Problemy techniczne
233 tematów w tym forum
-
- 39 odpowiedzi
- 15,8 tys. wyświetleń
Więc telefon posiadam od wczoraj. Zainstalowałem kilka popularnych gier, oraz Avg. Używając samego YT przy ściemnionym ekranie na maxa zaczyna się telefon nagrzewać, w kilka minut jest tak gorący ,że trzeba go odłożyć. Tak samo się dzieje jak używam FB lub innych prostych aplikacji. Szukając informacji na internecie do tego tele nic nie znalazłem więc się zastanawiam czy tylko to mój telefon czy to jest większy problem.
Ostatnia odpowiedź: latet, 6 Października 2017 -
-
- 5 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
Cześć, Mój problem polega na tym, że w żadnej aplikacji nie mogę wykonać akcji wyszukiwania np. jeżeli chciałabym wpisać nazwę danego pliku. Wiem, że taka opcja pojawia się po ustawieniu odpowiedniej funcji dla przytrzymania przycisku. Funkcja uruchom wyszukiwanie niestety u mnie nie pojawia się w wyborze akcji dla przycisków. Czy jest rozwiązanie tej sytuacji? Czy mogę w jakiś inny sposób np. w aplikacji muzyka lub plikach wyszukać cokolwiek po nazwie?
Ostatnia odpowiedź: kamillm, 6 Października 2017 -
- 8 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
Cześć, Przesiadłem się na Redmi 4x z leciwego już Xperia M2. Po dwóch dniach szukania na forum udało mi się zmusić telefon do oczekiwanych zachowań Zostało mi jednak kilka spraw, których nie mogę ruszyć: 1. Połączyłem SW2. Udało się wgrać aplikację. Powiadomienia działają. Ale odczytanie wiadomości na telefonie nie kasuje powiadomienia (nie zaznacza jako odczytaną) na telefonie. Używam Sony SW2, smart connect i aplikacje os Sony. 2. Smart connect - w M2 (android 6.0) miał super funkcję - wsiadałem do samochodu, BT łączył się z zestawem i połączenie to automatycznie uruchamiało transfer danych na telefonie. Na nowym telefonie nie ma takiej opcji. P…
- 7 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
Bardzo przepraszam, jeśli zadaje to pytanie w niewłaściwym miejscu (proszę o wyrozumiałość i ewentualne przekierunkowanie z wiadomością na priv) -czy jest szansa w jakiś sposób odzyskać usunięty plik mp3 z nagranej rozmowy? Jest to dla mnie bardzo, Bardzo ważne. Będę wdzięczny za pomoc. Próbowałem appkami z gogle story - bezskutecznie. P. S. Nie miałem kopii w chmurze Ps2 nie mam roota (mogę go mieć nie tracąc gwarancji?) Będę wdzięczny za okazaną jakąkolwiek pomoc. Wiem, że wielu z Was jest specami - ja jestem zwykłym zjadaczem chleba. Sprawa bardzo pilna. Proszę szczerze o wsparcie
Ostatnia odpowiedź: kamillm, 4 Października 2017 -
- 5 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
Witam. Od kilku dni w zdjęciach, w Albumach, pojawił się nowy katalog "Ostatnie". Wrzuca tam ostatnie zdjęcia wykonane, pobrane, itp... Denerwująca dla mnie jest ta "informacja"... Macie coś takiego? Jak się tego pozbyć? Szukam w ustawieniach, ale nic...
Ostatnia odpowiedź: kamillm, 4 Października 2017 -
- 3 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
Po zakończeniu konfiguracji wyświetla się ekran z informacją: „Konfiguracja zakończona Jesteś gotowy do działania” i dalej nic nie można zrobić, dotyk nie działa. Działa tylko Wstecz, Włącz/wyłącz i regulacja głośności. Ponowne uruchomienie nic nie daje – efekt ten sam wyświetla się.Konfiguracja…
- 8 odpowiedzi
- 5,3 tys. wyświetleń
Mam od pewnego czasu Redmi 4X. Używam go na dwie karty sim, jedna prywatna, druga służbowa. Dotychczas używałem Meizu m2 Note i tam "oprogramowanie" dual sim działało pierdyliard razy lepiej niż w Xiaomi. Tu jest to absolutnie do 4 liter. O czym mowa: Wariant 1 - brak domyślnej karty sim Dzwoni zawsze z jedynki jeśli dzwonię po raz pierwszy co prawda pyta się z licznikiem - ok. Ktoś dzwoni do mnie na np nr 2 - oddzwaniam podpowiada się domyślnie 1. Nie było by to tragiczne, gdyby to samo nie działo się przez zestaw głośnomówioący. Wówczas praktycznie zawsze dzwoni z nr 1. Wariant II Karta sim 2 jako…
Ostatnia odpowiedź: Heisenberg, 5 Października 2017 -
- 6 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
Z dnia na dzień nie mogę odtwarzać plików mp4 na telefonie i nie mogę włączyć muzyki
Ostatnia odpowiedź: matiasmovie, 4 Października 2017 -
- 2 odpowiedzi
- 832 wyświetleń
Na wstępie witam wszystkich serdecznie. Mam pewien problem, tzn. podczas rozmowy telefonicznej w pewnym momencie zapętla się rozmowa a połączenie z drugiej strony zostaje zakończone. U mnie nadal połączenie trwa ale w pętli... na początku myślałem, że zwariowałem... O co chodzi? Dziękuję.
Ostatnia odpowiedź: grove82, 25 Września 2017 -
- 1 obserwujący
- 7 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
Mam od niedawna tel. Redmi 4x global ver. ( http://allegro.pl/xiaomi-redmi-4x-3-32-eu-lte800-sd-435-gw24pl-gold-i6889483537.html ) I stała się rzecz dziwna. Z tydzień temu zostało doładowane konto. Po czym chcąc dzwonić był komunikat o niewystarczających środkach na koncie (0 zł). Play tłumaczył, że blokuje środki bo nie wiadomo ile potrwa transmisja i ile wyniesie koszt. OK, dziwne ale niech im będzie. Niby odblokowali (kasa wróciła) ale nadal nie można było dzwonić. Okazało się, że problem stwarzało ustawienie: "k. sim -> pref typ sieci-> pref sieci lte" .Po zmianie na "pref. sieci 3G" można dzwonić. Mimo, że i tak sama transmisja komórkowa NIE jest włączona…
Ostatnia odpowiedź: trev79, 22 Września 2017 -
4x nie obraca ekranu sms
przez km70- 2 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
Witam. Mam problem z xiaomi 4x wersja global. Telefon przestał obracać ekran podczas pisania sms'a Może to być związane z aktualizacją, ale nie mam pewności. W galerii itd. a nawet odebrane zdjęcie mms obraca.( autoobracanie oczywiście włączone) Mam wersję miui 8,5,2,0. Prosiłbym o pomoc możliwie "łopatologiczną" , bo w tym jestem laikiem.
Ostatnia odpowiedź: ZduneX25, 21 Września 2017 -
- 1 odpowiedź
- 1,6 tys. wyświetleń
Witam posiadam od 2 tygodni redmi 4x Wygrałem miui polska z 7 września i wszystko trybiło(aparat również), aktualnie mam wersje z 14 września i również wgrany superus 2.79. Od tej pory aparat wywala bład. Wcześniej zainstalowałem superusera 2.76 i nie wygrywało karty sim. Teraz mam problem z aparatem, pisze że mam uruchomić tel ponownie. Zrobiłem tak wielokrotnie i nic. Jakieś pomysły ? dodam że telefon ani razu nie spadł oraz innych przyczyn usterki nie spostrzegłem. W innych aplikacjach tylny aparat również nie działa, a przedni normalnie bez problemu.
Ostatnia odpowiedź: Ogi, 20 Września 2017 -
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
Witam Mam pytanie dotyczące użycia USB po podłączeniu do komputera. Domyślnie jest ustawiony tryb ładowania a potrzebuje MTP - przesyłanie plików. Da się w systemie na stałe ustawić żebym po podłączeniu do kompa zawsze używał trybu MTP ? Próbowałem programami z Google Play ale nie pomogło. W opcjach programistycznych "Wybierz konfiguracjęUSB' ustawione MTP (Media Transfer Protocol)
Ostatnia odpowiedź: kamikazzePL, 20 Września 2017 -
- 2 odpowiedzi
- 892 wyświetleń
Witam. Podpowie mi ktoś jak zainstalować TWRP'a po zainstalowaniu resurrection remix? gdy chcę wejść w twrp z zainstalowanym miui to wystarczy odpalić recovery z kombinacji klawiszy i w tym chińskim menu wybrać recovery. Po instalacji rr tracę możliwość wejścia w menu recovery.
Ostatnia odpowiedź: zezward, 17 Września 2017 -
- 0 odpowiedzi
- 676 wyświetleń
Cześć wszystkim, Chciałbym, żeby po połączeniu z słuchawką BT (Jabra storm) wszystkie dźwięki telefonu były słyszalne jedynie w słuchawce, a sam telefon pozostał bezgłośny lub wibrował. Nie znalazłem w MiUI 8/9 opcji związanych z profilami urządzeń BT. Rozmowy działają na słuchawce normalnie, ale dźwięki SMS , Mail czy Messenger są odtwarzane przez głośnik w telefonie. Czy jest jakiś sposób żeby wszystko przekierować na słuchawkę ? Problem występuje zarówno na global rom jak i na MiUI Polska Beta z początku września. Z góry dzięki za pomoc.
Ostatnia odpowiedź: AzraelAkuma, 8 Września 2017 -
- 15 odpowiedzi
- 22,3 tys. wyświetleń
Ogólnie mój problem polega na tym,gdy dzwonie do kogoś to po zakończeniu rozmowy i odłożeniu telefonu,on po jakimś czasie sam wybiera kontakt z ostatnich połączeń i dzwoni.Przywróciłem już ustawienia fabryczne ale nie poskutkowało.Mam nadzieję że ktoś się spotkał z podobnym problemem i będzie w stanie mi pomóc.
Ostatnia odpowiedź: kamailka1, 5 Września 2017 -
- 0 odpowiedzi
- 621 wyświetleń
Witam. Pokasowałem niektóre uprawnienia aplikacji systemowych i mam problem, może ktoś wskazać które uprawnienia są wymagane by zobaczyć pliki w pamięci wewnętrznej urządzenia, z karty sd pokazuje bezproblemo, system chodzi także normalnie lecz po wejściu w pliki czy to systemowym menadżerem czy pobranym z sklep nic nie pokazuje. Proszę o porady
Ostatnia odpowiedź: dev1407, 4 Września 2017 -
Problem z aparatem
przez Karo121- 1 obserwujący
- 5 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
Witam, od tygodnia jestem posiadaczką xiaomi redmi 4x z goldway. Telefon od samego początku ma problem z łapaniem ostrości w aparacie, prosiłabym o rady
Ostatnia odpowiedź: kamiljuras1900, 4 Września 2017 -
- 8 odpowiedzi
- 4,4 tys. wyświetleń
Witam. Dziś chciałem podłączyć swój xr4x za pomocą Bluetooth do obd2 w aucie. Niestety nie znajduje mi urządzenia. Dodam, że inne telefony bez problemu znajdują urządzenie. Co polecacie? Miui9 Xiaomi.eu mam soft
Ostatnia odpowiedź: sawblaze7, 2 Września 2017 -
- 7 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
Witam, Od dwóch miesięcy korzystam z Redmi 4X i jak dotąd nie miałam zastrzeżeń aż do tego momentu bo pojawiły się dwa problemy: -(nie jest to główny problem, chyba że coś się psuje to warto wiedzieć :)) telefon zaczął się sam podświetlać i robi to kilkanaście razy w ciągu dnia. Internet włączam tylko w razie potrzeby, żadnych powiadomień w stylu reklam na pasku nie mam, sprawdzałam też powiadomienia push - zero. Prócz facebooka, messengera, whatsappa,youtube, gmaila, aplikacji bankowej i aliexpress nie mam innych aplikacji "ciągnących" internet czy mogących wysyłać powiadomienia. Problem znika kiedy włączam opcje automatycznego dostosowania jasności, chociaż w…
Ostatnia odpowiedź: sajeh, 27 Sierpnia 2017 -
- 4 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
Chciałbym się dowiedzieć czy u Was w telefonie jest tak samo czy ja może mam coś nie ustawione lub złe robię. Zrobiłem zdjęcie panoramiczne Redmi 4x i jak wszedłem w szczegóły to pokazało mi że panorama zajmuje niecały 1mb czy u Was jest tak samo? Wydaje mi się to trochę dziwne bo mam ustawione wykonywanie zdjęć w najwyższej jakości i pojedyncze zdjęcie zajmuje około 3,5mb. Czy można ustawić żeby zdjęcie panoramiczne było lepszej jakości?
Ostatnia odpowiedź: d3tr0, 26 Sierpnia 2017 -
- 5 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
Tak jak w temacie, jest zasięg i w ogóle w drugiej przestrzeni, ale nie ma nawet opcji włączenia danych komórkowych, np na wysowanej belce, czy to normalne? Bo bardzo dziwne moim zdaniem, telefon to redmi 4x, nakładka miui 8.2, sieć virgin mobile, global room.
Ostatnia odpowiedź: ziutek11113, 21 Sierpnia 2017 -
- 0 odpowiedzi
- 773 wyświetleń
Kłaniam się. Mam dwa problemy z Redmi 4x (MIUI Global 8.2 | Stabilna 8.2.10.0(MAMMIEA). 1. Gdy telefon pracuje w roamingu krajowym, nie pokazuje się taka informacja na wyświetlaczu. Korzystam z sieci Mobile Vikings (priorytet sieci Play + roaming krajowy TM lub Plus) https://mobilevikings.pl/pl/help/network-connection/what-is-national-roaming-and-how-can-i-use-it/ Niezależnie czy telefon przełączy się automatycznie, czy zrobię to ręcznie, cały czas widać "Mobile Vikings" (i np. dopisek LTE lub inna technologia). Nie ma nawet "R" przy zasięgu nie mówiąc o informacji w jakiej sieci zalogowany jest telefon. 2. Czasem gdy korzystam z jakiejś ap…
Ostatnia odpowiedź: MAKSU, 19 Sierpnia 2017 -
- 1 obserwujący
- 3 odpowiedzi
- 917 wyświetleń
Witam mam pewien problem z padem kupionym na Ali, otóż na moim poprzednim telefonie spisywał się idealnie do prostych gierek, niestety na xiaomi wygląda jakby mapowanie było inne albo telefon inaczej rozumiał to urządzenie (na tej samej grze w lg działa bez problemu, w xiaomi w ogóle nie reaguje), miał ktoś taki problem?
Ostatnia odpowiedź: ZduneX25, 19 Sierpnia 2017 -
- 5 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
Witam Telefon mam od trzech tygodni i mam problem który zaczął się parę godzin temu jak ktoś do mnie dzwoni czy ja dzwonię do kogoś i rozmawiam to jest OK Po zakończeniu rozmowy telefon zawiesza się nie mogę ani wyłączyć rozmowy ani wejść w menu główne tylko całkowicie wyłączenie telefonów pomaga dzieje się tak tylko w trakcie i po zakończeniu rozmowy czy ktoś już się spotkał z takim problemem? Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
Ostatnia odpowiedź: piotrino, 17 Sierpnia 2017