.pokoleniesmart.pl/xiaom…
Ostatnia odpowiedź: Gente, 17 Marca 2023 -
- 0 odpowiedzi
- 968 wyświetleń
Kupiłem frytkownice Xiaomi. Póki co testuje. Ale widzę, że powiadomienia na telefon przychodzą, o skończonej pracy, ale nie ma dźwięku. Na zegarek też nie przychodzi mimo, że mam tak ustawione. Ktoś coś?
Ostatnia odpowiedź: gruniu, 24 Listopada 2022 -
Mi Home - Statystyki elektryczne. Okresy załączania podłączonego urządzenia. Wyciągnięcie danych.
przez Kifar- 1 odpowiedź
- 925 wyświetleń
Witam wszystkich, mam pytanie o gate Aqara M1S EU w trybie Xiaomi i wtyczce Mi smart Plug EU (ZNCZ04LM) - co prawda aplikacja nie widzi tej wtyczki i musiałem dodać ją jako wtyczka smart aqara (na ikonce chińska wtyczka). Pytanie mam czy w statystykach w Mi Home można zobaczyć kiedy w ciągu doby urządzenie włączało się i pobierało prąd (np lodówka, bojler itd - tak było w aplikacji AQARA) czy tylko dzienne zużycie prądu. Zmieniłem aplikację AQARA na XIAOMI ze względu na to, że po zaniku prądu i jego powrocie wtyczka pod którą był bojler nie powracała do włączonej tylko wyłączonej- w opcjach zaawansowanych nie było możliwości zmiany stanu). W Mi Home można ustawić wtyczk…
Ostatnia odpowiedź: ZduneX25, 23 Listopada 2022 -
- 0 odpowiedzi
- 977 wyświetleń
Witam. Mam pytanie. Posiadam bramke M1S z aqary oraz czujnik ruchu. Wszystko ladnie dziala-po uzbrojeniu alarmu syrena zaczyna wyć jak ktos wejdzie pod czujke, jednak bardzo cicho. I tu pytanie: czy mozna w jakis sposob dodac inna syrene? Myslalem o glosniku Mi smart speeker. Da rade to skonfigurowac w ten sposob aby alarm wył przez ten glosnik jak ktoś pojawi sie pod czujka?
Ostatnia odpowiedź: Dynia, 27 Czerwca 2022 -
- 12 odpowiedzi
- 5,6 tys. wyświetleń
Dzień dobry Mam pytanie od posiadaczy robota sprzątającego Viomi SE. Jaka jest obecnie najnowsza wersja oprogramowania firmware dla tego urządzenia?
Ostatnia odpowiedź: sampras, 3 Czerwca 2022 -
- 0 odpowiedzi
- 993 wyświetleń
Czy ktoś uzywa tej maszynki? szukam dodatkowych nasadek, ktos cos?
Ostatnia odpowiedź: p4wEL, 26 Marca 2022 -
- 0 odpowiedzi
- 652 wyświetleń
Witam, nie widzę/ nie mam opcji podziału mapy na strefy do sprzątania. Czy wersja na apple nie ma tej opcji czy ja jej nie umiem uruchomić? Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: [email protected], 27 Stycznia 2022 -
- 1 odpowiedź
- 4,6 tys. wyświetleń
Czy da się sparować roborocka s5 max dla dwóch telefonów? Obecnie udaje mi się sparować tylko z jednym, jak chce używać na drugim to od nowa robi mi skanowanie, etc. Czy da się zrobić tak bym mógł zamiennie korzystać z dwóch telefonów do sterowania roborockiem?
Ostatnia odpowiedź: simcold, 12 Grudnia 2021 -
- 1 obserwujący
- 2 odpowiedzi
- 659 wyświetleń
Mam problem z ładowaniem w swoim robocie. Robot normalnie się ładuje i osiąga 100% naładowania baterii, ale po kilku godzinach stania w bazie wywala błąd ładowania error 13. Bateria była zmieniona 3 miesiace temu bo poprzednia padła.
Ostatnia odpowiedź: Acid, 10 Grudnia 2021 -
- 0 odpowiedzi
- 516 wyświetleń
Witam serdecznie czy robot xiaomi mi vacum mop pro posprząta na takim dywanie czy raczej nie wjedzie i będzie się motał ???? Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka
Ostatnia odpowiedź: raziel1985, 23 Listopada 2021