Dyskusja ogólna
51 topics in this forum
-
- 1 reply
- 70 views
witam, chciałbym usunąć całą historię pomiarów i przenieść sensor w inną lokalizację - tak żeby mieć w pamięci tylko pomiary po resecie. Próbowałem zewrzeć dwa piny na płytce PCB (tak jak w instrukcji), po paru sekundach widać, że ekran się resetuje ale dane nie znikają. Co robię źle? pozdrawiam
Last reply by Netoper, -
- 9 followers
- 87 replies
- 45.4k views
Witam, ostatnio trafiłem na spolszczenie do odkurzacza Xiaomi 1gen. oraz s50, jednak mocno nie odpowiadał mi głos z załączonych voicepack'ów . Tak więc postanowiłem przysiąść i wyedytować go tak, aby mówił głosem Juliana z Madagaskaru. Edytowałem jedynie komendy o małym znaczeniu (kody błędów w większości zostawiłem bez zmian) ze względów bezpieczeństwa. Jeśli macie ochotę spróbować zamieszczam link do instrukcji i pliki potrzebne do instalacji. Do spolszczenia wykorzystałem voicepack pl2-marta i jego należy wybrać. P.S. Nie używajcie plików z poradnika, ponieważ są nieaktualne i aplikacja Mi Home z poradnika nie działa. Instrukcja: https://www.pokoleniesmart.pl/xiaom…
Last reply by Gente, -
- 0 replies
- 607 views
Kupiłem frytkownice Xiaomi. Póki co testuje. Ale widzę, że powiadomienia na telefon przychodzą, o skończonej pracy, ale nie ma dźwięku. Na zegarek też nie przychodzi mimo, że mam tak ustawione. Ktoś coś?
Last reply by gruniu, -
Witam wszystkich, mam pytanie o gate Aqara M1S EU w trybie Xiaomi i wtyczce Mi smart Plug EU (ZNCZ04LM) - co prawda aplikacja nie widzi tej wtyczki i musiałem dodać ją jako wtyczka smart aqara (na ikonce chińska wtyczka). Pytanie mam czy w statystykach w Mi Home można zobaczyć kiedy w ciągu doby urządzenie włączało się i pobierało prąd (np lodówka, bojler itd - tak było w aplikacji AQARA) czy tylko dzienne zużycie prądu. Zmieniłem aplikację AQARA na XIAOMI ze względu na to, że po zaniku prądu i jego powrocie wtyczka pod którą był bojler nie powracała do włączonej tylko wyłączonej- w opcjach zaawansowanych nie było możliwości zmiany stanu). W Mi Home można ustawić wtyczk…
Last reply by ZduneX25, -
- 0 replies
- 597 views
Witam. Mam pytanie. Posiadam bramke M1S z aqary oraz czujnik ruchu. Wszystko ladnie dziala-po uzbrojeniu alarmu syrena zaczyna wyć jak ktos wejdzie pod czujke, jednak bardzo cicho. I tu pytanie: czy mozna w jakis sposob dodac inna syrene? Myslalem o glosniku Mi smart speeker. Da rade to skonfigurowac w ten sposob aby alarm wył przez ten glosnik jak ktoś pojawi sie pod czujka?
Last reply by Dynia, -
- 1 follower
- 12 replies
- 3.8k views
Dzień dobry Mam pytanie od posiadaczy robota sprzątającego Viomi SE. Jaka jest obecnie najnowsza wersja oprogramowania firmware dla tego urządzenia?
Last reply by sampras, -
- 0 replies
- 631 views
Czy ktoś uzywa tej maszynki? szukam dodatkowych nasadek, ktos cos?
Last reply by p4wEL, -
- 0 replies
- 418 views
Cześć Myślę nad sprawieniem sobie klimatyzatora do mieszkania, jednak z uwagi na sporą już ilość produktów zgodnych z Mi Home, chciałbym alby był kompatybilny z aplikacją i pozostałymi urządzeniami. Czy ktoś z was mógłby mnie nakierować, gdzie szukać informacji, ewentualnie jaki model klimatyzatora polecacie? Pozdrawiam serdecznie
Last reply by Yeapcoque, -
- 0 replies
- 381 views
Witam, nie widzę/ nie mam opcji podziału mapy na strefy do sprzątania. Czy wersja na apple nie ma tej opcji czy ja jej nie umiem uruchomić? Pozdrawiam
Last reply by [email protected], -
- 1 reply
- 1.9k views
Czy da się sparować roborocka s5 max dla dwóch telefonów? Obecnie udaje mi się sparować tylko z jednym, jak chce używać na drugim to od nowa robi mi skanowanie, etc. Czy da się zrobić tak bym mógł zamiennie korzystać z dwóch telefonów do sterowania roborockiem?
Last reply by simcold, -
- 1 follower
- 2 replies
- 399 views
Mam problem z ładowaniem w swoim robocie. Robot normalnie się ładuje i osiąga 100% naładowania baterii, ale po kilku godzinach stania w bazie wywala błąd ładowania error 13. Bateria była zmieniona 3 miesiace temu bo poprzednia padła.
Last reply by Acid, -
- 1 follower
- 0 replies
- 246 views
Witam serdecznie czy robot xiaomi mi vacum mop pro posprząta na takim dywanie czy raczej nie wjedzie i będzie się motał ???? Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka
Last reply by raziel1985, -
- 0 replies
- 1.2k views
Czy robot jest wstanie aktualizować miejsce w którym znajduje się stacja ładowania na zapamiętanej mapie? Próbowałem stworzyć mapę całego piętra pomimo posiadania dosyć wysokich progów między pomieszczeniami. O dziwo D9 po kilku próbach prawie zawsze jakoś wjeżdżał na progi (stare budownictwo, progi szerokości ściany) problem w tym, że często zaraz po wjechaniu zjeżdżał z powrotem do pomieszczenia, które skończył zamiast jechać prosto do następnego. Dlatego kilka razy przenosiłem go zaraz za próg w strefę, którą i tak już zeskanował. Dwa razy się odnalazł, niestety za trzecim już nie i tu aplikacja na ostatnim pomieszczeniu zamiast zapytać czy chcę spróbowa…
Last reply by Cartha, -
- 2 replies
- 960 views
Czy jest jakaś inna aplikacja od mi home do obsługi odkurzaczy Xiaomi? Mam viomi v3 pro. Nie mogę np ustalić kolejności pokoi do odkurzania - sam sobie to jakoś ustawia zakolejkować kolejnego pokoju podczas odkurzania - można ewentualnie przerwać trwające odkurzanie, ale nie dodać kolejny pokój do odkurzania ustawić, że np korytarz ma być mopowany z dużą ilością wody, a sypialnia zawsze z małą zautomatyzować odkurzania wybranego pokoju - można automatyzować całe mieszkanie, ale nie wybrane pokoje dodać skrótu do pulpitu dla wybranego pokoju - można tylko dla całego mieszkania skopiować mapy, jako punktu wyjściowego do nowej mapy (n…
Last reply by Piotr, -
- 2 replies
- 537 views
Mam problem z połączeniem robocika STYTJ01ZHM z Flolevac. Loguje się na konto , ale bez względu czy wybiorę serwer Europe czy Mainland China, pokazuje że żadne urządzenie nie jest połączone z kontem Miui. Aplikacja MiHome działa ... udostępniłem tez żonie robota..więc na koncie jest. Czy może wiecie jak to rozwiązać ?? Kris.
Last reply by mrnikt, -
- 0 replies
- 605 views
pytanie? chcę wgrac język polski do xiaomi mijia1c robię wszystko zgodnie z instrukcją od rezmus, podmieniłem w json url na swój i mam komunikat w telefonie błąd sieci, o co biega, mam konto hostingowe na cba pl , tam mam wgrane pliki
Last reply by jamaas, -
- 1 reply
- 521 views
Cześć! Noszę się z zamiarem kupna roborocka S5 Max tylko zauważyłem problem z dostępem WiFi. Z tego co wyczytałem w dokumentacji roborock jest w stanie dostać się jedynie do WiFi na pasmie 2.4 GHz a u nas w mieszkaniu dostępne jest jedynie 5GHz. Przy przełączeniu na 2.4 GHz sieć się zacina a prędkość z 200 Mb/s spada do 1-10 Mb/s więc jest praktycznie nie do użycia. Czy ktoś miał podobny problem? Jak udało się go rozwiązać?
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 1 reply
- 701 views
Cześć. Dzisiaj viomi v2 pro z automatu odkurzał mieszkanie. Wjechał na krzesło i wywalił błąd kolizji. Diody w odkurzaczu się nie palą, nie reaguje na aplikację, nie można go usunąć i spowrotem sparować. Wyświetla się komunikat braku łączności. Odkurzacz próbowałem resetować przytrzymując klawisz home lub power lub power Plus home. Nie reaguje. Co robić😐
Last reply by Acid, -
- 4 replies
- 1.2k views
Cześć mam S55, ale szczotka od S6 jest trochę lepsza. Ma więcej włosia i łatwiej wyjąć śmieci z bocznych prowadnic. Ważne jak się ma koty Dlatego szukam tego modelu szczotki, macie może jakieś sprawdzone źródło zakupu? Ewentualnie też kupił bym boczne, bo też są kompatybilne i prawdopodobnie lepsze.
Last reply by Piotr, -
- 2 replies
- 1k views
Witajcie Próbuję pomóc moim rodzicom w wyborze odpowiedniego dla nich odkurzacza autonomicznego. Od dłuższego czasu (w zasadzie kupiłem go jak tylko się pojawił w chinach) jestem bardzo zadowolonym użytkownikiem Roborock S50. Zrobiłem próbę sprzątania u rodziców w mieszkaniu i w zasadzie zdał egzamin na piątkę. Mama jest zadowolona z efektów i stwierdziła, że czas na zmianę swojego starego odkurzacza. Jest tylko jedno ale. Z racji wieku rodzice nie korzystają z internetu. Mama w prawdzie ma smartfona, ale obsługa odkurzacza z aplikacji absolutnie nie wchodzi w grę. Zresztą nie mają w mieszkaniu dostępu do WiFi. W związku z powyższym szukam czegoś bardzo …
Last reply by KuChar, -
- 1 reply
- 622 views
Cześć, Mam dosyć nietypowe kryteria wyboru robota sprzątającego, dlatego ciężko mi znaleźć odpowiedź bez opinii osób posiadających konkretne modele. Poszukuję robota sprzątającego z funkcją mopowania lub mopowania z odkurzaniem z tym zastrzeżeniem, że mam dwa dywany które chciałbym aby były rozróżniane automatycznie i nie były oczywiście mopowane. Funkcję wyobrażam sobie jako trzy możliwości: - omijanie dywanu podczas samego mopowania, a wjeżdżanie podczas samego odkurzania (chyba dosyć proste - kwestia stworzenia dwóch oddzielnych map?) - omijanie dywanu podczas odkurzania z mopowaniem, - przełączanie się na odkurzanie podczas mopowania z odkur…
Last reply by KuChar, -
- 1 reply
- 1.5k views
Witam mam pytanie jak to jest z używaniem płynu typu blue star w robocie Xiaomi mi vacuum pro
Last reply by KuChar, -
- 0 replies
- 1.1k views
Kupiłem tego robocika ale jak dokupic do niego szczotki, jest tylle tych samych a raczej podobnych nazw robotów, w tym przypadku ciężko coś w ogóle dokupić
Last reply by kubica, -
- 1 reply
- 1.1k views
Witam. Kupiłem Dreme F9. Już sobie zmapował kondygnację na której ma stację (trochę denerwuje mnie, że omija ciemne dywany... ). O dziwo jak na brak lidaru zaskakująco dobrze, chociaż czasem jadąc na ładowanie kręci się kilka minut, mimo tego, że elegancko pokazuje ślad po którym odkurzał. Wiem, że ten robot obsługuje tylko jedną mapę. Domyślam się, że jeśli zaniosę go na inną kondygnację to się nie odnajdzie i zrobi nową mapę, usuwając starą. Zastanawiam się czy istnieje jakaś opcja by włączyć odkurzanie bez mapy? Tzn. mam jedną mapę kondygnacji, na której najczęściej odkurza, ale jeśli chcę aby poodkurzał w innym miejscu, to nie chciałbym stracić tej co obecnie…
Last reply by Charles, -
- 0 replies
- 1.7k views
Hej, planuje kupić Xiaomi Viomi SE ale nasuwa mi się pytanie. Mam łóżko które (poza nóżkami podpierającymi) ma szczelinę w najniższym punkcie 9cm a najwięcej 9.5cm. Chciałbym, żeby robot byl w stanie wjechać i tam posprzątać. Wiem ze specyfikacji, że robot ma wysokość 9,45cm - ale czy jest to wysokość z kółkami (w dodatku one chyba "spreżynują"?). Czy robot w praktycje będzie w stanie posprzątać pod takim łóżkiem
Last reply by piechu11,