Problemy techniczne
119 tematów w tym forum
-
- 2 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
Jak w A1 ustawić by ustawiony był inny dzwonek na każdą kartę SIM. W huaweii mogłem przypisać dzwonek do karty. W Mi jakoś nie widzę tego ustawienia. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Ostatnia odpowiedź: tk125, 5 Listopada 2018 -
-
- 9 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
Dzień dobry wieczór, Po ostatniej aktualizacji (4-5 dni temu) telefon zwariował i po zaktualizowaniu softa wyłączył się z błędem "your device software cant be checked for corruption". Zaczął on się wyłączać, włączać i zatrzymywał na tym błędzie po czym powtarzał kółko. Zdecydowałem się na format poprzez miflasha. Telefon stał się "cegłą", teraz jakiekolwiek skroty klawiszowe tj. power+volume up i inne powoduja wibracje i nic więcej. Na PC w menadżerze urządzeń jest wykrywany jako "Qualcomm HS-USB Diagnostics 900E (COM4)". MiFlash go nie widzi, ADB podobnie. Mimo, że telefon ma dopiero 3 tydzień, to okazało się, że gwarancja tego nie obejmuje i albo płacę 140zl, albo …
Ostatnia odpowiedź: mariusz.ur, 2 Lutego 2018 -
- 1 odpowiedź
- 1,5 tys. wyświetleń
W dniu dzisiejszym po aktualizacji do 9.0 zniknęły mi kontakty. Nie wyświetla żadnych starych, jednak jeśli wykonam połączenie na któryś z nich, to pojawia się na liście. Niestety większości kontaktów nie znam na pamięć i wygląda to, jakbym je stracił. Poza tym nie ma żadnej opcji do pokazania kontaktów z karty SIM, co oznacza, że nie mogę ich importować, ani wyświetlić. Proszę o pomoc.
Ostatnia odpowiedź: LeBomB, 24 Stycznia 2019 -
Andorid 9 a Roaming
przez Moebius- 5 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
Cześć. 5 Stycznia otrzymałem na swój Mi A1 aktualizację do Android 9, oczywiście jak większość pewnie zaktualizowałem sobie system mając gdzieś kopie danych i aplikacji tak na zaś. Aktualizacja przebiegła pomyślnie i nawet nie było problemów z niczym a przynajmniej tak mi się zdawało. Mam bowiem kilka drobnych niedogodności względem poprzedniego Androida ale nic strasznego poza Roamingiem. Jestem w Playu i zgodnie z tym co wczoraj wypatrzyłem przez stronę internetową oraz aplikacje, dziś zostało mi potwierdzone przez (jak zawsze) miłą konsultantkę, czyli że posiadam aktywny Roaming krajowy i zagraniczny w ramach którego przysługuje mi limit danych …
Ostatnia odpowiedź: Karola123, 3 Czerwca 2019 -
- 4 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
jak mozecie zauwazyć w drugiej sekundzie jest takie przyblizenie oddalenie, Wystepuje to rowniez u mnie.. Czy macie ten sam błąd? Nie wiem co zrobić zaczyna mnie to irytować. Na każdej innej aplikacji jest to samo film wyżej od 20 sekundy do 22 sekundy lub w drugiej sekundzie
Ostatnia odpowiedź: LeBomB, 7 Maja 2018 -
Aplikacja działa w tle
przez louw- 2 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
Witam da rade jakoś wyłączyć ten komunikat z paska?
Ostatnia odpowiedź: Moreee, 1 Maja 2018 -
- 15 odpowiedzi
- 7,1 tys. wyświetleń
Czy tylko Mi się to zdarza?? Coraz częściej nękają mnie: Aparat nie odpowiada, Instagram nie odpowiada, kalkulator nie odpowiada, itp, przy zrzucie ekranu : nie udało się zapisać zrzutu ekranu. Po przejściu z aparatu do galerii zawiesza się albo biały/czarny ekran albo wejdzie do galerii i wisi... Jak chce sobie ogarnąć Galerię, zawiesza się przy usuwaniu zdjęć, przeglądaniu. Nie wiem czy to nie jakieś problemy z pamięcią/ zapisem/ odczytem Soft najnowszy, galeria ciągle aktualizowana do najnowszej. Mi A1 4/64
Ostatnia odpowiedź: Moreee, 23 Maja 2018 -
- 6 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
Czy coś jest nie tak, ze aktualizacje nie pokazują się automatycznie? Tzn. mam Androida 8.0 na Mi A1 i do tej pory jak były aktualizacje to pokazywał się komunikat, że aktualizacje dostępne, teraz nie i dziś mi przyszło do głowy, że przecież powinny być choćby lutowe poprawki bezpieczeństwa i okazuje się, że po ręcznym sprawdzeniu aktualizacji takowe są.
Ostatnia odpowiedź: Nezumi, 25 Marca 2018 -
Bateria do A1
przez Pingwin1993- 2 odpowiedzi
- 944 wyświetleń
Witam, mam pytanie. Czy Bateria z xiaomi redmi note 4 będzie pasować do xiaomi mi A1?
Ostatnia odpowiedź: tpawel, 30 Marca 2018 -
- 2 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
Cześć, jestem, a raczej byłam posiadaczem świetnie działającego telefonu Xiaomi Mi a1. Jakiś czas temu zauważyłam, że mój telefon na wyświetlaczu ma taką plamkę jakby uciskało go coś od środka ale używałam telefonu dalej. Z dwa tygodnie temu upadł mi telefon, nie była to ogromna wysokość ale telefon tak jakby delikatnie otworzył się, między palcami można było go docisnąć ale odskakiwał. Z dnia na dzień, z ładowania na ładowanie telefon zaczął się otwierać bardziej. W pewnym momencie było już zauważalne to, że ekran się wygiął, telefon wyrzucał mi błędy aplikacji, systemu, zaczął się wyłączać, bateria raz było 47%, a zaraz wyłączył się ponieważ bateria była na …
Ostatnia odpowiedź: wojted, 18 Września 2019 -
bateria zwariowała
przez pablobi- 1 odpowiedź
- 2,2 tys. wyświetleń
po ostatniej aktualizacji na androida 9 bateria trzyma ledwo 3godziny a trzymała prawie 2 dni. potrafi z 50% nagle "zjechać" na 5% albo telefon sam sie wyłącza co nigdy wcześńiej się nie zdarzało jakiś pomysł o co chodzi?
Ostatnia odpowiedź: rajtkezjusz, 16 Sierpnia 2020 -
- 0 odpowiedzi
- 501 wyświetleń
Witam. W Xiaomi MI A1 i oreo po dłuższym użytkowaniu pojawia się niemożność połączenia wybieranego z listy ostatnio wybieranych lub otrzymanych połączeń. Na Androidzie 7 nie było tego problemu... Ktoś może miał podobny problem?
Ostatnia odpowiedź: mirekk39, 20 Czerwca 2018 -
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
Witam. Mam problem z Xiaomi Mi A1, pewnego razu obudziłem się z wyłączonym Xiaomi, a próba odpalenia kończyła się bootloopem, ale nie na poziomie bootowania systemu tylko tego obrazka: Nic się nie działo więc wyłączyłem telefon, mogę go zbootować do fastboota, wychwytuje go w fastboot devices, próbowałem zainstalować ROM MiFlashem, ale był błąd przy flashowaniu pliku sec.dat. Udało mi się za to przez fastboota dostać do TWRP (jakiegoś z xda bo z twrp.me nie działało) i próbowałem flashować (robiłem adb push z zipami bo adb w TWRP mi działało) inne ROMy jednak bez skutku, robiło się to bardzo długo i co jakiś czas wyskakiwał Error, to samo z wipe. Mam odblo…
Ostatnia odpowiedź: ryczek02, 30 Stycznia 2020 -
Brak dźwięku
przez Zibizibolo- 1 odpowiedź
- 875 wyświetleń
Hejo hejo mam problem mianowicie wszystkie głośności mam na full a, dźwięku nie ma ostatni dzwonek to budziku o 4:30 na słuchawkach wszystko gra
Ostatnia odpowiedź: Moreee, 1 Maja 2018 -
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
Witam. Ładowarka sieciowa ładuje bez problemu. Podczas ładowania w aucie 5V i około 1,5 A ikona ładowania na smartfonie wyłącza się i nie ładuje. Amperomierz nadal pokazuje V i A . Po kilku minutach zaczyna ładować i tak na zmianę. Zmiany ładowarek i kabli USB nic nie dają. Ładowanie z USB laptop około 0,5 A wolno ale bez przerw. Xiaomi mi a1 . Czy ktoś spotkał się z podobnym problem.
Ostatnia odpowiedź: Krzysztof1, 27 Lutego 2019 -
Brak pamięci
przez rafal20092- 2 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
Dzień dobry wszystkim. Mam pytanie, czy ktoś z was tak miał z Mi A1, że w momencie gdy jest wykorzystana pamieć 11 gb z 64 gb to wywala mi komunikaty, że nie może zaktualizować aplikacji bo nie ma miejsca oraz nie mogę pobrać nowych aplikacji z tego samego powodu. A gdy chce usunąć zdjęcia to jest komunikat, że nie można usunąć. Nawet przez menedżera urządzenia nie można. Screen shota też nie mogę zrobić bo nie ma miejsca na zapisanie go na telefonie a zajęte jest tylko 11 gb z 64 plus jest karta 16 gb w środku.
Ostatnia odpowiedź: gawllo, 5 Kwietnia 2018 -
- 5 odpowiedzi
- 5,6 tys. wyświetleń
Cześć, Jestem szczęśliwą posiadaczką Xiaomi mia1 kupionego na gearbest. Telefon użytkuje niecałe 3 tyg, kalendarz jest sparowany z kontem Google. Do wydarzeń zawsze ustawiam sobie przypomnienie, najczęściej 1 dzień przed plus 2 godziny przed. Niestety na tym telefonie nie dostaje ani powiadomienia na ekranie, ani żadnego dźwięku. Dźwięk do przypomnień jest wybrany, ma ktoś pomysł dlaczego to nie działa? Pewnie to nie ma znaczenia, ale na tablecie Samsung przypomnienia są.
Ostatnia odpowiedź: Moreee, 18 Stycznia 2018 -
- 0 odpowiedzi
- 922 wyświetleń
Witam, jak w temacie posiadam problem z transmisja danych. Telefon mi a1 , sieć T-Mobile i virgin lecz głównie chodzi o T-Mobile. Podczas przeglądania internetu na zasięgu LTE czasami nastaje brak transmisji danych u wyskakuje mały znak x przy ikonach zasięgu u podstawy ikony. Czym to może być spowodowane i jak rozwiązać ta sytuację? W załączniku screen z tym znakiem.
Ostatnia odpowiedź: sdawid_123, 20 Lipca 2018 -
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
Witam. Problem : Ustawienia - dźwięk - dzwonek telefonu - ....wybrany z listy muzyka ,wskazuje mi jaki ,zapisuje i ..zawsze gdy ktoś dzwoni to wibracja i tylko sygnał delikatny ,sygnał powiadomień . Nie ma tego dzwonka jaki ustawiłem ,żaden jaki ustawię ,czy to fabryczne, czy z mojej muzyki mimo ,że pokazuje, że ten utwór odtworzy jako dzwonek to tego nie robi . Nie wiem gdzie szukać przyczyn
Ostatnia odpowiedź: rajtkezjusz, 22 Marca 2021 -
- 2 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
Witam wszystkich. Zainstalowała mi się listopadowa aktualizacja (ok. 66MB). Wszystko super, ale pojawił się jeden problem - sklep Google Play zaczął woooooolno działać, a dokładniej pobieranie aplikacji trwa kilkanaście minut i dopiero instaluje, albo i nie, a napis "pobieranie" jest i jest i jest... I tak jest zarówno z aktualizacjami apek, jak i z nowo pobieranymi. Dodam, że na alternatywnej dla Google Play aplikacji wszystko ładnie się pobiera i instaluje. Robiłem czyszczenie cache, danych, konta, odinstalowywałem aktualizacje sklepu, uruchamiałem ponownie telefon - i ciągle to samo. Samo wczytywanie sklepu i jego zawartości działa normalnie. Czy kt…
Ostatnia odpowiedź: rimanov, 17 Listopada 2018 -
Coś w srodku "lata"
przez Kulmas- 1 obserwujący
- 4 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
Witam Mam pytanie do posiadaczy tego modelu. Czy też Wam coś lata w środku? Słychać przy potrzasaniu w okolicach głośnika/aparatu. Czy to optyka aparatu? Wiem że niektóre modele telefonów tak maja z optyką i jest to normalne. Jednak wole się upewnić bo telefon mam 2 dni dopiero i póki co to latające coś nie wyrządziło żadnych szkód bo telefon dziala super i nie zuwarzyłem nic złego w funkcjonowaniu. Jednak może w przyszłości to coś co lata w srodku wyrządzi jakąś szkode więc może za wczasu reklamować? Z góry dzięki za zainteresowanie i pomoc. Pozdr
Ostatnia odpowiedź: Nezumi, 13 Lutego 2018 -
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
Wtajcie Potrzebuję zwiększyć poziom debugowania (na potrzeby zdiagnozowania pewnej appki) Aby to zrobić wymagają ode mnie uruchomienia kodu *#9900#. Niby proste... Ale kod nie działa w xiaomi mi A1 Macie jakies pomysły jak uruchomić powyższy kod lub jak zwiększyć poziom logowania w inny sposób?
Ostatnia odpowiedź: bialy77, 10 Maja 2018 -
- 1 odpowiedź
- 1,7 tys. wyświetleń
Mam włożone dwie karty. Przed aktualizacją miałam fajnie, bo przy dzwonieniu do każdej z kart miałam ustawiony kolor, było to bardzo wygodne bo cały ekran był np. w zielonym kolorze. Teraz zrobiło się tak, że przy połączeniu z każdej karty mam białe tło, a kolorem jedynie napisana jest nazwa sieci. Wiecie jak to zmienić ?
Ostatnia odpowiedź: LeBomB, 31 Sierpnia 2018 -
- 1 odpowiedź
- 2,9 tys. wyświetleń
Witam, dwa dni temu zmieniłem swojego Xiaomi 4A na A1, wszystko cód miód oprócz dźwięku przez słuchawki. Jak brzmi? Dużo niskich tonów, praktycznie brak średnich i wysokich + kompletny brak sceny. W equalizerze po przesunięciu balansu na lewą słuchawkę dźwięk jest (w obu) a w prawo nie ma go w ogóle. Dodam że przez bluetooth nie ma żadnych problemów, profil Aptx HD robi robotę. Kupiłem nawet na szybko przejściówkę USB-C na jack 3.5 ale oczywiście nie działa, pewnie przez fizyczną obecność jack. Miał ktoś taki problem? Pozdrawiam.
Ostatnia odpowiedź: Moreee, 1 Czerwca 2018 -
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
Cześć, mam problem z dotykiem w telefonie. Używałem telefon jeszcze rano i słuchałem podcastu wszystko działało poprawnie w momencie gdy wyłączyłem podcast i zablokowałem telefon przestał działać dotyk na ekranie. Działa przycisk "power" oraz "vol+" i "vol-", natomiast ekran nie reaguje na dotyk tak samo jak przyciski ekranowe. Telefon nie spadł, nie został zalany, nie miał nic wymieniane. Generalnie to tak z czapki przestał działać dotyk. Czy ktoś jest w stanie coś poradzić ?
Ostatnia odpowiedź: kajt3k, 25 Lutego 2019